FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

itatabisine
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la itatabisine » 29 mar 2023, 16:41

miky_hz je napisao/la:
29 mar 2023, 16:15
cookiech je napisao/la:
29 mar 2023, 16:10
itatabisine je napisao/la:
29 mar 2023, 15:57
Komsije drage fakat sta su ovo uradili od terena. Ne mogu da vjerujem da su vam ljudi u klubu toliko neozbiljno shvatili ovu rekonstrukciju terena. Kod nas kada se je Grbavica radila rok je bio 40 dana da se teren uradi i tada je bilo duplo vise posla jer se je sve nanovo radilo i svaki dan je najmanje 5 ljudi iz kluba moralo biti prisutno na terenu.

Kada vidim ove slike fakat covjek posumnja da vas neko opasno j.ebe, da li Savez ili neko iz vaseg kluba. Tuzno je bilo gledati derbi bez navijaca u nekom trening kampu, umjesto na Kosevu.

Nadam se da ce se to rijesiti, i da cete se vratiti na Kosevo sto prije ali najgore od svega je sto sve trazi vrijeme.
Kada se na Grbavici radilo u savezu su bili drugi ljudi pa im je u interesu bilo da se uradi, vjerujem da bi tako bilo i sa Kosevom.. Ovim sad je u interesu da ukradu i da sj*bu sto mogu a ovi nasi, nijemi posmatraci...
Nisu oni preko saveza to radili,nit je savez to radio njima ko ovo sad sto se radi. Imali su pomoc finanijsku neku da, da ali su oni sami i birali firmu i nadgledali radove i sve sto vec ide.
Upravo tako, klub je sam finansirao kompletnu rekonstrukciju terena sa svim od podloge do same trave (cak su i predstavnici kluba isli u Grcku da vide gdje se uzgaja trava) i tada je rekonstrukcija kostala oko 1 200 000, dok je Savez platio ugradnju hibrida oko 400 000 KM ( kompenzirano za odigravanje utakmica Reprezentacije na određeni period).

Koliko god krivili Savez ovdje su krivi Opstina i ljudi iz kluba, jer nisu oni birali i vrsili nadzor nad firmama koje su bile zaduzene za PRIPREMANJE podloge. Grci su ja mislim samo postavljali travu a holandjani hibrid.

Zaista mi je zao da se ovo desava ali ovo je nevidjeni javasluk sta rade u nasem Gradu, Kantonu i nasim klubovima

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 29 mar 2023, 16:42

N1 SAJT OGLASILA SE NASA DIREKTORICA TOOOO

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 29 mar 2023, 16:46

Cijeli dan smo u kontaktu sa ljudima iz Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, Općine Centar i izvođačima radova. Oni tvrde da je problem što je podloga pretvrda za prošivanje, te su pristupili nečemu što se zove vert drain tehnika, međutim ni to nije riješilo problem. FK Sarajevo sada čeka povratnu informaciju o tome kako dalje pristupiti rješavanju problema”, rekla je direktorica Alimanović.

Kako nezvanično saznaje N, ukoliko se dogodi najgori mogući scenario, travnjak na stadionu Koševo morat će biti podignut, a donji slojevi zamijenjeni do nivoa drenaže, te bi morali biti ponovo postavljeni, a to znači da na Koševu fudbala neće biti sigurno do kraja fudbalske sezone.

Direktorica FK Sarajevo se nada da do toga ipak neće doći.

“Mi, kao najviše oštećena strana nadamo se da će svi uraditi sve što je u njihovoj moći kako bi se Sarajevo što prije vratilo na svoj stadion”, rekla je direktorica Alimanović.

Podsjećanja radi, radovi na terenu stadiona Asim Ferhatović – Hase počeli su 9. avgusta prošle godine. Iz dokumenata do kojih je došao N, konzorcij koji je dobio posao za izgradnju terena trebao je jedan teren završiti u roku od 30 dana, zatim se taj rok pretvorio u 60, a čini se da bi na stadionu Asim Ferhatović – Hase, taj rok mogao biti i 360.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 29 mar 2023, 16:47

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
29 mar 2023, 16:42
N1 SAJT OGLASILA SE NASA DIREKTORICA TOOOO
i misli neku stranu frazu baciti kao vert drain i rijesila problem. Kakve metode crne, na ovu drenazu mozes samo plocu izliti i nek hotel naprave idealni temelji. Ovdje ne moze korov nici

