Premijer liga BiH - aktuelno

Ado1922

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Ado1922 » 15 apr 2023, 22:50

Josip321 je napisao/la:
15 apr 2023, 22:38
Manijakalnost99 je napisao/la:
15 apr 2023, 22:21
Zadnjih 50 utakmica Zrinjski kao domacin je izgubio samo 4 puta Zeljeznicar X2 , Slovan Bratislava i Sherif
Ljudi su caba i to presto sam brojat nakon 50
Slovan???.
slika
slika

slika
Zadnja izmjena: Ado1922, dana/u 15 apr 2023, 22:55, ukupno mijenjano 2 puta.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 15 apr 2023, 22:52

50 domacih
42 pobjede 5 remija i 3 poraza
121 zabijenih 29 primljenih
Hahaha pisanje bgm
Treba biti realan u zivotu bez obzira na sve
Ispravio sam gore Zeljo x2 i Tuzla a ne Slovan i Sherif
zbunio se prilikom brojanja hahaha

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 15 apr 2023, 22:56

Ne vidim ko ce im moci ista i narednih godina, ako se sta bas bas drasticno ne promjeni.

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 15 apr 2023, 22:57

Ado1922 je napisao/la:
15 apr 2023, 22:50
Josip321 je napisao/la:
15 apr 2023, 22:21
Zadnjih 50 utakmica Zrinjski kao domacin je izgubio samo 4 puta Zeljeznicar X2 , Slovan Bratislava i Sherif
Ljudi su caba i to presto sam brojat nakon 50
Slovan???
slika

slika
Još i danas mi je smiješan komentar sa foruma, kada je netko napisao:" Pusti igrače Elfsborga, čuvaj Isića".
Zadnja izmjena: Josip321, dana/u 15 apr 2023, 23:00, ukupno mijenjano 2 puta.
Momče Hercegovče

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 15 apr 2023, 22:58

RubikovaKocka je napisao/la:
15 apr 2023, 22:56
Ne vidim ko ce im moci ista i narednih godina, ako se sta bas bas drasticno ne promjeni.
Mirvah i Aylah im kupuju pola tima, ne da sebe ojačaju nego da njih oslabe :urnebes:

Nešto kao što Bayern radi u Bundesligi :bih:

..
Josip321 je napisao/la:
15 apr 2023, 22:57
Ado1922 je napisao/la:
15 apr 2023, 22:50
Josip321 je napisao/la:

Slovan???
slika

slika
Još i danas mi je smiješan komentar sa foruma, kada je netko napisao:" Pusti igrače Malmea, čuvaj Iduća".
Ko je igrao protiv Malmea i ko je Iduć ?
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 15 apr 2023, 22:59

Elfsborg, Isić.
Momče Hercegovče

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 15 apr 2023, 23:01

Meraak1921 je napisao/la:
15 apr 2023, 22:07
mostar_mo je napisao/la:
15 apr 2023, 21:52
Evo gledam bas raspored ...podjednako zahtjevan rekao bi i nama i ostalim konkurentima.
Bit ce ovo borba do samog cilja za trece odnosno cetvrto mjesto.
Mislim da Borac nece ispustiti drugo nakon ove sretne pobjede veceras.

Imate brate dosta tezi raspored, poslije 3 kola koje sam spomenuo, dolazite na Grbavicu .. za 4 kola ce se znati vec ko ide a ko ne ide
Mi dobijemo Borca i Sarajevo evo u nastavku prvenstva pa nam onda dodje Sloboda i uzme 2 boda kuci..nema tu prednosti nikakve po meni.

Znaci mi imamo kuci Zrinjskog, Sarajevo, Igmana, Borca , a na strani Siroki, Zeljeznicar i zadnje kolo Posusje.

Vi imate kuci Sirokog, Igmana, Velez i Posusje , a na strani Sarajevo, Borac i Slobodu.

Ne vidim neku spektakularnu prednost tu za vas u rasporedu opet kazem.
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 15 apr 2023, 23:04, ukupno mijenjano 3 puta.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 15 apr 2023, 23:02

Jesu sretni jbt gledo sam 120ta minuta
Ovaj ako vise ikad zabije ovakav pogodak **** me

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 15 apr 2023, 23:07

nekoIzMostara je napisao/la:
15 apr 2023, 22:46
zaostrog je napisao/la:
15 apr 2023, 22:16
Meraak1921 je napisao/la:
15 apr 2023, 22:07

Imate brate dosta tezi raspored, poslije 3 kola koje sam spomenuo, dolazite na Grbavicu .. za 4 kola ce se znati vec ko ide a ko ne ide
Zrinjski vjerovatno do kraja prvenstva neće imati neki motiv, osim sljedeće kolo, da u Vrapčićima krunišu sezonu. Nakon toga Široki-Velež, možda najveća šansa da uzmu bodove. Nakon toga Borac, svi znamo sve. I onda Grbavica, Željo realno jači.

