FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 06 apr 2023, 11:56

FCUM je napisao/la:
06 apr 2023, 11:52
ako im Dudic dodje uzet ce nas glavonja hladno .
Njega kad bi izabrali, mislim da bi Manijaci masovno vracali članske i polupali klupske prostorije.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 06 apr 2023, 11:56

skullcrusher je napisao/la:
06 apr 2023, 11:53
Da li ce im doci Fedja Arteta hahah
kazu sigurno dolazi :kafa:

ima da istok psuje mu trece koljeno unazad
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 06 apr 2023, 11:58

Ne bi me čudilo ako im stvarno dođe Dudić da se pretvori u Guardiolu, taman da može reći eto "vratilo se".
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 06 apr 2023, 11:59

Shategabri je napisao/la:
06 apr 2023, 08:33

Najbolji bh igrač je Sarajlija, tako da ti ta teorija pada u vodu.
I nadam se da nisi bio ozbiljan s ovim staležima, nismo u Osmanskom carstvu.
Prevaziđite taj malograđanski mentalitet, danas je 80% Sarajlija po vascijelom svijetu.
Tom logikom su oni niži stalež u nekakvom Dortmundu, Minhenu, New Yorku ili gdje se nalaze.
Najbolji bh igrač se sa 17-18 maknuo od sarajeva i društva i fokusirao se na fudbal 150%.
Edin je fenomen bh fudbala jer poslije njega nemaš igrača ni da je 10% njegove karijere napravio a da je krenuo iz Bih.
Nikakva teorija ne pada u vodu, to je stvar u cijelom svijetu a ne u bosni, kreneš od dva najbolja igrača današnjice koji su bili siromašni, pa nadalje, najtalentovanija djeca u bosni prestanu igrati fudbal sa 12-13 ili ga nikad ni ne počnu trenirati. Nemaš sistem koji će pomoći toj djeci, pa onda samo najtvrdoglaviji uspiju. Neko sam ko iz prve ruke zna bar 10ak dječaka vrhunskih talenata koji su prekinuli trenirati jer nisu imali prevoz, kopačke, pare za članarine i slično. Nekada su se igrači tražili po igralištima školskim, a danas jabuka dovede sina sa x7 i nakon izmjene treneru na mob rod i porod.
Cinjica je a ti pobi to činenjenicom da 90% prodaje iz akademije su djeca iz drugih sredina, manjih, a procenat broja je obrnut... I u svakom pravilu imaš izuzetke, logicno, ima djece koja se jednostavno rode i odgoje u drugačijem mentalitetu.

I da, kad spomenu dzeku, i on je sklapao kraj sa krajem, za opremu, kopačke, članarine, pa i kad je otišao u češku je imao probleme. Kod te djece jača instinkt za uspjeh, dokazivanje, borbu, želju da uspije i stvori nešto, što neko kome je sve na tanjuru u 99% slučajeva ne može imati jer jednostavno nema osjećaj umiranja, ugroženosti, odgovornosti.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 06 apr 2023, 12:01

SarajevoForza je napisao/la:
06 apr 2023, 11:58
Ne bi me čudilo ako im stvarno dođe Dudić da se pretvori u Guardiolu, taman da može reći eto "vratilo se".
to bi i bilo tako sto je najgore
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 06 apr 2023, 12:03

Nama Edis njima Dudic :urnebes:
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 06 apr 2023, 12:05

Lucas je napisao/la:
06 apr 2023, 11:56
FCUM je napisao/la:
06 apr 2023, 11:52
ako im Dudic dodje uzet ce nas glavonja hladno .
Njega kad bi izabrali, mislim da bi Manijaci masovno vracali članske i polupali klupske prostorije.
Mislim da bi kod njih imao dobre rezultate nekako, a sto bi se oni zalili sa izborom duduka?

