Gdje to piše?
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
Kojom logikom igramo stalno radnim danom i to u pola dana utakmice?
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- belosevic23
- Kontakt:
Jučer je Belmin najmanje 5 lopti nabio njihovom golmanu ili u tribine. Baš me iznervirao kad smo se pofajtali i osvojili loptu i on je zategnu njima u nogeBenko123 je napisao/la: ↑03 apr 2023, 13:19Kratak osvrt na jucerasnju tekmu. Jako bitna pobjeda da ostanemo u igri za Evropu, koju mozemo izboriti ako nastavimo kao juce. One greske u prvom poluvremenu Serbecica i lose pozicioniranje Radovica kod drugog gola se ne smiju ponavljati.
Dizdarevic - Prvi gol uzasno postavljanje, odbranio je u drugom poluvremenu dobar sut, ali generalno mi se ne svidja kao golman. Igranje nogom uzasno, a to sto je zakovan za liniju, to je prica za sebe.
Mulalic - Za svoje godine vrlo dobar, treba ga nastaviti forsirati. Ubacaji losi juce, ali doci ce to vremenom. Samo nastavi majstore!
Serbecic - Izuzev one greske kod prvog gola, vrlo dobar je bio. Par puta lijepo iznio loptu sto me posjetilo na Milicevica.
Martinovic - Borben, dobar, samo kad je lopta kod njega u nogama, ne osjecam se sigurno nikako.
Radovic - Bez obzira na onu gresku kod drugog gola, i vise nego dobar. Za klasu mi je bolji od Tomasevica. Odlicno je izborio penal, koji nam je i donio vjetar u ledja i preokret.
Balta - Fantastican… Pojacanje koje se najvise osporavalo, a pokazao ubjedljivo najvise od svih. Prejak u duelu, borben, ma sve vrhunski.
Vrancic - Klasa iznad. Ona lopta kod treceg gola za Ziljkica je ono sto se od njega trazi.
Guliashvili - Jako dobar, puno se vracao u odbranu, pomagao. Bas moderno krilo. Samo jos na sutu(zavrsnici) poraditi i bit ce vrhunski.
Ziljkic - Dobar je bio juce, samo se treba vise na teren fokusirati. Onakve situacije sa kraja utakmice mu ne trebaju nikako.
Catakovic - Odlican. Bombu u nogama ima definitivno. Lagano ulazi u formu.
Renan - Nit smrdi nit mirise. Ne znam sta bih rekao stvarno. Ne bih ga proglasio promasajem jos, ima pozitivnih stvari definitivno.
Od ovih sto su sa klupe ulazili, izdvojit cu dvojicu. Prvo, Avramovski bravo za gol, ali i dalje meni to nije to kod njega. Jako cesto gubi lopte, pogresni pasovi. Mozda je to sve plod toga sto nema kontinuitet igara. A za Dala nemam komentar. Ona situacija kad suta a ima slobodnog igraca pored sebe mi je uzasna. Nikad igrac od njega nece postati, to sam siguran.
Sve u svemu, bilo je mana juce u igri, al pokazali su volju i zasluzeno preokrenuli. Za kraj, Horde objasnile neke stvari![]()
![]()
Niko da spomene hype Tuzlaka i onda ih Horde popišaju, čuli se nisu.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa jbg stalno si gost, i drugi klubovi igraju na tim stadionima. Ovo kolo je ok jer niko i ne igra u nedjelju radi uskrsa.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Znaci brani se Avramovski ko da je Messi. Ne smijes reci da je rizican jer je sklon povreda, odmah se iskace i brani kako mi pojma nemamo o fudbalu al jedan jedini strucnjak sve zna 

Nakon jučerašnje šutnje poslije 73 minute opet su se probudili sa istom retorikom.ZipSarajevo je napisao/la: ↑03 apr 2023, 14:08Znaci brani se Avramovski ko da je Messi. Ne smijes reci da je rizican jer je sklon povreda, odmah se iskace i brani kako mi pojma nemamo o fudbalu al jedan jedini strucnjak sve zna![]()

- JavierBosnia
- Kontakt:
Gradski stadion Doboj Kakanj, Doboj Kakanj
Na zvanicnoj stranici saveza ovako stoji?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Zrinjski sb zeljo velez.
Zrinjski nas je zasluzeno uzeo, bolje su igrali, ali se i tu vidjelo da smo bolji nego pod fedjom.. doduse ova utakmica je bila na neutralnom terenu.
