FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
96
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 204

samoposmatram
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samoposmatram » 14 apr 2023, 18:37

Realno Basic je dosao da se skoluje. Nikad dosad nije vodio klub sa tradicijom i sa ovolikim pritiskom za uspjeh.

Greska broj 1 preuzeti ekipu bez svog strucnog staba.
Greska broj 2 hvaliti ekipu po kvalitetu u momentu krize.
Greska broj 3 pred prvi duel protiv Zrinjskog uci sa optimizmom.
Greska broj 4 popljuvati sav rad bivseg, a pazi sad ovo i sadasnjeg strucnog staba izjavom da je ekipa igrala horuk do sada, a bila ozbiljan kandidat za Europu, do njegovog preuzimanja.
Greska 5 izjava da nije stigao postaviti taktiku za ovu utakmicu. Meni treba 5 minuta da objasnim pjetlicima sta treba da rade i vidim da prate moja uputstva. A on profesionalcima danima nezna objasniti sta trazi od pojedinca.

Ako ne nauci od ovih 5 gresaka do sad, nece docekati jesen na Grbavici.
Zadnja izmjena: samoposmatram, dana/u 14 apr 2023, 18:40, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 apr 2023, 18:38

zeljovolimte je napisao/la:
14 apr 2023, 17:51
Da mu je neko odgoovorio da smo na ho-ruk dobili Zrinski u Mostaru i na Grbavici da smo pogadjali prazne golove sigurno ne bi izgubili.
Neko mu je trebao objasniti da je preuzeo ekipu koja je sa horukom cetvrta(mjesto koje vodi u Evropu) i koja ima aktivan rezultat, prethodni trener je otjeran zbog dva poraza u nizu tako da nema on puno prostora za pametovanje. Ubacio je iste igrace kao i edis sto je uradio (Krpic, Amoah, Beganovic) to je to sto ima. Ekipa ima neki temelj, mora nadogradjivati nemamo vremena za eksperimentisanjem.
Kakva ba taktika?
Nama ljudi iz auta daju golove i to da je stoper nas skrene samo u gol, stoper i golman ne zele da rijese loptu u 5m i neko prica o taktici, primis ovakva dva gola nema vise taktike..
U prvoj izjavi je pokazao da je upravo ono što govore o njemu, egoistični kreten bez poštovanja i manira. Ne sjećam se da sam nekada uputio ružnu riječ nekom treneru Želje, ali eto, ovome moram, a bilo ih je svakakvih.

Raduje me što je odmah (nesvjesno) stavio pritisak na sebe, jer baš me zanima kako će sa ovim našim veseljacima ostvariti taj cilj.

Mi smo ovog Zrinjskog dva puta nadigrali, jednom ga pobijedili (vjerovatno zbog Evrope), ali na Grbavici smo ih razbili i nesretno izgubili. Danas smo izgledali kao ekipa iz federalne lige.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hole82
Kontakt:

Post Postao/la Hole82 » 14 apr 2023, 18:39

let3 je napisao/la:
14 apr 2023, 17:44
Željezničar ima i problem ho-ruk igre, ističe na kraju novi trener Plavih.

"Jako malo taktike sam pokušao, jer nema osnovne taktike. Ova ekipa je navikla da igra ho-ruk i ja to ne volim. Želio sam da vidim neke igrače, tako da smo pokušali dosta stvari. Ovo je daleko, daleko od onoga što mi možemo i trebamo."
Bašić je ovom izjavom doslovno popišao Mulalića kao dojučerašnjeg šefa struka.
Šta će dalje, biti, hoće li uspjeti šta promjeniti za ovo malo vremena, ostaje da vidimo.
Da mu je neko odgoovorio da smo na ho-ruk dobili Zrinski u Mostaru i na Grbavici da smo pogadjali prazne golove sigurno ne bi izgubili.
Neko mu je trebao objasniti da je preuzeo ekipu koja je sa horukom cetvrta(mjesto koje vodi u Evropu) i koja ima aktivan rezultat, prethodni trener je otjeran zbog dva poraza u nizu tako da nema on puno prostora za pametovanje. Ubacio je iste igrace kao i edis sto je uradio (Krpic, Amoah, Beganovic) to je to sto ima. Ekipa ima neki temelj, mora nadogradjivati nemamo vremena za eksperimentisanjem.
Kakva ba taktika?
Nama ljudi iz auta daju golove i to da je stoper nas skrene samo u gol, stoper i golman ne zele da rijese loptu u 5m i neko prica o taktici, primis ovakva dva gola nema vise taktike..
Kad nas je Basic preuzeo nismo bili cetvrti zaboravljas da nas je Velez prestigao ,nista mi nemamo niti sistema niti taktike osim Edisovog rukopisa koji je krkanski

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 14 apr 2023, 18:42

Bolje da Borac dobije, svakako ce ga gurati, pa da za preostala dva mjesta se ganjamo sa Sirokim, Sarajevom i Velezom.