Hvala Opcino idemo dalje :salut: hvala svima glupanima koji misle da zive u svici a ne u BiH gdje te ona kad dopunis 2 KM kredita gleda zavrnuti jer je takav pogan vakat dosao. A ne da te otjeraju s terena jer se eto treba raditi pa ga rade od osmog mjeseca. Narode, teren se radi evo 6 mjeseci. NA sibiru bi ga do sada zavrsili..
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Herson

Post Postao/la Herson » 29 mar 2023, 16:49

Ne 99,9%, nego 100% je klub kriv ovdje. Ako je vec gopodi iz kluba bilo mrsko bar 2-3 puta mjesecno otici na stadion i uvjeriti se sta se tamo uopste radi, zasto nisu konsultovali strucnjaka iz te oblasti? Mogli su vrlo jednostavno platiti covjeka da nekoliko puta u mjesecu posjeti stadion, a zatim klub izvjesti o tijeku radova i situaciji na stadionu, a nakon toga da klub izvjesti navijace. Teren se radi za FKS, a ne za Vicu, Mandica i ostalu bagru. Najveci interes za ovaj projekat bi trebalo da iskazu ljudi iz kluba, a ne neki uposlenik opstine ili saveza. Koliko puta se za ovih 10 mjeseci klub oglasio po pitanju stadiona? Nemojte samo pisati o nekim dopisima opstini i savezu, to su price za malu djecu. Sve dok su na pozicijama u klubu ljudi poput Ajle i Mirze, nema ni potrebe za vracanjem na Kosevo, Abd da radovi potraju sve dok njih dvoje ne napuste klub.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 mar 2023, 16:51

29 mar 2023, 16:39
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
29 mar 2023, 16:31
29 mar 2023, 16:19

Prodao nam se i GiS, pare se dijele sakom i kapom u klubu trebao bi i ja upast u tu semu kad nema kurccca od ovog kluba :hmmmmm:
Teško druže da sam se prodao, ako i sam kažem da je debilizam govoriti da opravdano kasne radovi( odnosno, pardon, napisali su objektivno ). @Lobudarzapamcenje je fino skročio tekst iznad, što ne znači da treba samo klubu yebati mater, nego i savezu koji je oprao ogromne pare na ovome. Ovdje nekad kad pročitam, ispade samo klub kriv, a u realnosti klubove krivice itekako ima, ali ovdje na forumu je omjer krivice 99.9% klub, 0.1% Vico.
Pa jeste, kojeg kur7a smo mi ulazili u ovaj projekat znajuci ko sjedi u savezu? Zeljo je skupio pare i uradio vrhunski teren koji i dan danas dobro izgleda na vrijeme, jel mi zivimo u nekoj drugoj drzavi od njih pa se kod nas radi 10 mjeseci i na kraju isfuseri a kod njih sve bude kako treba. Imamo milijardera Tana i multiomilionera Mirvica kojima je bolje bilo da su dali ta 2 miliona na teren nego sto su bacili u ovom transfer roku. Da smo na Kosevu bili ne bi nam propala ova sezona a samim tim i krece domino efekat za sljedecu sezonu pa i onu tamo itd itd. Koji iole ozbiljan trener ce doci u ovaj kriminal na celu sa Ismirom?

2023 je godina nama je trener Mirza Varesanovic i nemamo teren na stadionu koji smo trebali preuzet prije 2 godine na vodstvo haloooooooo
Ako imaš priliku dobiti teren i platiti ga, svi će odabrati prvu opciju. Onda su i drugi klubovi ludi što nisu sami radili nego što im savez radi? Ima i Velež jake ljude, što nisu sebi radili? Ovdje je greška što nije pritisak stavljen barem ponekad na savez. Objaviš 2 puta tekst za ovih 8 mjeseci od početka rekonstrukcije i sve novine će ga objaviti. Novinari stavljaju pritisak na savez, i dobija se u najgorem slučaju neki povratni info za javnost. U najgorem slučaju će biti nervoze Vice i co ako se neke tužbe spomenu i slično. Opet kažem, ja sam na prvu mislio da je budalaština to raditi, i priznajem da sam se zayebao. Samo je problem što nama u klubu izgleda rade osobe koje se zayebu za procjenu ko ja, i nikom ništa. A najveća je razlika što moje mišljenje će prokomentarisati neki forumaš, a kao klupski predstavnik možeš klubu milione izbiti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 mar 2023, 16:52

Mirvic

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 29 mar 2023, 16:52

Nista da se zaprijeti tuzbama, da ce pravni tim reagovat, da ce angazovati strucnjake iz "te i te" oblasti... Nego otrcana fraza "Nadamo se da ce nadlezni uraditi sve sto je u njihovoj moci da se sto orije vratimo na Kosevo."

