U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ReX
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la ReX » 03 apr 2023, 23:31

Koliko aktuelnih stopera u U21 reprezentaciji bi bilo u stanju doci sada u top klub iz primavere i biti jedan od najboljih stopera omladinske lige?

Izvini ali mijesas kruske i jabuke. Odnosno dosta si kontradiktoran. Ima dosta logike u tome sto pises, ne sporim to. Ali ako pogledas omladinsku selekciju BiH skoro sve to sto pricas pada u vodu. Niko ne moze garantovati da ce neko postati vrhunski fudbaler, ali eto ocigledno nesto je selektor U21 repke Svedske vidio u njemu pa ga je pozvao na okupljanje. A sumnjam da smo mi jaci od svedjana, ako vec uzmemo Hasica sada kao primjer razgovora.

Isto tako mogu ti nabrojati x igraca koji sada igraju na vecem nivou, nikakav to legitiman argument nije. Mislis da ce iz trenutne generacije juniora Hajduka svi postati vrhunski igraci lige petice?

U ostalom to sto si sada napisao su pojedinci pisali i za Tahirovica kada sam prosle godine prvi put poceo da pisem o njemu. A vidi ga sada i kakvu si premiju dobio.
@igrajlopte 🐦

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 04 apr 2023, 00:14

“Ne shvatam fakat potrebu da se uzdižu igrači koji igraju omladinski fudbal, kada ne postoje garancije da će igrati profesionalni fudbal uopšte već naredne sezone.”

Ne postoji garancija ni da ce se neki profesionalni fudbaler sutra probuditi, a kamoli zaigrati
Ne postoji garancija da cemo ici na europsko
Zasto igramo kvalifikacije?
Huseinbasic je jucer bio 6ta liga
Niko mu nije garantovao da ce danas biti bundesliga
Kad bi tako razmisljali ne bi se trebali nicim baviti

Zato kod nas niko nikad i nije otkrio talenta nekog
Dzeko, Ibrahimovic i mnogi su im se ko djeca vrtili ispred ociju
Ali dzabe sve kad ne obracas paznju na ono sto te ne interesuje
Pravi ljudi upravo iz omladinskih kategorija dovedu talenta koji ima potencijal da bude igracina
Oni postepeno rade na razvijanju igraca
Kod nas se samo cekaju gotovi proizvodi raznoraznih kvaliteta i igrackih sposobnosti
Ali nikako se ne proizvode isti
Vidis na forumu nikog ne interesuju omladinske kategorije
Hajduk je skontao da s ovim budzetom ne moze u seniorima dominirati
Zato su ulozili u omladinske kategorije za koje treba puno manje para da stavis klub na mapu
Nego za seniore
Pitari sta para bacise u vodu milion ipi
To je tuga da su pola ulozili u omladinske
Za tri cetiri godine vidio bi rezultate
Naravno bez strucnih ljudi dzabe ti pare
A malo je kod nas strucnih ljudi

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 04 apr 2023, 01:06

slika

Zapoceo sam jedan novi projekat mapiranja bh fudbalera po dijaspori. Sto aktuelnih, sto potencijalnih. Ako sam nekoga zaboravio ili postavio sto ipak nema pravo nastupa za BiH, mozete mi to proslijediti u PP, ako nista drugo. Hvala.

Za pocetak U19 liga Njemacke. Na spisku su 30 fudbalera iz 25 klubova. Sutra izbacujem i tekst o tome, odnosno prezentacija fudbalera.

:bih: :bih:
@igrajlopte 🐦

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 04 apr 2023, 02:24

ReX je napisao/la:
03 apr 2023, 23:31
Koliko aktuelnih stopera u U21 reprezentaciji bi bilo u stanju doci sada u top klub iz primavere i biti jedan od najboljih stopera omladinske lige?

Izvini ali mijesas kruske i jabuke. Odnosno dosta si kontradiktoran. Ima dosta logike u tome sto pises, ne sporim to. Ali ako pogledas omladinsku selekciju BiH skoro sve to sto pricas pada u vodu. Niko ne moze garantovati da ce neko postati vrhunski fudbaler, ali eto ocigledno nesto je selektor U21 repke Svedske vidio u njemu pa ga je pozvao na okupljanje. A sumnjam da smo mi jaci od svedjana, ako vec uzmemo Hasica sada kao primjer razgovora.

