NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Bravo....za ovu drugu ligu dovoljno...
U prvoj ligi bi se borili za opstanak...eventualno sredina tabele.Momcima iz uprave svaka čast na svemu urađenom...mislim da ćemo na ulazak u premijer ligu još dosta čekati...ili da stasaju ovi omladinci ..za kojih se većinu bojim da im je ovo domet ili da se finansijski oporavimo da se potpišu ugovori sa boljim igračima.I ovim momcima što trenutno brane boje čelika što kaže ovaj drug želim milionske transfere ali za dalje tu fali puno kvaliteta ,čistog fudbalskog znanja,fizičke spreme..
U prvoj ligi bi se borili za opstanak...eventualno sredina tabele.Momcima iz uprave svaka čast na svemu urađenom...mislim da ćemo na ulazak u premijer ligu još dosta čekati...ili da stasaju ovi omladinci ..za kojih se većinu bojim da im je ovo domet ili da se finansijski oporavimo da se potpišu ugovori sa boljim igračima.I ovim momcima što trenutno brane boje čelika što kaže ovaj drug želim milionske transfere ali za dalje tu fali puno kvaliteta ,čistog fudbalskog znanja,fizičke spreme..
-
- Kontakt:
Zelim da vjerujem da ce igraci dosta ozbiljniji pristup imati pred rekao bih kljucna gostovanja. Celik do bagro !
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Mislim da su u dovoljno utakmica pokazali da nije tako kako pisete.
Druga stvar koju ne uzimate u obzir jeste sazrijevanje.
Druga stvar koju ne uzimate u obzir jeste sazrijevanje.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
zamorano je napisao/la: ↑01 apr 2023, 20:06Arežina i Ali najbolji danas! Arežina zna jednostavno igrat lopte i daleko je nejveče pojačanje ovo zadnje dvije godine! Mehič kao i obično borben! Ostali toplo hladno al obavezno SEBIČNO!!! SEBIČNOST če nas doči glave ne poradi li se nešto na tome,realizacije bi i bilo više sigurno da nije SEBIČNOSTI i ne dodavanja na vrijeme! Kao što sam pisao i prije i sad stojim iza toga da večina ovih igrača neče i ne može igrat federalnu ligu,večini je ovaj treči rang limit! Al opet čestitam momcima na pobjedi,čistoj i zasluženoj! Jel moglo više od 2 - 0? Jeste al da nije SEBIČNOSTI!!!
SEBIČNOST! Sve se više slažem s zamoranom neće na dobro. Nažalost u zadnje vrijeme pravi problem. Ko prati sve utakmice mora to primjetiti. To i katastrofalne partije Karalića. Ja ne znam stvarno previše utakmica i previše prilika je imao, a ništa. Durmiš isto, ni slika igrača od prošle polusezone ali opet za njeg mislim da je sve stvar samopouzdanja za razliku od ovog krampa Karalića. Lagano postaje igrač koji mi nikako ne sjeda. Kad obori onu glavu u prodoru u zemlju odmah znaš da nema igrača tu nikakvog.
Zato sam ja odmah napisao danas treba sjesti fino sa njima i pitat ih jel ima nekih problema u ekipi sta se desava?
Iz kupa smo ispali jer jedan drugom u napadu nedaju loptu, Sijerkić šuta u jednoj prilici igrač sam na drugoj na 5 metara i tako i danas, Ali na drugoj dize ruke maše ma niko lopte neda.
Sjecam se prosle polusezone Durmiš primi loptu na 16, odmah opasnost za go ili go, dobar sut, sada dodje lopta na 5 metara prebaci sjever. Nerealno.
Kao da nema fokusa, mozda misle sa svima cemo lako, mozda podcjene protivnika...
Ne smijem ni pomisliti da nema Aladina u ekipi.
I ovih koji jos drze jako dobar nivo zbog kojih i dalje pobjedjujemo, Sivac, Medjuselac...sada i Arežina
Iz kupa smo ispali jer jedan drugom u napadu nedaju loptu, Sijerkić šuta u jednoj prilici igrač sam na drugoj na 5 metara i tako i danas, Ali na drugoj dize ruke maše ma niko lopte neda.
Sjecam se prosle polusezone Durmiš primi loptu na 16, odmah opasnost za go ili go, dobar sut, sada dodje lopta na 5 metara prebaci sjever. Nerealno.
Kao da nema fokusa, mozda misle sa svima cemo lako, mozda podcjene protivnika...
Ne smijem ni pomisliti da nema Aladina u ekipi.
I ovih koji jos drze jako dobar nivo zbog kojih i dalje pobjedjujemo, Sivac, Medjuselac...sada i Arežina
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Karalic... Cekamo ga evo dvije godine da proradi i pokaze zasto je doveden. U ove dvije godine, zabio gol velezu u prijateljskoj i jos jedan ne znam protiv koga sa 30m. Ostalo kriminal zestoki.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑01 apr 2023, 22:56zamorano je napisao/la: ↑01 apr 2023, 20:06Arežina i Ali najbolji danas! Arežina zna jednostavno igrat lopte i daleko je nejveče pojačanje ovo zadnje dvije godine! Mehič kao i obično borben! Ostali toplo hladno al obavezno SEBIČNO!!! SEBIČNOST če nas doči glave ne poradi li se nešto na tome,realizacije bi i bilo više sigurno da nije SEBIČNOSTI i ne dodavanja na vrijeme! Kao što sam pisao i prije i sad stojim iza toga da večina ovih igrača neče i ne može igrat federalnu ligu,večini je ovaj treči rang limit! Al opet čestitam momcima na pobjedi,čistoj i zasluženoj! Jel moglo više od 2 - 0? Jeste al da nije SEBIČNOSTI!!!
SEBIČNOST! Sve se više slažem s zamoranom neće na dobro. Nažalost u zadnje vrijeme pravi problem. Ko prati sve utakmice mora to primjetiti. To i katastrofalne partije Karalića. Ja ne znam stvarno previše utakmica i previše prilika je imao, a ništa. Durmiš isto, ni slika igrača od prošle polusezone ali opet za njeg mislim da je sve stvar samopouzdanja za razliku od ovog krampa Karalića. Lagano postaje igrač koji mi nikako ne sjeda. Kad obori onu glavu u prodoru u zemlju odmah znaš da nema igrača tu nikakvog.
@allguns ako dvije godine nije dovoljno da proigras i prebolujes sve djecije bolesti, onda nece biti ni jos 2. Nema kvaliteta i tacka. Probati mozda jos na beku ako hoce da trci i igra odbranu, ako ne, eno Nemila pokazuje ambicije

