FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Ljudi zar je moguce da je bilo samo 600 ljudi na tekmi, kako to nfsbih broji dali po prodatim kartama ili kako već.
FK TUZLA CITY - HŠK ZRINJSKI Tuzla, 05.04.2023. 15:30 ARENA
Glavni sudija :Peljto Irfan
A-1 - Čolić Josip Kupres
A-2 - Ćosić Marijan Široki
4 - Musić Admir Sarajevo
POSMATRAČ SUĐENJA : Lacić Niko - Orašje
DELEGAT: Marić Radika - Bijeljina
Glavni sudija :Peljto Irfan
A-1 - Čolić Josip Kupres
A-2 - Ćosić Marijan Široki
4 - Musić Admir Sarajevo
POSMATRAČ SUĐENJA : Lacić Niko - Orašje
DELEGAT: Marić Radika - Bijeljina
Al ste usrali temu - svaka cast...
Zar vam nisu svima otvorili tamo neke dodatne teme (koja ja ne citam nikad) za prepucavanje i pisanje ovakvih gluposti...
Da bar ima admin da ovo pobrise...
Zar vam nisu svima otvorili tamo neke dodatne teme (koja ja ne citam nikad) za prepucavanje i pisanje ovakvih gluposti...
Da bar ima admin da ovo pobrise...
Popularna adresa "Rudarska 2" je adresa stadiona Tušanj.Vaše prostorije nalaze se na Sonom trgu ili Mala tržnica br.10.Vi u poslednje vrijeme pokušavate prikazati stadion kao vašu Adresu.Skver je napisao/la: ↑03 apr 2023, 10:49Od Vardara pa do Triglava svi znaju da se stadion Tusanj nalazi u Rudarskoj br.2, zamisli koincidencije da tu stanuje i FK Sloboda iz grada Tuzle kao i atletski klub Sloboda.....de nam objasni odakle je klub za kojeg navijas svim srcemi na kojoj adresi se nalazi.....znam da ljudi promijene dzavu, grad, promijene drzavljanstvo, promijene vjeru, promijene pol, promijene zenu. Dali si ikada cuo da je neko promijenio fudbalski klub za kojeg navija.....trebas razluciti ko su stanari a ko podstanari (oni koji placaju kiriju za koristenje usluga JU stadion Tusanj - Tuzla)......naravno da ce pametni to razluciti ko je ovdje stanar a ko podstanar
.......
TUZLARIJE - VIJESTI
30.08.2008. u 10:45
Općinsko vijeće Tuzla
Fudbalski stadion ˝Tušanj˝ je dobro u opštoj upotrebi
Na redovnoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla održanoj u četvrtak, 28. augusta, donesena je Odluka o proglašenju Fudbalskog stadiona "Tušanj" dobrom u opštoj upotrebi. Značaj ove odluke je u tome što se proglašenjem ovog objekta javnim dobrom onemogućava njegova privatizacija.
Od same izgradnje 1957. godine stadion je bio u funckiji građana općine Tuzla i koristio za razne namjene i potrebe kako sportskih klubova, tako i učenika osnovnih i srednjih škola kada je bilo potrebeno za razne sportske i druge manifestacije.
Stadion je objekat koji je javno dobro, a sve što je u opštoj upotrebi – javna dobra (ulice, parkovi, trgovi, objekti javnog karaktera i sl.) su van pravnog prometa zbog javnopravnosti režima korištenja, pa na njima ne postoji niti pravo svojine niti mogućnosti da se iste opterete. Upravo iz ovih razloga i Zakonom o privatizaciji isključena je mogućnost privatizacije javnog dobra.
Kako su objekti stadiona i pomoćnog stadiona društvena svojina, sa pravom raspolaganja Općine Tuzla, građeni sredstvima budžeta Općine Tuzla, dakle svih građana općine Tuzla, ovom Odlukom se i pravno reguliše status koji je od izgradnje ovaj objekat imao. Napomene radi, uvidom u zemljišne knjige Općinskog suda Tuzla, utvrđeno je da je 1975. godine Općina Tuzla eksproprisala nekretnine ranijih vlasnika za potrebe gradnje gradskog stadiona u Tušnju.
S.Mešić
Mi na jednom obicnoj utakmcii koja nije niti Evropska niti neko finale skupimo broj od 5-6 hiljada navijaca
Koliko ste vi skupili na jednoj Evropskoj utakmici na Grbavici prosle godine ( i tu bilo 2% Tuzlaka koji su dosli na utakmicu )
Trenutno su oba Tuzlanska kluba u istoj situaciji, borba za opstanak.