Isto tako mogu ti nabrojati x igraca koji sada igraju na vecem nivou, nikakav to legitiman argument nije. Mislis da ce iz trenutne generacije juniora Hajduka svi postati vrhunski igraci lige petice?

U ostalom to sto si sada napisao su pojedinci pisali i za Tahirovica kada sam prosle godine prvi put poceo da pisem o njemu. A vidi ga sada i kakvu si premiju dobio.
Pa pazi, nismo Tahirovića uzeli iz Primavere, nego iz prvog tima Rome, nakon što je počeo igrati za seniore. A po čemu bi recimo Hasić trebao imati prednost u odnosu na Šuvaliju, koji igra seniorski fudbal? Ili bilo kojeg drugog igrača koji igra za seniore?

Nije ovdje pitanje može li Šuvalija igrati za juniore Leccea, nego može li Hasić igrati seniorski fudbal na nivou na kojem ga ovaj igra. I pazi, uzeo sam Šuvaliju za primjer, realno govorimo o bezveze nivou, slovačka liga.

Svi juniori Hajduka neće sigurno postati profesionalci, upitno je hoće li ijedan, a poenta je da ih niko neće gurati ispred igrača sličnih godina koji igraju seniorski fudbal.

Nije li išla ovdje prije koju godinu priča o tome da je Kvakić superpotencijal, još je on igrao seniorski fudbal, pa je igrajući za Velež jesenas dokazao da nije ni blizu onoga što se od njega očekivalo.

Evo vidiš ove koje sam tu naveo, oni su prošle sezone bili ono što je danas Hasić. Šampioni u Italiji sa mladim timom Rome. I sad igraju u trećim ligama, nivo debelo ispod jednog Mahmića ili Amara Drine iz Željezničara.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 04 apr 2023, 10:14

ReX je napisao/la:
04 apr 2023, 01:06
slika
Zapoceo sam jedan novi projekat mapiranja bh fudbalera po dijaspori. Sto aktuelnih, sto potencijalnih. Ako sam nekoga zaboravio ili postavio sto ipak nema pravo nastupa za BiH, mozete mi to proslijediti u PP, ako nista drugo. Hvala.

Za pocetak U19 liga Njemacke. Na spisku su 30 fudbalera iz 25 klubova. Sutra izbacujem i tekst o tome, odnosno prezentacija fudbalera.

:bih: :bih:
Ovo je već drzak i otvoren plan fudbalske agresije na Njemačku :D
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 04 apr 2023, 13:18

Pa koji je sad u pitanju, Nezirevic ili Hasic? :wtf:

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 04 apr 2023, 13:52

oba

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 04 apr 2023, 14:12

izdzezveubrazil je napisao/la:
04 apr 2023, 02:24
Pa pazi, nismo Tahirovića uzeli iz Primavere, nego iz prvog tima Rome, nakon što je počeo igrati za seniore. A po čemu bi recimo Hasić trebao imati prednost u odnosu na Šuvaliju, koji igra seniorski fudbal? Ili bilo kojeg drugog igrača koji igra za seniore?
Na to bi pitanje odgovor mogao dati švedski selektor, on ga je pozvao u konkurenciju seniorskog fudbala.
Tahirovića je primjer kako je, u velikim ligama, kratak put od amatera do seniora u respektabilnoj ekipi. Taj Hasić može bukvalno sutra uletiti u seniore Leccea i izboriti mjesto prvotimca. Koliko će trebati Šuvaliji ili Drini da dobiju takvu priliku?
To je glavni razlog zašto juniore iz velikih liga treba pridobiti i pružiti im šansu na višem nivou, ako je potrebno.
Naravno, prije svega se podrazumijeva da neko stručan procijeni da li taj igrač ima potencijal za napredak. Lično vjerujem u stručnost selektora mlade švedske reprezentacije, po pitanju Hasića.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 apr 2023, 14:35

Igrač za reprezentativni (BH) nivo će igrati u ligama 5 sa svojih 18/19 bez problema.

Ovo sve što se vucara je bacanje graha i max regionalni nivo ( Austrija, HNL, Mađarska ), možda sa nekih 24-25 uspije u ligu 5 završiti u nekom fenjerašu.

Evo ovaj Bristrić i Krdžalić, da postoji ikakav kvalitet Salzburg bi keširao pare i doveo ih. A ni to ne znači da su mega talenti, onom Munas Dabburu je vrhunac Hoffenheim.

