FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 194

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 31 mar 2023, 09:40

Dobri nas Samaricanin Mirvaah. Sigurno su ga i na ovo navratili, ubijedili ga da je Butmir bolji od Titove, ne zna on to, covjek Amerikanac...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 31 mar 2023, 09:45

Herson je napisao/la:
31 mar 2023, 09:35
Ima li neko bolje upucen da pojasni ovu novonastalu situaciju? Je li zgrada uopste u nasem vlasnistvu, ako jeste, sta se planira sa parama od eventualne prodaje? Ne smije im se preko ovoga preci tek tako, ovo su krupne odluke i ne mogu ih donisiti ljudi koji nemaju veze sa FKS!!!!!Neko iznad je napisao da je zemljiste u Novom Gradu rezervisano za nacionalni stadion. Zasto ne bismo iskoristili tu potrebu za nacionalnim stadionom i zajedno sa savezom gradili stadion, koji ce koristiti i Sarajevu i reprezentaciji? Sami ocigledno nismo u mogucnosti krenuti u takav projekat i ovo je odlicna prilika za nas.
Pola para od prodaje zgrade ce Mirvah potrositi na qurve,kocku,drogu i alkohol a drugo pola ce Mirvah skrsiti na gluposti :mrgreen:
Mi nemamo pameti i para da vodimo kafanicu a kamoli da pravimo stadion. Vratite se malo u realnost. Kosevo je nasa sudbina,dok se ne srusi. Onda cemo praviti plan B.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 31 mar 2023, 09:47

O kakvom stadionu i dalje pričate?
Hoćete li se više pomiriti sa činjenicom da ćemo igrati na Koševu?
Upitno je i kad ćemo ponovo igrati i u kakvom stanju će biti kad se vratimo...

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 31 mar 2023, 09:51

MojaTV ne uvodi ni za zivu glavu, bolje ti je Mirvahu daji mjesecno 80 KM nek kocka i Ayli kupuje mindjuse nego gov.narima iz Telekoma.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Daidza8
Kontakt:

Post Postao/la Daidza8 » 31 mar 2023, 10:05

napoleon72 je napisao/la:
31 mar 2023, 09:40
Dobri nas Samaricanin Mirvaah. Sigurno su ga i na ovo navratili, ubijedili ga da je Butmir bolji od Titove, ne zna on to, covjek Amerikanac...
Nove prostorije kluba :puke:

slika
1946

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 31 mar 2023, 10:09

Rođen sam tu, malo izna robne kuće "Sarajka", ni 5min. kroz Veliki Park do prostorija kluba. Pokojni deda, uvijek sa bordo kravatom, kao dječarca, uzme me za ruku i povede malo niz Džidžikovac, pa smotamo lijevo u Park. Dok stignemo do stepenica, već je zapalio nezaobilazni "Kent" i onda počinje priča o "dva Boška na dva ćoška", Lavu Mantuli, Ibri Biogradliću, Vahidinu Musemiću. Nisam ga baš nešto pretjerano slušao, ali sam znao kad završi priča, taman ćemo stići pred slastičarnu Korzo i ja ću tu spucat dvije krempite, dok on satare još dva Kenta. Starom ilegalcu nije ni bilo bitno slušam li ja pažljivo, ili ne. Po oprobanom receptu, djelovao je psihološki i na svakom metru naše šetnje, ukazivao je na nešto što ima veze sa Sarajevom i bordo-bojom. Lijevo, od stepenica, kad silaziš, bila je spomen-kosturnica narodnim herojima. Tu uvijek zastanemo, a on zapali dva Kenta - jedan sebi, a drugi stavi na nadgrobnu ploču svom jaranu Bušu, da ispuše jednu zajedno. I uvijek isto pitanje:"Znaš li koje je boje krv?"
"Pa, crvene!"
"Jes' kod običnih ljudi... Njihova je bila bordo! Upamti to!"
Nije bilo bitno kad ja odgovorim - bordo. Starac je ponavljao isto, očigledno ne slušajući moje odgovore.
Nakon krempita i boze, "da se raziđe", u Korzu, odlazili smo u klub. Tamo me je deda predstavljao svojim prijateljima govoreći kako raste novi Pašić, Janjuš, Kapetanović... zavisi ko je prošlu utakmicu bio najbolji. A onda, valjda kad dosadim njemu i njegovim ahbabima svojom dječijom radoznalošću i stalnim pitanjima, pita:"Bil ti znao sam kući?", ali obavezno mi da pratnju do "Parkuše", "Samo da mali sigurno pređe ulicu", zamoli nekog. I taj neko, ne puštajući mi ruku, prevede me preko ceste i ostavi kod onog debelog platana i gleda me dok ne zamaknem uzbrdo...

