Smoriste vise i sa ajlom, bojkotom i frazama. Furajte svoju pricu, ako mislite da je ispravno, ali prihvatite da ima raje koja se ne slazu sa vama i samo hoce da bodre klub.Hajdeee je napisao/la: ↑16 apr 2023, 18:27Jednom HZ, uvijek HZ!Antikloc je napisao/la: ↑16 apr 2023, 16:26Na istoku maltene nema nikoga koji u zivotu nije bio HZ i bio na sjeveru. Od nas 87-e,do mladjih generacija,pa do nase djece,koja su i bila i jesu na sjeveru i aktivni HZ. Mada ih na zapadu ima takvih koliko hoces. Svi smo mi HZ. Jednom HZ,uvijek HZ !!badboy je napisao/la: ↑16 apr 2023, 15:52Shvatit ce “ozbiljno” i nece doci samo oni koji se osjecaju dijelom HZ grupe i cijele te price. Svi oni koji to nisu a inace dolaze na utakmice ce doci kao sto dolaze ili su dolazili po ovim stadionima gdje smo se selili i igrali do sad. Ako bude lijepo vrijeme, 4-5 hiljada ce biti na stadionu minimalno.
Stovise ,mnogi su u nekom svom tihom licnom bojkotu,mimo HZ odavno,starija raja se davno ohladila,prestala s dolascima i pracenjem. Nije niko slijep da ne vidi sta i kako se radi.
Najbolja potvrda da u 'ovoj prici' nisu samo aktivne HZ je broj clanskih za ovu godinu i rad fan shopa. A vidjece se i sad na posjeti. Naravno doci ce neko. Neko jer je pozelio i ne moze odoljeti,neko jer je glup,neko jer bot sa licnim interesima,nekoga ce zavesti lose drustvo,itd. Ali sve skupa nece se vas Mirvicevaca,skupiti vise od 1,500-2000 sto je na onolikom stadionu smijesno !!
Bitna je zagrizenost, zivljenja Sarajeva, taj ultra mentalitet taman danas bio na istoku ili zapadu, i imao 50-60god.
Prazan stadion je najveci moguvi KRIK i urlik i psovka, sve u jednom. Pokazuje niz stvari, nase jedinstvo, zagrizenost, da nam je Sarajevo zivotni stil... za kojeg ne mislimo prestati boriti se.
Da, bas ce par stotina, ili milja, ljudi na stadionu nesto promijeniti, sa par desetina psovki. Nemojte biti djeca.
Grupa kada osjeti tajming, i momentum, promjenit ce metod i stil borbe. I svi ce biti obavjesteni o tome!!!!!
E sada ovi kao Zip, i slici, za njih nista. Njima je Ayla odlicna direktorica, sada i super sportski direktor (srce drago, moze ona sve, narocito kad su postotci u pitanju) , Mirzah dobro rjesenje na klupi.. i klub se vodi odlicno, bez obzira sto si skrsio duplo vise novca u kadar i sve, i ispusio Evropu, a ovaj put je ista ta Evropa pod ogromnim upitnikom. 30+ transfera, otpustenih, dovedeni, u ugovore ugradnje i.. itd.
Prodaja zgrade, odbijanje Koseva kao maticnog stadiona, selidba u kontejnere u Butmir i sl. itd... Ulaganje u Akademiju, i najave o desetinama miliona u izgradnju kampa na nuli... itd. itd.
To vam je sve ok? E onda nista, izvolite na utakmice, odje.bite nas vecinu, i svojim prisustvom verifikujte svu tu skalameriju koju rade ovi degenerici.
Da, jer vas dolazak na tribine je vid podrske upravi, htjeli vi to sebi priznati ili ne, u ovom momentu kada je u toku odmjeravanje snaga i prelomni momenat ove borbe.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kada Zrinjski utvrdi svoju dominaciju nemoj kukati kad ćemo mi uzeti titulu.xfarex je napisao/la: ↑16 apr 2023, 18:10JA I ???Pantelija je napisao/la: ↑16 apr 2023, 17:56Fino se nakotilo ovih "branitelja" koji su neutralni ili su "Na strani HZ"..... ALI.....
to ko ono, nisma sda ALI...
bojkot je na snazi i svako ko je bio nekad na sjeveru, isao na gostovanja, taj bojkot ce ispostovati...ovi sto nece, nakon prvog loseg pasa ili ne daj boze poraza ce krhati sve po spisku i prizivati horde da prijete igracima i da ganjaju mirzu i ajlu...