Ne tako davno, ova dronfulja se razbacivala tuzbama, prijetila navijacima, pa prijetila Opcini da ce poslati navikace na njih... Sta bi odjedanput ? Da nisu objektivni razlozi ???
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 29 mar 2023, 16:54

29 mar 2023, 16:31
29 mar 2023, 16:19
29 mar 2023, 16:07
Ide se iz ekstrema u ekstrem. Ispade sad samo klub kriv, ko da smo mi oprali pare na terenu, a ne Vico. Ja sam rekao da ne vidim svrhu oglašavanja kluba jer problem ostaje isti, ali ruku na srce kad vidim šta su na kraju uradili od terena, ipak se trebalo izaći i bar neki pritisak napraviti. Eto i da se to nije uradilo, onda se bar mogla izostaviti ona rečenica gdje bukvalno pravdaju ljude za kašnjenja. Da su barem stavili u zagradu (ne)opravdana kašnjenja, pa haj. Ovako, još ih i brane.
Prodao nam se i GiS, pare se dijele sakom i kapom u klubu trebao bi i ja upast u tu semu kad nema kurccca od ovog kluba :hmmmmm:
Teško druže da sam se prodao, ako i sam kažem da je debilizam govoriti da opravdano kasne radovi( odnosno, pardon, napisali su objektivno ). @Lobudarzapamcenje je fino skročio tekst iznad, što ne znači da treba samo klubu yebati mater, nego i savezu koji je oprao ogromne pare na ovome. Ovdje nekad kad pročitam, ispade samo klub kriv, a u realnosti klubove krivice itekako ima, ali ovdje na forumu je omjer krivice 99.9% klub, 0.1% Vico.
Ispada nije nista do saveza, nego sve do nas. Vecina ovdje koristi svaku priliku da sere po klubu i kad treba i ne treba

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 29 mar 2023, 16:55

samo sabura
sve skinuti i iz pocetka fino al bez zurbe
kaci ce nas mjesec dana ljetnog godisnjeg al nebitno samo da se fino odradi
hadziji Merlin na aparatima
taman ce to biti gotovo do kraja zimskog dijela sljedece sezone
ono nase izgubimo sanse za evropu u tom periodu Aylah i Mirvah onu drugu polusezonu se nece smjeti vracati na Kosevo
tako da mi imamo perfektan teren za sezonu 24/25
duze ce trajati nego ovi sad napravljeni
hvala svima za ovaj besprijekoran plan

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 29 mar 2023, 17:00

napoleon72 je napisao/la:
29 mar 2023, 16:36
Vico je Mirvicev jaran, nista ovo nije slucajno. Et kao bas nama se desava ovo, a ne Velezu npr koji ratuje otvoreni sa Vicom evo dvije godine.
Kod Veleža se mijenjala situacija u međuvremenu ko i kod nas. I ovaj njihov novi UO vodi politiku da budu sa svima dobri, pa i sa Vicom.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 29 mar 2023, 17:03

Koliko smo izgubili i koliko bi mogli izgubiti zbog hebene trave mogli smo ga sami platiti...
Sve mi znamo.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 29 mar 2023, 17:08

Evo kako je radila firma na terenima za svjetsko prvenstvo koja nije dobila tender za rad u ovom projektu saveza :bih:

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 29 mar 2023, 17:12

Hoce li stic Merlin odrzat koncert, zna li se sta

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 29 mar 2023, 17:13

Bori Fati je javno zaprijetio da će sina odvesti iz Barcelone, ukoliko se situacija ne promjeni.