Ako odu u finale kupa, oni će već ovdje, nakon bod-dva maksimalno odustati, pa će i Igman i Sarajevo da se počaste. S druge strane, Željo kući laganica utakmice, a Boga mi i Sarajevo, izuzev derbija.
Mozes li mi samo objasniti sta znaci ovo boldirano, koja je to utakmica za Zeljeznicar u ovom slucaju laganica utqkmica?? Za bilo koga sta znaci u ovoj ligi lagana utwkmica, al et spomejuo si zelju pa da mi pojasnis?
Kad kažem lagana, mislim naravno na to da je relativno lakša u odnosu na ostale konkurente. Možeš sad ti tvrditi da nijedna nije lagana i to je sasvim ok (i tačno), ali je svakome jasno da postoji "lakša" i "teža".

Željezničar ima kući Širokog, koji je psihološki na dnu nakon ovog dana, a i da imaju neki kvalitet, nemaju. Ok, mogu izvući bod ko što su izvlačili i protiv Sarajeva i protiv Željezničara, ali ne može dovijeka. Nakon toga Igman koji je možda i najnezgodniji protivnik. Nakon toga Velež, koji je ispucao svu sreću svijeta u utakmicama do sada, a ni nema neki Bog zna kvalitet (najveći kvalitet im bila ta sreća). Konačno, posljednja domaća Posušje, jasno sve.

S druge strane, Velež recimo čeka Zrinjskog, koji je druga galaksija za njih i kome nisu pogledali na gol posljednju utakmicu i koji dolazi pun motiva da tu slavi. Odnosno, u prevodu, najteži mogući protivnik od nastanka lige do danas. Nakon toga čekaju Borca, a jasno ti je iz masu razloga (nefudbalskih) da to nije sekunde jednostavno. Onda Igman, isto kao Željo. I konačno, posljednja domaća Sarajevo, koje je promjenjivo, može biti očaj, ali se diže kako prvenstvno odmiče i sve je osim lagan protivnik.

Eh sad, ako neko ne misli da je bolji raspored kući: Široki, Velež, Igman, Posušje, od rasporeda: Zrinjski, Borac, Igman, Sarajevo, ne znam šta diskutovati. Evo, ko se smije kladiti da Velež neće iz tromeča Zrinjski-Borac-Sarajevo uzeti više od 4 boda, bujrum. S druge strane, Željezničar će iz tromeča Široki, Velež, Posušje uzeti 6 minimalno (i ovo otklon zbog mogućih preseravanja s Posušjem).

U svakom slučaju, biće zanimljivo, ali MOJE MIŠLJENJE je da je Velež ispucao svu sreću svijeta. U biti, hajd eto da i postoji nekakva nada do utakmice na Pecari. Tu, ako bude X, otpast će i jedni i drugi, a ko pobjedi, još će moći da se nada.

Svakako, sretno vam u kupu od mene, pa da gledamo gradski u finalu :)

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 15 apr 2023, 23:13

Ma bice ebeno ovdje se nikad ne zna
Zadnja izmjena: Manijakalnost99, dana/u 15 apr 2023, 23:15, ukupno mijenjano 2 puta.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 15 apr 2023, 23:14

Sarajevo ima tezi raspored i od Veleza i od Zeljeznicara. Tc sada pa onda konkurenti za evropu i zadnje kolo sa Husrefom koji se bori za opstanak. gore nije moglo.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 15 apr 2023, 23:18

zaostrog je napisao/la:
15 apr 2023, 23:07
zaostrog je napisao/la:

Zrinjski vjerovatno do kraja prvenstva neće imati neki motiv, osim sljedeće kolo, da u Vrapčićima krunišu sezonu. Nakon toga Široki-Velež, možda najveća šansa da uzmu bodove. Nakon toga Borac, svi znamo sve. I onda Grbavica, Željo realno jači.

Ako odu u finale kupa, oni će već ovdje, nakon bod-dva maksimalno odustati, pa će i Igman i Sarajevo da se počaste. S druge strane, Željo kući laganica utakmice, a Boga mi i Sarajevo, izuzev derbija.
Mozes li mi samo objasniti sta znaci ovo boldirano, koja je to utakmica za Zeljeznicar u ovom slucaju laganica utqkmica?? Za bilo koga sta znaci u ovoj ligi lagana utwkmica, al et spomejuo si zelju pa da mi pojasnis?
Kad kažem lagana, mislim naravno na to da je relativno lakša u odnosu na ostale konkurente. Možeš sad ti tvrditi da nijedna nije lagana i to je sasvim ok (i tačno), ali je svakome jasno da postoji "lakša" i "teža".

