Odlična tekma, mnogo šansi i 4 gola - derbi je ispunio očekivanja.
Bayern savladan u Munchenu - i to se dočekalo.
Trka ih je ubila.
Grossonja je igrač utkamice

- bio je u pravu da ćemo dobiti.

Frajer nije stao ni sekund,
fercer'o je k'o navijen gore-dole. Ukrao je loptu
Svinjčeku i odlično asistirao Lucasu za prvi gol. U nastavku meča, konstantno je
visio Robbenu
za vratom i mnogo je pomogao Schmelzeru da ga efikasno ukroti. Robben se nikad nije naigrao pored ove dvojice ''dosadnjakovića'' - polako postaju njegova najveća noćna mora.

Schmelzer pokazao zašto je najbolji defanzivni bek u ligi. Odlično je zatvarao put Robbenu u sredinu (doduše uz veliku ispomoć Grossonje i Sahina) i stalno ga je usmjeravao uz aut liniju tj. na njegovu
desnicu. Visoko i agresvino ga je napadao, te mu je time suzio manevarski prostor. Respect za obojicu.

Robben nije imao nijedan dobar prodor.
Sahin odigrao doktorski, ne samo zbog gola, već zbog silnog posla u defnazivi koji je majstorski odradio. U paru s Benderom, odlično je neutralisao sve napade iz sredine preko
Svinjčeka i Mullera. Efikasno je vodio i kontrolisao naše napade u prvom poluvremenu, a u nastavku se podredio samo defanzivi. Primjetio sam da je šepao u zadnjih pola sata i stoga nismo uspjevali više da kontrolišemo loptu u nastavku. Unatoč tome, Klopp ga nije smio izvaditi iz igre. Nedavno sam saznao da je Benderu nadimak
Usisivač.

U skladu s tim nadimkom, danas je bukvalno
usisao Mullera.

Igračina samo takva. Još treba istaći i odličnu ispomoć obojice u odbrani po bokovima.
Odbrana pokazala zašto je najbolja u ligi. Subotić i Hummy su majstori svog zanata i odigrali su fenomenalan meč u odbrani, pogotovi ovaj prvi. Subotić je napravio samo jednu grešku, a to je loše ispucavanje lopte u korner koji je prethodio golu Bayerna. Ostatak meča je odigrao bez greške protiv jednog od najboljih napada u Europi. Hummy ga zabio ''svojima'' i to adekvatno proslavio.

Loše je ocjenio let lopte kod gola Bayerna i dopustio je u drugom poluvremenu jedan bijeg Gomeza, ali ga je mali
Kengur spasio svojom fenomenalnom odbranom.
Pišonja se odlično nosio s
Ribijem i nije išao mnogo naprijed kao što to obično radi. Njega sam se najviše pribojavao, ali me po ko zna koji put pozitivno iznenadio.

Dopustio je dva bijega Ribiju, ali to je dopustivo s obzirom na činjenicu o kakvom igraču se radi. Malo je
zaspao kod Bayernovog gola, jer je upravno njemu utekao Gustavo. Dokazao da su problemi s desnim bočnim u BVB-u prošlost.
Gotze i Lewa se
naradili k'o nikad u životu i za to im kapa do poda. Naš dragulj je imao čak i dva asista, a uz to je odlično prenosio loptu na suparničku polovicu. Par puta je bio nonšalantan, pa je gubio loptu na opasnim pozicijama i time je omogućio domaćinu da stvori dvije dobre prilike. Lucas je odigrao možda i najbolju tekmu u žutom dresu s obzirom na kvalitet protivnika. Primio je x lopti ispred Bayinih defanzivaca, postigao gol, bio
glavni krivac za drugi i imao jedan veliki promašaj - koji mu se prašta.

Vratio se u top formu i očekujem pravo raspucavanje do kraja sezone.
Kengur je bio fenomenalan u debiju. Odličan u istrčavanjima za razliku od Weidija i jedna spektakularna intervencija. Weidi ima dostojnog nasljednika. O Kloppu i njegovim taktičkim zamislima je suvišno bilo šta pisati. Jedina zamjerka ide na činjenicu da smo malo držali loptu u posjedu - svega 30%.

Imam osjećaj da se naši igrači jendostavno prepadnu kad vode protiv jačih ekipa, pa se nesvjesno povuku duboko na svoju polovinu i orijentišu samo na branjenje. To se desilo i u Sevilli kod vodstva 1-0, i na meču s PSG-om doma, i protiv Werdera, etc. Stoji činjenica da je rezulat diktirao takvu igru, ali morali smo malo više držati loptu u drugom poluvremenu i ići naprijed s više igrača. Tu se najviše osjeti to naše neiskustvo i bojazan, ali sam uvjeren da će se to vremenom popraviti.
Nur der BVB!!!! 
Der Mann für die entscheidenden Tore.