FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

FCUM
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FCUM » 09 apr 2023, 07:48

Izgubis tekmu i opet se nekako približimo Evropi. Sto prije se da otkaz mamlazu oticemo u evropu. Ovako ako ostane kod 2-3 kola nema sanse
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 apr 2023, 08:42

bordobijeli je napisao/la:
09 apr 2023, 00:56
Kad bi igraci zrinjskog obukli sad dres Sarajeva i Rendulić na klupi izgubili bi bar 3 utakmice do kraja sezone. Jednostavno toliko je sve negativno i truhlo da ovdje ce trebati proci dosta vremena da stanemo na zdrave noge.
To ti pričam duže vrijeme, odavno nije niko opisao stanje u klubu kao ti. :clap:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 09 apr 2023, 09:00

Naravno da će biti negativno, kako će drugačije biti kad uzmeš u obzir sve faktore?

Ljudi dragi, ŠESTI smo na tabeli u ovoj prejadnoj ligi. Primili smo više golova nego što smo zabili. Trener ti je uhljup Varešanović. Direktorica ti je kuravela Ajla. U Klubu ti radi već ranije nogirana Potura i ostale šupoglave Instagram debiluše. Javašluk u Akademiji, niti se zna ko pije, a ko plaća. Mirvić fura neku svoju priču, sjedi i čeka da se samo sve riješi.

Klub koji ima najviše para, koji plaća obeštećenja i kroz koji su u proteklih 10 godina prošla tri bogata investitora, doveo se u ovu situaciju. Svaka čast na tim nekim trofejima, sve ostalo je za zaborav. Što neko reče, ovo što je sad Zrinjski, to smo trebali biti mi. Svaka im čast, ljudi imaju karakter, sistem rada i stručnost, sada samo nadograđuju postojeći sistem. Kapu im skidam.

Kako na kraju da bude, pozitiva možda? Pun je qurac svima više, ugled Kluba se kalja iz sezone u sezonu. Ja bih volio da se može riješiti mirnim putem, ali izgleda to je nemoguće. Bojim se samo da i naredna sezona ne propadne zbog bezobrazno tvrdoglavog Mirvića. Ukoliko se opet ogluši i čim prije ne uvede red, onda se mora krenuti i protestima, pa čak i silom. Nadam se da do toga neće doći i da će konačno kljusina mučnuti glavom. Ebem vam mater uredite više Klub i postavite stručne ljude, muka mi je više od amaterizma, javašluka, brukanja i raznoraznih bagavih faca.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 09 apr 2023, 09:43

In Husref we trust. Forca Igman sutra 🔥🔥🔥🔥

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 09 apr 2023, 10:03

bordobijeli je napisao/la:
08 apr 2023, 23:54
Mislim da iole ozbiljan trener sad nebi ni došao.
Ozbiljam tremer bi nam evropu donio sigurno, a ovako, jos smo na iglama...

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 apr 2023, 10:34

ajdohordas je napisao/la:
09 apr 2023, 04:50
harixs je napisao/la:
09 apr 2023, 03:02
Renan bi trebao prvo da se nadze u ponekoj prilici kad mu se pruzi šansa i da se bori za prvih 11. Ima tu neku ležernost sa loptom ali borba, htjenje, brzina, utrcavanje slabo, dok recimo Gulish udze i preore teren, ako i pogriješi niko se toliko ne obazire na njega jer uvjek je pogonu.
Kaayremah isto, nije u stanju pretrčati beka iz najlošijeg tima.

Ostavljali su se na klupi i Gulish i Ziljkic ali to se kod njih ne primjeti, na sljedećoj utakmici oni zapnu još vise.

Najveća žalost su Musa i Cirjak, ne vidim razlog zasto su se ovoj gori dvojici davale tolike šanse a njima bas ni jedna.
Sve možeš reći ali da Renan nema želje, da se ne bori i ne trudi, to nikako.
Momak zuji po terenu cijelo vrijeme, sam pravi pritisak na zadnju liniju.

I njemu se treba napravit šansa, neko da mu gurne u prostor i podvali loptu, da bi on istu realizovao. Ja znam da se od njega očekivalo 5 golova i 3 asistencije u 5 utakmica, ali realnost je drugačija obzirom koga on ima iza sebe na poziciji polušpica...

