FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
44%
Prolazak u Play off
51
25%
Grupnu fazu
65
31%

Ukupno glasova: 207

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 17 apr 2023, 10:54

Pa Sarajevo je uvijek imalo mnogo derbi i Evropa navijaca, njih i ne racunam u ovo iskreno. Vazno je od one 2-3 standardne milje koje dolaze i na Ljubic i Atalantu koliko bojkotuje, a to je sigurno barem 60-70%. Ne zanimaju me oni koji dodju na Celtic i 700 slika objave na instagram, niti oni koje puskom moras tjerat i mobilisat za neke bitnije tekme. Takvi ne znaju ni kakva je situacija u klubu.
Uz duzno postovanje tim ljudima, al veeliki broj onih koji su isli u Kakanj protiv Veleza su ljudi koji nisu iz Sarajeva i nisu direktno ukljuceni u ovu pricu. Njima je bilo vazno da provedu finu nedjelju i gledaju utakmicu uz dzaba ulaz. Jos je bilo i dosta Mostaraca. Da se razumijemo, ni ja nisam iz Sarajeva, ne smatram te navijace manje bitnim, nego znam.kakva je moja sredina po pitanju kluba, ljudi misle da je i sad Husref trener.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 17 apr 2023, 10:57

prazno kosevo da bude abd. ko god ode da bog da mu mirza kuci sjedio
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 apr 2023, 11:02

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
17 apr 2023, 10:35
napoleon72 je napisao/la:
17 apr 2023, 04:05
Amcho1 je napisao/la:
17 apr 2023, 01:50

Ja ti kažem bojkot= - 1000 do 2000 maks hordi na tekmi, tjeranje van bojkota 8000 navijača na Koševu i svi u glas tjeranje, jer svi imaju isti cilj i svima je pun k....

8000 ljudi može srušiti vladu, a ne jednog zalizanog, pa makar to bila pozorište publika sa šeširima i kaputima.

Ne znam ko navija da Sarajevo izgubi, ali se danima nerijetko od pojedinaca priželjkuju loši rezultati za cilj tjeranja masnog i ajlah, a ja nisam rekao da su to horde kako mi pakuješ, jer svi smo mi horde. Ko priželjkuje, možeš vratiti i čitati ako te interesuje.

Nadalje, omjer je 30% naspram 70%, to ti je statistički omjer ko je za bojkot, a ko ne, prihvatio ti to ili ne. Dosta je onih što će ispoštovati, a nisu za sistem bojkot tjeranja, ali čisto će da ispoštuju, bar tako kažu da će da ispoštuju, a mnogi su se i na forumu izjasnili tako.

Živ bio. :bih:
1949 clanova naspram 7000+ prosle godine ne cini 70%.
Prosle godine dres nisi mogao narucit jer se odmah razgrabi pa raja manje brojeve uzimala samo da kupi novi dres, ove godine popusti do 50%, niko ne kupuje.
U prvom dijelu sezone u Zenici na svakoj tekmi MINIMUM 2500 ljudi, evo protiv Sloge vas na dzaba ulaz otislo 3-4 stoje.
Ne valja ti matematika al nikako.
Nije baš tako, iako su ti brojke dobre. Računaj da od tih 7000 ih ima dosta koji su tu da pokažu člansku i hvale se da su navijači FKS samo kad je dobro. Sad da Europu izborimo i dovedu nam se opet par kvalitetnih imena, vjeruj da bi skočila brojka članskih. Naravno, ne bi ni blizu 7000 nagurali, ali omjer bojkota je možda 80% za i 20% protiv. S time da ti u ovih 20% ima 19% ljudi koji preziru i MirzaHa i AylaH, a 1% su obližnja porodica i razne Runde i ostala ekipa.
Koliko ima onih bez članske, a a isto tako su navijači FKS samo kad ide dobro?
Skočio bi za Evropu i broj navijača. Koliko ih bude na evropskim, ali samo evropskim utakmicama i poslije možda dođu još na derbi?!
Vidjećemo ako se sa TC bude igralo na Koševu koji je omjer, mada će priča vjerovatno biti ma bio Bajram, biće više raje iduću.

