Premijer liga BiH - aktuelno

TMmanija2012
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la TMmanija2012 » 05 apr 2023, 16:16

Mostarwolf1981 je napisao/la:
05 apr 2023, 16:14
TeaM87 je napisao/la:
05 apr 2023, 16:09
eto i glavni argument o tome kako je "savez odobrio" ste popusili, e moji rodjeni, a gotivila vas je raja po rajvosa
Idite vise u 3 lijepe p. materine i vi i vas dolazak, covjek iz saveza dolazio neki dan i nakon sto smo "popravili" rekao da smo "ispunili" uslove za dolazak gostujucih navijaca
Nakon sto se digla hajka onda su danas ovo donijeli kao naredbu
Moroni j.ebeni
To vam bio Meha iz Konjica predstavio se da je covjek iz saveza :urnebes:
Zadnja izmjena: TMmanija2012, dana/u 05 apr 2023, 16:17, ukupno mijenjano 1 put.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 05 apr 2023, 16:16

Cinjenica je da se vecina ljudi koji prate fudbal obradovalo povratku Veleza u PLBiH, ipak je to klub sa tradicijom. Nije isto igrati ili navijati protiv Veleza ili nekakvog Tuzla Citya, na primjer. I znamo cega je Velez simbol, sta on znaci ljudima u Hercegovini, ali... nakon povratka su nas podsjetili da, nazalost, to nije vise ni sjena onog nekadasnjeg kluba. Poseljacili su se do te mjere da se sad mnogima gade. Ovaj potez sa kavezom je savrsen primjer. Bojim se da rapidno devoluiraju u kompleksaski klub tipa Slobode. Steta, a fino su krenuli, citava (haman) je drzava navijala za njih u Europi.
1921

LeonProfessional
Kontakt:

Post Postao/la LeonProfessional » 05 apr 2023, 16:16

Kako cemo ih poraziti na Bilinom, ogadit cemo im fudbal 1-0. :kafa:

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 05 apr 2023, 16:18

Na pijaci se sve radi na rijec. Nije valjda da su pijacari slagali javnost da imaju dozvolu saveza :o
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 05 apr 2023, 16:19

Sta se desava
znam samo nakon sto je s sda poceo
Da je napravio zgradu kod luna parka u slavinovicima 😂

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 05 apr 2023, 16:20

TeaM87 je napisao/la:
05 apr 2023, 16:15
TeaM87 je napisao/la:
05 apr 2023, 16:09
eto i glavni argument o tome kako je "savez odobrio" ste popusili, e moji rodjeni, a gotivila vas je raja po rajvosa
Idite vise u 3 lijepe p. materine i vi i vas dolazak, covjek iz saveza dolazio neki dan i nakon sto smo "popravili" rekao da smo "ispunili" uslove za dolazak gostujucih navijaca
Moroni j.ebeni
Ledzero bolan, smiri se :bih:
Ma daj nemoj zayebavat majke ti, cijela 2 j.ebena dana se prica o ovoj nakaradnoj tribini, eto nama drago vidjeti onu rugobu i da na kraju ne dodjete na utakmicu da gori s obe strane. Samo se zavadili na kraju, i navijaci i klubovi, iako imam par jarana iz Sarajeva koji ce doci veceras na tekmu jer ih boli qrac za ova prepucavanja
Vise se dosadilo i zayebavat kad vidim da onaj jedan udara na Stari most i stavlja praljka da ga opet kao rusi

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 apr 2023, 16:20

Nogometni savez BiH prelomio uoči same utakmice: Kavez na stadionu Veleža je nedopustiv

Za portal Klix.ba potvrđeno je da montažna tribina, koja je namijenjena gostujućim navijačima na stadionu Rođeni, nije prošla kontrole i inspekcije te da je iz NS BiH okarakterisana kao neadekvatna.

To je ustanovljeno na jučerašnjoj sjednici Komisije za bezbjednost na kojoj su učestvovali i tehnički sekretar te komesar za sigurnost. Ta odluka je već sinoć dostavljena FK Velež, a na današnjoj telefonskoj sjednici Komiteta za takmičenje, ona je potvrđena.

FK Velež je već jučer dobio informaciju da mora osigurati pet posto sigurne zone za gostujuće navijače na već postojećim tribinama stadiona Rođeni i odluka stupa na snagu već od danas.

To teoretski znači da je Velež morao osigurati pet posto tribina već za večerašnju utakmicu Kupa BiH protiv Željezničara, ali kako je odluka donesena neposredno pred utakmicu, gostujućih navijača večeras neće biti.

