Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la MaGiCa » 26 feb 2011, 14:44

effe_sa je napisao/la: za juve se jedino moze reci da je imao neozbiljan pristup...napoli je davao sve od sebe da stigne sto dalje, a palermo npr nema kvalitet za evrope
Jedino je Napoli igrao sa skoro 100% sve utakmice (ne moze se reci da su igrali maximalno, samo zbog toga sto je Mazzarri cuvao delimicno Cavanija i Hamsika protiv Steaue i Villarreala).
Neozbiljna je bila Sampdoria (dok su jos uvek imali Cassana i Pazzinija), kao i Palermo (kome je 5-6 najboljih igraca uvek bilo na klupi), dok je tu Juve bio i najozbiljniji, ali opet nedovoljno ozbiljan.
Ali, to su ispricane price. Zato je Serie A i platila cenu, jer je BL nije prestigla u LS, nego u EL.
Dobro je da vidim jednog coveka koji voli BL, a da ne kenja po Serie A.
Prava retkost.
Vidi se da si, pre svega, ljubitelj fudbala. ;)

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 26 feb 2011, 15:00

u zadnjih 10 godina serija a je svih 10 uspješnija od BL u LP, ovo će biti prvi puta da bude obrnuto(možda) i sad odma neke slavodobitne priče o snazi jednih a slabosti drugih :?: :roll: ,
jest bruka da talijani imaju 3 domaća poraza, ali svi su završili drugi u grupama i automatski su dobili jače protivnike tj. prve iz grupa, i šahtar i totenhem i bajern su jake ekipe koje ulažu jako puno i nije baš neko svjetsko čudo da su pobjedili.
ali i dalje stoji da njemački klubovi u LP i kad ih bude 4 neće ostvarivati nikakve posebne rezultate osim bajerna, to je tako bilo i kad su davali 3 najbolja sad kad uđe i četvrti još će više to doći do izražaja, prolaz grupa eventualno 2 kluba, a za ozbiljan rezultat(polufinale ili više) osim bajerna nema šanse nijedan njemački klub narednih jako puno godina8kao i zadnjih dosta godina).
a da su pošteno skupili koeficijent igrajući u EL to niko ne spori i evo nagrađeni su za to.
već sam pisao da mi je malo čudno da za uspjehe u jednom kupu nagrada bude dodatno mjesto u sasvim drugom natjecanju al jbg uefa je to tako odredila i ćao đaci
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Zárate
Kontakt:

Post Postao/la Zárate » 26 feb 2011, 15:03

Vidjećete vi Lazia sljedeće godine u Evropi. :P
• Società Sportiva Lazio
• FK Željezničar
• Mauro Zárate

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 26 feb 2011, 15:06

a jbg. isto ono Pazzini nemoze igrati u ligi prvaka zato sto je vec nastupao za Doriju u pretkolu, a npr. Torres se slomio igrajuci Za Liverpool u evropa ligi da bi na kraju nastavio sa Chelsijem u ligi prvaka :lol: :lol: mislim stvarno :roll: UEFA = MAFIA :twisted:
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 feb 2011, 15:17

spielführer_21 je napisao/la:Po 1001 put: Kako da se promjeni anketa i ko to radi, moderator ili admin?
Ako se ostali slažu bilo bi lijepo da stavimo novu anketu: "Koliko će italijanskih ekipa igrati u četvrtfinalu LP?" pa opcije: nijedna, 1, 2 ili 3.. Ja imam osjećaj da će bar 1 iznenediti i proći, baš me zanima šta drugi misle :?:
Ja ne'am tu opciju il' ne gledam/vidim/ dobro pa ju nisam pronaš'o. U svakom slučaju, sviđa mi se to što predlažeš pa ću vidjeti mogu li nešto učiniti povodom toga. Dakako, ne mogu ništa obećati, al' najmanje što mogu učiniti je da provjerim sa onim gore(ne baš Onim gore, da se razumijemo :mrgreen: ).

