Kakve ce kombinacije da budu u klubu, vidi paraaaaaMortemHz je napisao/la: ↑03 apr 2023, 11:06To se zna od septembra prošle godine, još prije izbora. Nema još finalne odluke ali bi trebalo otprilike ovako ispod, moguće su promjene svakako jer će se uložiti i 3 miliona na sportsku infrastrukturu mimo ovoga.ledesma je napisao/la: ↑03 apr 2023, 10:49daj Božebelosevic23 je napisao/la: ↑03 apr 2023, 10:47
očito su dobili više para u budžetu, zna li neko koja cifra ?
FK Sarajevo - 1,000,000
FK Željezničar - 1,000,000
KK Bosna - 500,000
RK Bosna - 250,000
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Vala bih mu ja jucer spucao samarcinu, poslije one sebicnosti na 2-3, pa da se bas izgubi.HeraklitMracni je napisao/la: ↑03 apr 2023, 10:59Nekako mi Varešanović djeluje pogubljeno na terenu , iskreno ne znam ni sta igra , samo nesto leta ko muha bez glave .. Vidi se da na momka utice sva dogadjanja oko njegovog oca …
Nego, sreca prvo Vranjes, pa onda i Said, opalise onako ona 2 suta, da su pogodili, drugu bi mi pricu sad pricali. Bezobraznik sebicni, fuj.
since 1973
Ma ono je nezrelost koja ne priliči nekom ko ima 22 godine. Ja mu talenat ne sporim ali mora odrasti.
-
- Kontakt:
Pobjedom u petak, dolazimo na samo dva boda od Evrope. I mirno cekamo rasplet da neko od cetiri ekipe iznad, izgube bodove.
Evropa je tsko daleko izgledala, medjutim pobjedom u petak bi to bilo potpuno drugacije..
Treba maximalno iskoristiti dobar raspored, i steci samopouzdanje kad dodju odlucujuce utakmice.
Evropa je tsko daleko izgledala, medjutim pobjedom u petak bi to bilo potpuno drugacije..
Treba maximalno iskoristiti dobar raspored, i steci samopouzdanje kad dodju odlucujuce utakmice.
-
- Kontakt:
A oni protiv nas inace sve zicer za zicerom redali?Kazem nismo blistali protiv Veleza ali da smo nezasluzeno izgubili,definitivno jesmo.A derbi je mogao otici na obe strane,po par sansi i to je to,najrealniji X.ledesma je napisao/la: ↑03 apr 2023, 11:19Znaci Mirza radi odličan posao? I trenutno smo na mjestu okje vodi u evropu,NajvecaRadosti je napisao/la: ↑03 apr 2023, 10:58Nemoj zajebavati jarane,puno puno smo kvalitetniji i od Sirokog i od Veleza i ekipom i igrom.Sirokog smo rastavili na faktore pred punim stadionom,Velez nas dobio iz jednog 'pokusaja' na gol i to sami sebi ugurali nekako.Nismo blistali tu utakmicu ali smo stvorili 3-4 veoma dobre sanse.Kvalitet ekipa necu ni spominjati.Sto kaze momak ako Velez zavrsi ispred nas sa nakvim Domicem,Cukovicem,Sikalom,Mucaj,Blagojevic od 35 godina i faking Nedim Hadzic,treba nas ugasiti.
Zeljo protiv Leotara ne stvori sansu za 90 min,ali eto oni igraju toplo hladno i imaju dobru ekipu
S obzirom da ce finale vjerovatno biti Zeljo-Zrinjski moramo gledati minimum to 4.mjesto jer suvisno je porediti nas kvalitet i kvalitet Sirokog/Veleza.Zali Boze za onim bodovima iz prve polusezone,mogli smo biti ucvrsceni na 2.mjestu sad
Mi protiv Veleza i gurbeta nismoo ni pogledali na gol, protiv ubica imali sree da im ne iga 4-5 standardnih igrača ako se sjecas..
mislim ono, po meni loše igramo, u rangu sloge iz doboja
Mirza je totalno nebitan ovdje,on svakako ide za 2 mjeseca.Ja komentarisem kvalitet ekipa i samu igru za koju ne mora uvijek iskljucivo trener biti kriv bila ona dobra ili losa.Da je igra perfektna,naravno nije,fali tu jos uigranosti ali da je losa,daleko od toga.Po meni nesto srednje sto vise naginje prema dobrom zbog zadnje 2 pobjede,mada vidjet cemo dalje kako ce se odvijati.
Kao sto sam rekao Mirza,Ajla,peti,deseti su nebitni u ovome svemu.Bitno je da ovaj niz nastavimo u petak i napravimo dobru uvertiru za sljedece gostovanje gdje cemo ponovo imati veliku podrsku
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ima jos da se igra, zbog pobjede jucer mi smo jos svakako u igri za top 3 sigurno. Siroki moze vrlo lako da padne, kao i Zeljo. Imam isto tako osjecaja da bi derbi mogao biti bas presudan sto se tice Evrope.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Ruku dajem da bi bili minimalno drugi da smo sve utakmice igrali na Koševu. Ma šta ruku, život mogu dati.