Ali klub koji nema titulu, nema trofej dodje gledati 6000 ljudi a klub koji je finansijski stabilan, uredno poslovanje, prosle godine Evropu igrao dodje gledati 600 ljudi...
Kad aBd nekad docekamo bolja vremena sigurno ce se traziti karta vise na Tusnju , kao sto je to nekad bilo ..
A u vasem slučaju to je nemoguca misija...
Tako da koliko ja znam fudbal postoji i igra se zbog navijaca.
Stadion Tusanj je bio i ostat ce zauvijek hram, dom FK Sloboda
Taman mi igrali kantonalnu ligu to niko nikad ne moze promijeniti !
Sretno nam u borbi za opstanak.
Koliko ste vi skupili na jednoj Evropskoj utakmici na Grbavici prosle godine ( i tu bilo 2% Tuzlaka koji su dosli na utakmicu )
Trenutno su oba Tuzlanska kluba u istoj situaciji, borba za opstanak.
Ali klub koji nema titulu, nema trofej dodje gledati 6000 ljudi a klub koji je finansijski stabilan, uredno poslovanje, prosle godine Evropu igrao dodje gledati 600 ljudi...
Kad aBd nekad docekamo bolja vremena sigurno ce se traziti karta vise na Tusnju , kao sto je to nekad bilo ..
A u vasem slučaju to je nemoguca misija...
Tako da koliko ja znam fudbal postoji i igra se zbog navijaca.
Stadion Tusanj je bio i ostat ce zauvijek hram, dom FK Sloboda
Taman mi igrali kantonalnu ligu to niko nikad ne moze promijeniti !
Sretno nam u borbi za opstanak.
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
Sluzbena adresa FK Sloboda Tuzla je Rudarska ulica, mozemo imati prostorije bilo gdje ali sluzbena adresa je Rudarska, zanmo odlicno iz kojih razloga je Tusanj gradski stadion i nemo se praviti blesav.....ako je tako kao sto ti kazes zasto onda ne ofrbate stadion u nebesko plavutuzlac je napisao/la: ↑03 apr 2023, 12:41
Popularna adresa "Rudarska 2" je adresa stadiona Tušanj.Vaše prostorije nalaze se na Sonom trgu ili Mala tržnica br.10.Vi u poslednje vrijeme pokušavate prikazati stadion kao vašu Adresu.
TUZLARIJE - VIJESTI
Općinsko vijeće Tuzla
Na redovnoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla održanoj u četvrtak, 28. augusta, donesena je Odluka o proglašenju Fudbalskog stadiona "Tušanj" dobrom u opštoj upotrebi. Značaj ove odluke je u tome što se proglašenjem ovog objekta javnim dobrom onemogućava njegova privatizacija.
Od same izgradnje 1957. godine stadion je bio u funckiji građana općine Tuzla i koristio za razne namjene i potrebe kako sportskih klubova, tako i učenika osnovnih i srednjih škola kada je bilo potrebeno za razne sportske i druge manifestacije.
Stadion je objekat koji je javno dobro, a sve što je u opštoj upotrebi – javna dobra (ulice, parkovi, trgovi, objekti javnog karaktera i sl.) su van pravnog prometa zbog javnopravnosti režima korištenja, pa na njima ne postoji niti pravo svojine niti mogućnosti da se iste opterete. Upravo iz ovih razloga i Zakonom o privatizaciji isključena je mogućnost privatizacije javnog dobra.
Kako su objekti stadiona i pomoćnog stadiona društvena svojina, sa pravom raspolaganja Općine Tuzla, građeni sredstvima budžeta Općine Tuzla, dakle svih građana općine Tuzla, ovom Odlukom se i pravno reguliše status koji je od izgradnje ovaj objekat imao. Napomene radi, uvidom u zemljišne knjige Općinskog suda Tuzla, utvrđeno je da je 1975. godine Općina Tuzla eksproprisala nekretnine ranijih vlasnika za potrebe gradnje gradskog stadiona u Tušnju.