U dosta napada se on vraća po loptu skroz nazad i tako preko njega izlazimo iz naše trećine terena, dosta raje to ne vidi, a to je najviše bilo očito protiv Zrinjskog. Tako se i on sam troši a i daleko je od gola takvim načinom igre, on radi ono što bi mali nafurani trebao, obzirom da je on u sredini igrač manje.
Zuji što jest jest. Al čovjek ne daj ni malo meda, pa da kažeš puno zuji, a malo meda daje. Od njega nisi dobio ništa. Taj gol koji je dao, dao bi svako, bilo ko sa tribina, pa i onaj Cigo iz vica Andrije Miloševića. A asistencija za Hamzu, pa ljudi dragi prvo mu dolazi na rub 16m dobra lopta, ali je ne zna primirit pa lopta bježi od njega, i onda pokušava na silu neki pas za Ziljkića, ali ne ide jer je loše kontrolirao loptu, i onda ulazi u duel sa igračem Slobode (dal štoper, dal desni bek) koji u želji da je izbije van 16m pogađa sasvim slučajno Renana i ona se odbija do Hamze i ovaj samo svojom individualnom kvalitetom zabija taj gol. Tu se samo vidjelo koliko Renan ne zna nogometa koliko ima loš prijem i kontrolu lopte.

A evo ako se ne vjeruje meni, evo video staviš brzinu 0,25-0,50. Prebaciš na tu situaciju koja je na počinje negdje oko 4:35 i pogledaš jasno iz svih uglova.
A tom istom Renanu treba 8 šuteva da pogodi okvir gola, halo ba 8 šuteva. Pa čovjek ima preko 20 šuteva i 2 ili 3 u okvir gola. Skoro sve iz 16m. Treba priznati da smo od 3 miliona profesionalnih nogometaša iz Brazila uspjeli dovesti u zadnjih 7 godina trojicu iz grupe od 100 najgorih.

I nemojte reći da ga treba nešto čekati. On je na svom vrhu, imaš utakmice Žalgirisa po YT, po netu, uzmeš i pogledaš i vidiš da on igra na istom nivou i tamo i ovdje.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 09 apr 2023, 11:02

Necu da budem naporan i nostalgican pa da pricam "treba nama jedan Benko", jer smo imali i Mersu koji je haman pa isti kvalitet, al stvarno moramo imat finishera koji pretvara 90% sansi u gol. Zamislite samo da smo imali ovog Renana u sezoni 14/15, i da prvu sansu Zrinjskom na Kosevu stvoris u 85. minuti, i umjesto da lik iskoristi to i donese 3 boda, on zapuca preko gola. Ili situacija u Lukavici, da izleti onako 1 na 1 i nabije u golmana ili promasi gol. Da se razumijemo, ni Hamza nije takav finisher, i on zna ofulat nemoguce, cini mi se da se trudi da mu svaki gol bude lijep pa nikad ne plasira loptu nego i sa 10ak metara hoce da je zakuca pod precku. Al Renan pogotovo nije, njemu moras stvorit 6 zicera da zabije jedan gol.
To se ne smije desavat kad jurisas na trofeje, treba jedan finisher koji ce zmireci pakovat takve zicere.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 09 apr 2023, 11:03

NisamInSajder je napisao/la:
09 apr 2023, 10:34
ajdohordas je napisao/la:
09 apr 2023, 04:50
harixs je napisao/la:
09 apr 2023, 03:02
Renan bi trebao prvo da se nadze u ponekoj prilici kad mu se pruzi šansa i da se bori za prvih 11. Ima tu neku ležernost sa loptom ali borba, htjenje, brzina, utrcavanje slabo, dok recimo Gulish udze i preore teren, ako i pogriješi niko se toliko ne obazire na njega jer uvjek je pogonu.
Kaayremah isto, nije u stanju pretrčati beka iz najlošijeg tima.

Ostavljali su se na klupi i Gulish i Ziljkic ali to se kod njih ne primjeti, na sljedećoj utakmici oni zapnu još vise.

Najveća žalost su Musa i Cirjak, ne vidim razlog zasto su se ovoj gori dvojici davale tolike šanse a njima bas ni jedna.
Sve možeš reći ali da Renan nema želje, da se ne bori i ne trudi, to nikako.
Momak zuji po terenu cijelo vrijeme, sam pravi pritisak na zadnju liniju.