Mislim da je Siroki tu najlosiji i da smo cak i mi bolji, s druge strane Sarajevo je bolja ekipa. Sto znaci borba sa Velezom po meni, ali i dalje mislim da je tekme 1/2 najbitnija, jer ako prodjemo, dignut cemo se malo.

Moramo napuniti stadion i proci ih!!!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 14 apr 2023, 18:46

Koliki smo mi debili od naroda tacno se vidi da nam istina nikad nije odgovarala , lik ti je rekao apsolutno istinu svi seru kako se nema igre , kako igramo nepovezano , kako nam je ista taktika uvijek , igra zadnjih nekoliko mjeseci baci na santosa i tjt, i onda ga prozovu ta ces ba ti strucnjak govoriti tko si ba ti

zato smo mrtva sredina i ovdje nikad nece biti bolje jer se bojimo pogledati istini u oči

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 14 apr 2023, 18:48

Robust je napisao/la:
14 apr 2023, 18:46
Koliki smo mi debili od naroda tacno se vidi da nam istina nikad nije odgovarala , lik ti je rekao apsolutno istinu svi seru kako se nema igre , kako igramo nepovezano , kako nam je ista taktika uvijek , igra zadnjih nekoliko mjeseci baci na santosa i tjt, i onda ga prozovu ta ces ba ti strucnjak govoriti tko si ba ti

zato smo mrtva sredina i ovdje nikad nece biti bolje jer se bojimo pogledati istini u oči
👍
Mi smo debili na kvadrat

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 apr 2023, 18:51

Robust je napisao/la:

Neka tu istinu sacuva za sebe bar za sada. Nema on neki uspjeh u karijeri, 5-6 titula pa da mozes uzdizati sebe iznad nekog. U ovakvom momentu jos nam samo treba da prica se okrene Mulalic vs Basic u javnosti. On sam sebi skace u stomak. S obzirom na kvalitet tima, stanje tima moze se desiti da sve bude isto u narednih 4, 5 utakmica i sta cemo onda? Nije donio nista novo, a pricao bajke.

Poletio je ko Dudic u Sarajevu na pocetku.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 14 apr 2023, 18:52

E jesi bezobraznik Basicu sto si reko sto svi znamo

Cuj egoisticni kreten🤣

Frajer sve reko sto je tacno, al to mnogima ne pase jer se izasro po njihovom ljubimcu Sablji

Prvi go danas je za izbacivanja iz tima Cocalica i Bendera. Jel moguce da su ono pustili. Krpic je davno zasluzio da nikad ne udje u igru. Kad je on u igri, mi imamo 10 igraca
Zadnja izmjena: inzomni, dana/u 14 apr 2023, 18:58, ukupno mijenjano 2 puta.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 14 apr 2023, 18:52

Opasno smo zaglibili. Niz od 4 poraza i to bez postignutog gola je baš katastrofa. Da stvar bude gora, od uzvratnog meča protiv Zvijezde, prvi šut koji ide prema našem golu je gol. Niz od 6 utakmica. Poraz očekivan i zaslužen. Napraviti feštu kad se Bilbija penzioniše. Spremiti se za Velež, tračak nade je što su i oni realno loši, a vakat je da i mi damo gol i pobijedimo nekoga.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

farisbond245
Kontakt:

Post Postao/la farisbond245 » 14 apr 2023, 18:58

Čovjek je rekao istinu daj na Santosa sko sta napravi i et

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 14 apr 2023, 18:59

Robust je napisao/la:

Ma ja 'ta ce on papak vidi mu bradice vidi mu frizure. Konacno imamo trenera koji ako nista ima komunikacijske sposobnosti i vec bi ga otjerali, vec ne valja. Daj ti nama nasih "ratnika". Prvi put cujem da trener ne smije kritikovat katastrofalne igre prije njegovog dolaska. Ne znam je li neko primjetio deset puta vise pasova danas nego protiv Leotara. Ako ne i vise. To sto imamo slagirante u odbrani nije novi trener kriv.

Al 'ta ce on papak...
Zadnja izmjena: Lewy21, dana/u 14 apr 2023, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 14 apr 2023, 19:00

U BiH niko ne voli istinu nas sda qara 30 godina i danas to nedje reci na ulici razbit ce ti neko glavu
Eh tako je i s ovim slucajem ne znaci da dize sebe ako nam kaze kako jeste
Ne znaci da missli da je bolji od nekoga ako kaze da jeste
Mi sve tumacimo u pogresnom smjeru
Odmah smatramo neprijateljem onom ko nam kaze istinu

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 14 apr 2023, 19:03

Virtu4l je napisao/la:
14 apr 2023, 18:38
Kakva ba taktika?
U prvoj izjavi je pokazao da je upravo ono što govore o njemu, egoistični kreten bez poštovanja i manira. Ne sjećam se da sam nekada uputio ružnu riječ nekom treneru Želje, ali eto, ovome moram, a bilo ih je svakakvih.