Sb bili smo bolji posteno pobjedili iako protiv njih ja mislim imamo naj slabi ucinak od zavrsetka rata govorim na njihovom terenu. Nepamtim da smo ikad izvukli remi kad je sb nio prvi i drugi (mislim na pecari)
Zeljo neutralan teren bez publike igrali su na bod id prve minute nadajuci se da ce to stvorit pritisak na nas (gdje nama potrebnija pobjeda radi domaceg terena) 00
Velez kontrolisali igru bili bolji u svim segmentima igre hrkljus dali uzeli 3 boda. Dokaz toga i ovaliteta te ekipe je remi protiv slobode sledece kolo.. dokaz igromne potrosnje
Posusje tu se nema sta pricat
Sloboda pun stadion niv teren uzeli bod velezu 2 sedmice odmora (upoznavanje trenera) takodje mi iskocili iz ritma 25 minuta nam je trebalo da se adaptiramo
Mi smo 4.75 bidiva iza sb i 3.75 iza zelje a 27 bodova na igri plus zeljo i velez u kupu inaju jos 2-3 utakmice..
Ovo sa zilkicem nije dobro i mislim da se sanjim mora popricat i da mu se mora zabranit pristum fb instgramu itd..
Previse izlazi u javnost sa obajasnjavanju..
Postupci kao psovaomu pogodioga, da zasto si rodjaku prijatelju morao dat dres kad je 6000 gostujuci navijaca tu sta si ocekuvao apluz..
Sut protiv posusja iz slobodnog udarca kao da je na treningu peivatnog trenera covjek zuti dobi.. nesvidjaju mi se ti potezi to treba zaustavit a igre su my za 10.
Ocekujem da ce ga Vico suspendovat 2-4 utakmice, definitivno ako se to desi klub ga mora kaznit sa 30% plate i ukidanje svih premija dosad..jer platili smo ostetu najbolji si igrac nisi 18-20 godina (djete)
Zrinjski nas je zasluzeno uzeo, bolje su igrali, ali se i tu vidjelo da smo bolji nego pod fedjom.. doduse ova utakmica je bila na neutralnom terenu.
Sb bili smo bolji posteno pobjedili iako protiv njih ja mislim imamo naj slabi ucinak od zavrsetka rata govorim na njihovom terenu. Nepamtim da smo ikad izvukli remi kad je sb nio prvi i drugi (mislim na pecari)
Zeljo neutralan teren bez publike igrali su na bod id prve minute nadajuci se da ce to stvorit pritisak na nas (gdje nama potrebnija pobjeda radi domaceg terena) 00
Velez kontrolisali igru bili bolji u svim segmentima igre hrkljus dali uzeli 3 boda. Dokaz toga i ovaliteta te ekipe je remi protiv slobode sledece kolo.. dokaz igromne potrosnje
Posusje tu se nema sta pricat
Sloboda pun stadion niv teren uzeli bod velezu 2 sedmice odmora (upoznavanje trenera) takodje mi iskocili iz ritma 25 minuta nam je trebalo da se adaptiramo
Mi smo 4.75 bidiva iza sb i 3.75 iza zelje a 27 bodova na igri plus zeljo i velez u kupu inaju jos 2-3 utakmice..
Ovo sa zilkicem nije dobro i mislim da se sanjim mora popricat i da mu se mora zabranit pristum fb instgramu itd..
Previse izlazi u javnost sa obajasnjavanju..
Postupci kao psovaomu pogodioga, da zasto si rodjaku prijatelju morao dat dres kad je 6000 gostujuci navijaca tu sta si ocekuvao apluz..
Sut protiv posusja iz slobodnog udarca kao da je na treningu peivatnog trenera covjek zuti dobi.. nesvidjaju mi se ti potezi to treba zaustavit a igre su my za 10.