E hurca bi ja navijao za Sarajevo da me svaki dan vodio u Butmir crvenim Wartburgom. Povratio bi dvaput do tamo, a na kolače ne bi mogao ni mislit. Zgadila bi mi se oba Boška, a od ćoškova bih imao PTSP. Mislio bih da su Hase i Pape tablete protiv povraćanja, a Biogradlić naselje kod Stupa.
Yebem ja vazda mater svakom onom ko iz bilo kojih razloga makne Sarajevo iz Titove. Izgleda da Mirvićevo "Sarajevo" nije moje Sarajevo. Moje Sarajevo je, izgleda, otišlo negdje na bolje mjesto. Možda i bolje. Moje Sarajevo ne bi podnijelo da utakmicu 1/8 lige prvaka odigra iz Butmira.
Ostajte zbogom poginuli heroji, fudbalski velemajstori, vrhunski zayebanti... Ostajte zbogom europski drumovi, hamburške luke, mančesterske tvornice... Nema više vas u Sarajevu, ni Sarajeva u vama.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 31 mar 2023, 10:16

VenamaHrabrih je napisao/la:
31 mar 2023, 10:09
Rođen sam tu, malo izna robne kuće "Sarajka", ni 5min. kroz Veliki Park do prostorija kluba. Pokojni deda, uvijek sa bordo kravatom, kao dječarca, uzme me za ruku i povede malo niz Džidžikovac, pa smotamo lijevo u Park. Dok stignemo do stepenica, već je zapalio nezaobilazni "Kent" i onda počinje priča o "dva Boška na dva ćoška", Lavu Mantuli, Ibri Biogradliću, Vahidinu Musemiću. Nisam ga baš nešto pretjerano slušao, ali sam znao kad završi priča, taman ćemo stići pred slastičarnu Korzo i ja ću tu spucat dvije krempite, dok on satare još dva Kenta. Starom ilegalcu nije ni bilo bitno slušam li ja pažljivo, ili ne. Po oprobanom receptu, djelovao je psihološki i na svakom metru naše šetnje, ukazivao je na nešto što ima veze sa Sarajevom i bordo-bojom. Lijevo, od stepenica, kad silaziš, bila je spomen-kosturnica narodnim herojima. Tu uvijek zastanemo, a on zapali dva Kenta - jedan sebi, a drugi stavi na nadgrobnu ploču svom jaranu Bušu, da ispuše jednu zajedno. I uvijek isto pitanje:"Znaš li koje je boje krv?"
"Pa, crvene!"
"Jes' kod običnih ljudi... Njihova je bila bordo! Upamti to!"
Nije bilo bitno kad ja odgovorim - bordo. Starac je ponavljao isto, očigledno ne slušajući moje odgovore.
Nakon krempita i boze, "da se raziđe", u Korzu, odlazili smo u klub. Tamo me je deda predstavljao svojim prijateljima govoreći kako raste novi Pašić, Janjuš, Kapetanović... zavisi ko je prošlu utakmicu bio najbolji. A onda, valjda kad dosadim njemu i njegovim ahbabima svojom dječijom radoznalošću i stalnim pitanjima, pita:"Bil ti znao sam kući?", ali obavezno mi da pratnju do "Parkuše", "Samo da mali sigurno pređe ulicu", zamoli nekog. I taj neko, ne puštajući mi ruku, prevede me preko ceste i ostavi kod onog debelog platana i gleda me dok ne zamaknem uzbrdo...

E hurca bi ja navijao za Sarajevo da me svaki dan vodio u Butmir crvenim Wartburgom. Povratio bi dvaput do tamo, a na kolače ne bi mogao ni mislit. Zgadila bi mi se oba Boška, a od ćoškova bih imao PTSP. Mislio bih da su Hase i Pape tablete protiv povraćanja, a Biogradlić naselje kod Stupa.
Yebem ja vazda mater svakom onom ko iz bilo kojih razloga makne Sarajevo iz Titove. Izgleda da Mirvićevo "Sarajevo" nije moje Sarajevo. Moje Sarajevo je, izgleda, otišlo negdje na bolje mjesto. Možda i bolje. Moje Sarajevo ne bi podnijelo da utakmicu 1/8 lige prvaka odigra iz Butmira.
Ostajte zbogom poginuli heroji, fudbalski velemajstori, vrhunski zayebanti... Ostajte zbogom europski drumovi, hamburške luke, mančesterske tvornice... Nema više vas u Sarajevu, ni Sarajeva u vama.
:thumbup: Odlican post, a ti mirvicu napusi se kurca i svi oni koje si postavio oko sebe
1946-1987

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 31 mar 2023, 10:44

Koji mozak moraš biti da FK SARAJEVO premjestiš na Ilidžu :puke:
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 31 mar 2023, 10:45

Kažu ugasiti ćemo se ako ode debilčina, meni se čini da nam slijedi gora sudbina ako ostane ova glavata SDA prevarantska konjina!
Bahati, bahati Željkan!
1946