Ipak, poražavajuće za nogomet u našoj zemlji predstavlja informacija da je telefonska sjednica održana danas, na dan utakmice, te da je objavljena u posljepodnevnim satima, što znači da navijači Željezničara ne mogu stići na gostovanje u Mostar za ovako važan duel.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 05 apr 2023, 16:21

Sto vas savez naguzi rodjeni

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 05 apr 2023, 16:23

U odluci saveza ne piše ništa o montažnoj tribini. Što se tiče klixovih "stručnjaka" iz saveza, sve smo vidjeli na primjeru "izbacivanja" Borca iz Evrope.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 apr 2023, 16:24

rodjak je napisao/la:
05 apr 2023, 16:01
raja mislim da je dosta vise sa ovim sranjem i sa jedne i sa druge strane,ovo ne vodi nicemu :crazy: .Reko je svak sta je imo da kaze , sa nase strane su ispunjeni uslovi koje je NS BiH od nas trazio ,navijacima Zelje se to ne svidja ok, ,sami su odlucili da ne dodju na utakmicu (mi im nismo zabranili) i to je to.Niko ostalim navijacima Zelje ne brani da dodju i sjednu gdje god hoce isto ko i mi na Grbavici. Slazem se da tribina nije za pohvaliti ali to je sto je NS BiH od nas trazio a i policija radi lakse kontrole gostujucih navijaca.Dijelom shvatam i navijace Zelje ,(moglo se ovo izvesti i na drugaciji nacin ) ali tako je napravljena sad jbga,savez se slozio i to je to.Ja da sam se pito uradio bih to skroz na drugi nacin ali tako je to za sad .Sve kritike i zamjerke uputiti NS BiH jer su oni ti koji su zaduzeni za sigurnost na stadionima i za sve ostalo.Da su oni rekli to ne valja qurcu morate napraviti otvorenu tribinu onda bi oni snosili posljedice za eventualni nered ili stetu na terenu.Neki postavljaju slike montazne tribine iz Konjica ili Doboja,ok ali tamo nije utakmica visokog rizika kao sto je u Mostaru kad recimo dodju Zeljo ili medjugorci.

Ovo vrijedjanje i jednih i drugih ne vodi nicemu i ogavno mi je sve ovo sve citati .Apelujem na nase navijace Veleza da prestanu sa prepucavanjima (jer nekome mozda i odgovara ovo podizanje tenzija) :stop: nek se okrenu pripremi za utakmicu sa velikim rivalom ,a ako mi ne pisemo valjda ce prestat i ovi iz metropole .Nek bude korektna utakmica sa korektnim sudjenjem i nek bolji pobjedi :bih:
Ma nemoj :mrgreen:

Pa da vidimo šta baš kaže Savez:
Nogometni savez BiH prelomio uoči same utakmice: Kavez na stadionu Veleža je nedopustiv

Nakon što je održana telefonska sjednica Komiteta za takmičenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ustanovljeno je da improvizovana gostujuća tribina na stadionu Rođeni nije adekvatna.

Nogometni savez BiH danas je objavio saopćenje za javnost u kojem se navodi zaključak Komiteta za takmičenje.

"Komitet za takmičenje je donio odluku kojom se obavezuje FK Velež Mostar da na osnovu člana 19. stava 1. Propozicija takmičenja m:tel Premijer lige BIH i završnice Kupa BiH (takmičarska sezona 2022/23), a u vezi sa članom 11. Pravilnika o bezbjednosti na međunarodnim utakmicama i utakmicama saveznog stepena takmičenja NS BiH, obezbjedi najmanje 5 posto ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni na svim domaćim prvenstvenim i kup utakmicama imenovanog kluba. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja", saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH danas.

Kako bi nam detaljnije pojasnili ovu odluku, kontaktirali smo predstavnike iz Nogometnog saveza BiH.

Za portal Klix.ba potvrđeno je da montažna tribina, koja je namijenjena gostujućim navijačima na stadionu Rođeni, nije prošla kontrole i inspekcije te da je iz NS BiH okarakterisana kao neadekvatna.

To je ustanovljeno na jučerašnjoj sjednici Komisije za bezbjednost na kojoj su učestvovali i tehnički sekretar te komesar za sigurnost. Ta odluka je već sinoć dostavljena FK Velež, a na današnjoj telefonskoj sjednici Komiteta za takmičenje, ona je potvrđena.

FK Velež je već jučer dobio informaciju da mora osigurati pet posto sigurne zone za gostujuće navijače na već postojećim tribinama stadiona Rođeni i odluka stupa na snagu već od danas.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/nogom ... /230405127

Jel vas stid ovog cirkusa kojeg pravite dva dana sa onim cumezom i smijesnim saopstenjima, iako vam je Savez rekao kako se mora osigurati 5% na postojecim tribinama.