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 06 apr 2023, 12:09

Pa vise bi on izvukao s njihovom ekipom sigurno, on je seoski trener, voli valjanje, zadrzavanje, svadje sa sudijama, odbranu, dosadan fudbal... sta ce on kod nas, ne zna postavit ofanzivno ekipu, to je ko da das kocijasu da vozi Ferrari F430

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 apr 2023, 12:12

Pantelija je napisao/la:
06 apr 2023, 11:59

Prevaziđite taj malograđanski mentalitet, danas je 80% Sarajlija po vascijelom svijetu.
Tom logikom su oni niži stalež u nekakvom Dortmundu, Minhenu, New Yorku ili gdje se nalaze.
Najbolji bh igrač se sa 17-18 maknuo od sarajeva i društva i fokusirao se na fudbal 150%.
Edin je fenomen bh fudbala jer poslije njega nemaš igrača ni da je 10% njegove karijere napravio a da je krenuo iz Bih.
Nikakva teorija ne pada u vodu, to je stvar u cijelom svijetu a ne u bosni, kreneš od dva najbolja igrača današnjice koji su bili siromašni, pa nadalje, najtalentovanija djeca u bosni prestanu igrati fudbal sa 12-13 ili ga nikad ni ne počnu trenirati. Nemaš sistem koji će pomoći toj djeci, pa onda samo najtvrdoglaviji uspiju. Neko sam ko iz prve ruke zna bar 10ak dječaka vrhunskih talenata koji su prekinuli trenirati jer nisu imali prevoz, kopačke, pare za članarine i slično. Nekada su se igrači tražili po igralištima školskim, a danas jabuka dovede sina sa x7 i nakon izmjene treneru na mob rod i porod.
Cinjica je a ti pobi to činenjenicom da 90% prodaje iz akademije su djeca iz drugih sredina, manjih, a procenat broja je obrnut... I u svakom pravilu imaš izuzetke, logicno, ima djece koja se jednostavno rode i odgoje u drugačijem mentalitetu.

I da, kad spomenu dzeku, i on je sklapao kraj sa krajem, za opremu, kopačke, članarine, pa i kad je otišao u češku je imao probleme. Kod te djece jača instinkt za uspjeh, dokazivanje, borbu, želju da uspije i stvori nešto, što neko kome je sve na tanjuru u 99% slučajeva ne može imati jer jednostavno nema osjećaj umiranja, ugroženosti, odgovornosti.
Znam, samo realno je mogao zaglaviti i u Famosu, je li tako?
Na kraju krajeva, sjeti se jednog Saida, eto nije iz Sarajeva, a sigurno je jedan od najboljih koji je igrao za Sarajevo.
Al džabe kad je bekrija u glavi, da nije tako, imao bi karijeru liga petica.

Tačno, ali isto tako ti igrači su već bili nekakvi projekti, jedan Cimirot nije došao a da ne zna loptu šutnuti, jedan Kovačević je došao već iz druge škole, znači to su već bili projekti, neko je vidio nešto u njima, naši skauti ih skontali i doveli u akademiju.
Većina se ipak izgubi kao što i sam kažeš, graditi fudbalsku karijeru u BiH od malih nogu niti je unosno, a bogme moraš imati i debele živce i kao roditelj, mentor ili šta već.

Jasno, sinovi guzonja treniraju i oni imaju priliku, ali slabo koji od njih postane fudbaler.

Jeste, ali je Sarajlija. Što nije otišao putem jalije, što se nije počeo drogirati itd.
Priznaćeš, kad bi uzeo Džekinu generaciju i to samo iz njegovog kvarta, on je izuzetak od pravila i više je onih koji su otišli u kontra smjeru od Džeke.

Šta hoću reći?

Nije bitno da li si iz Sarajeva ili Gračanice, ako imaš neki kvalitet, ako si ga svjestan i je li, ako ti se pruži prilika, rezultat će biti isti.