S.Mešić

🔴⚫️
Sve je tebi i meni odavno jasno.Skver je napisao/la: ↑03 apr 2023, 13:28Sluzbena adresa FK Sloboda Tuzla je Rudarska ulica, mozemo imati prostorije bilo gdje ali sluzbena adresa je Rudarska, zanmo odlicno iz kojih razloga je Tusanj gradski stadion i nemo se praviti blesav.....ako je tako kao sto ti kazes zasto onda ne ofrbate stadion u nebesko plavutuzlac je napisao/la: ↑03 apr 2023, 12:41
Popularna adresa "Rudarska 2" je adresa stadiona Tušanj.Vaše prostorije nalaze se na Sonom trgu ili Mala tržnica br.10.Vi u poslednje vrijeme pokušavate prikazati stadion kao vašu Adresu.
TUZLARIJE - VIJESTI
Općinsko vijeće Tuzla
S.Mešić, nego ona dva sata sto iznajmite stadion prekrijete carsafom
legende Slobode....mozda bi i vi trebali donijeti Taranovu fotografiju i zalijepiti je na dva sata....ili mozda Siminu sliku
![]()
Wikipedia
Puno ime - Fudbalski klub
--------------Sloboda Tuzla
Nadimak- Fukare
------------Slana Garda
-------------Crveno-crni
Osnovan - 1919.
Lokacija - Tuzla
Bosna i Hercegovina
Adresa: Trg Stara tržnica 10
75000 Tuzla
Boje crvena -crna
Stadion Tušanj
Kapacitet 7.200
Predsjednik Bosna i Hercegovina Elmir Šećerbegović
Trener Hrvatska Danijel Pranjić
Liga Premijer liga BiH
Federacija N/FS BIH
Pozicija
2021/22. 10. mjesto
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 03 apr 2023, 18:55, ukupno mijenjano 1 put.
Meni je sve apsoulutno jasno kao i teb iali ne prihvatate stvarnost, a stvarnost kaze da se Sloboda nalazi na dobro poznatoj adresi i u dobru i u zlu.....nemoj da ti nadjem postove gdje si pisao da treba pola stadiona pretvoriti u plavo, pa sto ga ne obojiste u plavo

Dobrodošli na oficijelnu facebook stranicu FK Sloboda Tuzla.
FAN SHOP: https://shop.fksloboda.ba
Stranica · Profesionalni sportski tim
Rudarska stadion Tušanj bb, Tuzla, Bosnia and Herzegovina
035 962-752
[email protected]
fksloboda.tuzla
shop.fksloboda.ba

🔴⚫️
Nez kakav je problem oko stadiona. Sloboda igra na Tušnju od kako je izgrađen i ne vidim razlog zašto njeni navijači taj stadion nebi smatrali svojim.Isto ne vidim razlog zašto taj objekat nebi bio na usluzi i drugima(u ovom slučaju TC-u) pogotvu što vlasnik stadiona(grad) NEMA NIŠTA PROTIV.
Predlažem da se mi vratimo sadašnji brigama vezano za budućnost oba kluba a o Tušnju ima ko voditi računa.Lijep i sportski pozdrav za obje strane
Nadam se da ćemo dogodine na ovom lijepom stadionu( mislim isključivo na travnjak)igrati naše utakmice u istom rangu.
Predlažem da se mi vratimo sadašnji brigama vezano za budućnost oba kluba a o Tušnju ima ko voditi računa.Lijep i sportski pozdrav za obje strane
Nadam se da ćemo dogodine na ovom lijepom stadionu( mislim isključivo na travnjak)igrati naše utakmice u istom rangu.
TREBALO BI DANAS UKLJUČITI GRIJANJE TERENA AKO JE SPOJENO NA STRUJU.
TREĆE UZASTOPNO POLUFINALE KUPA ZA TUZLA CITY.
22.i 29. novembra 2017. 1/4 Sloga SiminH - Gorki 0-0 i 0-2 PROLAZ Gorki
19. septembar 2018. 1/16 Tuzla City - Zrinjski 0-0(2-4 pen.) PROLAZ ZRINJSKI
02. oktobar 2019. 1/8 Tuzla City - Velež 1-0 PROLAZ TUZLA--(Na proljeće 2020 kup nije nastavljen zbog Covida).
07. apr. i 21. apr. 2021. 1/2 Tuzla City - Sarajevo 0–1, 1–3 I 1–4 PROLAZ SARAJEVO
06.apr.i 20.apr.2022. 1/2 Velež - Tuzla 4-0 ,1-0 I 5-0 PROLAZ VELEŽ
05.apr. i 19.apr. 1/2 Tuzla - Zrinjski --------------------------------??