Ko ce mi zabraniti da idem gledati Sarajevo i da ja krham sve po spisku kome i kako ja hocu, i predsjedniku i bogu i ocu. Ko?
Bojkot navijacke grupe je na snazi i neka bojkotuju, sta je problem ?
Nisam bojkotovao svoj klub ni do sad pa necu ni od sad, nznm sta tu nije jasno.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Preskoci moje pisanje, i zdravo.
Neces mi ti, i takvi poput tebe, govoriti sta cu i gdje pricati/pisati.
Neces mi ti, i takvi poput tebe, govoriti sta cu i gdje pricati/pisati.
- FKS -
Evo vam i forum pa uzivajte. Nema potrebe uopste da se cuju razliciti stavovi i misljenja ni o cemu...
Sretno i prijatno svima
Sretno i prijatno svima
Da ne pretjerujemo glave se ne skidaju nikome. Neke uvrede nisam primjetio ali ako neko nesto voli a ti mu to pocnes ugrozavati, naravno da niko nece mirno to posmatrati.
Cinjenica je da u sukobu nema neutralnih. Ako dajes novac klubu, time pomazes i strukture unutar kluba. Uz to onima koji ga iznutra unistavaju nije bitan klub nego lova. Dakle nisi vise neutralan. Sto bi rekla Ayn Rand "Mozes izbjegavati realnost ali ne mozes izbjeci konsekvence izbjegavanja realnosti".
Recimo Sabra je bila najvece zlo u istoriji kluba. Steta koju nam je ona napravila je kosmicka (25 miliona je spiskala Namovih para za 5 godina, nista nismo napravil i zlatnu priliku za buducnost kluba upropastila). Uprava uzivala u njegovim parama i takva prilika se vjerovatno vise nece ponoviti. Pogotovo je vrijeme nenadoknadivo. Ta zivotna prilika je nesto kao sto je bio ugovor BiH sa Kazahstanom koji je SDA oborila. Sabra,Potura i ostale balije okolo pozderali pare, Zip dobio koju ulaznicu i saku maraka, a steta za klub neprocjenjiva. Puno neutralne raje je nju branilo iz neznanja i time su ucestvovali u upropastavanju kluba.
Nord nije protiv iskusnih pitara (kojima i sam pripadam) nego je protiv onih koji presutno daju punu podrsku da se klub upropastava. Moze se Indija praviti luda i kupovati Putinovu naftu sa 40% popusta ali svaki dolar koji oni daju ide direktno u oruzje kojim se ubijaju Ukrajinci. Pogledajte istini u oci (sto se kaze - Pogledaj dom svoj andjele). Ova uprava vodi klub u propast i izgovor raje "ja samo hocu da gledam svoje Sarajevo" je laz i zavaravanje samog sebe (ako vjerujete u to). Po igri, po brukanju clanova uprave svojim nastupima, po brukanju trenera, po sramotnim rezultatima ovo ne djeluje kao FK Sarajevo. A jedini imamo i investitora. Da li je vama ovo NORMALNO nase Sarajevo. A reputacija kluba strmoglavo pada. Nije vise u pitanju ni "iskorak" iz nikad gore lige nego plasman u Evropu.
Sama cinjenica da su nekakve Runde bunde umjesane u klub i muljaju nesto okolo je i vise nego dovoljan znak da nam je klub u rusevinama. Ajle Poture i slicne su samo biber po pilavu. @xfarex, kako bi ti iskazao nezadovoljstvo koje bi moglo dovesti do pozitivnog rezultata ? Parolama, skandiranjem,... ? Njima samo daj para da sto duze traju u foteljama a ostalo ih ne brine. I Sabra je otisla kad je nestalo para i kada smo jedva potpisali nekoliko starijih igraca da bi ikako imali prvih 11. Dok je bilo para ta se nije micala nego je kao parazit otimala sebi i svojoj grupi i tako dovela klub skoro do stecaja i prosipanja +13.
Igre na terenu dokazuju da su Horde u pravu sto se tice trenera a direktorica svojim nastupima sama dokazuje koliko je nesposobna. Svako od navijaca ima pravo da radi sta hoce, ali da se ne lazemo vise.