Individualno smo jači od svake ekipe (osim Zrinjskog) ali to nam ne igra nikakvu ulogu jer nemamo trenera koji će to znati posložiti i bar osnovno objasniti igračima. Kod Mirze to izgleda traljavo, neorganizovano, bez uigrane akcije (s vremena na vrijeme ispliva individualni kvalitet pa odigramo dobru akciju).
Za nadati se da će projekat biti još par utakmica na klupi i ulaziti u drugom poluvremenu.
Individualno smo jači od svake ekipe (osim Zrinjskog) ali to nam ne igra nikakvu ulogu jer nemamo trenera koji će to znati posložiti i bar osnovno objasniti igračima. Kod Mirze to izgleda traljavo, neorganizovano, bez uigrane akcije (s vremena na vrijeme ispliva individualni kvalitet pa odigramo dobru akciju).
Za nadati se da će projekat biti još par utakmica na klupi i ulaziti u drugom poluvremenu.
Imamo odličan raspored sve do Zrinskog ,i to je po.meni bolje sa njima igrati u Mostaru,nego im biti domaćin.Mislim da će dotad Zrinski rijesiti titulu, i posvetiti se vise kupu.
Mislim da će nam Listića biti veći konkurent za Evropu nego maleni,oni će već sad protiv Tuzle kiksti,njima polako voda ulazi u uši.
Mislim da će nam Listića biti veći konkurent za Evropu nego maleni,oni će već sad protiv Tuzle kiksti,njima polako voda ulazi u uši.
-
- Kontakt:
Ali kakav trk Balte prema tribini i skok na ogradu hordama nakon trećeg gola, gigant !

E jbg, juce smo bas dobro odigrali, jbt gubili smo 2:0 u gostima nakon 20 minuta i uspjeli preokrenuti. To je tesko protiv bilo koga. Kad ne igramo dobro, treba kritikovati, juce je bilo dobrodonDondon je napisao/la: ↑03 apr 2023, 11:10samo i ova utakmica od juce mi ne ulijeva nadu da mozemo uvezati 3,4 pobjede,sta je ono.
raspala sloboda koja na skrge dise nas posteno namuci,nismo igrom ni levela iznad njih a oni se za opstanak bore.
preokret od juce cisto je na individualni kvalitet i strah tuzlaka od pobjede jer nisu se ni oni nadali da ce onako prvih 25 min odigrati
Taj mali nafuranko je bio isti kod svakog trenera. Sebicnost i bezobrazlug kod njega su osnovnr reference.HeraklitMracni je napisao/la: ↑03 apr 2023, 10:59Nekako mi Varešanović djeluje pogubljeno na terenu , iskreno ne znam ni sta igra , samo nesto leta ko muha bez glave .. Vidi se da na momka utice sva dogadjanja oko njegovog oca …
Pa za onaj jucerasnji sut a igrac mu SAM zasluzuje samarcinu samo takvu !
Sta god da igras u onoj situaciji dodas saigracu. Taman da si golman koji je zalutao u napad...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Kratak osvrt na jucerasnju tekmu. Jako bitna pobjeda da ostanemo u igri za Evropu, koju mozemo izboriti ako nastavimo kao juce. One greske u prvom poluvremenu Serbecica i lose pozicioniranje Radovica kod drugog gola se ne smiju ponavljati.
Dizdarevic - Prvi gol uzasno postavljanje, odbranio je u drugom poluvremenu dobar sut, ali generalno mi se ne svidja kao golman. Igranje nogom uzasno, a to sto je zakovan za liniju, to je prica za sebe.
Mulalic - Za svoje godine vrlo dobar, treba ga nastaviti forsirati. Ubacaji losi juce, ali doci ce to vremenom. Samo nastavi majstore!
Serbecic - Izuzev one greske kod prvog gola, vrlo dobar je bio. Par puta lijepo iznio loptu sto me posjetilo na Milicevica.
Martinovic - Borben, dobar, samo kad je lopta kod njega u nogama, ne osjecam se sigurno nikako.
Radovic - Bez obzira na onu gresku kod drugog gola, i vise nego dobar. Za klasu mi je bolji od Tomasevica. Odlicno je izborio penal, koji nam je i donio vjetar u ledja i preokret.
Balta - Fantastican… Pojacanje koje se najvise osporavalo, a pokazao ubjedljivo najvise od svih. Prejak u duelu, borben, ma sve vrhunski.
Vrancic - Klasa iznad. Ona lopta kod treceg gola za Ziljkica je ono sto se od njega trazi.
