FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
59
30%

Ukupno glasova: 195

skullcrusher
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skullcrusher » 31 mar 2023, 12:28

Sad proteste mozemo organizovati ispred kontejnera kluba jer zgradu nemamo :crazy:
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 31 mar 2023, 12:33

FCUM je napisao/la:
31 mar 2023, 12:10
ovo ce rat biti ko BBB sa Mamicem :D
Samo sto mi ne osajamo titule i ne igramo LP
Neće! U Sarajevu se promijenila struktura stanovništa. I u Zagrebu je, ali zagrebačka društvena kretanja i socio-fenomeni ne zavise od strukture, dok je u Sarajevu to u temeljima grada. Društvena događanja u Zagrebu počinju iz monolitne subkulture, npr: muzika i politički pokreti sa fakulteta, nogomet iz uslovno rečeno; predgrađa, poezija i kultura iz kavana, dok u Sarajevu počinju iz mozaičke subkulture. Da bi muzika bila uspješna, moraš napraviti amalgam radnika, sirotinje, kreme, tako i u ostalim segmentima. Naravno, za uspješne socio-fenomene tipa Nadrealista, Bijelog Dugmeta, Olimpijade, Indexa, Teversenovih Bajki... moraš imati sudar i mješanje tih istih subkultura, uključujući i nacionalne da bi imao uspješan društveni pokret, ili dešavanje.
Uglavnom, u Sarajevu ne postoji kritična masa koja bi mogla posljedično izazvati jedan takav anti-pokret.

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 31 mar 2023, 12:36

Znali se protesti praviti zbog Husrefa i njegovog otkaza, a zbog selidbe i ostalih stvari jok :tokralju:

Opet se dokazalo da je Husref veci od kluba, tj navijaci su ga tako postavili...

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 31 mar 2023, 12:38

ZipSarajevo je napisao/la:
31 mar 2023, 12:36
Znali se protesti praviti zbog Husrefa i njegovog otkaza, a zbog selidbe i ostalih stvari jok :tokralju:
Sta se ti javjas ba?
Brani quravu i dalje, i sav taj olos.
Nemoj se ti sekirati za nas, i sta cemo mi.
Ti si svakako sa druge strane...
- FKS -

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 31 mar 2023, 12:53

Alii je napisao/la:
31 mar 2023, 12:22
VenamaHrabrih je napisao/la:
31 mar 2023, 12:17
Ima li Ajla Onlyfans nalog?
🤣🤣🤣
Vraća se Aničić uskoro za jedno par kola
Yebo Aničića. Baš sam željan njegovih bangavih koljena.
Vala bih dao 7$ mjesečno za konstruktivan sadržaj.

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 31 mar 2023, 12:57

Hajdeee je napisao/la:
31 mar 2023, 12:38
Sta se ti javjas ba?
Brani quravu i dalje, i sav taj olos.
Nemoj se ti sekirati za nas, i sta cemo mi.
Ti si svakako sa druge strane...
Jel to zabranjeno pisati?

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 31 mar 2023, 13:11

Opet se dokazalo da je Husref veci od kluba, tj navijaci su ga tako postavili...
Pa idi protestuj, šta čekaš?
Kad ste mogli ići u Kakanj (iako je proglašen bojkot) i objeručke ga uzeti Ismiru, možete sad sami i proteste napraviti.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 31 mar 2023, 13:17

Čovjek zadužen za ovaj proces u neformalnom razgovoru je našem fotoreporteru istakao da teren ne mora kompletno biti zašiven kako bi se utakmica mogla odigrati, odnosno bio bi spreman za odigravanje mečeva, ali Fudbalskog saveza BiH treba donijeti odluku po tom pitanju.

:hmmmm: :hmmmmm:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 31 mar 2023, 13:19

Ja hoće ovo Koševo sfušeriti haram im bilo svaka marka bagro lopovska

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 31 mar 2023, 13:29

JavierBosnia je napisao/la:
31 mar 2023, 13:17
Čovjek zadužen za ovaj proces u neformalnom razgovoru je našem fotoreporteru istakao da teren ne mora kompletno biti zašiven kako bi se utakmica mogla odigrati, odnosno bio bi spreman za odigravanje mečeva, ali Fudbalskog saveza BiH treba donijeti odluku po tom pitanju.

Jel u interesu Viconija da Sarajevo ima bolje rezultate :hmmmmm: :hmmmmm:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 31 mar 2023, 13:32

Kako sam i ocekivao na kraju ce pustiti teren pošto poto,mi necemo dobiti nista specijalno sem tog trenutnog odigravanja utakmica,u neko skorije vrijeme ces opet doci u situaciju da se teren mora mjenjati.

