Zvjezdan Misimović

RKO
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la RKO » 24 feb 2011, 00:15

majestic24 je napisao/la:
RKO je napisao/la:Miske nije trenutno za prvih 11 tj. nije vec dugo.Od utakmice sa Portugalom je "pao".Od stare slave se ne zivi(najbolji primjer je Ronaldinho).
Miske ne igra u klubu vec dugo a i za reprezentaciju nije pruzio nista vec dugu.
Nadam se ce se Miske vratiti u staru formu ali do tad mislim da nebi trebao igratu prvih 11
Pa toj logici onda bi trebali iz pocetnih 11 ispasti dzeko,vedad ,rahimic...a vi razmislite sta smo to mi bez njih.
Ja neznam kakvom se ti to logikom sluzis :shock:
Dzeko igra,Vedo igra,cak i Rahimic zna zaigrat Miske vec 3-4 mjeseca neigra,za reprezentaciju ne pruza nista ama bas nista nazalost.
I ja bi volio da Miske proigra da se vrati u formu al trentno nije za prvih 11
RIP SALE VILENJAK

nihco

Post Postao/la nihco » 24 feb 2011, 00:23

pape ima neku svoju viziju igre, ocigledno, jer , ovako laicki, cini se da miske vec dugo nije u stanju da odigra dobru utakmicu. nema ga na mapi, doduse, ni ostali nisu u formi ali miske , po mom misljenju , trenutno nije ni da bude rezerva. e sad , pape njega vidi u prvih 11, vidjecemo,ili smo mi levati ili je pape levat, neko jeste.
Sent from my Commodore 64

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 24 feb 2011, 00:34

kimbo je napisao/la:Ljudi ne kontam kako ste tako zaslijepljeni Misketom pa covjek bukvalno u ovom trenutku a tako je odavno ne bi imao mjesta da igra ni u jednom iznadprosjecnom Evropskom klubu. Totalno je izvan forme, i da se razumijemo nema to veze sto ne igra u timu. On bi sam mogao poraditi na kondiciji ali ne. Vi bi njega onakvog u prvih 11 u odlucujim utakmicama protive jedne rastrcane Rumunije. Meni to nikako ne ide u glavu. Covjek bukvalo nije u stanju da odtrci 50 metara sprinta koliko sam vidio protiv Meksika.
Odavno sam poceo izostavljati Misimovica iz svojih kombinacija, nekako posle Portugala, ali sam se donekle zamislio nakon Mexica. Nemamo igraca koji moze dati loptu kao sto je Misimovic uradio par puta u Atlanti i samo nesretnim slucajevima te akcije nisu krunisane golom, a jednom je i sam sebio majstorskim laznjakom stvorio dobru priliku. S'druge strane veci dio utakmice kao da je bio negdje drugdje, i cesto je skoro pa nezainteresovano posmatrao kratke pasove Mexikanaca okolo njega...covjek ne igra ihahhaaaj. Hajde sad pa budi pametan, mozda bi ga trebalo drzati u pricuvi (sto reko Sranjo Tudjman) pa po potrebi gurnuti "u vatru". Pjanic bi mogoa dobro odigrati tu ulogu, ali da mu prije utakmice Spaha ocita bukvicu, inace pocesto davi igru u reprezentaciji (protiv Meksa prvo poluvreme realno najslabiji nas igrac).
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 feb 2011, 00:44

Miske je protiv Slovacke sjajno odigrao, time mislim i defenzivni dio. Naprijed je kao dirigent, pa i kad nema lopte. Dzekin gol Medunjanin priprema, a sekundu prije toga Miske mu kaze da mu ne daje loptu, nego da je salje naprijed do Dzeke. To su te male stvari. Protiv Poljske je bilo jasno da ce dominirati i to je i pokazao.

Protiv Mexika moram reci, da se vec vidio nedostatak fizicke spreme, forme, cega god. Cesce nije uspio da stigne lopte koje su ustvari bile dobro placirane u njegovu putanju. Mislim, da je on i sam to vidio. Onda na drugoj strani one njegove lopte, pa ona prilika pred golom. Tu mozes biti u kakvoj god formi, ako nemas znanja, talenta, onakve sposobnosti, nema sanse. I tu ga trenutno nemoze niko zamjenuti. Pa i da je u pitanju neka druga, jaca repka. I u tome je dilema. No on mora poraditi na sebi. Mislim isto da je Pape popricao sa njim, to jest da je svjestan koliko nam Miske treba i nije mu dzaba nudio, da bar trening pocne obavljati u BiH sa jednim od nasih klubova. Treba nam Misimovic, koji ce pored sjajnih lopti jos bit fizicki spreman i borben u defenzivi.