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
Bas to @Truhlo. Nije Celik klub koji moze cekati nekog igraca ili igrace po 3,4,5 godina da on nadodje ili "sazrije", a nije opet nuzno da ce se to desiti na kraju. Spletom okolnosti i istupanjem u kantonalnu to je Celik sad mogao da uradi u ove 2-3 godine imao je mnogo prostora da to uradi, losa finansijska situacija prije svega ali i bez imperativa ulaska prosle godine u 1f, ali aBd u buducnosti, u federalnoj ligi a da ne pricamo o premier ligi, nece biti ni blizu ovoliko prostora za igrace da "sazrijevaju".Posudbe u slabije ili nizerazredne klubove, ili jednostavno ako ne mozes dati ono sto Celik trazi kao klub, trazis si novi klub pa jel. Vidjet cemo, sta nosi vrijeme.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ne donose se zakljucci na osnovu jedne utakmice ili pet utakmica. Sezona je ta koja se gleda. I na kraju sezone cemo podvuci crtu i vidjeti sta dalje.
Nase je da budemo uz ovaj klub u dobru i zlu. Nazalost citamo da je nekima dosadilo, sto je meni nepojmljivo.
Celik je klub koji mora cekati igrace da sazriju. Cak ce to morati i kad udje u premijer ligu, ili mislite da ce ova posjeta moci finansirati igrace tipa Zakaric.
Nase je da budemo uz ovaj klub u dobru i zlu. Nazalost citamo da je nekima dosadilo, sto je meni nepojmljivo.
Celik je klub koji mora cekati igrace da sazriju. Cak ce to morati i kad udje u premijer ligu, ili mislite da ce ova posjeta moci finansirati igrace tipa Zakaric.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Cekati hoce, ali mnogo manje vremena ce igraci imati da se dokazu nego li sada sto su imali, od istupanja u kantonalnu pa evo do danas, treća sezona uveliko tece. Isto tako, cekati ce samo one za koje se procjeni da vrijede da ih se ceka, ne sve. Bar bi tako trebalo biti u ozbiljnom klubu koji cemo valjda postati u buducnosti 

