FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NisamInSajder » 08 apr 2023, 10:47

napoleon72 je napisao/la:
08 apr 2023, 05:26
Pa Bog sami zna kakve je ugovore hrasnicki hostapler dao ovim stranicma. Hajd stisni pa ostavi Kyeremeha na tribinama 3-4 tekme. Siguran sam da imaju neku klauzulu u ugovoru gdje im se garantuje neka minutaza, i Kyeremeh i Renan i Gulisa. Zato se autoritet gradi na "starim" strancima Musi i Cirjaku. Momci nicim nisu zasluzili ovakav tretman, al kad moras uvijek dvojicu od ove trojice uglavit u roster, plus Avram i Martinovic i Balta koji je jedini od novih pojacanja zasluzio svoje minute na terenu...
Ma bosanski Chelsea. Nekad bili veliki klub, dosao gazda glupi Amerikanac, nesposoban trener i hrpa novih preplacenih igraca koji moraju igrat po svaku cijenu.
A jedino gore od glupog Amerikanca sa parama je kad Bošnjo uleti u neku kintu i hoće da bude gazda, da se sve on pita. Ego svoj gradi.

Što se tiče trenera, realno rotacije su i poželjne. No, ovo što Mirza radi nema veze sa mozgom. Sinoć si igrao sa 3 igrača koji su odgajani kao desetke. A mi smo totalno bezidejno izgledali, pola igrača ne zna gdje treba stajati, kako da se ponašaju. Eto štoperski par je do sada odigrao najviše minuta zajedno, ali su djelovali sinoć (a realno i u dobrom dijelu polusezone) kao da su se tek sreli, ne znaju kad koji treba da izađe, ko koga zatvara, smušeno, sa loptom na vi, pogotovo Martinović. Pa onda nekakvi kiksevi, nesigurnost neka. Bekovi nikakve funkcije nemaju, postavljeni visoko, ali nemaš od njih korist jer su krila sinoć bila takva da i oni vole široko da budu i onda u par metara imaš dva igrača na boku u liniji, znači dobio si veliko ništa. Vezni red kao što sam rekao, tri desetke, ili eto Varešanović (koji bi bio najbolji na lijevom krilu, i Avramovski i Vrančić igrači koji vole da imaju loptu u svom posjedu i tad su najkorisniji), oni su stojali većinom daleko jedan od drugog, tako da ni tu nije bila moguća neka kombinatorika.. Još kad im nadodaš Čatakovića koji je jedna vrsta lažne devetke i voli se vraćati u sredinu po loptu, dobiješ samo gužvaru.

Kada sastav izgleda iole normalan i nogometno racionalan, dobiješ nekakav rezultat, barem na osnovu individualne kvalitete. Iako ni tad nemaš koncept kako igrati, kako napadati, kako se braniti.

Nisu sudije krive što je xG nama i Slogi jednak skoro. Što Renanu treba 8 šuteva da pogodi okvir gola, a špic, i to još Brazilac. Što ne znaš koristiti krila i bekove, što igrači stoje daleko jedan od drugog na sredini terena, a špic i polušpic pokrivaju isti dio terena. Što Besim na 30 metara od našeg gola izlazi na igrača, a Ilija ne pokriva, pa slična stvar u prvom kad odbrana ne zna čiji je špic koji utrčava u prostor i izlazi na golmana. To su suštinski problemi i glavni razlozi što si sinoć igrao X, što te Zrinjski ubio i igrom i rezultatom, što si izgubio od Veleža, što te Sloboda ubila u prvih 20 minuta dok su imali snage. A svakao da je način na koji su sudije ono svirali sramotan.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 08 apr 2023, 10:55

Pantelija je napisao/la:
08 apr 2023, 10:43
FCUM je napisao/la:
08 apr 2023, 10:33
Jos balije majke psuje Mirzi a niko ne smije Vici nista reci. Najveća kradja ikad se desila sinoc a svi po Mirzi. Ma bravo
:urnebes: pa druze, evo da mu cijeli forum opsuje sve po spisku sta imas od toga?
Zna se ko treba da mu psuje, za to prima platu, ali odmah evo da ti kazem, da se ne nadas mnogo, ne da ga nece nazvati i napasti, vec ce ga nazvati i pitati kako je, jel sve ok, kakav je sa zdravljem... pa eto, skontaj
Pa normalno, imas dvije varijable ovdje, dva razloga sto smo izgubili tekmu, vicu i mirzu. Vicu bog ne moze smijenit ni promijenit, to smo vise navikli i znamo. Ali na mirzu mozes uticat, otjerat ga, i svaki trener ce dobiti ovu tekmu 3 razlike i miran si. Da je sinoc nas vodio vlado jagodic, a njih mirza, garantujem da bi bilo 4:0

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 08 apr 2023, 10:58

Teorije zavjere ponovo na vrhuncu hahah

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 apr 2023, 11:02

Kod nas uvijek neka borba, nekog tjeramo da bude bolje a ono samo gore. Sad je Mirza i Ajla a prije tog su bili Dino, Sabrina, Ibrak, Husro, Blitvar, Duduk, Vinko, Vasoski, Dzeno, Potura, Valentin a nista se ne mjenja sve je lošija situacija.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 08 apr 2023, 11:06

Ne branim Mirzu, ali...
Ne volim nija Mirzu, ali...
🤣🤣🤣 kako ofirno i providno.