Do utakmice sa Rumunijom ima jos vremena.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 feb 2011, 01:14

Saban je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Ljudi ne kontam kako ste tako zaslijepljeni Misketom pa covjek bukvalno u ovom trenutku a tako je odavno ne bi imao mjesta da igra ni u jednom iznadprosjecnom Evropskom klubu. Totalno je izvan forme, i da se razumijemo nema to veze sto ne igra u timu. On bi sam mogao poraditi na kondiciji ali ne. Vi bi njega onakvog u prvih 11 u odlucujim utakmicama protive jedne rastrcane Rumunije. Meni to nikako ne ide u glavu. Covjek bukvalo nije u stanju da odtrci 50 metara sprinta koliko sam vidio protiv Meksika.
Odavno sam poceo izostavljati Misimovica iz svojih kombinacija, nekako posle Portugala, ali sam se donekle zamislio nakon Mexica. Nemamo igraca koji moze dati loptu kao sto je Misimovic uradio par puta u Atlanti i samo nesretnim slucajevima te akcije nisu krunisane golom, a jednom je i sam sebio majstorskim laznjakom stvorio dobru priliku. S'druge strane veci dio utakmice kao da je bio negdje drugdje, i cesto je skoro pa nezainteresovano posmatrao kratke pasove Mexikanaca okolo njega...covjek ne igra ihahhaaaj. Hajde sad pa budi pametan, mozda bi ga trebalo drzati u pricuvi (sto reko Sranjo Tudjman) pa po potrebi gurnuti "u vatru". Pjanic bi mogoa dobro odigrati tu ulogu, ali da mu prije utakmice Spaha ocita bukvicu, inace pocesto davi igru u reprezentaciji (protiv Meksa prvo poluvreme realno najslabiji nas igrac).
Slazem se u skoro svemu navedenom medjutim ;) :
Sabane sve radi samo ne diraj Pjanica sa onog mjesta gdje ga je Susic zacementirao znaci zadnji vezni zaduzen za isnosenje lopte, pa on i Medunjanin su nam rijesili VJECITU bolu nabijanja lopti nasumice i nemogunost zapocinjanja jednog normalnog napada (Susicu veliki kredit za ovo mada to sve izgleda prolazi neprimjetno na ovom forumu).
U principu pitanje da li hocemo da zasnivamo igru na potez igracima, u jednoj jacoj tekmi mozda bude jedan takav genijalan potez eto Misimovica,tip utakmica protiv Portugala koje nas cekaju ako hocemo da se plasiramo. Jedna takva taktika zahtjeva besprijekornu odbranu koja prima malo golova. Ili cemo da zasnivamo igru na sistemu koji je u stanju da trkacki i kvalitativno parira protivniku toko cijele utakmice U principu nasa igra moze da podnese jednog nepokretljivog ili polupokretljivog igraca. Dzeko je neupitan u prvih 11 ,on meni spada u polupokretljive. Da se razumijemo sada pricao o teskim utakmicama i top konkurenciji. Znaci ne vidim mjesta za jednog Misimovica u prvih 11. Inace opet cemo doci u situaciju da njegovo netrcanje pokrivaju ostali igraci i poslije 60-70 minuta nasa igra pada zbog preumorenosti. Protiv Meksika je Ibisevic trcao i za sebe i za Misketa posto je eto Miske igrao kao neki poluspic i imali smo jednu od najpokretljivih postava koju mozemo izvesti. Tako da se njegova nepkretljivost toliko nije pokazala. Samo se bojim da opet u jednoj vaznoj utakmici ne vidim ovakvog Misimovica i Dzeku kao nasa dva najisturenija igraca.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 24 feb 2011, 08:20

kimbo je napisao/la:Sabane sve radi samo ne diraj Pjanica sa onog mjesta gdje ga je Susic zacementirao znaci zadnji vezni zaduzen za isnosenje lopte, pa on i Medunjanin su nam rijesili VJECITU bolu nabijanja lopti nasumice i nemogunost zapocinjanja jednog normalnog napada (Susicu veliki kredit za ovo mada to sve izgleda prolazi neprimjetno na ovom forumu).
Sve OK, no pjanic kod nas ne igra klasicnog defanzivnog veznog. Ili ti smatras da smo igrali sa 3 (Rahimic/Besic, Medunjanin, Pjanic) DM-a u ovim utakmicama?

