brat arvid nakon ove Liverpoolove sezone

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
U Njemackoj sve i da hoces ne mozes samostalno raditi 5 godina ako si na vizi, i ako nemas putovnicu.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑13 apr 2023, 07:12Nisam se dotakao Bosne u mom postu, mislio sam na Njemacku, gdje sam trenutno. Ako covjek posjeduje nekakvu vrstu vizije, moze da planira kroz taj period od 5 godina i da spremnije doceka trenutak kada pozeli da se otisne u poduzetnicke vode.numanumaye22 je napisao/la: ↑12 apr 2023, 23:28Pa svak bi radio za sebe, nema nista bolje nego sam svoj gazda. Ali hajmo realno koliko to ljudi iz BiH moze? Pa u Njemackoj ti spucaju zabranu otvaranja Gewerbe 5 godina. Preko plave karte mozes prije ali tesko, bez stalnih papira nista.
Sto se tice prvog djela posta gdje bi svako radio za sebe, to nije tacno. Samo ljudi sa odredjenim psiholoskim karakteristikama otvaraju firme i imaju poduzetnicki duh. Ovim ne zelim da takve ljude idealiziram, cisto govorim fakte jer velika vecina voli stalan posao, bez brige i uziva u monotoniji posla koji rade, bez mnogo odgovornosti da bi se na taj nacin mogli posvetiti drugim stvarima u privatnom zivotu.
Ovdje ne ubrajam nase podrucje gdje je izuzetno tesko (BiH) odluciti se na takav potez s obzirom na to s kakvom se bagrom u razlicitim profesijama svakodnevno suocavamo.
Vidio sam i kod sebe da samostalna djelatnost nije dozvoljena, samo nisam znao na koji period. Otuda sam i rekao, ako eventualno neko ima zelju, moze da iskoristi gore navedeni period za planiranje i preciziranje odredjenih procesa, da se bavi razlicitom vrstom istrazivanja dok ne dodje vrijeme kada mu je poduzetnistvo zaista i dozvoljeno.numanumaye22 je napisao/la: ↑13 apr 2023, 23:11U Njemackoj sve i da hoces ne mozes samostalno raditi 5 godina ako si na vizi, i ako nemas putovnicu.
Jesi vidio mladog Hakimia sto je pametan?
Nista vise ne moze iznenaditi od naroda koji se redovno peca na Bingove lazne nagradne igre. Plus su i seksualno isfustrirani pa im je za divljenje kad neko umoci pa makar to bilo i silovanje.
Vjerujem da se niko na temi nije "divio silovanju", ali ovdje generalno ljudi teze ka tome da ubacuju drugima rijeci u usta i tumace stvari kako oni hoce.
Trenutno korisnika/ca: TylerBurey i 9 gostiju.