Činjenica je da Mirvića sve to nešto plaho ne zanima. Prije se oglašavao, busao, sad muk.
Koševo Zapad

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 17 apr 2023, 11:09

Pitanje za milion dolara,koga se bojkotuje nedolaskom na domace tekme,par individua ili klub?
Zar je moguce dati racionalan i razumno prihvatljiv odgovor na ovo pitanje kad se uzme u obzir da bilo koja organizacija,institucija,udruzenje ili klub djeluje po principu spojenih posuda!?
Rukovodstvo-Uprava-Zaposleni-Clanstvo-Navijacke skupine-Simpatizeri!!!
Sve su to karike koje cine jedan lanac djelovanja (svako na svoj nacin),ako nedostaje bilo koja,gore navedeni organ ne moze djelovati normalno i bez poteskoca iliti posljedica u ovom slucaju po klub.

Da li to znaci da iskazivanjem nezadovoljstva i klasicnim ultimativnim ponasanjem bojkotujemo i sam klub za koji istovremeno kazemo da navijamo i prizeljkujemo trenutne (kad je tekma) i dugorocno gledano afirmativne rezultate?

Kako je moguce da ako idem na gostovanja,idem da podrzim tim-klub,i za to vrijeme tjeram pojedince i ogradjujem se od istih,a potom ne idem na domace tekme i opet podrzavam tim i klub dok i dalje tjeram te iste pojedince??
Na gostovanjima ih znaci nisam podrzao,ali ako odem na domacu tekmu,e onda jesam!?!??
I to je kao sad okej i normalno,prihvatljivo,i daje,i dati ce rezultate koji se u konacnici ocekuju?

Zbog cega ih nisam podrzao na domacoj tekmi,zbog par hiljada maraka za koje cu ih ostetiti,i zbog kojih ce ONI da se zabrinu i napuste klub trazeci nove poslove da se uhljebe,dok istovremeno broj 1 ili bilo ko u njegovo ime nonsalantno istrese nekoliko miliona (sveukupno) i ne pocese se!!!!???
U isto vrijeme ja i dalje osluskujem,pratim,i zelim ugledati ta vrata evrope na koja zelimo pokucati svi zajedno
Tu opasno nesto ne stima i blago receno kontroverzno je,i u sprezi je sa zdravim razmisljanjem i logikom!

Da li smo do sad otjerali sve koga smo htjeli ne napustajuci domace tribine,da li je iko prije ili kasnije popustio pod tim pritiskom sa domacih tribina gdje je logicno posjeta veca nego u gostima?
Da!!!
Da li je tada zbog toga direktno trpio tim dole na travnjaku dok je istovremeno imao punu podrsku?
Ne!!!
Trpi li sada,svakako da.
Ljudi nas onim pentranjem na ogradu i bacajuci se u zagrljaj navijacima bukvalno zovu da im se pruzi podsrka i kuci!
Nije li to pomalo prema njima licemjerno i zalosno??

Kako se bilo gdje u svijetu izrazava nezadovoljstvo i revolt,u bilo kojoj sferi zivota,politickoj,institucionalnoj,sindikalnoj ili bilo kojoj petoj,bojkotom ili masovnim okupljanjem,protestima,parolama i hiljadama glasova,a svi u jedan glas?????

Uprava,ovaj ili onaj…Napoljeee!!!!!!!!!!

I,na kraju,imao sam potrebu za ovu “kolumnu” iz prostog razloga jer iskakanje pojedinih ovdje spin majstora omalovazavajuci bilo cije misljenje koje nije identicno njihovom,i tako praveci vjestacku podjelu svojim cinizmom upravo najvise stete tom istom klubu za kojeg se toliko brinu i zalazu u odnosu na sve druge koji tako ne misle,ne podrzavaju opciju bojkota,a ne protive se tjeranju i protjerivanju iz svetinje bilo koga,je vrh licemjerstva i bezobrazluka,sa prizvukom malogradjanstine i “gradskog seljakluka”!

…samo jedan je cilj
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 17 apr 2023, 11:19

Oštrenje qrca na štetu kluba.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 apr 2023, 11:19

Pa brte što ne pomenu i mladog Varešanovića, što se on nije bacao na ogradu?

Da te pitam, dođe ti čovjek kući, sjede s tobom, pijete, jedete i u neko doba on napravi neko sr.anje, krene ti recimo hvatati suprugu, dobacivati joj, ti ga opomeneš, on te opali štocem i ti sutra kažeš ma nema veze, raja smo, dešava se...pređeš preko toga....ili ne pređeš?!