"Smeta mi to. Projekt si kluba, nosiš desetku na leđima, a dobio si je kada niko nije bio tu da preuzme Messijevu desetku. Smeta mi to koliko mintua dobija. Jedan minut, dva minuta, tri minuta. To mi smeta. Ne tražim da bude starter, jer su svi napadači Barcelone fenomeni. Ali pričamo o Ansuu Fatiju. O reprezentaciji. O momku iz La Massije. Ako nećeš njemu da daš minut, kome ćeš", pita se Fatijev otac

mi i Barsa

"Smeta mi to. Projekt si kluba, nosiš desetku na leđima, a dobio si je kada niko nije bio tu da preuzme Rahmanovu desetku. Smeta mi to koliko mintua dobija. 67 minuta, 74 minuta, 80 minuta. To mi smeta. Ne tražim da bude 90 minuta na terenu, jer imas i Avrama tu kojeg trebas ubaciti bar u nadoknadi . Ali pričamo o Dalu Varesanovicu. O reprezentaciji. O momku iz skole fudbala Liverpoola. Ako nećeš njemu da daš da odigra cijelu utakmicu, kome ćeš", pita se Dalov otac

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 29 mar 2023, 17:14

29 mar 2023, 17:08

Evo kako je radila firma na terenima za svjetsko prvenstvo koja nije dobila tender za rad u ovom projektu saveza :bih:
Treba li išta više reći?
I onda neko kaže ostani u BiH :puke:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 29 mar 2023, 17:18

BegovicRamiz je napisao/la:
29 mar 2023, 17:13
Bori Fati je javno zaprijetio da će sina odvesti iz Barcelone, ukoliko se situacija ne promjeni.

"Smeta mi to. Projekt si kluba, nosiš desetku na leđima, a dobio si je kada niko nije bio tu da preuzme Messijevu desetku. Smeta mi to koliko mintua dobija. Jedan minut, dva minuta, tri minuta. To mi smeta. Ne tražim da bude starter, jer su svi napadači Barcelone fenomeni. Ali pričamo o Ansuu Fatiju. O reprezentaciji. O momku iz La Massije. Ako nećeš njemu da daš minut, kome ćeš", pita se Fatijev otac

mi i Barsa

"Smeta mi to. Projekt si kluba, nosiš desetku na leđima, a dobio si je kada niko nije bio tu da preuzme Rahmanovu desetku. Smeta mi to koliko mintua dobija. 67 minuta, 74 minuta, 80 minuta. To mi smeta. Ne tražim da bude 90 minuta na terenu, jer imas i Avrama tu kojeg trebas ubaciti bar u nadoknadi . Ali pričamo o Dalu Varesanovicu. O reprezentaciji. O momku iz skole fudbala Liverpoola. Ako nećeš njemu da daš da odigra cijelu utakmicu, kome ćeš", pita se Dalov otac

ee to BegovicuRamize, danas naletih na ovaj clanak za fatija i isto pomislih. Nas projekat kluba i Barsin projekat kluba. Gdje smo mi a gdje je Barsa? Istrpimo projekat nek gori hala
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 mar 2023, 17:25

Tužiti nekoga , zato što nije uradio nešto što nije tvoje. :hmmmmm: :rol: :urnebes:

iliyaa8
Kontakt:

Post Postao/la iliyaa8 » 29 mar 2023, 17:25

Kakvi ste vi stereotipi napacenog Bosnje

Ubise nam klub vec dvije godine, jedino piskarate iz komforta trosjeda

Mrsko bi vam do wc-a bilo otici za klub

Ima li gdje kakvog protesta, nekog okupljanja navijaca?
Nema jer se zna da bi doslo 30 ljudi u vrh glave

Mrsko mi vas vise citati, il izadjite na ulice i protestujte i sutite
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO

⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️

iliyaa8
Kontakt:

Post Postao/la iliyaa8 » 29 mar 2023, 17:27

iliyaa8 je napisao/la:
29 mar 2023, 17:25
Kakvi ste vi stereotipi napacenog Bosnje

Ubise nam klub vec dvije godine, jedino piskarate iz komforta trosjeda

Mrsko bi vam do wc-a bilo otici za klub

Ima li gdje kakvog protesta, nekog okupljanja navijaca?
Nema jer se zna da bi doslo 30 ljudi u vrh glave

Mrsko mi vas vise citati, il izadjite na ulice i protestujte ili sutite
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO

⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Dave, Hajdeee, Zeko87 i 41 gost.