I njemu se treba napravit šansa, neko da mu gurne u prostor i podvali loptu, da bi on istu realizovao. Ja znam da se od njega očekivalo 5 golova i 3 asistencije u 5 utakmica, ali realnost je drugačija obzirom koga on ima iza sebe na poziciji polušpica...

U dosta napada se on vraća po loptu skroz nazad i tako preko njega izlazimo iz naše trećine terena, dosta raje to ne vidi, a to je najviše bilo očito protiv Zrinjskog. Tako se i on sam troši a i daleko je od gola takvim načinom igre, on radi ono što bi mali nafurani trebao, obzirom da je on u sredini igrač manje.
Zuji što jest jest. Al čovjek ne daj ni malo meda, pa da kažeš puno zuji, a malo meda daje. Od njega nisi dobio ništa. Taj gol koji je dao, dao bi svako, bilo ko sa tribina, pa i onaj Cigo iz vica Andrije Miloševića. A asistencija za Hamzu, pa ljudi dragi prvo mu dolazi na rub 16m dobra lopta, ali je ne zna primirit pa lopta bježi od njega, i onda pokušava na silu neki pas za Ziljkića, ali ne ide jer je loše kontrolirao loptu, i onda ulazi u duel sa igračem Slobode (dal štoper, dal desni bek) koji u želji da je izbije van 16m pogađa sasvim slučajno Renana i ona se odbija do Hamze i ovaj samo svojom individualnom kvalitetom zabija taj gol. Tu se samo vidjelo koliko Renan ne zna nogometa koliko ima loš prijem i kontrolu lopte.

A evo ako se ne vjeruje meni, evo video staviš brzinu 0,25-0,50. Prebaciš na tu situaciju koja je na počinje negdje oko 4:35 i pogledaš jasno iz svih uglova.
A tom istom Renanu treba 8 šuteva da pogodi okvir gola, halo ba 8 šuteva. Pa čovjek ima preko 20 šuteva i 2 ili 3 u okvir gola. Skoro sve iz 16m. Treba priznati da smo od 3 miliona profesionalnih nogometaša iz Brazila uspjeli dovesti u zadnjih 7 godina trojicu iz grupe od 100 najgorih.

I nemojte reći da ga treba nešto čekati. On je na svom vrhu, imaš utakmice Žalgirisa po YT, po netu, uzmeš i pogledaš i vidiš da on igra na istom nivou i tamo i ovdje.
On da valja ne bi ovamo ni dolazio.
ISTINA ZA VEDRANA!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 09 apr 2023, 11:23

Renan zuji koliko i Mulahusejnovic ili Bagaric.Ja ne znam gdje ste vi vidjeli tu neku trku,na kojoj utakmici?Bas u Tuzli sam komentarisao kako jednom nije opalio presing na njihovu zadnju liniju koja se cinila jako nesigurno.I ostale utakmice ne znam ali bar ja nisam vidio nikakvu trku.Protiv Sloge onaj slobodni kad je golman krenuo u prazno umjesto da je samo spusti u gol on preko gola je salje,yebi ti meni sve ako ono Amer Bekic ne bi lakocom zabio.Taj gol u Sirokom ok fino istrcao ali klasican tap in sto moze bilo ko zabiti,asistencija za Catakovica slucajno,daj ljudi pa nije ga u trepavicu pogodio.Za sad Catakovic djeluje puno puno bolje,zna i on ofulati nesto nemoguce kao ono glavom protiv Sloge ali osjecam se dosta sigurnije kad on igra,prije da ce nekim sutem ili nesto rijesiti.Naravno sacekati Renana ali za sada nista bolji od prethodni promasaja od napadaca sto smo dovodili,a masno placen.Meni je do sada najmanje pokazao.

Kyeremeh kad ko Santos iz zajebancije predje svakog beka lige reci cu da je zadovoljio.Nema sanse da je tolika razlika u kvalitetu izmedju nase i Litvanske lige i da njih dvojica koji su prekucali njihovu ligu ne mogu doci do izrazaja i pokazati bar neki individualni kvalitet protiv ekipa kao Sloga,Posusje,Leotar...