E sad, alibi svim šiša boysima i dokoličarima jeste to mi smo Sarajlije, paša moj, šta mi treba više, a nije mako dalje od Stupa u životu.
Postavlja se pitanje je li Nurkić sirotinja ili neki Amar što se rodio na Baščaršiji?
Koševo Zapad

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 06 apr 2023, 12:13

"Veliki navijac Sarajeva" Arteta Fedja mozda preuzme najljuceg rivala... mozda sam ja takav da ni za sve pare ovog svijeta ne bih preuzeo plave cigane ali dobro nismo svi isti :sick:
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 06 apr 2023, 12:15

Dzeko je gatacki klan, nije iz sarajeva :mrgreen:

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 06 apr 2023, 12:16

Miljacka je napisao/la:
06 apr 2023, 09:53
napoleon72 je napisao/la:
06 apr 2023, 05:02
Jarane od 12 ekipa u ovoj jadnoj ligi, mi i Zeljo imamo najgore trenere. Eto u najboljem slucaju medju 3-4 najgora. Tuga.
Tuga je što mi imamo jednog od najgorih trenera, a to što prosjaci imaju najgoreg trenera, to je pozitivna stvar :mrgreen:
ispehira ste nam

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 apr 2023, 12:17

Nek im dodje i Anceloti sto se mene tice. Nema Fedja sta bit ljut na fk sarajevo imao najlošiju polusezonu u posljednji 20 godina ispao od treceligasa, takav je trenerski posao sam pao sam se ubio. Da je i malo bolje rezultate imao bio bi i sad na klupi.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 06 apr 2023, 12:20, ukupno mijenjano 2 puta.

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 06 apr 2023, 12:18

Fergusone ugasi ih!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 06 apr 2023, 12:21

bordobijeli je napisao/la:
06 apr 2023, 12:17
Nek im dodje i Anceloti sto se mene tice. Nema Fedja sta bit ljut na fk sarajevo imao najlošiju polusezonu u posljednji 20 godina ispao od treceligasa, takav je trenerski posao sam pao sam se ubio. Da je i malo bolje rezultate imao bio bi i sad na klupi.
Ja bi iskreno volio da ih preuzme, ali ja mislim Manijaci bi haos napravili kada bi se približio njihovm prostorijama.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 06 apr 2023, 12:23

Pantelija je napisao/la:
06 apr 2023, 11:59

opet netacna konstatacija,nemoguce da neko govori da je jaci instikt za dokazivanje borbu kod djece slabijeg imucnog stanja .Mozda instikt za prezivljavanje sto je sasvim nesto drugo na odnosu sport.

drugo nema veze sto se iz akademije vise pokazu druga djeca nego iz Sarajeva ,pa to je normalno,da taj malac ne valja on ne bi ni dosao u Sarajevo,a pola igraca iz Sarajeva u akademiji je eto da ima i domacih igraca
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 06 apr 2023, 12:26

Ne spominjite Dudica svega vam,najgori trener u historiji,najgori medju najgorima,cim se on spomene godinu dana nema napredka.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 06 apr 2023, 12:28

skullcrusher je napisao/la:
06 apr 2023, 12:13
"Veliki navijac Sarajeva" Arteta Fedja mozda preuzme najljuceg rivala... mozda sam ja takav da ni za sve pare ovog svijeta ne bih preuzeo plave cigane ali dobro nismo svi isti :sick:
Ma kone svakako nemaju obraza,oni su prizivali sve i jednog naseg bivseg igraca.

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 06 apr 2023, 12:31

Oni prizivaju Fedju mi Edisa, nane mi ode ovo sve u pm haha

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 06 apr 2023, 12:52

Kimun je napisao/la:
06 apr 2023, 12:31
Oni prizivaju Fedju mi Edisa, nane mi ode ovo sve u pm haha
Trolaju nasi kakav Edis bolan :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: admir1946, Amazon [Bot], Amidzaa, Bing [Bot], laznokrilo, MSOZ101, Napapijri, nedimmmm1337, sekac i 50 gostiju.