Guliashvili - Jako dobar, puno se vracao u odbranu, pomagao. Bas moderno krilo. Samo jos na sutu(zavrsnici) poraditi i bit ce vrhunski.
Ziljkic - Dobar je bio juce, samo se treba vise na teren fokusirati. Onakve situacije sa kraja utakmice mu ne trebaju nikako.
Catakovic - Odlican. Bombu u nogama ima definitivno. Lagano ulazi u formu.
Renan - Nit smrdi nit mirise. Ne znam sta bih rekao stvarno. Ne bih ga proglasio promasajem jos, ima pozitivnih stvari definitivno.
Od ovih sto su sa klupe ulazili, izdvojit cu dvojicu. Prvo, Avramovski bravo za gol, ali i dalje meni to nije to kod njega. Jako cesto gubi lopte, pogresni pasovi. Mozda je to sve plod toga sto nema kontinuitet igara. A za Dala nemam komentar. Ona situacija kad suta a ima slobodnog igraca pored sebe mi je uzasna. Nikad igrac od njega nece postati, to sam siguran.
Sve u svemu, bilo je mana juce u igri, al pokazali su volju i zasluzeno preokrenuli. Za kraj, Horde objasnile neke stvari

Dizdarevic - Prvi gol uzasno postavljanje, odbranio je u drugom poluvremenu dobar sut, ali generalno mi se ne svidja kao golman. Igranje nogom uzasno, a to sto je zakovan za liniju, to je prica za sebe.
Mulalic - Za svoje godine vrlo dobar, treba ga nastaviti forsirati. Ubacaji losi juce, ali doci ce to vremenom. Samo nastavi majstore!
Serbecic - Izuzev one greske kod prvog gola, vrlo dobar je bio. Par puta lijepo iznio loptu sto me posjetilo na Milicevica.
Martinovic - Borben, dobar, samo kad je lopta kod njega u nogama, ne osjecam se sigurno nikako.
Radovic - Bez obzira na onu gresku kod drugog gola, i vise nego dobar. Za klasu mi je bolji od Tomasevica. Odlicno je izborio penal, koji nam je i donio vjetar u ledja i preokret.
Balta - Fantastican… Pojacanje koje se najvise osporavalo, a pokazao ubjedljivo najvise od svih. Prejak u duelu, borben, ma sve vrhunski.
Vrancic - Klasa iznad. Ona lopta kod treceg gola za Ziljkica je ono sto se od njega trazi.
Guliashvili - Jako dobar, puno se vracao u odbranu, pomagao. Bas moderno krilo. Samo jos na sutu(zavrsnici) poraditi i bit ce vrhunski.
Ziljkic - Dobar je bio juce, samo se treba vise na teren fokusirati. Onakve situacije sa kraja utakmice mu ne trebaju nikako.
Catakovic - Odlican. Bombu u nogama ima definitivno. Lagano ulazi u formu.
Renan - Nit smrdi nit mirise. Ne znam sta bih rekao stvarno. Ne bih ga proglasio promasajem jos, ima pozitivnih stvari definitivno.
Od ovih sto su sa klupe ulazili, izdvojit cu dvojicu. Prvo, Avramovski bravo za gol, ali i dalje meni to nije to kod njega. Jako cesto gubi lopte, pogresni pasovi. Mozda je to sve plod toga sto nema kontinuitet igara. A za Dala nemam komentar. Ona situacija kad suta a ima slobodnog igraca pored sebe mi je uzasna. Nikad igrac od njega nece postati, to sam siguran.
Sve u svemu, bilo je mana juce u igri, al pokazali su volju i zasluzeno preokrenuli. Za kraj, Horde objasnile neke stvari

Dobro si, bolje je što im gostujemo u Čitluku nego da oni nama dolaze, jer bi u tim slučaju kao domacini imali imperativ pobjede. Mislim da im dole možemo hladno uzeti bar bod, oni će se do te utakmice 26. aprila svakako dodatno odljepiti na tabeli.amypitar je napisao/la: ↑03 apr 2023, 12:57Imamo odličan raspored sve do Zrinskog ,i to je po.meni bolje sa njima igrati u Mostaru,nego im biti domaćin.Mislim da će dotad Zrinski rijesiti titulu, i posvetiti se vise kupu.
Vozis Ferrari pod rucnom. I sto se tice ekipe, to pogotovo, ali i sto se tice menadzmenta i pun qurac nekih zena u njemu koje ne znaju gdje gone.
I da izborimo Evropu, sve mi je totalno nejasno. Jako mi je zao sto samo na 2-3 pozicije nemamo adekvatne ljude, i da se pobijemo sa Zrinjskim za duplu krunu.
Ovako, sve ide iskljucivo na individualni kvalitet 5-6 pojedinaca u ekipi, koji su kvalitetom dosta iznad prosjeka lige.