-
- Kontakt:
Najvise dali, najmanje primiki golova prvi na tabeli sve je pod.kontrolom, s time da proatora za napredak.ima svakako.u napadu. Malo.nas je poremetila ta povreda Karica, Sijerkic i Kolic nisu u formi kao.ni Durmis ni Karalic
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Ne slazem se. Celik moze i mora cekati, ali uz razumno vrijeme cekanja. Evo taj Karalic, 30+ utakmica, nula, zero, nista. Ni naznake potencijala.RubikovaKocka je napisao/la: ↑01 apr 2023, 23:42Bas to @Truhlo. Nije Celik klub koji moze cekati nekog igraca ili igrace po 3,4,5 godina da on nadodje ili "sazrije", a nije opet nuzno da ce se to desiti na kraju. Spletom okolnosti i istupanjem u kantonalnu to je Celik sad mogao da uradi u ove 2-3 godine imao je mnogo prostora da to uradi, losa finansijska situacija prije svega ali i bez imperativa ulaska prosle godine u 1f, ali aBd u buducnosti, u federalnoj ligi a da ne pricamo o premier ligi, nece biti ni blizu ovoliko prostora za igrace da "sazrijevaju".Za posudbe u slabije ili nizerazredne klubove, ili jednostavno ako ne mozes dati ono sto Celik trazi kao klub, trazis si novi klub pa jel. Vidjet cemo, sta nosi vrijeme.
Losa forma i oscilacije se desavaju, ali npr Durmis jest trenutno u krizi i moze biti cijelu polusezonu, ali je u godinu dana pokazao da ima kvalitet i da ga se vrijedi cekati. Arnautovic isto, trenutno dosta van terena, povrede, kartoni, imao je i pad forme, ali je pokazao da je veliki potencijal na ljevom beku i takve igrace vrijedi "istrpiti".
Jos jedna stvar, puno ovih U21 nam igra od prve minute. U dosta utakmica smo znali startati, sa 5, 6 U21 igraca i onda normalno kada zakazu 2, da to ni nasta ne lici. I u prvoj federalnoj je pravilo 3 U21 na terenu cijelu utakmicu i ako hocemo da napravimo igraca, moramo natrpati ekipu kvalitetom, tako da ta 3 mlada imaju podrsku i nisu nosioci igre, nego da iskusniji povuku. Teret ulaska u visi rang je pao na ove mlade i mora se malo povesti racuna o ekipi na terenu. Sve je to fino zenicka la masija, ali mislim da je kontraproduktivno igrati sa 6 U21 igraca. Drugi problem su neredovnost Fenana i Karica, oni kad su tu, puno to lakse izgleda. Puno su "out" za sezonu kada ganjamo ulazak u visi rang. Srecom Arezina je tu, premasio je moja ocekivanja, samo da ne poludi do kraja sezone

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Otvoriti stream, prebaciti na 3.34.30 i uzivati u majstoriji Alija.
Celik!3,2,2.
AliGunsBlazingAllGunsBlazing je napisao/la: ↑01 apr 2023, 23:55Otvoriti stream, prebaciti na 3.34.30 i uzivati u majstoriji Alija.

