RŠD Velež Mostar

Mostarwolf1981
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 05 apr 2023, 23:32

El nesigurnost u odbrani

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 05 apr 2023, 23:33

Mostarwolf1981 je napisao/la:
05 apr 2023, 23:32
El nesigurnost u odbrani
:rol:
ONI TI GA PUSE DENISE...
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

BiHForza
Kontakt:

Post Postao/la BiHForza » 05 apr 2023, 23:41

TAKO JE RODJENI
TAKO SE IGRA
KAKAV ŽELJO KAKAV MULALIC
VELEZ JE ZAKON
ŠTA VAM JE!? FORZA VELEZ DO SMRTI

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 05 apr 2023, 23:48

Deco je napisao/la:
05 apr 2023, 23:31
PozdRAv rajaa, ne znam kad sam se smrzao ovako kao veceras, ali klub koji se voli prati se i u snijegu,blatu itd.
Sto se tice ovog smrzavanja, siguran sam da je ekipa "htjela" napadatai i zagonjati taj drugi gol, manje bi se smrzli ovako su umrtvili igru na terenu a samim tim i nas gledaoce. Eh sad postavlja se pitanje, zasto se nije zagonjao taj drugi gol? Zasto smo stali i mrtvili igru cijelu utakmicu? Znamo da idemo na Grbavicu gdje ce biti paklena atmosfera sa sigurno 10 000 navijaca koji nas mrze iz dna duse, pogotovo nakon ovog svega proteklih dana. Veceras po meni trojac vrijedan pomena je Laus, Hrkac i Dino. Ostalo je sve bilo bas bezveze. Ono sto im se ne moze zamjeriti jeste borba i zalaganje, to je bilo na nivou. Ali zasto je pristup poslije gola bio samo nabijanje na pamet, zasto nismo spustili loptu,odigrali par pasova na sredini pa probat prosiriti na "krila" ili doci u situaciju da se moze lopta podvaliti Haskicu ? Ne znam, nadam se da ce ovo biti dovoljno pred uzvrat. DA TE VOLIM UCIO ME STARI ...
Ovo je ništa kako je bilo protiv Sloge,kad tad nisam izašao ranije neću nikad!
Što se tiče utakmice,pa šta očekivati kad nemamo vezne linije,a bekove nam stoperi igraju.Pobjeda kakva je god dobra je,jer sumnjam da možemo gore primiti 2 gola a da ne postignemo nijedan!Kad dočekati da budemo kompletni u pm!Osmo je munja,ja se načuditi ne mogu odkud ga u našoj ligi,Lauš,Ante i Haskić prolazna ocjena ostalo slabo!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 05 apr 2023, 23:50

Nije lako biti Dž. M. ovih dana :rol:
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

BiHForza
Kontakt:

Post Postao/la BiHForza » 06 apr 2023, 00:45

SVI NA GRBAVICU
NEMA IZGOVORA!!!!!!!!!!!!!!!!
19.4
Ima da nas bude Ko nikad prije ako Bog da!🔴🔴🔴

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 06 apr 2023, 00:54

Ima li iko razumno objasnjenje sta se desilo s dedarom? Od povratka na stadion neprepoznatljivi, nema vise nimalo naboja, previse je pozorisna atmosfera iz kola u kolo. Razumijem da je tu dosta zena i djece, Velez je sada “in”, dosta je facebook i instagram navijaca ali mora ovo puno bolje. Ako se vratimo unazad samo godinu ili dvije, nosili smo ekipu kad je god bilo gusto, glasnija dedara bila nego RA.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 06 apr 2023, 01:27

MostarskiSin je napisao/la:
06 apr 2023, 00:54
Ima li iko razumno objasnjenje sta se desilo s dedarom? Od povratka na stadion neprepoznatljivi, nema vise nimalo naboja, previse je pozorisna atmosfera iz kola u kolo. Razumijem da je tu dosta zena i djece, Velez je sada “in”, dosta je facebook i instagram navijaca ali mora ovo puno bolje. Ako se vratimo unazad samo godinu ili dvije, nosili smo ekipu kad je god bilo gusto, glasnija dedara bila nego RA.
Dedara je neistražen fenomen.