Što se tiče toga da će Serie A izgubiti jednog predstavnika u CL, moram priznati da mi to teško pada. Dijelim @Tony-jevo mišljenje kada je u pitanju to bodovanje. I meni je glupost da se neko nagradi jednim ekstra mjestom u CL zbog uspjeha u EL, no to je ta UEFA kojoj su ipak finansije mnogo bitnije od bilo čega drugog. Činjenica je da talijasnki klubovi rekreativno ulaze u EL, al' mislim da će se svi nasmijati kada bi gledali Hannover/Mainz/Nurnberg umjesto Rome/Juventusa/pa čak i Fiorentine u CL. Znam da ja hoću.

Edit: Eto vam anketa, bilo je do mene, nisam obrać'o pažnju na donji dio mog prozorčića. :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 26 feb 2011, 15:29

Monolog je napisao/la:
Što se tiče toga da će Serie A izgubiti jednog predstavnika u CL, moram priznati da mi to teško pada. Dijelim @Tony-jevo mišljenje kada je u pitanju to bodovanje. I meni je glupost da se neko nagradi jednim ekstra mjestom u CL zbog uspjeha u EL, no to je ta UEFA kojoj su ipak finansije mnogo bitnije od bilo čega drugog. Činjenica je da talijasnki klubovi rekreativno ulaze u EL, al' mislim da će se svi nasmijati kada bi gledali Hannover/Mainz/Nurnberg umjesto Rome/Juventusa/pa čak i Fiorentine u CL. Znam da ja hoću.
Ne vjerujem da ce ijedan od ova tri igrati u EL, a kamoli u LP-a sljedece sezone.

U svakom slucaju, rado cu gledati atraktivne Leverkusen, Dortmund i Bayern u LP-a, iako ce mi nedostajati italijanski velikani. Ustvari, falice najvjerovatnije jedan od 4 najveca u Italiji. Naprimjer Roma, ili Juve.

Ali ovim ce se ojacati EL, ako je Italijani shvate ozbiljno.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 feb 2011, 15:33

Ja sam glasao za jednog,kao sto sam rekao posle prvog meca na San Siru,mislim da Milan ovo moze da nadoknadi na iskustvo,Tottenham pada u formi nije kao pre,prvenstveno zbog povreda nekih igraca,a Milan ako uspe da lepo zatvori odbranu i dobije neku kreaciju na sredini moze da se nada i ocekuje plasman dalje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 26 feb 2011, 15:38

Milan i Inter imaju aktivne rezultate,nije gotovo...Roma je luda ekipa..ne bi me cudilo da 5 sloze ukrajincima ili cak da prime toliko... :lol:

Ne bi mi previse drago bilo da inter ili milan prodju ...volio bi roma da nadoknadi to..pa iako sam prije prvih tekmi rekao da nece nijedan proci ili mozda samo roma...glasao sam za prolaz 2 tima....Roma(imam neki osjecaj) 8-) i jedan od milanskih klubova... :evil: mada nemam nista protiv da i ispadnu :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 26 feb 2011, 15:38

Mislim da je ovo dobra stvar, jer ce se klubovi malo uozbiljiti, bar se nadam...stvarno su se klubovi u Italiji "zapustili", neozbiljno je to sto Sampdoria koja igra kvalifikacije za ligu prvaka ne dovede nijedno kvalalitetno pojacanje...to im je malo da se nauce pameti...Gastandello, Acardi, Manini, Guberti...ovo je smijesno, cak su u januaru odlucili prodati i najbolje igrace Pazzinia i Casana...na ljeto ce Zieglera i Palomba, pa mogu se polahko spremati i za seriu B...sramota za takav klub
Joint_fc

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 26 feb 2011, 15:46

A sto se ovog drugog tice, mislim da je put italijanskih klubova zavrsen i ne vjerujem u neka cuda...Milan sa onakvim uobrazenim Ibrahimovicem koji vise vodi rat sa Guardiolom nego sto se koncentrira na igru nema sta traziti protiv onakvog kolektiva sa White Hart Lanea...Roma u kojoj se vise ne zna ni tko pije ni tko placa da napravi nesto protiv ekipe koju nitko nije pobijedio na Dornbas Areni, pogotovo kad se sjetim one odbrane sa onom skalmerijom Burdisom...Sto se tice Intera, mislim da i nemaju neke pretjerane zelje da se nadmecu poslije prosle godine, bar su mi tako djelovali u prvoj utakmici, gdje su samo stvarali prilike poslije katastrofalnih gresaka Bayernove odbrane...pozdrav
Joint_fc

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 26 feb 2011, 15:47

Doria je smijesna ekipa ove sezone...kako igrom tako i "investicijama"... u pravu si za to...pa umjesto da grade neku ekipu,izasli u LP...to je bila izvanredna prilika da"naprave" ozbiljniji klub..a oni se zaebaju....