Mirvić je prešao put od jednog od nas do šu.pka koji potpuno ignoriše navijače.
Jel ti to ok?

Mirza je otišao na nimalo lijep način već jednom. Sr.ao je kako nas sudije guraju dok je bio u Olimpicu. Rekao je da ga zaboli q za navijače, njega je predsjednik postavio i on ga plaća.

Ajla, naša vrla direktorica...jel trebam i za nju nabrajati?

Kad podvučeš crtu - mi u klubu imamo ljude koji nas brukaju i koji prave cirkus od kluba. Neodlazak na Koševo je mjera kao što je i odlazak na gostovanje mjera. Očito je da to nisi razumio.

Ovi ljudi nisu FKS, još gore, oni neće vratiti klub tamo gdje mu je mjesto.
Nisu sposobni za to niti ga doživljavaju nešto pretjerano svojim.
Klub im služi za eksponiranje samih sebe.
Koševo Zapad

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 17 apr 2023, 11:22

Potvrdjeno Kosevo!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 17 apr 2023, 11:25

PraznoKosevo
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Daidza8
Kontakt:

Post Postao/la Daidza8 » 17 apr 2023, 11:30

fks74 je napisao/la:
17 apr 2023, 11:19
besplatan ulaz je oštrenje qrca na štetu kluba ;)
1946

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 17 apr 2023, 11:33

A vala smo svi zakopitili malo je reci. Postaje tuzno. Odluka s trenerom je VELIKA FULA! ali sad dizati ovo na nivo ovakav. Gdje smo bili Sabrinu tjerati? Selimovica ranije? Ne sjecam se da je ovakva situacija na noz bila..a nemjerljivo vise su nas ostetili. Jesmo li se od mlijeko opekli pa u jogurt pusemo ne znam. Ali sigurno Mirvic je bas dosao u losem, uzasnom momentu i budala je bio sto se ukljucio. Jarane pa sta je vise, kao da je prodao Andreja pa
Sebi kupio plac u dubrovniku i zeni napuhao straznjicu. Ili ne znam, donirao selju od
Nasih para. Imam osjecaj da se covjek uzeo na zub i previse. Pa cemo opet poslije kukati i govoriti kako je bio pogresan momentum, da smo trebali istrpiti, klasika nasa.
Pa oni 80.000 navijaca nije trebala zadnjih 15 godina prici Old traffordu. Ljudi nisu nikad klubu ledja okrenuli ali jesu npr zelenozute salove furali i protestvovali do iznemoglosti.

Raja malo smo svi fiju fic iskreno. Klinac me zaboli (imao sam uvredu ali necu u ovim mubarek danima) za direktoricu i zalizanog. da nam Real dovedu tjerat ce se. Ali bojim se da smo japanske kamikaze svi odreda
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 17 apr 2023, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 apr 2023, 11:34

Daidza8 je napisao/la:
17 apr 2023, 11:30
fks74 je napisao/la:
besplatan ulaz je oštrenje qrca na štetu kluba ;)
Ko da smo Tuzla City :(
Koševo Zapad

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 17 apr 2023, 11:36

Kimun je napisao/la:
17 apr 2023, 11:22
Potvrdjeno Kosevo!
Gdje si to vidio ?

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 17 apr 2023, 11:41

Shategabri je napisao/la:
Pa brte što ne pomenu i mladog Varešanovića, što se on nije bacao na ogradu?

Da te pitam, dođe ti čovjek kući, sjede s tobom, pijete, jedete i u neko doba on napravi neko sr.anje, krene ti recimo hvatati suprugu, dobacivati joj, ti ga opomeneš, on te opali štocem i ti sutra kažeš ma nema veze, raja smo, dešava se...pređeš preko toga....ili ne pređeš?!

Mirvić je prešao put od jednog od nas do šu.pka koji potpuno ignoriše navijače.
Jel ti to ok?

Mirza je otišao na nimalo lijep način već jednom. Sr.ao je kako nas sudije guraju dok je bio u Olimpicu. Rekao je da ga zaboli q za navijače, njega je predsjednik postavio i on ga plaća.

Ajla, naša vrla direktorica...jel trebam i za nju nabrajati?