Djelomično si i sam odgovorio na pitanje. Ono što me raduje je što djeca navijaju.

Stariji gledaju oko sebe ili u smartfon. :silent:

Treba u svaki sektor ubaciti po par osoba koji će hajcat ljude da više navijaju.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 06 apr 2023, 01:36

To će se riješiti izgradnjom južne tribine. Na Dedari će ostati oni koji su skloni navijanju. Pozeri će preći na komforniju tribinu.

DzananMusa11
Kontakt:

Post Postao/la DzananMusa11 » 06 apr 2023, 07:37

Ado1922 je napisao/la:
05 apr 2023, 23:50
Zašto ne bi bilo ? Meni je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu, a Velež je najvažniji u toj sporednoj stvari. IMamo više sreće mnogostruko nego znanja i igre, obit će nam se to o glavu kad nam najviše bude trebalo ako nastavimo ovako igrat!

Hrkaču dat šta god hoće a Bgm i golmanu. Ostalo jedno veliko ništa!

I zaista ne znam šta radi naš dio struke zadužen za kondiciju i pripremu igrača, svaku utakmicu pucaju tetive, lože, a nije baš da se igra neki turbo nivo fudbala.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 06 apr 2023, 07:38

DzananMusa11 je napisao/la:
06 apr 2023, 07:37
Ado1922 je napisao/la:
05 apr 2023, 23:50
Zašto ne bi bilo ? Meni je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu, a Velež je najvažniji u toj sporednoj stvari. IMamo više sreće mnogostruko nego znanja i igre, obit će nam se to o glavu kad nam najviše bude trebalo ako nastavimo ovako igrat!

Hrkaču dat šta god hoće a Bgm i golmanu. Ostalo jedno veliko ništa!

I zaista ne znam šta radi naš dio struke zadužen za kondiciju i pripremu igrača, svaku utakmicu pucaju tetive, lože, a nije baš da se igra neki turbo nivo fudbala.
Dobro je stefo, bože fudbalski
:kuknjava:

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 06 apr 2023, 08:18

+1

Najgore je bilo protiv Zrinjskog :facepalm: :puke:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 06 apr 2023, 08:33

Po meni jedini razlog sto dedara umire polako je taj sto smo prije mi pacenici dolazili i navijali ko da smo na RA tribini jer znamo kroz sta smo sve prosli, a sad djevojke/zene dolaze u puno vecem broju gdje im je jedini cilj da se napucaju i da budu vidjene. Mislim ne smeta mi sto dolaze, hvala Bogu da ih hoce jos toliko dolazit, al npr ja nedavno protiv zrinskog ustanem kao nesto da povedem, gledaju ljudi oko mene jesam li dobar.. te sjedi ne brukaj se i gotovo :urnebes: takodjer i veliki broj deda dolazi, da skoce kad go zabijemo mislim da bi ih srce strefilo

Em igras protiv njih, em nema RA, em svi sute.. strasno

A da ne pricam o AEKu, kad je doslo nas par hiljada pa citavu smo utakmicu stajali navijali, sjeli samo na poluvremenu. Dodju svedjani, jest da je drugaciji tok utakmice bio al druze atmosfera osim RA 0, + poceli izlazit u 60min

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 06 apr 2023, 08:40

Mostarwolf1981 je napisao/la:
06 apr 2023, 08:33
Po meni jedini razlog sto dedara umire polako je taj sto smo prije mi pacenici dolazili i navijali ko da smo na RA tribini jer znamo kroz sta smo sve prosli, a sad djevojke/zene dolaze u puno vecem broju gdje im je jedini cilj da se napucaju i da budu vidjene. Mislim ne smeta mi sto dolaze, hvala Bogu da ih hoce jos toliko dolazit, al npr ja nedavno protiv zrinskog ustanem kao nesto da povedem, gledaju ljudi oko mene jesam li dobar.. te sjedi ne brukaj se i gotovo :urnebes: takodjer i veliki broj deda dolazi, da skoce kad go zabijemo mislim da bi ih srce strefilo