Ocekujem da ce ga Vico suspendovat 2-4 utakmice, definitivno ako se to desi klub ga mora kaznit sa 30% plate i ukidanje svih premija dosad..jer platili smo ostetu najbolji si igrac nisi 18-20 godina (djete)
kenoHZ je napisao/la: ↑03 apr 2023, 14:29Nakon jučerašnje šutnje poslije 73 minute opet su se probudili sa istom retorikom.ZipSarajevo je napisao/la: ↑03 apr 2023, 14:08Znaci brani se Avramovski ko da je Messi. Ne smijes reci da je rizican jer je sklon povreda, odmah se iskace i brani kako mi pojma nemamo o fudbalu al jedan jedini strucnjak sve zna![]()
![]()
![]()
Sa sjeverq vjetar duva, magoda naseg dalkana cuva
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Kud se ne preziva Ivanović, da mu rokamo sve č..NazorUso je napisao/la: ↑03 apr 2023, 14:48kenoHZ je napisao/la: ↑03 apr 2023, 14:29Nakon jučerašnje šutnje poslije 73 minute opet su se probudili sa istom retorikom.ZipSarajevo je napisao/la: ↑03 apr 2023, 14:08Znaci brani se Avramovski ko da je Messi. Ne smijes reci da je rizican jer je sklon povreda, odmah se iskace i brani kako mi pojma nemamo o fudbalu al jedan jedini strucnjak sve zna![]()
![]()
Sa sjeverq vjetar duva, magoda naseg dalkana cuva![]()

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Treba posten bit i priznat da Dal odkako je dosao u Fk Sarajevo dobio mnogo vise minuta nego je zasluzio igrom kvalitetom
Pa ko je na poziciji 10ke priblizno dobar u ovoj ekipi kao Avramovski? Kakve nebuloze pisete ja ne znam sta vi stvarno gledate, taj lik je na 50% spreme veci majstor od sviju. I koja to nasa desetka ili igrac koji moze igrati na desetki je jaca na lopti, vise trci i slicno. Ne mogu da vjerujem oko cega se vodi rasprava eto hamza i dal su bolji na toj poziciji. Jesu bolji ako si nas protivnik.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Tražim isto što traži svaki građanin Kantona Sarajevo, svaki navijač, tražim igru sarajevskih klubova na višem nivou, tražim da se titule vrate u naš grad.
Ako toga nema, neka niko ne računa da mi raspoređujemo novac poreznih obaveznika, a da ne očekujemo rezultate. Nisu nepoznati modeli po kojima neko ko je sponzor kluba postaje i član uprave. Postavlja se pitanje šta je onda Vlada KS koja izdvaja često veći novac nego sponzori kluba? Donator koji daje novac tek tako sigurno nećemo biti.
U protekle 4 godine smo dali nekoliko miliona. Šta smo dobili? Ispadanja iz liga, poraze od ekipa koje nemaju uslove ni izbliza kao sarajevski klubovi…Ako će se tako nastaviti onda treba razmisliti da li je možda opravdano novac odvojen za sport uložiti na drugačiji način.
Budžet MKS KS nije populizam i priča klubovima koju oni žele da čuju, kupovina podrške navijačkim skupinama kako sada to mnogi pokušavaju da tumače, to nije vodilja mene kao ministra kulture i sporta i vrijeme je da se ta praksa završi.
Spremni smo na ulaganje u infrastrukturu i obezbjeđivanje boljih uslova za sportiste, želimo vidjeti veći broj mladih u trenažnom procesu, ali i vrhunske sportske dogadjaje u našem Sarajevu.
Spremni smo dati i biti partneri, ali očekujemo da oni koji zapravo finansiraju sport - građani Kantona Sarajevo, zauzvrat dobiju ozbiljan pristup i rezultate.
Ne tako davno to smo imali, a to je između ostalog povratak evropske košarke u Skenderiju!
Ako toga nema, neka niko ne računa da mi raspoređujemo novac poreznih obaveznika, a da ne očekujemo rezultate. Nisu nepoznati modeli po kojima neko ko je sponzor kluba postaje i član uprave. Postavlja se pitanje šta je onda Vlada KS koja izdvaja često veći novac nego sponzori kluba? Donator koji daje novac tek tako sigurno nećemo biti.
U protekle 4 godine smo dali nekoliko miliona. Šta smo dobili? Ispadanja iz liga, poraze od ekipa koje nemaju uslove ni izbliza kao sarajevski klubovi…Ako će se tako nastaviti onda treba razmisliti da li je možda opravdano novac odvojen za sport uložiti na drugačiji način.
Budžet MKS KS nije populizam i priča klubovima koju oni žele da čuju, kupovina podrške navijačkim skupinama kako sada to mnogi pokušavaju da tumače, to nije vodilja mene kao ministra kulture i sporta i vrijeme je da se ta praksa završi.
Spremni smo na ulaganje u infrastrukturu i obezbjeđivanje boljih uslova za sportiste, želimo vidjeti veći broj mladih u trenažnom procesu, ali i vrhunske sportske dogadjaje u našem Sarajevu.
Spremni smo dati i biti partneri, ali očekujemo da oni koji zapravo finansiraju sport - građani Kantona Sarajevo, zauzvrat dobiju ozbiljan pristup i rezultate.