Sto se tice Misimovica, on treba da nadje klub, jer nam ovakav nije od koristi. Svu svoju genijalnost moze okaciti o klin ako nije u formi, jer su se i mnogo bolji od njega (Ronaldinho) "gubili" po terenu kada nisu bili spremni...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 24 feb 2011, 11:57

gruezi je napisao/la:
džakailibu je napisao/la:
gruezi je napisao/la:prodao nas je protiv portugala...Bog prasta ali mi ne.,..
ajde molim te daj mi jedan suvisli argument za njegovu prodaju!nije valjda srpski lobi?teorija zavjere, ha?
kaze povrijedzen nemoze igrat a 3 dana kasnije zaigra za svoj klub bez vecih problema i to 90 minuta...moguce da mu je dodik zaprijetio ubijanjem familije jer misketov buraz jos zivi u bih.,..ko zna, uglavnom tu je izgubio sav respekt koji sam imao za njega i dabogda ga vie nikad negledao u repci,...dzaba da je opet u top formi repci nece moci dati nista jer ce mu tata dodik zabranit...kad se od njega ocekuje najvise dodik umijesa prste i miske na terenu izgleda kao da nikad fudbala nije igrao...
gluposti.da je to tako ne bi nikako igrao. i noije on jedini na terenu i presmijesno je postavljati pricu (svaki put ponovo) da je on dobro igrao mi bi pobijedili, da je dzeko dao gol otisli bi na svetsko......
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 feb 2011, 13:18

_dreamer_ je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Sabane sve radi samo ne diraj Pjanica sa onog mjesta gdje ga je Susic zacementirao znaci zadnji vezni zaduzen za isnosenje lopte, pa on i Medunjanin su nam rijesili VJECITU bolu nabijanja lopti nasumice i nemogunost zapocinjanja jednog normalnog napada (Susicu veliki kredit za ovo mada to sve izgleda prolazi neprimjetno na ovom forumu).
Sve OK, no pjanic kod nas ne igra klasicnog defanzivnog veznog. Ili ti smatras da smo igrali sa 3 (Rahimic/Besic, Medunjanin, Pjanic) DM-a u ovim utakmicama?

Sto se tice Misimovica, on treba da nadje klub, jer nam ovakav nije od koristi. Svu svoju genijalnost moze okaciti o klin ako nije u formi, jer su se i mnogo bolji od njega (Ronaldinho) "gubili" po terenu kada nisu bili spremni...
Koliko vidim zadnje utakmce je Susic povukao Pjanica nazad, puno blize nasoj odbrani . Susic je tu postavio gutu pokretljivih igraca univeralaca vise je tesko i razaznati formaciju ;) ..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 24 feb 2011, 14:41

Misimovic je uz Dzeku i Spahica nas najvazniji igrac! nadam se da ce naci klub uskoro,po meni Dinamo i Spartak iz Moskve bi bili pun pogodak,ali da napravi neku klauzulu u ugovoru da nakon godinu dana moze promjeniti sredinu i vratiti se u Bundesligu...mada je i Ruska liga dosta jaka,mnogo jaca od Turske lige! Bilo bi dobro da Misimovic do utakmice protiv Rumunije odigra 2-3 utakmice...mada ce on imati dovoljno motiva da se pokaze u najboljem svjetlu protiv cigana Rumuna ,pogotovo sto ga je Ciganin Hagi pokusao unistiti,nije to nista slucajno vjerujte!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 feb 2011, 16:39

Miske ima jednostavno tu dozu genijaliteta, koju ne posjeduje svaki fudbaler, u nasoj repci, kako i u svijetu.. Iako nije u formi, u mogucnosti je da odluci utakmicu.
Vjerujem da cemo vidjeti onog starog Misketa protiv Rumuna ;)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 feb 2011, 14:23

Misimovic pred prelazak u Dynamo Moskvu, javlja njemacki portal transfermarkt.de. Za ruske medije je izjavio da pregovara sa Dinamom. Misimovic je vec pregledan od ruskih doktora u Italiji. To znaci da ce Kevina Kuranya hraniti loptama u Dinamu ..