O igri da ne pricam..katastrofa...

edit:

i za ovo gore navedeno..slazem se..dobro si sve to napisao :lol: 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 26 feb 2011, 16:13

INTER-sanse za prolazak 30%

MILAN-sanse za prolazak 35%

ROMA-sanse za prolazak 20%
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 26 feb 2011, 16:13

Ma najbolje bi bilo da sad svi talijani ispadnu iz LP,da Napoli uzme titulu,pa da se sve iz korijena mijenja.
NON MOLLARE MAI

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 26 feb 2011, 17:37

effe_sa je napisao/la:MaGiCa: moze se vise uzet parametara kod ocjenjivanja liga, ali cinjenica je da je kvalitet utakmica u seriji A opao, da italijanski klubovi nisu konkurentni u evropi ko sto su bili....prosle sezone su italijanske ekipe u evropskoj ligi pruzile katastrofalne partije i rano ispale....nekad odredjene ekipe prate i pechovi, al ipak je pokazatelj slabosti kada juve ne moze savladat lecha, kada roma gubi od shaktara (iako ova ekipa jeste kvalitetna, al roma bi tu prema rejtingu morala vise pruzit)....milan je djelovao isto nemocno, a inter je jedini pruzio dobru partiju....napoli nije bio los u evropskoj ligi i predstavlja osvjezenje i u domacem prvenstvu...ekipe poput napolija unose neku svjezinu, lazio obavlja sve bolji posao, kada su dosli u probleme sa finansijama poceli su izbacivat zanimljive igrace
sve to druže stoji, italijanski fudbal nije kvalitetan ko nekad. međutim švabe ne zaslužuju to 4. mjesto. smiješno je porediti učinke italijanskih i njemačkih klubova u ligi prvaka zadnjih 20 godina npr. tu imaš bayern koji je velikan i stalno igra ligu prvaka ovi ostali klubovi svakih 5-6 godina dođu do grupe što je daleko od neke konstante koju ima inter ili milan. npr. schalke je redovno od milana dobivao porciju, dok bi npr. jedan holandski psv namučio milana bar 2x više nego ekipa iz gelsenkirchena. kako je krenulo i hannover ćemo gledati u ligi prvaka iako nisu ništa osvojili ne znaju ni oni otkad. priča za sebe je to što je platini mafijaš. da su italijani dobili ono euro koje im je platini oduzeo u najmanju ruku mutnim radnjama sve bi to bilo drugačija, uložilo bi se velike pare u obnovu stadiona i sl. što bi predstavljalo renesansu fudbala u italiji. također velikani poput juventusa i milana ne mare ni 1% za kupom uefom ili kako to sad zovu europskom ligom. sve se nažalost vodi oko para a švabe tu prednjače zadnjih godina, naročito prihod od ulaznica jer imaju najbolje stadione.
pazzoetoogol je napisao/la:a jbg. isto ono Pazzini nemoze igrati u ligi prvaka zato sto je vec nastupao za Doriju u pretkolu, a npr. Torres se slomio igrajuci Za Liverpool u evropa ligi da bi na kraju nastavio sa Chelsijem u ligi prvaka :lol: :lol: mislim stvarno :roll: UEFA = MAFIA :twisted:
mislim da nema veze što je igrao euro ligu jer to nije isto takmičenje, i cassano nažalost nema pravo nastupa za milan u ligi prvaka a itekako bi dobro došao umjesto seedorfa.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 feb 2011, 18:02