Em igras protiv njih, em nema RA, em svi sute.. strasno

A da ne pricam o AEKu, kad je doslo nas par hiljada pa citavu smo utakmicu stajali navijali, sjeli samo na poluvremenu. Dodju svedjani, jest da je drugaciji tok utakmice bio al druze atmosfera osim RA 0, + poceli izlazit u 60min
Bravo :thumbup:

E ovo je problem.

Poslije korone nam je dedara mrtva. I sto kažeš za Evropu, manje je ljudi bilo protiv Coleraine-a i AEK-a ali je bila 10 puta bolja atmosfera nego protiv Elfsborga i Hamruna. Sreca pa imamo Red Army :opaopa:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 06 apr 2023, 09:18

Jutro Rođeni!

Mali pogled na sinoćnju utakmicu...

Željo ništa spektakularno, nabij na Santosa pa ako nešto uradi i jeste dobro. Mislim da je Feja ovo dobro predvidio i ekipa je defanzivno stajala jako dobro. Čak mislim da smo bili malo previše defanzivni, ali očigledno mu taktika donosi rezultat, pa se nećemo žaliti. Neko reče da je Spaletti-jev učenik i taktički izgleda potpuno drugačiji od Feđe i Amara.

Golman - vrhunski! Trenutno vjerovatno najbolji u cijeloj ligi i šteta bi bila pustiti ga da ode. Odličan refleks, siguran nogom, odlična ispucavanja i dodavanja, jako siguran u zraku. Slaviši svaka čast, uradio je jako mnogo za Velež, ali mislim da je ovaj golman next level.

Odbrana - dosta spora, što je i očekivano, ali veoma sigurni. Zbog Ante su i oni najveći tersovi prestali spominjati Maneva. Denisa su godine dosta stigle, mislim da je dobra opcija za zadnjih 20 minuta kada treba zatvoriti utakmicu, ali u nedostatku rješenja nije loša opcija. Pogotovo protiv sporijih napadača kakav je Krpić. Svaka čast na 300 utakmica!!! :tokralju: Domić dosta loše rješenje na lijevom beku, ali u nedostatku opcija radi posao. Obzirom da je u napadu dosta sterilan, pozicija lijevog stopera mu najbolje leži. Kada se vrate Pavić i Ćuković, moći ćemo ga koristiti gdje je najbolji. Zeljković dobar. Hrvao se sa Santosom, na vrijeme izbacivao lopte i nije puno mozgao, što ga je prije znalo koštati. Kada se trebamo braniti, dobro popunjava poziciju desnog beka.

Veza - Dino siguran, dobro pokrio Štilića i u svojim zadacima bio dosta dobar. Šikalo i Lauš dobro pokrivali bekove i duplali strane. Tare svaka čast za gol, sada još hrabrije nastaviti. Lauš baš dobar igrač. Stigao baš puno lopti, ima odličan centaršut i momak je pravi pogodak. Nadam se da će ostati i nakon kraja ove sezone.

Napad - naprijed dosta sterilni, ali defanzivno aktivni i vrjerovatno su radili ono što im se zadalo kao zadatak. Nemanja je igrač za 60 minuta i nema razloga da više od toga bude na terenu. Feja zna što ga je ostavio do kraja. Mislim da će na Grbavici biti drugačije, pogotovo zadnjih pola sata. Mislim da su i sinoć Rafa i Wallace imali prostora zadnjih 20 minuta da se proba neka kontra odraditi, ali očigledno to nije bio taktike.

Sve u svemu - rezultat solidan. U revanšu će Željo morati u napad, što nam otvara dosta prostora i treba biti pametan. Ništa nije riješeno, ali ne treba popustiti pod pritiskom tribina i stisnuti prvih 20 minuta. Ako ne primimo gol, u njih ulazi nervoza i utakmica se okreće u našu korist jer nisu poznati kao baš strpljiva ekipa.