Raduje me što je odmah (nesvjesno) stavio pritisak na sebe, jer baš me zanima kako će sa ovim našim veseljacima ostvariti taj cilj.

Mi smo ovog Zrinjskog dva puta nadigrali, jednom ga pobijedili (vjerovatno zbog Evrope), ali na Grbavici smo ih razbili i nesretno izgubili. Danas smo izgledali kao ekipa iz federalne lige.
Sad sam poslusao izjavu i sta je on pogrijesio u izjavi? Rekao neko svoje vidjenje nase igre i nije nista pogrijesio. Kakva su to vrijedjanja covjeka nakon prve odigrane utakmice, fuj

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 14 apr 2023, 19:05

A šta je trebao drugo reći?
Igrači kao da su sa Marsa pali, kao da nikad u životu nisu odigrali smišljene akcije, tako su danas izgledali. Pa bolje se na terminu razumiju nego oni što zajedno treniraju.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 14 apr 2023, 19:06

Izuzetno perspektivan trener. Napokon neko da pogodi i srz problema i pokusa nesto. Pustite ovu kantu sa avatarom sindikalca. Uvijek je bio kontras

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 14 apr 2023, 19:09

Dati liku prostora da radi i manje price vise rada.
Ti volis ovo, ti volis ovo. To Nermine ostavi za sebe.
Puna podrska, oporavi ekipu i izbori Evr.
Mene Sablja jeste zivcirao ma sve nas ali opet on je Zeljovac tako da pusti se te ho-ruk price. Ptica na grani zna da je tako.

Krpic- van svake forme a toliko nezainteresovano.
Bender- svaku tekmu nas kosta gola. Klupa 100%.

Drina, Haracic i Hajdarevic vise koristi od Ace, Krpica i Mekica.

Velez ce na kontre igrati nisu ludi da se otvore.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 14 apr 2023, 19:10

LjoZee je napisao/la:
14 apr 2023, 18:51
Robust je napisao/la:

Neka tu istinu sacuva za sebe bar za sada. Nema on neki uspjeh u karijeri, 5-6 titula pa da mozes uzdizati sebe iznad nekog. U ovakvom momentu jos nam samo treba da prica se okrene Mulalic vs Basic u javnosti. On sam sebi skace u stomak. S obzirom na kvalitet tima, stanje tima moze se desiti da sve bude isto u narednih 4, 5 utakmica i sta cemo onda? Nije donio nista novo, a pricao bajke.

Poletio je ko Dudic u Sarajevu na pocetku.
Problem ljoze je sto ovo nije problem jednog trenera nego svakog , jer svaki je isao linijom manjeg otpora sve fino sve super i onda kod svakog isti problemi iskoce , nema se igre sve se svede na ho ruk, radije ovako iznesi odmah sranje na površinu reci gdje ne valja i pokusaj to popraviti jer mi nemamo vremena vise za kozmetiku, jer su nam sanse za evropu svakako 25% . Radije cu slusati momka koji vidi kao i mi svi gdje je problem nego slusati nekog vojnika koji ce nas dobiti pricom o nekim lijepim starim vremenima i metastazom na metastazu jednog te istog stanja

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 14 apr 2023, 19:10

Sve što je rekao ni manje ni više je tačno. Puna podrška šefu , idemo razbiti rođene!!"
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 14 apr 2023, 19:11

Ma daj ti nama radije alibije, tezak teren, ne valja sudija, valjali su se, trudili smo se. Nije za nas neko ko ce odmah reci kako jest takvog cemo otjerat odmah ko je on da kaze nesto na naseg "ratnika" Sablju. Sram treba da nas bude!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 14 apr 2023, 19:18

Basic je rekao bolnu istinu i nista tu nije pogresno. To sto smo mi dobili Zrinjskog u Mostaru na pocetku prvenstva , niko nece da kaze da je tad Zrinjski bio glavom u Evropi , sad mozemo igrati sa njima 10 utakmica i svaku cemo izgubiti.
Odigrali smo mi 3-4 dobra meca ove sezone , ostalo mogli smo izgubiti mogli smo dobiti jer liga je izjednacena po kvalitettu osim Zrinjskog.
Postajemo ko pitari svrsavamo kad nam uprava dovede nekog đuturuma propalog, odmah prijetimo kako cemo pisati po sirotinji .Kada te maga giga zvjezde izađu na teren vidis samo da je ostalo ime od njega i nemoze meda :)
Uprava nema nikakve vizije , kupe nas sa tim đuturumima koji nemogu naci nigdje klub ,pa mi dođemo takvim igracima kao rehab klub i mogu gurati kod nas do 40-te .
Da bi mi postali ozbiljan klub moras imati ozbiljne ljude koji mogu unijeti novac , ovi trenutni osim sto prose od navijaca i Boga mole da nas pogura grad i kanton neznaju nista.
Meni se cini ovaj Basic ce ko Baka dici sidro nakon par utakmica :)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Orvel, Proximic i 34 gosta.