-
- Kontakt:
Truhlo je napisao/la: ↑02 apr 2023, 00:00AliGunsBlazingAllGunsBlazing je napisao/la: ↑01 apr 2023, 23:55Otvoriti stream, prebaciti na 3.34.30 i uzivati u majstoriji Alija.![]()

@steelman tebra daj napisi jedan motivacioni post, nemam vise zivaca gledati krila sa zenicki ulica.
Moze i brat @zamorano, ali se nesto izdobrio u zadnje vrijeme
, tako da ne pogadja u dusu.
Moze i brat @zamorano, ali se nesto izdobrio u zadnje vrijeme

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Prihvatam.Truhlo je napisao/la: ↑02 apr 2023, 00:00AliGunsBlazingAllGunsBlazing je napisao/la: ↑01 apr 2023, 23:55Otvoriti stream, prebaciti na 3.34.30 i uzivati u majstoriji Alija.![]()

Za daljnu raspravu, niko od igraca mi nije u rodu niti prijatelj.
Celik!3,2,2.
- Zenicanin988
- Kontakt:
Licno ne volim igrace tipa Mehica, one grubosti, udaranje, bez pregleda igre, Arezina tito sredine, kako lagano igra. Karalic, nije mi jasno da covjek i dalje igra al eto hajd, Duvnjak zna zasto. Po meni Durmis na centarfora a sivac na krilo, mislim da bi valjalo. Sve u svemu, nije neka igra, bolje to puno moze, kao da su opali sa kondicijom.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Vrhunac ove ekipe, da ne kazem generacije, je bilo izbacivanje Sarajeva iz KUPa i sav taj gust koji je pratio tu utakmicu. Po meni, mislim da su se tad emotivno ispraznili, jer vecina tih momaka prije par godina nije ni sanjala da bi im se takva utakmica mogla desiti, a desila se. Mlada je to ekipa, i tesko je to drzati na nekom nivou konstante dobrih igara.
Sreca je da za sad rezultatski nista ne trpi, ali nismo se odvojili na tabeli i jedan dva kiksa ce nam napraviti belaj.
Nadat se da ce na kraju sve dobro zavrsiti.
Eh sad, sto se tice jucerasnje utakmice, realno nakon 2:0 u tri minuta nije sad da se i moglo ocekivati da ce se nesto gristi do kraja i razumljiva je donekle ta slabija igra. Al vec kad se ukaze prilika za dobru akciju ili gol, onda se to treba i zavrsiti kako treba, radi samopouzdanja.
U svakom slucaju, ni slucajno pljuvati bilo koga, trenutno nemamo pravo na to, rezultat je tu, ali da treba na vrijeme upozoravati i davati dozu kritike, treba.
Sreca je da za sad rezultatski nista ne trpi, ali nismo se odvojili na tabeli i jedan dva kiksa ce nam napraviti belaj.
Nadat se da ce na kraju sve dobro zavrsiti.
Eh sad, sto se tice jucerasnje utakmice, realno nakon 2:0 u tri minuta nije sad da se i moglo ocekivati da ce se nesto gristi do kraja i razumljiva je donekle ta slabija igra. Al vec kad se ukaze prilika za dobru akciju ili gol, onda se to treba i zavrsiti kako treba, radi samopouzdanja.
U svakom slucaju, ni slucajno pljuvati bilo koga, trenutno nemamo pravo na to, rezultat je tu, ali da treba na vrijeme upozoravati i davati dozu kritike, treba.
#samoČelik
-
- Kontakt:
Nemojte se prosipati kakav Durmis i centarfor, momak moze igrati samo krilo i nista vise. Kad ce on ko centarfor zadrzati i odloziti loptu nikad s onakvom konstitucijom. Kolic i Sijerkic su trenutno u krizi, ali tako je bilo i proslu pokusezonu pa su ocepili kad je trebaloZenicanin988 je napisao/la: ↑02 apr 2023, 00:16Licno ne volim igrace tipa Mehica, one grubosti, udaranje, bez pregleda igre, Arezina tito sredine, kako lagano igra. Karalic, nije mi jasno da covjek i dalje igra al eto hajd, Duvnjak zna zasto. Po meni Durmis na centarfora a sivac na krilo, mislim da bi valjalo. Sve u svemu, nije neka igra, bolje to puno moze, kao da su opali sa kondicijom.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Proradice sve ovo jos koju utakmicu ja sam uvjeren, bolji tereni nam idu u prilog a ovo za ITC kako sam nacuo ce biti rijeseno, svi hoce da budu bas ti zbog kojih je Celik uspio
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.