Cinjenica je da u sukobu nema neutralnih. Ako dajes novac klubu, time pomazes i strukture unutar kluba. Uz to onima koji ga iznutra unistavaju nije bitan klub nego lova. Dakle nisi vise neutralan. Sto bi rekla Ayn Rand "Mozes izbjegavati realnost ali ne mozes izbjeci konsekvence izbjegavanja realnosti".
Recimo Sabra je bila najvece zlo u istoriji kluba. Steta koju nam je ona napravila je kosmicka (25 miliona je spiskala Namovih para za 5 godina, nista nismo napravil i zlatnu priliku za buducnost kluba upropastila). Uprava uzivala u njegovim parama i takva prilika se vjerovatno vise nece ponoviti. Pogotovo je vrijeme nenadoknadivo. Ta zivotna prilika je nesto kao sto je bio ugovor BiH sa Kazahstanom koji je SDA oborila. Sabra,Potura i ostale balije okolo pozderali pare, Zip dobio koju ulaznicu i saku maraka, a steta za klub neprocjenjiva. Puno neutralne raje je nju branilo iz neznanja i time su ucestvovali u upropastavanju kluba.
Nord nije protiv iskusnih pitara (kojima i sam pripadam) nego je protiv onih koji presutno daju punu podrsku da se klub upropastava. Moze se Indija praviti luda i kupovati Putinovu naftu sa 40% popusta ali svaki dolar koji oni daju ide direktno u oruzje kojim se ubijaju Ukrajinci. Pogledajte istini u oci (sto se kaze - Pogledaj dom svoj andjele). Ova uprava vodi klub u propast i izgovor raje "ja samo hocu da gledam svoje Sarajevo" je laz i zavaravanje samog sebe (ako vjerujete u to). Po igri, po brukanju clanova uprave svojim nastupima, po brukanju trenera, po sramotnim rezultatima ovo ne djeluje kao FK Sarajevo. A jedini imamo i investitora. Da li je vama ovo NORMALNO nase Sarajevo. A reputacija kluba strmoglavo pada. Nije vise u pitanju ni "iskorak" iz nikad gore lige nego plasman u Evropu.
Sama cinjenica da su nekakve Runde bunde umjesane u klub i muljaju nesto okolo je i vise nego dovoljan znak da nam je klub u rusevinama. Ajle Poture i slicne su samo biber po pilavu. @xfarex, kako bi ti iskazao nezadovoljstvo koje bi moglo dovesti do pozitivnog rezultata ? Parolama, skandiranjem,... ? Njima samo daj para da sto duze traju u foteljama a ostalo ih ne brine. I Sabra je otisla kad je nestalo para i kada smo jedva potpisali nekoliko starijih igraca da bi ikako imali prvih 11. Dok je bilo para ta se nije micala nego je kao parazit otimala sebi i svojoj grupi i tako dovela klub skoro do stecaja i prosipanja +13.
Igre na terenu dokazuju da su Horde u pravu sto se tice trenera a direktorica svojim nastupima sama dokazuje koliko je nesposobna. Svako od navijaca ima pravo da radi sta hoce, ali da se ne lazemo vise.
-
- Kontakt:
Jaca ce ipak biti kisa od ljubavi ovih retarda sto su navalili da odu na utakmicu.
Moja tv brigada se nafurala kao da nisi utakmice propustili

Moja tv brigada se nafurala kao da nisi utakmice propustili
Mi moramo imati sistem, a to znaci, kada na ljeto dodje novi trener. Ko god on bio, dati mu ugovor minimum 3 godine bez prekida, da se napravi ekipa i da se postave standardi igre. Sve ovo stalno mjenjanje igraca, trenera, ne vodi ni cemu. Samo sistem pobjedjuje na duge staze. Iskusni igraci tipa Balta, Vranic uz omladince kao Mulalic je recept za uspjeh i plus trener koji je drug i psiholog
- SedrenikHz
- Kontakt:
Ma iskreno ispostovat cu bojkot iako mi se nenormalno ide znog FKS ne zbog mirze ajle i Ismira.
Takodjer mislim da su horde nikad potrebnije igracima i da se moglo nesto dogovoriti, tipa na kraju sezone da lete kako god zavrsilo jer svakako sad prom trenera ne donosi nista (usout yebem mirzi sve po spisku i njegovom mladuncetu).
Igraci su prihvatili Mirzu, tako mi se nekako cini i ovi sezonu smo trebali izgurati do kraja sa spidarom na tribinama sto glasnije ih prozivati da odu iz kluba izuzev Mirvica, mada svakako horde bar sto znam nijednom nisu prozivale ga.