Željezničar ima kući Širokog, koji je psihološki na dnu nakon ovog dana, a i da imaju neki kvalitet, nemaju. Ok, mogu izvući bod ko što su izvlačili i protiv Sarajeva i protiv Željezničara, ali ne može dovijeka. Nakon toga Igman koji je možda i najnezgodniji protivnik. Nakon toga Velež, koji je ispucao svu sreću svijeta u utakmicama do sada, a ni nema neki Bog zna kvalitet (najveći kvalitet im bila ta sreća). Konačno, posljednja domaća Posušje, jasno sve.

S druge strane, Velež recimo čeka Zrinjskog, koji je druga galaksija za njih i kome nisu pogledali na gol posljednju utakmicu i koji dolazi pun motiva da tu slavi. Odnosno, u prevodu, najteži mogući protivnik od nastanka lige do danas. Nakon toga čekaju Borca, a jasno ti je iz masu razloga (nefudbalskih) da to nije sekunde jednostavno. Onda Igman, isto kao Željo. I konačno, posljednja domaća Sarajevo, koje je promjenjivo, može biti očaj, ali se diže kako prvenstvno odmiče i sve je osim lagan protivnik.

Eh sad, ako neko ne misli da je bolji raspored kući: Široki, Velež, Igman, Posušje, od rasporeda: Zrinjski, Borac, Igman, Sarajevo, ne znam šta diskutovati. Evo, ko se smije kladiti da Velež neće iz tromeča Zrinjski-Borac-Sarajevo uzeti više od 4 boda, bujrum. S druge strane, Željezničar će iz tromeča Široki, Velež, Posušje uzeti 6 minimalno (i ovo otklon zbog mogućih preseravanja s Posušjem).

U svakom slučaju, biće zanimljivo, ali MOJE MIŠLJENJE je da je Velež ispucao svu sreću svijeta. U biti, hajd eto da i postoji nekakva nada do utakmice na Pecari. Tu, ako bude X, otpast će i jedni i drugi, a ko pobjedi, još će moći da se nada.

Ok..taman da bude tako..da mi iz te 3 utakmice uzmemo 4 boda, a Zeljeznicar iz svoje 3 utakmice koje si spomenuo 6 dodjemo opet na isti broj bodova.
I onda imaju oni u gostima Sarajevo , Borac i Slobodu a mi Siroki, Posusje i njih ?

Pa zar nije to bara bara ?

Druze, nijanse ce odlucivat u najgorem slucaju za nas.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 15 apr 2023, 23:19

Ma po meni najteze ce biti nama jer smo jedini koji imamo 4 poraza u zadnje 4 utakmice
Pa onda ce biti tesko Sirokom koji ima 2 poraza i 2 remija u zadnje 4
Sarajevo i Velez imaju po 3 pobjede i remi
Borcu ce biti najlakse zbog bodovne prednosti 4 boda vise od treceplasiranog imaju

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 15 apr 2023, 23:20

zaostrog je napisao/la:
15 apr 2023, 23:07
zaostrog je napisao/la:

Ok, Velez ispucao svu srecu svijeta ali kako mozes tvrditi da ce Zeljo uzeti minimalno 6 bodova u 3 domace utakmice ako je na zadnje 4 utakmice dao 0 (nula) golova? Pri tome mislim da na 2-3 utakmice nije imao sut u okvir gola.

Evo recimo Borac ima 1 pobjedu u Vrapcicima u zadnjih 20 godina, 10 izgubljenih i 4 nerijesene, pa zasto onda tvrditi da ce bas ovu dobiti?

Protiv Sarajeva nemamo poraza u zadnjih 8-9 utakmica itd

Ja sam recimo misljenja da cemo ispasti u kupu od Zelje ali da cemo zavrsiti 4 u ligi i na taj nacin otici u europu jer ce Zrinjski otici do kraja na oba fronta.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 15 apr 2023, 23:22

15 apr 2023, 23:13
Ma bice ebeno ovdje se nikad ne zna
Bruda nek si opet s nama :bow:
Zadnja izmjena: NazorUso, dana/u 15 apr 2023, 23:26, ukupno mijenjano 1 put.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 15 apr 2023, 23:24

vlakanje je napisao/la:
15 apr 2023, 23:14
Sarajevo ima tezi raspored i od Veleza i od Zeljeznicara. Tc sada pa onda konkurenti za evropu i zadnje kolo sa Husrefom koji se bori za opstanak. gore nije moglo.
Ma sama je zavrsnica prvenstva i tesko je bilo sta prognozirat. Vjerovatno ce nama 12 od mogucih 21 bodova biti sigurno dovoljno za Evropu jer tesko je vjerovati da ce iko superioran biti u ovom rasporedu. E sad 12 bodova su 4 pobjede od 7 kola..ne izgleda strasno , a moze biti nemoguce ako zaredas remije neke, poraze da ne govorim