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 31 mar 2023, 10:49

Ma u svemu ovome, ispada da je on najveci krivac nisu sama Ajla i ostali dosli. Sarajevo gubi dusu, nekad sa rajom sejdnes na kafu pa iako smo uzasno losi na terenu ti po 2 sata o Sarajevu pricas, sada je stid ljude progovoriti o Sarajevu u drustvu, ne zbog rezultata nego zbog ovih sto ga vode, ovo trenutno nije moje Sarajevo koje sam zavolio u pelenama haman.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 31 mar 2023, 10:50

A ovi koji su do jucer podrzavali upravu, Aylah, Mirvah, Anelah i ekipu, uvjeravajci NAS kako nije to tako kako mi "drugi" pricamo/pisemo, gospodo - A sta cemo sad'?
- FKS -

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 31 mar 2023, 11:02

Hajdeee je napisao/la:
31 mar 2023, 10:50
A ovi koji su do jucer podrzavali upravu, Aylah, Mirvah, Anelah i ekipu, uvjeravajci NAS kako nije to tako kako mi "drugi" pricamo/pisemo, gospodo - A sta cemo sad'?
Javit ce se u slucaju da dobijemo Slobodu

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 31 mar 2023, 11:08

Hajdeee je napisao/la:
Isto. I dalje smo mi dušmani kluba. Oni uz klub.
Ništa, šta ćeš. Đon-obraz, idemo dalje.
Koševo Zapad

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 31 mar 2023, 11:10

Mirvah malo po malo otkriva karte i maske spadaju! Je li blam ove što su otišli u Kakanj i još ustali da mu aplaudiraju?? :urnebes:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 31 mar 2023, 11:12

1911 aktivnih članova. Da sam predsjednik kluba, pitao bih se zašto je godinu ranije bilo preko 7000, a sad ovoliko.
Mirvića očito boli čir na qrcu za to.
Koševo Zapad

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 31 mar 2023, 11:21

Ja ne bi da bude da ih branim, ali poprilično sam siguran da je AylaH rekla još u decembru premjestiti administraciju kluba u Butmir u zgradi koju će navodno napraviti.

54:50
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 31 mar 2023, 11:22

Hrasnicki prevarant

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 31 mar 2023, 11:22

Hajdeee je napisao/la:
Sad ce ti oni pricat kako smo svi ovdje za Sarajevo i kako ne treba da se dijelimo. Eno vec odavno se ne spominje "briga me za bojkot, meni niko ne moze zabranit da gledam Sarajevo". Da se protiv Sloge zaigra na Kosevu, ne bi ni 500 ljudi bilo.

Ili ce zadrzat djon obraz i pisat ono standardno "a sta cemo kad Mirvic ode, sta onda, kako placat igrace, kako ovo, kako ono...? Pa bolje FK Sarajevo sa podrskom u kantonalnoj ligi nego FK Butmir kao prvak drzave pred praznim tribinama.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 31 mar 2023, 11:29

napoleon72 je napisao/la:
31 mar 2023, 11:22
Hajdeee je napisao/la:
Sad ce ti oni pricat kako smo svi ovdje za Sarajevo i kako ne treba da se dijelimo. Eno vec odavno se ne spominje "briga me za bojkot, meni niko ne moze zabranit da gledam Sarajevo". Da se protiv Sloge zaigra na Kosevu, ne bi ni 500 ljudi bilo.

Ili ce zadrzat djon obraz i pisat ono standardno "a sta cemo kad Mirvic ode, sta onda, kako placat igrace, kako ovo, kako ono...? Pa bolje FK Sarajevo sa podrskom u kantonalnoj ligi nego FK Butmir kao prvak drzave pred praznim tribinama.
To je normalno pitanje koje se postavlja. To je ono što te čeka, mrzio ti Mirvića( ili bilo ko drugi uključujući mene) ili ne, ali to je veliki trošak.
Doduše, treba uzeti u obzir da imamo Tana, on svoje pare uvijek izvlači tako što jeftino kupi dionice jer jedan investitor pobjegne glavom bez obzira( ili u ovom slučaju prije da ćemo mi njega otjerati :D ) i onda ih preproda nekom drugom za više novca po jednoj dionici.
Neću nikad prežaliti ozbiljne ljude iz Češke koji su htjeli da nas kupe kad i Mirvić. Vjerujem da bi imali top sređen klub.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 31 mar 2023, 11:32

Dinamo Zagreb - Maksimirska, Zagreb
Hajduk Split - 8. mediteranskih igara, Split
Crvena Zvezda - Bogdana Ljutice, Beograd
Partizan - Humska, Beograd
Borac Banja Luka - Platonova, Banja Luka
Zrinjski Mostar - Stjepana Radica, Mostar
Zeljeznicar - Zvornicka, Sarajevo

FK Sarajevo - Butmirska cesta, Ilidza

Krepaj Mirvicu
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, egocentrik, Google Adsense [Bot], johntravolta123, MSOZ101, OsmanhodzicBuco, Rodman, Sinfoc1986, Venom i 95 gostiju.