baresi#6 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:MaGiCa: moze se vise uzet parametara kod ocjenjivanja liga, ali cinjenica je da je kvalitet utakmica u seriji A opao, da italijanski klubovi nisu konkurentni u evropi ko sto su bili....prosle sezone su italijanske ekipe u evropskoj ligi pruzile katastrofalne partije i rano ispale....nekad odredjene ekipe prate i pechovi, al ipak je pokazatelj slabosti kada juve ne moze savladat lecha, kada roma gubi od shaktara (iako ova ekipa jeste kvalitetna, al roma bi tu prema rejtingu morala vise pruzit)....milan je djelovao isto nemocno, a inter je jedini pruzio dobru partiju....napoli nije bio los u evropskoj ligi i predstavlja osvjezenje i u domacem prvenstvu...ekipe poput napolija unose neku svjezinu, lazio obavlja sve bolji posao, kada su dosli u probleme sa finansijama poceli su izbacivat zanimljive igrace
sve to druže stoji, italijanski fudbal nije kvalitetan ko nekad. međutim švabe ne zaslužuju to 4. mjesto. smiješno je porediti učinke italijanskih i njemačkih klubova u ligi prvaka zadnjih 20 godina npr. tu imaš bayern koji je velikan i stalno igra ligu prvaka ovi ostali klubovi svakih 5-6 godina dođu do grupe što je daleko od neke konstante koju ima inter ili milan. npr. schalke je redovno od milana dobivao porciju, dok bi npr. jedan holandski psv namučio milana bar 2x više nego ekipa iz gelsenkirchena. kako je krenulo i hannover ćemo gledati u ligi prvaka iako nisu ništa osvojili ne znaju ni oni otkad. priča za sebe je to što je platini mafijaš. da su italijani dobili ono euro koje im je platini oduzeo u najmanju ruku mutnim radnjama sve bi to bilo drugačija, uložilo bi se velike pare u obnovu stadiona i sl. što bi predstavljalo renesansu fudbala u italiji. također velikani poput juventusa i milana ne mare ni 1% za kupom uefom ili kako to sad zovu europskom ligom. sve se nažalost vodi oko para a švabe tu prednjače zadnjih godina, naročito prihod od ulaznica jer imaju najbolje stadione.
pazzoetoogol je napisao/la:a jbg. isto ono Pazzini nemoze igrati u ligi prvaka zato sto je vec nastupao za Doriju u pretkolu, a npr. Torres se slomio igrajuci Za Liverpool u evropa ligi da bi na kraju nastavio sa Chelsijem u ligi prvaka :lol: :lol: mislim stvarno :roll: UEFA = MAFIA :twisted:
mislim da nema veze što je igrao euro ligu jer to nije isto takmičenje, i cassano nažalost nema pravo nastupa za milan u ligi prvaka a itekako bi dobro došao umjesto seedorfa.
e nemoj sad zezat.....prvo sto se tice svjetskog prvenstva 2006. godine beckenbauer ga je doveo svojim ugledom....a u njemackoj se inace u klubovima dosta postenije posluje, teze je vodit klub u njemackoj kad se u njemackoj mnogo vise racuna vodi o placanju poreza....zavrtanja poreza ima mnogo vise u italiji i spaniji....a njemacki klubovi su izbacili mnogo mladih igraca i reprezentacija je profitirala....po malo je i SERIE A krenula tim putem i za koju godinu reprezentacija ce se vratit na pravi put.....kriza ce sigurno uhvatit i spansku ligu, jer se posluje iznad mogucnosti....to sam ja jednom objasnjavao isto ti je to ko da hoces ferrarija da kupis s par hiljadica, znaci mozes ga samo kupit da se debelo zaduzis....e tako ti posluju klubovi tamo....a u italiji su poslovali klubovi iznad svojih mogucnosti i doslo je do toga....od njemacki klubova je leverkusen stizao isto do finala, jest da je to bilo 2002. godine.....bayern je dugo vremena stizao jedini daleko, dok su drugi znali doci do cetvrtfinala, al zato su klubovi daleko gurali u kupu Uefa/evropskoj ligi....da bi neku ligu ocjenjivao moraju se uzet oba takmicenja, znaci ne moze se koeficijent odredjivat na osnovu 2-3 kluba....a nekad je bilo vremena kada su i borussia i schalke osvajali evro kupove....u tom periodu Serie A je isto bila jako uspjesna, tokom 90-tih godina, tad engleza npr nije bilo na mapi...al vremena se i mijenjaju i fudbal se mijenja....a da ima i zakulisanih radnji , ima ih
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Prowler
Kontakt:

Post Postao/la Prowler » 26 feb 2011, 20:42

Evo moje razmisljanje o glavnim tekmama ovog kola Serie A:

JUVENTUS – BOLOGNA

Prekretnica u sezoni Juventusa. Ne pobijediti Bolognu veceras bi bilo jednako kapitulaciji u borbi za vec podaleko cetvrto mjesto. Poraz bez ispaljenog metka protiv Lecce-a je bio svojevrsni zemljotres u redovima Juventusa: Agnelli je iskalio svoj bijes u razgovoru sa trenerom i igracima u ponedjeljak, Delneri je svjestan da ce tesko ostati na kormilu crno bijelih bez plasmana u Ligu Prvaka a i igraci osjecaju pritisak jer su protagonisti druge lose sezone zaredom, koja bi se bez dvoumljenja mogla nazvati katastrofalnom u slucaju da se bianconeri ne domognu cetvrtog mjesta. Cak su postojale tenzije izmedju legende kluba Del Piera i glavnih ljudi u Juventusu zbog produzenja Alexovog ugovora koji istice u junu, ali kapiten je inteligentno i pravovremeno intervenisao i izjavio da je spreman potpisati i prazan list papira da bi ostao u Juventusu, dokazavsi jos jednom svoju ljudsku velicinu. Sa ovim prekrasnim potezom je ujedno i djelimicno smanjio napetost u redovima navijaca, ali nije uspio pridobiti Delnerija, tako da ce ipak pocetak meca gledati sa klupe. Na gol se vraca Storari, koji je u prvom dijelu sezone bio jedan od najboljih i definitivno uziva povjerenje saigraca i navijaca. Chiellini je jos uvijek prinudjen da igra na poziciji lijevog beka, u sredini ce biti Bonucci i Barzagli, Grygera pokriva desnu stranu (Salihamidzic je na klupi, iako je tesko vjerovati da se Delneriju obraca sa Gigi, posto ga potonji ne koristi bas cesto, a i to je eufemizam). Uz Krasica, F. Mela i Marchisia utakmicu ce kao lijevi vezni zapoceti i Martinez, dok je Iaquinta izgleda na kraju ipak potisnuo Tonija i sacinjavat ce napadacki duo zajedno sa Matrijem.
Bologna se uzda u prisebnost i sigurnost Viviana na golu, snagu i pozrtvovanost Mudingayia na sredini terena, te prodornost i neumoljivu efikasnost Di Vaia u napadu. Tu su jos Esposito, Britos i Portanova u odbrani, Rubin, Perez i Casarini u sredini, te Della Rocca i Meggiorini u napadu. Citajuci imena fudbalera u sastavima, krajnji ishod meca ne bi trebao biti neizvjestan, ali Bologna je ove sezone dokazala da zna biti tvrd orah i skupo ce prodati kozu u Torinu. Silni pritisak na igrace Juventusa bi mogao biti dvosjekli mac, najbolji lijek za pritisak u ovom slucaju nisu nikakve tablete, vec jedan gol u prvim minutama igre.