Nećemo imati klase tipa Pjanić i Džeko koji su igrali vrhunski fudbal jedan duži period.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 04 apr 2023, 14:49

Horoz je napisao/la:
04 apr 2023, 14:12
04 apr 2023, 02:24
Na to bi pitanje odgovor mogao dati švedski selektor, on ga je pozvao u konkurenciju seniorskog fudbala.
Tahirovića je primjer kako je, u velikim ligama, kratak put od amatera do seniora u respektabilnoj ekipi. Taj Hasić može bukvalno sutra uletiti u seniore Leccea i izboriti mjesto prvotimca. Koliko će trebati Šuvaliji ili Drini da dobiju takvu priliku?
To je glavni razlog zašto juniore iz velikih liga treba pridobiti i pružiti im šansu na višem nivou, ako je potrebno.
Naravno, prije svega se podrazumijeva da neko stručan procijeni da li taj igrač ima potencijal za napredak. Lično vjerujem u stručnost selektora mlade švedske reprezentacije, po pitanju Hasića.
Ali nije ni približno ista stvar. Eto citirajte me za par mjeseci ako ovaj igdje zaigra, nije problem posuti se pepelom i priznati grešku. Da Lecce ima ikakav interes da od Hasića pravi igrača, on bi makar jednom sjedio na klupi dosad. Momku je 20 godina, a još mu ugovor ističe za dva mjeseca i očito mu se novi ne nudi. Tahirović u Romi ima ugovor, xy puta je trenirao sa prvim timom i dok nije igrao i evidentno je da puno više računaju na njega nego ovi na Hasića.

Hoćeš li više vjerovati u moju stručnost nego u stručnost selektora Švedske ako Hasić ne postane igrač? Ne govorim ni da trebaš ni da sam bolji stručnjak od selektora Švedske, Bože sačuvaj, nego da ljudi trebaju mijenjati stavove na osnovu iskustava i naučenog. Odnosno, da trebamo realnije sagledavati stvari, generalno gledano.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 04 apr 2023, 15:26

04 apr 2023, 14:49
Hoćeš li više vjerovati u moju stručnost nego u stručnost selektora Švedske ako Hasić ne postane igrač? Ne govorim ni da trebaš ni da sam bolji stručnjak od selektora Švedske, Bože sačuvaj, nego da ljudi trebaju mijenjati stavove na osnovu iskustava i naučenog. Odnosno, da trebamo realnije sagledavati stvari, generalno gledano.
A hoćeš li ti vjerovati u svoju netručnost, ako Hasić napravi karijeru? :D Ne možemo sada bacati kašike.
Ne radi se o tome, radi se o principu. Hasić je samo primjer, kao i Tahirović. Možemo ih zvati igrači x i y, iako je činjenica da selektor jedne ozbiljne mlade selekcije računa na Hasića. To nešto znači, dok se ne utvrdi suprotno.
Velika većina će se složiti da ako igrač ima mjesta u mladoj selekciji Švedske, trebao bi imati i u mladoj BiH. To nam govore fudbalske činjenice koje vidimo svaki dan.
Da li mi uopšte obraćamo pažnju ili nemamo stručnjake koji to mogu procijeniti? Evo ostavljam i neku mogućnnost, da su naši stručniji od šveđana i da su eliminisali Hasića. :)

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 04 apr 2023, 16:09

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
04 apr 2023, 14:35
Igrač za reprezentativni (BH) nivo će igrati u ligama 5 sa svojih 18/19 bez problema.

Ovo sve što se vucara je bacanje graha i max regionalni nivo ( Austrija, HNL, Mađarska ), možda sa nekih 24-25 uspije u ligu 5 završiti u nekom fenjerašu.

Evo ovaj Bristrić i Krdžalić, da postoji ikakav kvalitet Salzburg bi keširao pare i doveo ih. A ni to ne znači da su mega talenti, onom Munas Dabburu je vrhunac Hoffenheim.