3 gostovanja hordi 3 pobjede, yebote gledas kako igraci trce u zagrljaj navijacima, a znas da vec slj tekmu nece tako biti, hoce suza da krene..
nekako smo ovde ispali sami sebi najveci neprijatelji cini mi se, dusmani se nasladjuju, mislim da je, ali mislim i iskreno se nadam Mirvic vidio sta je uradio i da je noga i qrvi i spidaru na kraju sezone taman osvojili titulu.
Ove pobjede su sve vidi se na individualni kvalitet. Uvijek znas sta se desava krenemo svaku tekmu lagano, dopustimo protivniku 1 2 zicera i ako promase imamo se cemu nadati, ako zabiju tu krece nasa ofanziva koja je mogla biti od samog starta i onda ako nece u gol, a znas da te sudija nece pogurati kao protiv sloge tjst zaklat te, pusis ga.
Ne znam braco na hajr na dobro, momcima treba podrska a imaju je samo kad je gostovanje, na hajr na dobro, nek bude ono sto je najbolje za naše Sarajevo
Takodjer mislim da su horde nikad potrebnije igracima i da se moglo nesto dogovoriti, tipa na kraju sezone da lete kako god zavrsilo jer svakako sad prom trenera ne donosi nista (usout yebem mirzi sve po spisku i njegovom mladuncetu).
Igraci su prihvatili Mirzu, tako mi se nekako cini i ovi sezonu smo trebali izgurati do kraja sa spidarom na tribinama sto glasnije ih prozivati da odu iz kluba izuzev Mirvica, mada svakako horde bar sto znam nijednom nisu prozivale ga.
3 gostovanja hordi 3 pobjede, yebote gledas kako igraci trce u zagrljaj navijacima, a znas da vec slj tekmu nece tako biti, hoce suza da krene..
nekako smo ovde ispali sami sebi najveci neprijatelji cini mi se, dusmani se nasladjuju, mislim da je, ali mislim i iskreno se nadam Mirvic vidio sta je uradio i da je noga i qrvi i spidaru na kraju sezone taman osvojili titulu.
Ove pobjede su sve vidi se na individualni kvalitet. Uvijek znas sta se desava krenemo svaku tekmu lagano, dopustimo protivniku 1 2 zicera i ako promase imamo se cemu nadati, ako zabiju tu krece nasa ofanziva koja je mogla biti od samog starta i onda ako nece u gol, a znas da te sudija nece pogurati kao protiv sloge tjst zaklat te, pusis ga.
Ne znam braco na hajr na dobro, momcima treba podrska a imaju je samo kad je gostovanje, na hajr na dobro, nek bude ono sto je najbolje za naše Sarajevo

železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"
Nema potrebe za dramom !

Niko ti ne brani da pises,diskutujes i forumas. Kao ni da ides na tekme. Isto tako ,meni niko nece zabraniti da pisem protiv Mirvaha i da govorim ljudima ,da je to zlo protiv kojega se treba boriti. Govorim ,kako ovdje tako i RL.
Da ,ti pokusam objasniti ovo oko gledanja tekmi.
Ja kad sam bio mlad i glup,prije rata,imao sam dzabne godisnje ulaznice za zeljeznicar i mada sam im uvijek bio smrtni neprijatelj,gledao sam sve njihove utakmice,od 82 do 92,no poslije rata,kako sam sazrio shvatio sam da je to pogresno.Prestao sam ici. Samim svojim prisustvom na njihovoj tekmi,dajem im podrsku,dajem im broj,postajem jedan od njih !! Isto tako je sada sa Mirvahovim klubom,samim svojim odlaskom,prisustvom na tribini ,stajete iza Mirvahovog kupleraja !!
2 mjeseca i odjavljuje se jer mu nešto ne godi. Mortem bi do sad trebao sve sijede da ima koliko smo garavih imali.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Ko vodi ovu stranicu Bordo prijatelji na Instagramu ?