...........
...........
22.i 29. novembra 2017. 1/4 Sloga SiminH - Gorki 0-0 i 0-2 PROLAZ Gorki
19. septembar 2018. 1/16 Tuzla City - Zrinjski 0-0(2-4 pen.) PROLAZ ZRINJSKI
02. oktobar 2019. 1/8 Tuzla City - Velež 1-0 PROLAZ TUZLA--(Na proljeće 2020 kup nije nastavljen zbog Covida).
07. apr. i 21. apr. 2021. 1/2 Tuzla City - Sarajevo 0–1, 1–3 I 1–4 PROLAZ SARAJEVO
06.apr.i 20.apr.2022. 1/2 Velež - Tuzla 4-0 ,1-0 I 5-0 PROLAZ VELEŽ
05.apr. i 19.apr. 1/2 Tuzla - Zrinjski --------------------------------??
...........

..............ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ-ZALIMIN

IRFAN PELJTO

IRFAN PELJTO
Nije nikakav problem, samo nas ovaj bivsi veliki navijac Slobode ubjedjuje u suprotno, Tusanj je nekada bio u vlasnistvu Slobode, poslije je to vlasnistvo preneseno na grad zbog velikih dugova Slobode da stadion ne bi bio "taoc" u predmetima tuzbi, a ovaj bivsi navijac a sadasnji najveci fan vaseg kluba zakacio se na odluku grada, stadion jest gradski i maju pravo u tehnickom smislu svi klubovi koji pripadaju gradu kao i prigradske mjesne zajednice ili vec kako se zovu koristiti stadion Tusanj....tako da stadion Tusanj u principu mogu koristiti i klubovi iz Bukinja, Lipnice, Mramora, G,Tuzle, Soline i ostalih MZ isto kao i vi. Medjutim......Beledija je napisao/la: ↑03 apr 2023, 17:34Nez kakav je problem oko stadiona. Sloboda igra na Tušnju od kako je izgrađen i ne vidim razlog zašto njeni navijači taj stadion nebi smatrali svojim.Isto ne vidim razlog zašto taj objekat nebi bio na usluzi i drugima(u ovom slučaju TC-u) pogotvu što vlasnik stadiona(grad) NEMA NIŠTA PROTIV.

🔴⚫️
@skver, mnogo štošta nebi trebalo pa ipak se dogodi. Nebi trebalo ni ti da pišeš na ovoj temi pa ipak pišeš.Sad da ti objašnjavam za čaršafe neću jer nebi imalo smisla, ne zbog toga što mislim da ti to ne možeš shvatiti već što ti to nećeš. Ja sam zato da se stavi težište svih nas na opstanak u Pl kako jednih tako i drugih mada sam nešto ubijeđen da ti ne dijeliš moje mišljenje.Živ i vedeo mi budi.
Nije problem da se stadion koristi, na kraju Azmir Husic je zasluzio da njegov klub moze igrati na Tusnju i da je Sloboda vlasnik stadiona. Ali ok , necemo pisati.Beledija je napisao/la: ↑04 apr 2023, 12:02@skver, mnogo štošta nebi trebalo pa ipak se dogodi. Nebi trebalo ni ti da pišeš na ovoj temi pa ipak pišeš.Sad da ti objašnjavam za čaršafe neću jer nebi imalo smisla, ne zbog toga što mislim da ti to ne možeš shvatiti već što ti to nećeš. Ja sam zato da se stavi težište svih nas na opstanak u Pl kako jednih tako i drugih mada sam nešto ubijeđen da ti ne dijeliš moje mišljenje.Živ i vedeo mi budi.