Ipak, prije toga imamo Leotar. Maksimalno se posvetiti ligi i pokušati doći do trećeg ili četvrtog mjesta, jer će vjerovatno četvrto biti dovoljno za Europu. Široki, Željo i Sarajevo sigurno nisu bolji od nas. Nismo ni mi od njih, ali čvrstom igrom sigurno možemo ući u borbu.

MUSVDG!
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 06 apr 2023, 09:40

Sinoć smo odigrali taktički odgovorno.
Sve se svelo na zatvaranje njihovih brzih krila gdje su realno najopasniji. Svjesno smo prepustili posjed zbog njohove tranzicije i zbog toga je izgledalo da su oni dominantniji, bolji i sl.
Vrlo pametno od Feje.
Ipak, sinoć je većina igrača odigrala nešto lošiju utakmicu nego inače. Bilo je dosta pogrešnih pasova a i neka rješenja prema naprijed su bila ishitrena.
Najveći naš problem trenutno je vezni red gdje se Dino dosta troši. Fale jednostavno Blagoje, Halil a i Pršeš koji je sinoć ušao silom prilika. Sreća je pa smo u zadnji trenutak doveli Lauša koji je neizostavan dio tima.
Hadžikić predominantan, da ga ne ureknemo..samo neka nastavi ovako. Mislim da nikad nismo imali sigurnijeg golmana, prepun je samopouzdanja.
Zvona je spasio siguran gol, a o Hrkaču je suvišno išta govoriti.
Anđušić je sinoć dobio previše minuta, nije dovoljno spreman.
Ljudi moji šta je sa Halilom i Pavićem, valjda će biti spremni za Grbavicu.

Imamo minimalnu prednost i bit će teško.
Ipak, okrenimo se prvenstvu jer su utakmice koje slijede vrlo bitne u borbi za Evropu.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 06 apr 2023, 10:15

Siroki Brijeg 40
Zeljeznicar 39
Velez Mostar 37
FK Sarajevo 35

Zeljeznicar - Tuzla City
Velez - Leotar
Siroki Brijeg - Igman
Sarajevo - Sloga Doboj

VELEZ - Leotar 16:00

SVI IZA GOLA !
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 06 apr 2023, 10:31

Princip je isti sve su ostalo nijanse 8-1-1, 16-3 gol razlika!
Malo da se vratimo nazad,nakon dolaska Dudića kako smo igrali?Sloboda vile nas nosale 0-0,Široki kući 1-0 zadnjih pola sata čekalo se da ga primimo itd.Činjenica je da nam stoperi igraju bekove,da su nam 2 vezna igrača povrijeđena, a treći Pršeš ispod svakog profesionalnog nivoa.I u ovakvim okolnostima imamo odličan omjer ,u igri za Evropu na oba fronta!Malo bi trebalo pogledati činjenice prije svega,a ne samo pisati budalaštine po fejsu i forumima.Jel neko stvarno misli da se može dovesti ovoliko novih igrača i odmah igrati atraktivno?Tek sljedeće sezone možemo očekivati da se posloži ekipa na još veći nivo.Do tada dajmo podršku ekipi a boga mi i UO koji radi odličan posao!
Zadnja izmjena: emil02in, dana/u 06 apr 2023, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 06 apr 2023, 10:31

Zeljeznicar odigrao kako je svak mogao i predvidit. Jedine poluprilike/prilike koje su imali su bile odigrane dugom loptom na Santosa, a i iz tog razloga forsira desnjaka na lijevom beku kako bi mogao loptom kroz sredinu prebaciti vezni red i odbranu. Iz posjeda ni blizu ijedne prilike.
Gore dupli blok, jedna kontrica i dosta :D
#musvdg

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 06 apr 2023, 10:34

Da li je moguće da je Muminović tako loš da je i Dejanović bolja opcija od njega na beku?
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.