Da ste se malo vise bavili sportskim temama a manje klupskom strukturom i hordama. Ono sto je cinjenica je to da smo sa -8 dosli na -2. Sad ce neko reci kiksali konkurenti, pa dok smo mi kiksali oni su se odvajali. Sve ekipe izuzev Veleza(mada su se i oni vratili na svoj stadion) su igrale na svom stadionu. Ova ekipa ima nenormalan potencijal i ako ostanu na okupu, sledece sezone sa hordama ili bez njih mi cemo biti rame uz rame sa Zrinjskim. Kad se vec sere na Mirzu procitajte izjavu Marka Maksimovica gdje kaze da smo ih iznenadili preskakanjem igre a oni su ocekivali da cemo igru graditi od golmana. Nemojte mi reci da su se igraci sami toga dosjetili.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
-
- Kontakt:
Ma bitno je pobjediti Tuzlu a manje bitno hoceli biti 300 ljudi ili 3000. Prioritet je izboriti Europu a onda nadati se da ce se rijesiti ove nesuglasice u i oko kluba.
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Je li zvanicno igramo na AFH
-
- Kontakt:
Prioritet kao da smo mi neki favoriti za grupe a ne pokusni kunici koje ce backa topola razbiti u pretkolima...bordobijeli je napisao/la: ↑16 apr 2023, 21:04Ma bitno je pobjediti Tuzlu a manje bitno hoceli biti 300 ljudi ili 3000. Prioritet je izboriti Europu a onda nadati se da ce se rijesiti ove nesuglasice u i oko kluba.
Nesuglasice se samo mogu rijesiti odkaskom persona non grata...
Nama trebaju sada godine rada da stignemo kontinuitet Zrinskog i njihovu igru a vi i dalje naglabate o evropi gdje smo za sve klubove ekipa za pozeliti da se sto lakse prodje.
najveća lujka u kupleraju je ova firaunka
familiju ti sprčim mirviću
familiju ti sprčim mirviću
Koševo širok greben
dođeš pošten, odeš je.ben
1 9 4 6
Strucnjak, kvalitet terena nas je toga dosjetio. Ne, nisu kokainske vizije naseg vrlog strucnjaka.esprit24 je napisao/la: ↑16 apr 2023, 21:00Da ste se malo vise bavili sportskim temama a manje klupskom strukturom i hordama. Ono sto je cinjenica je to da smo sa -8 dosli na -2. Sad ce neko reci kiksali konkurenti, pa dok smo mi kiksali oni su se odvajali. Sve ekipe izuzev Veleza(mada su se i oni vratili na svoj stadion) su igrale na svom stadionu. Ova ekipa ima nenormalan potencijal i ako ostanu na okupu, sledece sezone sa hordama ili bez njih mi cemo biti rame uz rame sa Zrinjskim. Kad se vec sere na Mirzu procitajte izjavu Marka Maksimovica gdje kaze da smo ih iznenadili preskakanjem igre a oni su ocekivali da cemo igru graditi od golmana. Nemojte mi reci da su se igraci sami toga dosjetili.
I pogledaj golove. Sve su to individualni kvaliteti pojedinaca. Nema tu koncepta, i jasne igrane strukture same igre.
E sad' smo se prepali

- FKS -
BravoSedrenikHz je napisao/la: ↑16 apr 2023, 19:13Ma iskreno ispostovat cu bojkot iako mi se nenormalno ide znog FKS ne zbog mirze ajle i Ismira.
Ne znam braco na hajr na dobro, momcima treba podrska a imaju je samo kad je gostovanje, na hajr na dobro, nek bude ono sto je najbolje za naše Sarajevo![]()

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Znao sam da si negdje nagazio i nagrajisoAntikloc je napisao/la: ↑16 apr 2023, 19:19Nema potrebe za dramom !![]()
Niko ti ne brani da pises,diskutujes i forumas. Kao ni da ides na tekme. Isto tako ,meni niko nece zabraniti da pisem protiv Mirvaha i da govorim ljudima ,da je to zlo protiv kojega se treba boriti. Govorim ,kako ovdje tako i RL.
Da ,ti pokusam objasniti ovo oko gledanja tekmi.
Ja kad sam bio mlad i glup,prije rata,imao sam dzabne godisnje ulaznice za zeljeznicar i mada sam im uvijek bio smrtni neprijatelj,gledao sam sve njihove utakmice,od 82 do 92,no poslije rata,kako sam sazrio shvatio sam da je to pogresno.Prestao sam ici. Samim svojim prisustvom na njihovoj tekmi,dajem im podrsku,dajem im broj,postajem jedan od njih !! Isto tako je sada sa Mirvahovim klubom,samim svojim odlaskom,prisustvom na tribini ,stajete iza Mirvahovog kupleraja !!

- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, bordobijeli, PapakIzSa, Vanja8 i 75 gostiju.