Towelie
Kontakt:

Post Postao/la Towelie » 05 apr 2023, 16:24

Manijakalnost99 je napisao/la:
05 apr 2023, 16:21
Nije nas nego vas mi ćemo prisustvovati i ovdje i na Grbavici. Nego se organizujte i dođite evo možete na pet posto neka vam daju komad zapadne :bih:

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 05 apr 2023, 16:25

Balorda je napisao/la:
05 apr 2023, 16:23
U odluci saveza ne piše ništa o montažnoj tribini. Što se tiče klixovih "stručnjaka" iz saveza, sve smo vidjeli na primjeru "izbacivanja" Borca iz Evrope.
Doduše, savez nam jest qarina, ali koji bi normalan savez u Europi ovakvu tribinu odobrio?
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 apr 2023, 16:26

Samo i savez je donio odluku na vrijeme.. :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 05 apr 2023, 16:26

A ako i bude mjesto za gostujuće navijače na jednoj od tri postojeće tribine, šta drugo reći osim dobrodošli sportski prijatelji iz Sarajeva! Sve reulgarno,eto imate gdje doći i imate vremena doći. Nema problema više.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 05 apr 2023, 16:27

Kad pocnu navijaci Slobode pricati o tradiciji, posjecenosti i fudbalu , covjeku ostane samo da povrati...Svaka cast Zelji, Sarajevu, Velezu , iza njih stoje titule, kupovi i navijaci. Sta stoji iza Slobode. Kako smo mi promjenili naziv tako je i Sloboda. Ocekujes da imamo posjetu kao drugi premijerlligasi, pogledaj odakle dolazi ovaj klub, broj stanovnika i sve ti je jasno. Al moraju da linece komplekse na neki nacin. Zrinjski je dimenzija vise za sve klubove u PL BiH, tako da suvisno je bilo sta pricati i icekivati da ih mi izbacimo, pogotovo ove sezone.
Zadnja izmjena: elvirbaljic, dana/u 05 apr 2023, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 05 apr 2023, 16:27

Towelie je napisao/la:
05 apr 2023, 16:24
Nije nas nego vas mi ćemo prisustvovati i ovdje i na Grbavici. Nego se organizujte i dođite evo možete na pet posto neka vam daju komad zapadne :bih:
Mogli ste to odmah. Da napravimo odlicnu atmosferu, ali uprava vam je ogranicena.

Sta ces sad kodeksasi, hoce li navijati :mrgreen:

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 05 apr 2023, 16:27

MortemHz je napisao/la:
05 apr 2023, 16:26
Samo i savez je donio odluku na vrijeme.. :urnebes:
Savez ovdje snosi najveću odgovornost. Mijenjaju odluke svaka 24 sata.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Towelie
Kontakt:

Post Postao/la Towelie » 05 apr 2023, 16:29

Tempero je napisao/la:
05 apr 2023, 16:27
Towelie je napisao/la:
05 apr 2023, 16:24
Mogli ste to odmah. Da napravimo odlicnu atmosferu, ali uprava vam je ogranicena.

Sta ces sad kodeksasi, hoce li navijati :mrgreen:
Odobren vam je dolazak zašto ne bi navijali. Imate vremena kralju niste u Regensburgu

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 05 apr 2023, 16:30

Gledaj ti države i kqrca, svi su znali za kavez prave se ludi i savez i Velež, jučer se tražilo da se ustupi 5%, a savez se sjetio par sati prije tekme da ipak moraju ustupiti 5% i osigurati navijače..koja je svrha te odluke kad svi znaju da je nemoguće da se organizuje sve, a od ponedjeljka se vuce prica zvanicno..ne znam poentu naše lige i svih takmičenja, ovo nema nigdje totalno propali projekat nečega...svaka čast :bih:

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 05 apr 2023, 16:30

05 apr 2023, 16:20
TeaM87 je napisao/la:
05 apr 2023, 16:15

Moroni j.ebeni
Ledzero bolan, smiri se :bih:
Ma daj nemoj zayebavat majke ti, cijela 2 j.ebena dana se prica o ovoj nakaradnoj tribini, eto nama drago vidjeti onu rugobu i da na kraju ne dodjete na utakmicu da gori s obe strane. Samo se zavadili na kraju, i navijaci i klubovi, iako imam par jarana iz Sarajeva koji ce doci veceras na tekmu jer ih boli qrac za ova prepucavanja
Vise se dosadilo i zayebavat kad vidim da onaj jedan udara na Stari most i stavlja praljka da ga opet kao rusi
ma mani se tih gluposti, nisu to normalni ljudi ni s jedne ni s druge strane, i meni je najvise krivo sto zavadise normalnu raju, ja godinama idem u Mostar i budem medju vasim navijacima, nikad ni jedan jedini incident nisam imao iako idem s prijateljima iz Mostara koji redovno kroz zajebanciju citavoj tribini obznane da sam Sarajlija :D , isto planirao i veceras i evo ovi moji nece iz nekog inata ili necega, yebo na kraju i tribinu i sve, zavadi se raja bezveze, tenzije neke

i ja sam protiv kaveza i ove situacije, ali daj nemoj u to mijesat reintegraciju Grbavice, Praljka, Aliju i slicno
Zadnja izmjena: TeaM87, dana/u 05 apr 2023, 16:33, ukupno mijenjano 1 put.
FKŽ !

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Combattente87, Hamagara i 19 gostiju.