Utakmice protiv PSG-a me jesu oduševile, ali one ne trebaju da budu mjerilo. PSG je kritičan ove sezone i nisu bez razloga bili drugi u grupi da bi Bayern išao na njih odmah u osmini finala. Promjena trenera može negativno uticati prije svega zbog toksične atmosfere koja se stvorila. Ta promjena još uvijek nije rješila najveće probleme koje ekipa ima čitavu sezonu i koje su viđene na svakoj utakmici poslije PSG-a. Tuchelu će trebati vremena da sredi ekipu i nažalost vjerovatno će barem 3-4 igrača od kojih se mnogo očekivalo otpasti.
Prošlo ljeto sam očekivao kakvo-takvo pojačanje kada je u pitanju centarfor i na kraju ništa od toga. Mane je igrao tu poziciju što se jako loše pokazalo, pa onda mali napredak pružanjem prilike Choupo Motingu, ali pitanje je koliko taj igrač može uraditi do kraja ove sezone, još pogotovo kad se povrijedi eto odmah problema. Tel povrijeđen, a svakako vjerovatno ne bi ni dobio priliku u nekoj od ovih težih utakmica. Meni je bilo nezamislivo gledati Bayern bez centarfora, Bayern čiji su napad i prije Lewandowskog predvodili Mandžukić, Gomez, Luca Toni, Makaay, Elber i da ne idem dalje. Još ćemo spomenuti i Olića i Pizzara koji su se tu i tamo koristili i mnogo pokazali. Siguran sam da nisam jedini koji je već u startu sezone imao sumnje zbog toga.
Neki su se obradovali Cityu kao protivniku, čini se da smo previše nos digli zbog dvomeča protiv PSG-a. Ja sam odmah rekao da nismo gore mogli proći. Nakon toga su se opet pokazale sve slabosti naše ekipe i na Etihadu se može napraviti pozitivan rezultat jedino ako izađe skroz nova ekipa Bayerna i ako iznenada prorade neki od ovih kiks igrača pa naprave neko čudo. Ipak, pitanje je može li se bilo šta promjeniti do utorka, a postoji i veliki pritisak na Tuchela koji sad za sad nije krivac.
Kada gledate mišljenja novinara, analitičara i ljubitelja ovog sporta, svi predviđaju da će City razbiti Bayerna. Sve i da su bez Haalanda, imaju Alvareza koji je strašan napadač. Ja bih čak imao neka pozitivna očekivanja da Bayern ima centarfora. Koliko god bilo problema i na drugim pozicijama i u samoj igri, mislim da je nedostatak centarfora najveći problem. Treba uzeti u obzir i to da imamo ekipu koja je ranije navikla da ima na koga računati u napadu. Sada ne znaju šta uraditi s loptom pred golom. Kakve su sad šanse da se toliko toga promjeni do utorka?