Neznam, ako mu se svidja u Moskvi neka ode u Dinamo, ali bi vise volio da se vratio u Bundesligu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 feb 2011, 14:25

Der frühere Fußball-Bundesliga-Profi Zvjezdan Misimovic steht laut russischen Medien vor einem Wechsel zu Dinamo Moskau, dem Club des Ex-Schalkers Kevin Kuranyi. Der 28 Jahre alte Misimovic spielt derzeit bei Galatasaray Istanbul, allerdings besitzt sein früherer Verein VfL Wolfsburg noch die Transferrechte. «Ja, ich verhandle mit Dinamo. Die Entscheidung fällt in den nächsten Tagen», sagte der Bosnier der russischen Zeitung «Sowjetski Sport».Ex-Nationalspieler Kuranyi hatte in den vergangenen Wochen erneut mit Nachdruck eine Verstärkung des Kaders von Dinamo gefordert. Misimovic sei im Auftrag des russischen Traditionsclubs bereits in Italien sportärztlich untersucht worden, hieß es. Erst vor kurzem war ein Wechsel des Brasilianers Caio von Eintracht Frankfurt zu Dinamo an einer Knieverletzung des Spielers gescheitert.
Kako se navodi u narednih nekoliko dana ce se znati buducnost Misimovica.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 27 feb 2011, 02:37

gruezi je napisao/la:prodao nas je protiv portugala...Bog prasta ali mi ne.,..
Dosadan si ko tipicni Bosnjo pun paranoje i glupe price! Smiri se.
shandrlike-tandrlike

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 27 feb 2011, 03:43

Dinamo je odlican izbor! jaka ekipa,koja ce se boriti za prve dvije pozicije u liigi i pokusati izboriti Ligu prvaka..ovo je extra za reprezentaciju,Miske ce do Rumunije odigrati 2-3 utakmice i redovno trenirati sa prvim timom,to ce mu jako koristiti pred najvaznije utakmice reprezentacije...sretno u Moskvi!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 feb 2011, 09:49

Ruska liga je jača od Turske, to je sigurno. Klubovi poput CSKA, Spartaka, Zenita, Rubina, Dinama redovno igraju i evropska klupska takmičenja, te svi znamo koliko vlasnici njihovih klubova ulažu u jačanje ekipe. Također će igrati sa 2 igrača koja su nastupala u Bundesligi(Kuranyi i Voronin), pa će mu i prilagodba biti lakša. Sigurno da je ovo dobar potez, posebno kada se u obzir uzme to da ga je Hagi prekrižio za sva vremena, a naša reprezentacija igra odlučujući meč protiv Rumunije. Dakako i finansijski je ovo jako dobro za Zvjezdana, tako da je i to još jedan plus. Naravno, biće tu problema prilikom prilagodbe na novu klimu, način života, suigrače, al' vjerujem da će se to riješiti dok ka'eš "keks".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 27 feb 2011, 10:25

Pa Kuranyi je trazio pojacanja u klubu. Mogu sebi zamisliti kako su mu, kao napadacu koji dolazi iz Bundeslige, zablistale oci, kad je cuo da hoce Misketa da dovedu. :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 feb 2011, 10:36

Kad uzmes u obzir, o kakvom se igracu radi, jos bi mogao godinama igrati Bundesligi, i bio bi sigurno jedan od najboljih.
Ali sad u ovoj situaciji, mislim da je ovaj transfer najbolje za njega. U Galatasarayu mu onaj cigan nije dao sansu, a slijedi utakmica protiv Rumuna. Taman se moze ovih mjesec dana do Rumunije uigrati, par puta asistirati Kuranyiu :D. Sve u svemu, sretno Miske legendo ;)

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 27 feb 2011, 10:52

Mene samo zanima kako ce Miske podnjeti zimu :mrgreen:

Sta reci,ruska liga je jaca od Turske da to je neko gore i napisao.Ima ce dosta jakih utakmica i svako drugo kolo gradski derbi.Jer Moscwa ima vise timova nego citav RS u premier ligi zajedno :lol:

Miske dominira
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 27 feb 2011, 11:33

Megamon je napisao/la:Mene samo zanima kako ce Miske podnjeti zimu :mrgreen:

Sta reci,ruska liga je jaca od Turske da to je neko gore i napisao.Ima ce dosta jakih utakmica i svako drugo kolo gradski derbi.Jer Moscwa ima vise timova nego citav RS u premier ligi zajedno :lol:

Miske dominira
Ma Rusi i ne igraju zimi, osim ako su u evropskim takmičenjima, pa ih zakači novembarski ili februarski termin. Prvenstvo im se igra od proljeća do jeseni. Bolje je pitanje, kako će Miske podnijet ruska ljeta, dok svi odmaraju on mora ganjat loptu. :D

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 feb 2011, 14:06

Odlazak Misimovića u moskovski Dinamo najbolja je stvar za obje strane. Nisam ja učitelj, već trener i sa njim više nisam mogao raditi, rekao je ruskim medijima Hagi.

Ee moj glupane, nisi ti ni ucitelj ni trener, nego jedan obicni papak.

Hagi Cigane !

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.