Steta.
I da izborimo Evropu, sve mi je totalno nejasno. Jako mi je zao sto samo na 2-3 pozicije nemamo adekvatne ljude, i da se pobijemo sa Zrinjskim za duplu krunu.
Ovako, sve ide iskljucivo na individualni kvalitet 5-6 pojedinaca u ekipi, koji su kvalitetom dosta iznad prosjeka lige.
Steta.
- FKS -
Haj naucite nesto korisno o fudbalu, da ne lupate dalje jer bole oci kad se cita
Pogresan pas, grijesi u pasovima, nije isto kada pricas o igracu na poziciji zadnji vezni, centralni i 10ka
zadnji vezni, balta, daje pasove u 90% slucajeva stoperima i prvom do sebe
vrancic prenosi loptu i opet daje krace pasove slobodnom igracu
10ka tj avramovski daje one zavrsne pasove, gdje je veca koncentracija igraca protivnika, gdje je pas rizicniji i tesko izvodiv, gdje treba za asistenciju ili ulazak u priliku da pas ima sve, tacnost, brzinu, tajming...
kralj te **** sta ljudi pisu ovdje tacno da se ubijes
jucer je jedan pas dao pogresan, onaj dugi pas gdje se vidjelo da nije namjestio tijelo za dugu loptu jer je pozurio da je preda, izbacio hamzu 1 na 1 sa golmanom (nije bio ofside), zabio gol
imao dva prodora jako dobra ali ovdje se ocito neka prica pokusava uvaliti kao eto nije on toliko spreman, dobar, a jedinu utakmicu gdje je dobio sannsu je bila kad je trener unistio sastav izmjenama.
Dalje, mulalic, sta je to toliko da je "zadnje utakmice los" uradio momak? dva losa centarsuta? dva puta mu igrac pobjega? 'i?
Jeste vi svjesni pod 1 da ima 19 godina, a pod dva, da je strpao u dzep svakog igraca protiv koga je igrao kada je lopta na zemlji
jedini problem koji ima je postavljanje na centarsut, ali to se uci iskustvom, jer KO CE GA TO NAUCITI U KLUBU?
Momak ima strasan centarsut, precizan, jak i ostar, gdje napadacu dovoljno da postavi glavu. Ima defanzivu odlicnu, cak bih rekao najbolju u ligi, gdje naapada samo loptu i gdje je koncentrisan. Brzinu ima i ofanzivno ce iskustvom i boljim trenerom i isistemom biti bolji
Najbitnije je bacati izlizane fore.
Pogresan pas, grijesi u pasovima, nije isto kada pricas o igracu na poziciji zadnji vezni, centralni i 10ka
10ka tj avramovski daje one zavrsne pasove, gdje je veca koncentracija igraca protivnika, gdje je pas rizicniji i tesko izvodiv, gdje treba za asistenciju ili ulazak u priliku da pas ima sve, tacnost, brzinu, tajming...
jucer je jedan pas dao pogresan, onaj dugi pas gdje se vidjelo da nije namjestio tijelo za dugu loptu jer je pozurio da je preda, izbacio hamzu 1 na 1 sa golmanom (nije bio ofside), zabio gol
imao dva prodora jako dobra ali ovdje se ocito neka prica pokusava uvaliti kao eto nije on toliko spreman, dobar, a jedinu utakmicu gdje je dobio sannsu je bila kad je trener unistio sastav izmjenama.
Dalje, mulalic, sta je to toliko da je "zadnje utakmice los" uradio momak? dva losa centarsuta? dva puta mu igrac pobjega? 'i?
Jeste vi svjesni pod 1 da ima 19 godina, a pod dva, da je strpao u dzep svakog igraca protiv koga je igrao kada je lopta na zemlji
jedini problem koji ima je postavljanje na centarsut, ali to se uci iskustvom, jer KO CE GA TO NAUCITI U KLUBU?
Momak ima strasan centarsut, precizan, jak i ostar, gdje napadacu dovoljno da postavi glavu. Ima defanzivu odlicnu, cak bih rekao najbolju u ligi, gdje naapada samo loptu i gdje je koncentrisan. Brzinu ima i ofanzivno ce iskustvom i boljim trenerom i isistemom biti bolji
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Pantelija je napisao/la: ↑03 apr 2023, 13:32Haj naucite nesto korisno o fudbalu, da ne lupate dalje jer bole oci kad se cita
vauu kako si nas samo osvijestio

ibretim se
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
-
- Kontakt:
Petak, Bilino Polje
???
???
Neka Bilino, moze se igrati na njemu, vrijem najavljuju loše, sad su ga malo za repku sređivali
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Joj šaltanja, malo Kakanj malo Zenica 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: keli, pjankesarajevo, rimljanin90 i 57 gostiju.