Fejzic iz Tuzle nek nam bude prvi pik za ljeto
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 apr 2023, 11:32

Renan je protiv Sloge više valjao 20 minuta nego Hamza 70.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 09 apr 2023, 11:36

Sve cemo kritikovati, samo u avrama ne dirati 😂 za njega ce se uvijek neko opravdanje napraviti

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 apr 2023, 11:38

miky_hz je napisao/la:
09 apr 2023, 11:32
Obicno to tako bude, da kad udjes sa klupe budes bolji nego onaj prije tebe, jer imaš svjezinu. A znamo svi da u nasoj ligi svi pocrkaju vec nakon 60 min i prije.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 apr 2023, 11:41

ElCartel11 je napisao/la:
09 apr 2023, 11:38
miky_hz je napisao/la:
Obicno to tako bude, da kad udjes sa klupe budes bolji nego onaj prije tebe, jer imaš svjezinu. A znamo svi da u nasoj ligi svi pocrkaju vec nakon 60 min i prije.
Generalno po meni skroz drugaciji tip napadaca jedan od drugog,ja sam i prije utakmice rekao da trebaju opet skupa pocet kao protiv Slobode,gdje ce se opteretiti vise odbrana protivnika,i gdje ces imati igraca vise u 16,ovako kad Dal igra iza njih ni jedan od njih nema ulogu pravog spica jel se konstantno izvlace negdje daleko od gola,pa samim tim imamo probleme jel nemaju "ledja" iza sebe da kazem.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 09 apr 2023, 11:54

miky_hz je napisao/la:
09 apr 2023, 11:41
miky_hz je napisao/la:
Generalno po meni skroz drugaciji tip napadaca jedan od drugog,ja sam i prije utakmice rekao da trebaju opet skupa pocet kao protiv Slobode,gdje ce se opteretiti vise odbrana protivnika,i gdje ces imati igraca vise u 16,ovako kad Dal igra iza njih ni jedan od njih nema ulogu pravog spica jel se konstantno izvlace negdje daleko od gola,pa samim tim imamo probleme jel nemaju "ledja" iza sebe da kazem.
Gdje bi onda babulijev ponos uletio?
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 apr 2023, 11:59

miky_hz je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:
Trebao jeste ali sta ces kad imas kretena na klupi. Protiv Slobode koja je jaca od Sloge ide sa 2 napadaca, a protiv Sloge sa 1.
Ubaci onda sincinu i Avrama zajedno koji su operisani od odbrane i pritiska na protivnika i dobijes po usima.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 apr 2023, 12:13

Zna li neko statistiku dalare u ovih 7 utakmica? Golovi, asistencije?

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 09 apr 2023, 12:25

mirzatele je napisao/la:
09 apr 2023, 12:13
Njegova statistika je otprilike kao kad igraju ekipe koje predvode Mourinho i Simeone, 0 - 0, bez ikakvih desavanja osim mlataranja rukama.

Usput, ker je mogao stici loptu koju je pustio u aut, a iz kojeg je proizasla akcija za izjednacenje.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 apr 2023, 12:26

miky_hz je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:
Apsolutno drugačiji. Čataković je lažna devetka i kad igra sa desetkom, to je horor taktički, ali po našu ekipu. Okupiraju isti dio terena, a ovi iza leđa i trener su stvorili takvu igru da na taj dio terena dođe jedan il nijedna lopta za poluvrijeme. Dok je Renan, tip koji će samo trčat prema golu i treba mu neko dodat loptu, da on iz nekog X pokušaja zabije gol, tako je bilo u Žalgirisu. Gdje su ljudi napravili igru prema njemu i Francisu, dok osvoje loptu nabija se prema naprijed da Renan i Francis trče prema lopti i da se tako pokuša nešto uraditi. Renanu kao desetka bi odgovarao samo Avramovski koji bi mu mogao podvaljivati te lopte i Vrančić. Nikako Varešanović, čak i Salčin koji je u akademiji bio idealna desetka, ali eto u seniorskom nogometu niti jednu utakmicu tu nije odigrao. A u formaciji 442 Renan i Čataković su vrlo dobar fit.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 09 apr 2023, 12:27

mirzatele je napisao/la:
09 apr 2023, 12:13
Sta se tu ima znat, dupla nula.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 apr 2023, 12:48

Još malo niko neće imati želju da nam dođe, igrači a ni treneri. ;)

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Hajdeee, Haksss, mnon46, muhamedhulk, NazorUso, Vanja8 i 94 gosta.