Ne tako davno to smo imali, a to je između ostalog povratak evropske košarke u Skenderiju!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Taman se može reći da nas je k’o malo krenulo i onda opet promjena stadiona. Pa izgleda da nekima iz kluba nije u interesu da nam ide.
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
-
- Kontakt:
Pa Avramovski je najjaci nas igrac kad je spreman, fazon je sto nikad nije 100% spreman.keli je napisao/la: ↑03 apr 2023, 15:20Pa ko je na poziciji 10ke priblizno dobar u ovoj ekipi kao Avramovski? Kakve nebuloze pisete ja ne znam sta vi stvarno gledate, taj lik je na 50% spreme veci majstor od sviju. I koja to nasa desetka ili igrac koji moze igrati na desetki je jaca na lopti, vise trci i slicno. Ne mogu da vjerujem oko cega se vodi rasprava eto hamza i dal su bolji na toj poziciji. Jesu bolji ako si nas protivnik.
Avramovski od pocetka sezone ima 1 gol i 1 ass... I sad ovde treba da bude problem ako se kaze da nije pokazao ono sto je trebao.
Lik je nespreman citavu sezonu.
Rece zipche magustar sporta, i fitnes instruktor koji je radio s Avramom pa zna koliko je spremanZipSarajevo je napisao/la: ↑03 apr 2023, 15:34Pa Avramovski je najjaci nas igrac kad je spreman, fazon je sto nikad nije 100% spreman.keli je napisao/la: ↑03 apr 2023, 15:20Pa ko je na poziciji 10ke priblizno dobar u ovoj ekipi kao Avramovski? Kakve nebuloze pisete ja ne znam sta vi stvarno gledate, taj lik je na 50% spreme veci majstor od sviju. I koja to nasa desetka ili igrac koji moze igrati na desetki je jaca na lopti, vise trci i slicno. Ne mogu da vjerujem oko cega se vodi rasprava eto hamza i dal su bolji na toj poziciji. Jesu bolji ako si nas protivnik.

S jednom nogom je 6368755 puta bolji od projekta kluba !
P.S. Avram moze pokazati svoj puni kapacitet kad dobije nekoliko utakmica u kontinuitetu. Nazalost masnokosi ku to nece dati !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
-
- Kontakt:
Najjaci igrac lige u 14 utakmica ima 1 gol i 1 ass... Ti sad mozes pricati sta hoces, ali statistika kaze da se on ispod prosjeka pokazao u Sarajevu.NazorUso je napisao/la: ↑03 apr 2023, 15:37Rece zipche magustar sporta, i fitnes instruktor koji je radio s Avramom pa zna koliko je spremanZipSarajevo je napisao/la: ↑03 apr 2023, 15:34Pa Avramovski je najjaci nas igrac kad je spreman, fazon je sto nikad nije 100% spreman.keli je napisao/la: ↑03 apr 2023, 15:20Pa ko je na poziciji 10ke priblizno dobar u ovoj ekipi kao Avramovski? Kakve nebuloze pisete ja ne znam sta vi stvarno gledate, taj lik je na 50% spreme veci majstor od sviju. I koja to nasa desetka ili igrac koji moze igrati na desetki je jaca na lopti, vise trci i slicno. Ne mogu da vjerujem oko cega se vodi rasprava eto hamza i dal su bolji na toj poziciji. Jesu bolji ako si nas protivnik.![]()
P.S. Avram moze pokazati svoj puni kapacitet kad dobije nekoliko utakmica u kontinuitetu. Nazalost masnokosi ku to nece dati !!!
Mozda bi i ti mogao pokazati svoj puni kapacitet kao sportski direktor kluba, al masnkosi ti to oduzeo, majku mu njegovu masnokosu...
Najaci igrac lige ne moze sa tribine davati golove a Bgm ni sa klupe asstirati. Da je dobio priliku kao neki, vidio bi se kvalitet na jos vecem nivou.ZipSarajevo je napisao/la: ↑03 apr 2023, 15:39Najjaci igrac lige u 14 utakmica ima 1 gol i 1 ass... Ti sad mozes pricati sta hoces, ali statistika kaze da se on ispod prosjeka pokazao u Sarajevu.NazorUso je napisao/la: ↑03 apr 2023, 15:37Rece zipche magustar sporta, i fitnes instruktor koji je radio s Avramom pa zna koliko je spremanZipSarajevo je napisao/la: ↑03 apr 2023, 15:34
Pa Avramovski je najjaci nas igrac kad je spreman, fazon je sto nikad nije 100% spreman.![]()
P.S. Nije fudbal samo gol i asistencija !