SAMPDORIA – INTER

Utakmica od ogromnog znacaja za goste iz Milana. Ugodjaj ce biti potpuno drugaciji ako u ponedjeljak u 20.45 Interovi igraci i navijaci budu gledali okrsaj Milana i Napolija sa 53 boda zapakovana u bremenu. Dakle imperativ pobjede je prisutniji nego ikad, a to cesto moze imati nepozeljne efekte, tako da ce puno zavisiti od Leonarda i njegovog pripremanja ove izuzetno vazne utakmice. Cini se da se Benitezov baksuzluk nadvio i nad Leonardom, pa je uz poraz od Bayerna dobio pride i povrede Cambiassa, Ranocchie i Thiaga Motte. Povratak argentinca se ocekuje tek u revansu protiv njemaca, a povreda mladog italijana je ipak blaza, pa ce cak biti na klupi u Genovi. Njegovo odsustvo je vjerovatno najveci hendikep za Inter, s obzirom da je Ranocchia pruzao nevjerovatno dobre partije i afirmirao se kao potencijalno najbolji italijanski odbrambeni igrac u ovom trenutku. Thiago Motta je takodjer na listi od 22 imena putnika na gostovanje u Genovi, Cordoba ce se ubrzo vratiti na raspolaganje Leonardu, ali neminovno je da sutra brazilac nece moci racunati na njih. Maicon je kaznjen i nece ici u Genovu, sto jos vise skucava prostor za manevrisanje nekadasnjem treneru i igracu Milana. Na golu ce biti uvijek pouzdani ali u srijedu nes(p)retni Julio Cesar, Nagatomo lijevi bek, Chivu ide u sredinu, Lucio ce diktirati tempo ovoj dvojici i kapitenu Zanettiju koji ce mijenjati Maicona na desnom beku. Sto se tice veznog reda, Leonardo ce vjerovatno gurnuti u vatru kenijca Marigu, Stankovic i iznenadjujuce dobri Kharja su sigurni starteri, kao i Sneijder. U napadu ce za razliku od poraza protiv Bayerna Eto’o imati pored sebe jednog pravog napadaca kao sto je Pazzini, a cijeli Inter daleko bolje funkcionise kad su na terenu Pazzini ili Milito, koji daju dubinu igri crnoplavih i otvaraju prostor za ubacivanje veznih igraca, kao i za ubitacne Eto’ove driblinge po strani. Pazzini se vraca kuci i Interovi navijaci se nadaju da ce epilog ove price biti slican gostovanju u Firenci, kad je Pazzo presudio svom bivsem klubu. Klupa Intera za ovaj mec ce biti relativno tanka: Materazzi, Obi i Pandev bi mogli dobiti svoju priliku, Ranocchia i Motta vjerovatno ne, osim ako se nisu oporavili u rekordno kratkom roku, dok je Coutihno u zadnje vrijeme prilicno zapostavljen od strane svog zemljaka Leonarda. Postoji mogucnost da se Inter postavi skroz ofanzivno na Marassi stadionu: varijanta Pandev umjesto Marige otpocetka nije za odbaciti, iako se cini prilicno riskantnom.
Sampdoria je prilicno “otupljena” nakon odlaska Cassana i Pazzinija, atmosfera u blucerchiati redovima i nije bas najbolja, navijaci su bijesni na predsjednika Garronea i ne ustrucavaju se to pokazati na domacim utakmicama. Ipak, Palombo & c. su pruzili vrlo cvrstu i solidnu partiju na gostovanju u Firenci, iscupali su bod i cak su imali izglednije prilike. Uz neumornog kapitena Palomba, sigurno je da ce i Biabiany uciniti sve da se iskaze na ovoj utakmici i da se osveti Interovim rukovodiocima, koji nisu imali povjerenja u njegove sposobnosti. Opravdano, rekli bi Interovi navijaci, posto je mladi francuz silom prilika imao veliku minutazu u Interu, ali osim treceg gola u finalu svjetskog klupskog prvenstva nije pokazao nista. Poli ce takodjer imati pregrst razloga za iskazivanje, buduci da se njegovo ime cesto dovodi u vezu sa Interom i prelaskom u isti. Maccarone je u svojoj karijeri vec cetiri puta dao gol J. Cesaru, tako da ga potonji nece pozdraviti sa osmijehom na pocetku meca.
Sastav Sampdorije: Curci, Zauri, Gastaldello, Lucchini, Dessena, Palombo, Poli, Ziegler, Guberti, Maccarone, Biabiany.
Mourinhov prejaki Inter je osvojio 1 bod od mogucih 6 protiv Sampdorie prosle godine, a ni ove sezone Inter nije uspio savladati Sampdoriju na svom terenu. Po svemu sudeci Leonardovi izabranici ce se morati dobrano namuciti da odnesu bodove iz Genove.

