Surreal je napisao/la: ↑02 apr 2023, 11:33Ima li neko da sa iskustvom u vezi ovog?
Jučer sam imao sudar, opalio me bmw sa ledja, znaci bila policija, on direktan krivac. Steta na autu je poprilicna, a uz to sam slomio par zuba i istegnuce misica vrata. Eh kako sad ide procedura, inace sam central osiguranje? Totalno se ne razumijem, ali ja bi valjda sad treba zovnuti osiguranje i oni urade procjenu, pa ponude neku "svotu" novca ukoliko sam dobro shvatio. Koliko sve to dugo traje, mogu li ja odbiti tu njihovu ponudu? Možda su neka banalna pitanja, ali bas sam bio nespreman za ovakve situacije.
Hvala!
Msm da prvo trebaš kontaktirati ljude iz tvog osiguranja, da oni slikaju oštećenja na tvom autu, ti podneseš zahtjev za odštetu ili kako se to već zove i tvoje osiguranje šalje slike i zahtjev njegovom osiguranju. Procedura je takva, otprilike i traje nekih mjesec dana, bar je tako bilo mom slučaju.
E sad, vezano za povrede koje su nastale prilikom sudara, to ide posebno, a koja je procedura, to ne znam.
Mogu ti preporučiti čovjeka iz Sarajeva, maher je u tom poslu, ima svoju agenciju, kancelarije je otvorio i u Zg i Bg, dakle sve legalno i transparentno. On ti to može završiti bez da se ti peglaš. Mogu ti napisati adresu i bro tel u pp, ako hoćeš.