Lik je stavio yebenog Vrsajevica u utakmici kad ti treba neko brz i prodoran (citaj Mulalic) da probije ove Vladine Karamazive.
Sve je uradio da ohladi Mulalica (nakon JEDNE LOSE UTAKMICE), pa da ima razlig da gurne MLADUNCE (pod izgovorom u21 pravila).
Uz to jos pretumba cijeli vezni red, Avrama stavi na DMF.
Guliasvili promasi nemoguce - ali kako ocekujes da lik igra normalno i ima samopouzdanje kad ga handris cas prvih 11, cas klupa, cas tribine...
Pustite sudiju, ne mozes dobiti Slogu bez 7 igraca, reves da je teska utakmica, guras retardinja...ma mrs ubleho !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 apr 2023, 11:08

Gdje je americko krme da se oglasi nakon najvece krađe u posljednje vrijeme? Gdje je ona drolja, koji sank danas grli?? Moze li se onda barem otpustiti zalizani debil zbog kojeg si dosao u situaciju da ganjas gol u 95.-oj minuti?

Jedina vijest oko FKS koja bi mi danas popravila dan je da ovi koj sam gore nabrojao ne docekaju iftar veceras.
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 apr 2023, 11:10

Je li se popila kafica?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 apr 2023, 11:10

Trener je uvijek kriv kad nema rezultata to je svakom jasno. Al cist gol da nam poništi u 96 min ja ne pamtim ovako nesto.

Bolivia
Kontakt:

Post Postao/la Bolivia » 08 apr 2023, 11:11

Pokralo jest i tu nema priče ali ko je doveo Gulaša, Renana i Martinovića obe ruke mu se osušile

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 08 apr 2023, 11:17

S hebom, handzicem i krstom bi imali vise bodova nego sa zvijezdama. Ne do bog da je jos hus na klupi, bili bi na mjestima koja vode u evropu

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 08 apr 2023, 11:20

Dosta sto moras ono smece na klupi trpiti. ali ovaj forum sve vise ide u pm. svaki 5 minuta mjena se misljene. :tokralju:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 08 apr 2023, 11:24

spezial je napisao/la:
08 apr 2023, 11:17
S hebom, handzicem i krstom bi imali vise bodova nego sa zvijezdama. Ne do bog da je jos hus na klupi, bili bi na mjestima koja vode u evropu
Handze je za sve napadace koji su zaigrali za FKS nakon njega licno Ruud van Nistelrooy.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 08 apr 2023, 11:24

Ljudi vjerujte dobri igraci su dovedeni,ovaj brazilac je top igrac,vjerujte,ali ljudi sve na stranu,mrzimo Varesanovica,akd ostavimo to na stranu,ali stvarno covjek sa postavkom igre od sinoc,ono je sramota cisto neznanje,covjek ne zna,sve je pogresno postavio.
Ovaj mali Dal ljudi on je dokaz u kakvoj drzavi zivimo,radi ovakvih babinih sinova,djeca koja znaju igrat fudbal,odustaju,koji ne odustanu oni ih otjeraju,i tako nam je u svim sferama zivota.
Tako da momci mi zivimo u drustvu gdje je nepravda na svakom cosku,i zaista vise ne se vrijedi boriti za pravdu,nego jednostavno moras nauciti plivati,ako se budes bunio ljudi te utuše,nazalost,vise se ne isplati nervirati,bolovati i sikirati za FK Sarajevo,ja znam nama je svima ovo ispunjavalo ovaj brzi zivot,nase Sarajevo kad igra zaboravimo na sve ta dva sata,ali morate shvatiti da su nam ljudi uzeli to,pišaju po nama,mi smo nebitni,zato momci okrenite se zivotu djeci svojoj,ovo nije vise
FK Sarajevo ovo je sad fk privatna prcija,gdje vlada sodoma gomora,kurvaluk i narkomanija.
Samo Sarajevo

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 08 apr 2023, 11:25

Hoće li se oglasiti jadovi iz kluba povodom one pljačke sinoć?
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 apr 2023, 11:26

Poslje veleza sam bio ohladio i halalilio ovu sezonu al protiv Slobode mi vratiše nadu, ovo sinoć je šlag na tortu ove sezone. Toliko promašaja, glupi kartona, loši trenerski odluka, sudijske kradje ova utakmica od sinoć je slika naše sezone, vecina nasi utakmica je bilo slicno onoj sinoć, posljednji ekser na ovu sezonu je ovaj ponisten regularan gol. Ove posljednje dvije sezone baš da osjediš.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 08 apr 2023, 11:28

Bolivia je napisao/la:
08 apr 2023, 11:11
Pokralo jest i tu nema priče ali ko je doveo Gulaša, Renana i Martinovića obe ruke mu se osušile
A Boga ti što Martinović?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 08 apr 2023, 11:32

mnon46 je napisao/la:
08 apr 2023, 11:28
Bolivia je napisao/la:
08 apr 2023, 11:11
A Boga ti što Martinović?
Neuracunljiv lik haha

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 08 apr 2023, 11:33

Igrracki kadar uopste nije los.
Problem je u nestrucnosti kojom se vodi. Ocajnim rotacijama. Bez strategije i icega. Problem je u upravi kluba, atmosferi koju su stvorili i odrzavaju. Sveopstem amaterizmu.

Doveo si i imas vise nego korektne igrace, ali sve se na kraju svodi da neko od njih na individulalni kvalitet zabije neki gol, rijesi neku utakmicu.

Nemas ni EKIPU, nemas NI KLUB. Nemas nista, i to je to.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 08 apr 2023, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 08 apr 2023, 11:33

Moze zalba pricekat do ponedjeljka, mora sefica danas u neki resort na lagano opustanje, rucak, kafica, idu motivacioni statusi, cvike na oci obavezno jer se mahmura...

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 08 apr 2023, 11:34

Evo zvanicno od jutros Mirza Varesanovic otisao…

…al da se popravi.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], ledesma, N3R3D i 50 gostiju.