Nećemo imati klase tipa Pjanić i Džeko koji su igrali vrhunski fudbal jedan duži period.
U osnovi ću se složiti s tobom, iako u našoj reprezentaciji ćeš teško naći igrače koji su prvoligaški fudbal okusili prije 20-21. godine. Uključujući i najvećeg Edina Džeku. Pjanić je prije 20. godine igrao ozbiljan fudbal, ostali ne.
Bristrić i Krdžalić su napredniji od velike većine naših reprezentativaca u njihovim godinama, iako i ja nisam baš neki veliki optimista. Trebali bi biti bolji u sovenskoj ligi. Uz to, savremeni fudbal traži igrače koji ranije sazrijevaju.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 04 apr 2023, 16:41

Horoz je napisao/la:
04 apr 2023, 16:09
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
04 apr 2023, 14:35

U osnovi ću se složiti s tobom, iako u našoj reprezentaciji ćeš teško naći igrače koji su prvoligaški fudbal okusili prije 20-21. godine. Uključujući i najvećeg Edina Džeku. Pjanić je prije 20. godine igrao ozbiljan fudbal, ostali ne.
Bristrić i Krdžalić su napredniji od velike većine naših reprezentativaca u njihovim godinama, iako i ja nisam baš neki veliki optimista. Trebali bi biti bolji u sovenskoj ligi. Uz to, savremeni fudbal traži igrače koji ranije sazrijevaju.
Krdžalić i Bristrić su vjerovatno kvalitetniji od svojih vršnjaka koji igraju BH ligu, imaju određeni kvalitet koji je za naš roster U-21 iznad prosječan, ali da su neki super talenti u kontekstu modernog fudbala, nisu, jer da jesu ne bi ih olako pustili Dinamo i Rijeka, niko klasu na kojoj može graditi igru i dobro je prodati, ne pušta, nego potpisuje dugoročan ugovor.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 04 apr 2023, 16:59

Pitanje je i šta su naša očekivanja? Uz činjenicu da de facto i nemamo domaći izvor reprezentativaca, ovo što imamo (i imali) je fenomenalno.
U situaciji u kojoj smo osuđeni na dijasporu, trebamo biti zadovoljni ukoliko imamo 9-10 igrača iz osrednjih ekipa liga 5. To je kadar sa kojim se može na EP, uz sreću i dobro vođenje može i na neko SP.
Očekivati Džeke i Pjaniće je nerealno. Za to trebaju stotine igrača s kojima će se kvalitetno raditi, pa da izađu dvojica.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 04 apr 2023, 17:44

Tuchel treninzima Bayerna priključio stopera bh. porijekla

Thomas Tuchel, novi trener Bayerna, treninzima prvog tima njemačkog velikana priključio je 20-godišnjeg Gabriela Marušića.

Talentovani stoper je rođen u Nurnbergu. Prve korake započeo je u lokalnom Hajduku, nakon čega su ga primijetili SG Nurnberg-Furtha. Tamo je opet skrenuo pozornost na sebe pa preko 1.FC Nurnberg kao 14-godišnjak stigao do Bayerna.

Ove sezone je odigrao devet utakmica za drugi tim Bayerna.

Njegov otac Damir je iz Biograca kod Širokog Brijega, dok je majka Antonija iz Ljutog Doca (također okolina Širokog Brijega).

Marušić je do sada nastupao za omladinske kategorije selekcije Hrvatske, a prema Transfermarktu je procijenjen na 150 hiljada eura.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 apr 2023, 18:50

Sta bi, za kojeg igraca iz Italije se rade papiri?
I hoce li Jasic igrati za mladu reprezentaciju ili cekati poziv A reprezentacije?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 04 apr 2023, 18:56

DamirT je napisao/la:
04 apr 2023, 18:50
I hoce li Jasic igrati za mladu reprezentaciju ili cekati poziv A reprezentacije?
Nisu normalni ako momka pozovu u mladu reprezentaciju a ne u A.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 apr 2023, 19:00

baboedindzeko09 je napisao/la:
04 apr 2023, 18:56
DamirT je napisao/la:
04 apr 2023, 18:50
Nisu normalni ako momka pozovu u mladu reprezentaciju a ne u A.
Ma nisu sigurno, pitam jer je on sam rekao da ne bi imao nista protiv da krene od u21 reprezentacije :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 04 apr 2023, 20:04

Neko mi je rekao da je ovaj ipak crnogorski sandzaklija? Nadam se da ima Licina ikakve sanse da igra za nas jer je izgleda dobar :mrgreen:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 apr 2023, 01:06

Ako sam zaboravio nekog igraca ili ako se za nekog 100% zna da nema pravo nastupa za BiH, bio bi zahvalan da mi to javite u PP.

:bih:
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 05 apr 2023, 01:14, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: aqarius, bhfanatic14, hurem, jasmin10, torbica, Zglavkar i 22 gosta.