MILAN - NAPOLI

Najvaznija utakmica Milan - Napoli se igra u nesvakidasnjem terminu za Serie A: ponedjeljak navecer. Zanimljivo je da je se i u prvom krugu prvenstva, kad je Napoli bio domacin, igralo ponedjeljkom. Navijaci Milana se nadaju da ce se zajedno sa ovom slucajnoscu ponoviti i rezultat, jer su krajem oktobra prosle godine odnijeli cijeli plijen iz Napulja, golovima Robinha i Ibrahimovica. Kad se vec spominju koincidencije, treba navesti da je tom prilikom Oddo zamijenio povrijedjenog Antoninija na samom pocetku utakmice i pruzio odlicnu partiju, krunisanu sa dvije asistencije. Doduse, Antonini je sada malo pozurio sa povredom - istegao je zadnju lozu lijeve noge protiv Chieva, a njegovo mjesto bi trebao zauzeti upravo Massimo Oddo, koji se i nije pretjerano naigrao u medjuvremenu. Megdan Milan – Napoli neizbjezno asocira na drugu polovinu osamdesetih, kad su ove dvije ekipe imale u svojim redovima ponajbolje svjetske igrace, od Milanovih slavnih holandjana do Careca-e i naravno Maradone koji su i dan danas svetinje u gradu ispod Vezuva. Prvi puta nakon vise od 20 godina se u kontekstu ovog meca izgovara rijec scudetto, u Milanu glasno i nestrpljivo, posto su milanisti umorni od gledanja gradskih rivala iz Intera kako slave, u Napulju tiho i stidljivo, buduci da je napolitansko sujevjerje poznato u cijelom svijetu. Prepuni San Siro ce definitivno pridonijeti atmosferi, tako da se sa ove tacke glediste moze ocekivati pravi spektakl. Naravno, pravim ljubiteljima fudbala je daleko zanimljivije ono sto ce se desavati na terenu nego na tribinama i u okolini stadiona.
Sto se toga tice, Napoliju ce nedostajati kaznjeni Lavezzi, kojeg ce po zadnjim informacijama najvjerovatnije zamijeniti Zuniga a ne Mascara, ostatak ekipe bi trebao biti ustaljena i uigrana Mazzarijeva formacija 3-4-2-1: De Sanctis na golu, Aronica, Cannavaro, Campagnaro u odbrani, Dossena, Gargano, Pazienza i Maggio u veznom redu, spomenuti Zuniga i Hamsik iza ledja El Matadoru Cavaniju. Napoli je igrao u cetvrtak u EL i samo potvrdio ono sto vise nije potrebno dokazivati: Europa League predstavlja samo suvisan teret italijanskim klubovima, svi treneri odmaraju najbolje igrace za prvenstvo i rezultat svega ce biti jedno mjesto manje za Italiju u CL-u u sezoni 2012/13. Pozitivna strana za navijace plavih u ovom konkretnom slucaju se zasniva na cinjenici da ne treba pridavati puno vaznosti ispadanju Napolija protiv Villareala, definitivno nece biti psihickih posljedica po igracima, tako da je sigurno da ce svi biti u potpunosti fokusirani na obracun sa Milanom. Mazzarri je se u prosle dvije sezone cesto prepucavao preko medija sa Mourinhom, ali ti isti mediji ga danas porede sa Special one-om, sto bi trener Napolija svakako trebao interpretirati kao kompliment. Toskanac je izvanredan motivator poput portugalca, savrsena odbrambena organizacija ekipe, ubitacno brzi i efikasni kontranapadi su karakteristike koje krase igru kako Mazzarrijevih tako i Mourinhovih timova. Sigurno je da Napoli nece srljati u Milanu, glavni zadatak ce biti otupljivanje Milanovih ostrica, prvenstveno Ibrahimovica, te cekanje prave prilike za kontranapad. Crveno-crni su nedavno polomili zube na slicno postavljenom protivniku (Tottenham), ali u toj prilici je totalno zakazao ofanzivni red Milana, do te mjere da je Yepes rezultirao kao najopasniji domaci igrac na terenu. Tesko je vjerovati da ce Ibrahimovic, Pato i Robinho ponovo zakazati, sto implicira da ce odbrambeni trojac Napolija i dva centralna vezna imati pune ruke posla u ponedjeljak. Pogotovo Pato se doima zagrijan za ovaj mec: nakon sto je rijesio gostovanje u Veroni sa majstorskim pogotkom, dan nakon utakmice je samoinicijativno sam trenirao u Milanellu, bez obzira sto su svi fudbaleri Milana bili dobili slobodan dan od Allegrija. Ovaj podatak mu daje prednost nad Cassanom, tako da ce najvjerovatnije Pato praviti drustvo Ibrahimovicu i Robinhu u napadu, dok ce Cassano cavrljati na klupi sa nekadasnjim gradskim rivalom iz Genoe, Ameliom. Dakle sastav Milana bi trebao biti sljedeci: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Oddo, Gattuso, Van Bommel, Boateng, Robinho, Pato i Ibrahimovic. Postoji mogucnost da Jankulovski zaigra umjesto Odda, a povratnik Boateng ce vjerovatno biti zamijenjen u drugom poluvremenu, Seedorf, Flamini i Emanuelsnon ce nestrpljivo iscekivati taj trenutak sa klupe. Nije na odmet najaviti povratak Zambrotte na teren u narednom kolu, te spomenuti jednu zanimljivost za kraj: pridoslica Didac Vilà nece biti cak ni na klupi iako je mjesto lijevog beka najotkrivenije, a spanac igra upravo na toj poziciji. Izgleda da i nije neki vrhunski talenat, kako je pompozno najavljivao lisac Mino Raiola, najkontroverznije i najpopularnije ime u ponekad mutnom calciomercato spektaklu italijanske Serie A.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 26 feb 2011, 22:00