Citirat cu ovo sto sam danas procitao " sve i da se moze prositi hibrid,trava bi oboljela i uvenula,morala bi se raditi ponovo"

Da sumiram 2,5 miliona su bacena u vjetar,mi smo izgubili bespotrebnim odlaskom sa Koševa to što smo izgubili,vrijeme niko vratit nece a dobili ništa nismo,cak naprotiv na ogromnom smo gubitku.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 31 mar 2023, 13:37

JavierBosnia je napisao/la:
31 mar 2023, 13:17

Ma na 4 ćoška po kolac udariti, staviti umjesto korner zastavica i eto.
Koševo Zapad

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 31 mar 2023, 13:51

Niko u klubu ne docekao 27.noc Ramazana.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 31 mar 2023, 13:55

VenamaHrabrih je napisao/la:
31 mar 2023, 12:33
FCUM je napisao/la:
31 mar 2023, 12:10
ovo ce rat biti ko BBB sa Mamicem :D
Samo sto mi ne osajamo titule i ne igramo LP
Neće! U Sarajevu se promijenila struktura stanovništa. I u Zagrebu je, ali zagrebačka društvena kretanja i socio-fenomeni ne zavise od strukture, dok je u Sarajevu to u temeljima grada. Društvena događanja u Zagrebu počinju iz monolitne subkulture, npr: muzika i politički pokreti sa fakulteta, nogomet iz uslovno rečeno; predgrađa, poezija i kultura iz kavana, dok u Sarajevu počinju iz mozaičke subkulture. Da bi muzika bila uspješna, moraš napraviti amalgam radnika, sirotinje, kreme, tako i u ostalim segmentima. Naravno, za uspješne socio-fenomene tipa Nadrealista, Bijelog Dugmeta, Olimpijade, Indexa, Teversenovih Bajki... moraš imati sudar i mješanje tih istih subkultura, uključujući i nacionalne da bi imao uspješan društveni pokret, ili dešavanje.
Uglavnom, u Sarajevu ne postoji kritična masa koja bi mogla posljedično izazvati jedan takav anti-pokret.
Koji pokret ? Koji anti-pokret ? Pokret BBB ima dvije faze,prva je protiv Tudjmana ,odnosno njegove promjene imena kluba. Ta prva faza je zbog masovnog ucesca cijelog drustva zavrsena uspjesno. Vracanjem imena,odnosno kompromisom oko imena. Druga faza ,pokret BBB protiv Mamica nije nikad dobio toliku podrsku javnosti,jer je dobar dio navijaca bio inertan,odnosno kupljen sportskim uspjesima. Tako da BBB unatoc decenijskim naporima nije uspio odbiti ni pera Mamicu. Mamic je iz Hrvatske otisao iz kriminalno-bogataske bahatosti,koja se sudarila sa hrvatskim pravosudjem. No,unatoc izgnanstvu zadrzao je uticaj i vlast u Dinamu,to smo vidjeli na zadnjoj skupstini Dinama. Tako da je pokret BBB protiv njega primjer neuspjesnog pokreta a nije tako tesko imati neuspjesan pokret,bez obzira na socioloska kretanja.
Uslov za uspjesan pokret je masovnost,jedinstvo. Mi smo podjeljeni,dio nas-HZ i pojedinci odavno upozoravaju na stetno Mirvahovo djelovanje ,no Mirvah dio navijaca kao i u slucaju Dinama ,kupuje sportskim uspjesima. Mi nemamo konkretne uspjehe naravno ali dovodi igrace,Brazilce i ostale 'fudbalske zvijezde' i s time muti vodu. Uz to zbog sve veceg uticaj interneta i drustvenih mreza angazuje vojske botova. Onih istih koji nam na ovom forumu prijete povratkom virsli i slicnim nebulozama.
Znaci ako hocemo uspjeh pokreta moramo dostici kriticnu masu navijaca-javnosti- drustva. Sa obzirom na cinjenicu da jos duzi period necemo imati sportskih uspjeha ,to je dobro da sto vise navijaca okrene ledja Mirvahu. Bilo bi dobro ,kad bi znali cilj,sta hocemo u stvari. Sta su zahtjevi i ciljevi pokreta. Bez toga je tesko ,ostvariti neki uspjeh.
No,kao i borba BBB ,tako i nasa borba nema velike sanse za uspjeh. No,uspjeh nije ni bitan,bitno se je buniti. Svojim stavom i djelovanjem se ograditi od ovog rusenja i unistavanja kluba. Da,do kraja zivota ,uvijek s ponosom mozes reci: Ja sam bio protiv,ja sam se borio protiv ovog zla,bio sam na pravoj strani,bio sam uz svoj klub !!

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 31 mar 2023, 14:02

Sljedeći korak Mirvića??? Ja mislim da će vratiti ime Torpedo posto je ovo sve osim FK Sarajeva.

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 31 mar 2023, 14:07

Valjda neko nesto poduzme da se skupimo, mislim bukvalno rade sta hoce ljudi... sutra ce doci i promijenit sve sto im naumpadne haram im bilo sve
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 31 mar 2023, 14:14

Logicno je bilo da ce nam sfuseriti teren , sad moze i da se ne prosije cijeli teren . Uhvatit ce malo po coskovima i hajde zdravo , a kad nam na jesen uvehne trava bit ce FK Sarajevo je bio zaduzen za odrzavanje terena i zbog neadekvatnog odrzavanja je uvehla trava i pojeo vuk magarca .
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 31 mar 2023, 14:16

bukvalno rat je navijacima objavljen
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 31 mar 2023, 14:16

Ma cuj neki progledali i vide gdje nas aylah i mirvah vode ?! Ma sta je reci ?! Sta cemo ako mirvah ode ?! Virsle, Blekic, Baljak kmeee
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 31 mar 2023, 14:22

slika
90!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas i 20 gostiju.