🔴⚫️
NE ZNAŠ PA ZATO I GAZIŠ PO BLATU.Nikad Tušanj nije bio vlasništvo Slobode.Pokušao je direktor Hrgovčić pisati neke hipoteke i opština je odmah tužila Slobodu.Mi smo na skupštini kluba izglasali( da se ne bi taj slučaj vukao na Sudu), da rah.Salko Bukvarević kao predsjednik skupštine klubaSkver je napisao/la: ↑04 apr 2023, 11:45Nije nikakav problem, samo nas ovaj bivsi veliki navijac Slobode ubjedjuje u suprotno, Tusanj je nekada bio u vlasnistvu Slobode, poslije je to vlasnistvo preneseno na grad zbog velikih dugova Slobode da stadion ne bi bio "taoc" u predmetima tuzbi, a ovaj bivsi navijac a sadasnji najveci fan vaseg kluba zakacio se na odluku grada, stadion jest gradski i maju pravo u tehnickom smislu svi klubovi koji pripadaju gradu kao i prigradske mjesne zajednice ili vec kako se zovu koristiti stadion Tusanj....tako da stadion Tusanj u principu mogu koristiti i klubovi iz Bukinja, Lipnice, Mramora, G,Tuzle, Soline i ostalih MZ isto kao i vi. Medjutim......Beledija je napisao/la: ↑03 apr 2023, 17:34Nez kakav je problem oko stadiona. Sloboda igra na Tušnju od kako je izgrađen i ne vidim razlog zašto njeni navijači taj stadion nebi smatrali svojim.Isto ne vidim razlog zašto taj objekat nebi bio na usluzi i drugima(u ovom slučaju TC-u) pogotvu što vlasnik stadiona(grad) NEMA NIŠTA PROTIV.
Nadam se da ćemo dogodine na ovom lijepom stadionu( mislim isključivo na travnjak)igrati naše utakmice u istom rangu.oni ne koriste stadion a i kad bi koristili vjerovatno ne bi stavljali carsafe:) na ogradu istocnog dijela stadiona, ali......oni nisu vi, a vi ste nesto posebno, jer vasa djela vise govore o vama, jer bi neki da odmah postavljaju plave stolice, mozda da farbaju reflektore u plavo a nece moci
![]()
![]()
ode na Sud i preda našu pisanu odluku da je tužba opštine osnovana , te da Sud odmah uz odustajanje od žalbe sa naše strane, presudi pravomoćnom presudom, "da je stadion neprikosnoveno vlasništvo opštine Tuzla".Sud je tako i presudio.
Taj pokušaj od strane Hrgovčića i ljudi oko njega je trajao kratko a ti, kako govoriš, stiče se dojam da je klub bio vlasnik stadiona decenijama.Ne lupaj živ bio.
Hanlija, istina, pogresno sam napisao da je stadion bio u vlasnistvu, ali taj stadionom je bio na raspolaganju i bio je u nadleznosti FK Sloboda Tuzla, dok nije osnovana JU gradski stadion Tusanj, normalno da niko ne moze biti vlasnik necega osim onoga ko ga je napravio, pogotovo ako je javno dobro i u vlasnistvu grada.....normalno je da bilo raznih uleta i pokusaja kriminalaca da pokusaju ucariti sta.....necu komentirisati o umrlim.....a ti se hanlija moj dobri mozes se samo slikati sa svojim klubom na Tusnju i mastati o plavobijelim, zelenim ili kakvim vec drugim bojama koje bi postavio na Tusnju osim CRVENO CRNE boje.....tuzlac je napisao/la: ↑04 apr 2023, 14:30
NE ZNAŠ PA ZATO I GAZIŠ PO BLATU.Nikad Tušanj nije bio vlasništvo Slobode.Pokušao je direktor Hrgovčić pisati neke hipoteke i opština je odmah tužila Slobodu.Mi smo na skupštini kluba izglasali( da se ne bi taj slučaj vukao na Sudu), da rah.Salko Bukvarević kao predsjednik skupštine kluba
ode na Sud i preda našu pisanu odluku da je tužba opštine osnovana , te da Sud odmah uz odustajanje od žalbe sa naše strane, presudi pravomoćnom presudom, "da je stadion neprikosnoveno vlasništvo opštine Tuzla".Sud je tako i presudio.
Taj pokušaj od strane Hrgovčića i ljudi oko njega je trajao kratko a ti, kako govoriš, stiče se dojam da je klub bio vlasnik stadiona decenijama.Ne lupaj živ bio.
🔴⚫️
Stadion Tusanj je prvobitno izgradjen za potrebe FK Sloboda...
Stadion Tusanj jeste bio u vlasnistvu Slobode.
Vlasnistvo je osporeno i oduzeto nekada 2007,2008.odlukom gradskog vijeca
Od tada je stadion u iskljucivoj nadleznosti grada Tuzle.
Stadion Tusanj jeste bio u vlasnistvu Slobode.
Vlasnistvo je osporeno i oduzeto nekada 2007,2008.odlukom gradskog vijeca
Od tada je stadion u iskljucivoj nadleznosti grada Tuzle.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.