@effe ma nisi me shvatio ili se nisam dobro izrazio. što se 2006. tiče to je najbolje svjetsko ikada po mome mišljenju, pogotovo organizacija. da se mene pita ja bi švabama dao svako svjetsko i europsko. ja govorim za ova buduća koja su dodijeljena nekim lijevim zemljama koje nemaju mnogo veze s fudbalom. katar ti je najbolji primjer.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 26 feb 2011, 22:08

baresi#6 je napisao/la:@effe ma nisi me shvatio ili se nisam dobro izrazio. što se 2006. tiče to je najbolje svjetsko ikada po mome mišljenju, pogotovo organizacija. da se mene pita ja bi švabama dao svako svjetsko i europsko. ja govorim za ova buduća koja su dodijeljena nekim lijevim zemljama koje nemaju mnogo veze s fudbalom. katar ti je najbolji primjer.
brate jesil ti vidio stadione i pogledao uslove koje ima Qatar ??? :?
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 26 feb 2011, 23:42

ja sam siguran da Inter i Milan prolaze 100%... mislim da je čak i dobro što je Inter izgubio prvu utakmicu tako da će u Munchenu (Leonardo) morati igrati napadački, bez retardiranih i pi.čkastih eksperimenata .4-3-2-1 (koju Inter nikad nije igrao)...
bit će spreman Milito i on uz Eto'a i Sneijdera je ključan igrač i mislim prevaga u ovoj utakmici....

prolazak Milana puno ovisi i o sastavu koji će igrat u Engleskoj i ko će biti spreman jer zaista ima mnogo ozljeđenih...
neznam dali će biti spremni Pirlo ili Boateng??? ako bude jedan od njih dvojice igrao u vezi i sa napadom Pato-Ibra-Robinho smatram da Milan to hladno uzima ;) ps. šta je sa Zambrottom ?

za Romu sumnjam da mogu proći Ukrajince, ali navijat ću i za njih svim srcem ;)

Forza ITALIA !!!
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 27 feb 2011, 00:15

robovi88 je napisao/la:
baresi#6 je napisao/la:@effe ma nisi me shvatio ili se nisam dobro izrazio. što se 2006. tiče to je najbolje svjetsko ikada po mome mišljenju, pogotovo organizacija. da se mene pita ja bi švabama dao svako svjetsko i europsko. ja govorim za ova buduća koja su dodijeljena nekim lijevim zemljama koje nemaju mnogo veze s fudbalom. katar ti je najbolji primjer.
brate jesil ti vidio stadione i pogledao uslove koje ima Qatar ??? :?
mislim da trenutno i nemaju nešto posebno stadione tek će da imaju. nije bit u stadionima bit je u tradiciji i fudbalu a katar to najmanje ima i najmanje to zaslužuje. ali šeici su se pobrinuli i za to i podmazali fifu.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.