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 15 apr 2023, 23:26

Kao što je rekao jedan veliki fudbalski trener gospodin Faruk,niko se nije kvalifikovao dok nije matematički ali isto nije ni otpao dok ne bude matematički.
Tako da je sasvim jasno ko će u europu a ko ispada iz lige.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 15 apr 2023, 23:28

Predviđam da će Velež na kraju sezone imati između 52 i 56 bodova

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 15 apr 2023, 23:33

MostarskiSin je napisao/la:
15 apr 2023, 23:20

Ja sam recimo misljenja da cemo ispasti u kupu od Zelje ali da cemo zavrsiti 4 u ligi i na taj nacin otici u europu jer ce Zrinjski otici do kraja na oba fronta.
Jezik pregrizao. :)
Ne bi valjalo da ispadnemo , veci bi pritisak bio puno na ostatak utakmica u prvenstvu.
Jedino da se odmah dignemo i prekinemo niz Zrinjskog kao sto smo Sarajevo dobili poslije poraza od njih.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 15 apr 2023, 23:35

mostar_mo je napisao/la:
15 apr 2023, 23:18
Ok..taman da bude tako..da mi iz te 3 utakmice uzmemo 4 boda, a Zeljeznicar iz svoje 3 utakmice koje si spomenuo 6 dodjemo opet na isti broj bodova.
I onda imaju oni u gostima Sarajevo ,Borac i Slobodu a mi Siroki, Posusje i njih ?

Pa zar nije to bara bara ?

Druze, nijanse ce odlucivat u najgorem slucaju za nas.
Pa napisao sam Velež maksimalno 4, Željezničar minimalno 6. Da moram prognozirati tačan broj bodova za ove timove u ovim utakmicama, prognozirao bih Veležu 2, a Željezničaru 7.
MostarskiSin je napisao/la:
15 apr 2023, 23:20
Ok, Velez ispucao svu srecu svijeta ali kako mozes tvrditi da ce Zeljo uzeti minimalno 6 bodova u 3 domace utakmice ako je na zadnje 4 utakmice dao 0 (nula) golova? Pri tome mislim da na 2-3 utakmice nije imao sut u okvir gola.

Evo recimo Borac ima 1 pobjedu u Vrapcicima u zadnjih 20 godina, 10 izgubljenih i 4 nerijesene, pa zasto onda tvrditi da ce bas ovu dobiti?

Protiv Sarajeva nemamo poraza u zadnjih 8-9 utakmica itd

Svaka rasprava s navijačima Veleža je potpuno besmislena. Ja još maksuz istakao "moje mišljenje", i on dođe i piše kako ja "tvrdim".
Skroz mi je očekivano što je Željezničar na posljednje 4 utakmice zabio 0 golova. Prvo, Mulalić. Drugo, igrali su sa Zrinjskim jednu, Trebinje gadno druga, a kup s Veležom treća. Protiv Tuzle sam očekivao da kiksaju, doduše ne poraz, ali ispromašivali se taman. Budala je ko misli da će i naredne 4 tako :D Da mogu sklapati tim od igrača Željezničara i Veleža, on bi uglavnom bio sklopljen od igrača Željezničara i to je to. Dakle, moje mišljenje, pa ćemo mjeriti za mjesec dana.

To za Borac super činjenica, nisam to znao. Još više onda rastu šanse da dobiju sada, taman da prekinu niz. :D

Jedino što se slažemo je da će Zrinjski osvojiti oba trofeja. Za vas, svaka čast ako na kraju dobacite do 50 bodova. Zapravo, slažem se i da će biti "neizvjesno", jer iz ove perspektive, kad vi nakon naredna 4 kola budete na 43-44 boda, a Željezničar na 46-48, vi ćete se još uvijek nadati, ali teško će to ići. :)

Sarajevu sve zavisi od utakmica kući. Ako uzmu Tuzlu i Široki kući, u Vrapčićima će im biti dovoljan i 1 bod da budu u TOP 4. Možda čak ni toliko, ako nekim čudom iznenade Zrinjski ili Borac, ili dobiju derbi. Ali, uz ta 3 poraza, pobjede nad Tuzlom, Igmanom i Širokim, bodom protiv Veleža, Sarajevo će biti u TOP 4.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska, Morpheus i 35 gostiju.