Kad podvučeš crtu - mi u klubu imamo ljude koji nas brukaju i koji prave cirkus od kluba. Neodlazak na Koševo je mjera kao što je i odlazak na gostovanje mjera. Očito je da to nisi razumio.

Ovi ljudi nisu FKS, još gore, oni neće vratiti klub tamo gdje mu je mjesto.
Nisu sposobni za to niti ga doživljavaju nešto pretjerano svojim.
Klub im služi za eksponiranje samih sebe.
Stavi se na mjesto Mirvića, šta bi se desilo da on sada kaže, ok prihvatam sve uslove navijača. Poznavajući naš mentalitet, to bi bila katastrofa, daješ svoju lovu i neko drugi ti određuje ko će ti biti raspoređen na koje mjesto. Evo kod ovih tamo, kako se priča navijači preuzeli sve i ini sada određuju. Kažem da je to sve na štetu kluba i koliko god uprava bude kriva za eventualni neuspjeh, toliko će i navijači biti krivi. Ja bi ako volim klub prešao preko svega do kraja sezone, sve jedno će Mirza na kraju sezone biti bivši.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 17 apr 2023, 11:42

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
17 apr 2023, 11:33
A vala smo svi zakopitili malo je reci. Postaje tuzno. Odluka s trenerom je VELIKA FULA! ali sad dizati ovo na nivo ovakav. Gdje smo bili Sabrinu tjerati? Selimovica ranije? Ne sjecam se da je ovakva situacija na noz bila..a nemjerljivo vise su nas ostetili....
Onda ti bas nisi pratio situaciju oko te dvije nakaradne i mafijaske persone.
Oruzije se potezalo po gradu zbog njih, bukvalno.
Nema sta se nije radilo sa obje strane. I od strane mafije koja ih je branila, pa im je kasnije identicno odgovarano.

Koliko neupucenih likova u tripu " Cvijece, lastavice, vrapci i komarci".
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 17 apr 2023, 11:45, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 17 apr 2023, 11:43

Lucas je napisao/la:
17 apr 2023, 11:36
Kimun je napisao/la:
Potvrdjeno Kosevo!
Gdje si to vidio ?
Ima na instagramu

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 17 apr 2023, 11:46

Lucas je napisao/la:
17 apr 2023, 11:36
Kimun je napisao/la:
Potvrdjeno Kosevo!
Gdje si to vidio ?
Ajla mi rekla

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 17 apr 2023, 11:47

Klix objavio slike terena, atletska staza :puke:
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 17 apr 2023, 11:48

TrofejiSuTu je napisao/la:
17 apr 2023, 11:09
Pitanje za milion dolara,koga se bojkotuje nedolaskom na domace tekme,par individua ili klub?
Zar je moguce dati racionalan i razumno prihvatljiv odgovor na ovo pitanje kad se uzme u obzir da bilo koja organizacija,institucija,udruzenje ili klub djeluje po principu spojenih posuda!?
Rukovodstvo-Uprava-Zaposleni-Clanstvo-Navijacke skupine-Simpatizeri!!!
Sve su to karike koje cine jedan lanac djelovanja (svako na svoj nacin),ako nedostaje bilo koja,gore navedeni organ ne moze djelovati normalno i bez poteskoca iliti posljedica u ovom slucaju po klub.

Da li to znaci da iskazivanjem nezadovoljstva i klasicnim ultimativnim ponasanjem bojkotujemo i sam klub za koji istovremeno kazemo da navijamo i prizeljkujemo trenutne (kad je tekma) i dugorocno gledano afirmativne rezultate?

Kako je moguce da ako idem na gostovanja,idem da podrzim tim-klub,i za to vrijeme tjeram pojedince i ogradjujem se od istih,a potom ne idem na domace tekme i opet podrzavam tim i klub dok i dalje tjeram te iste pojedince??
Na gostovanjima ih znaci nisam podrzao,ali ako odem na domacu tekmu,e onda jesam!?!??
I to je kao sad okej i normalno,prihvatljivo,i daje,i dati ce rezultate koji se u konacnici ocekuju?

Zbog cega ih nisam podrzao na domacoj tekmi,zbog par hiljada maraka za koje cu ih ostetiti,i zbog kojih ce ONI da se zabrinu i napuste klub trazeci nove poslove da se uhljebe,dok istovremeno broj 1 ili bilo ko u njegovo ime nonsalantno istrese nekoliko miliona (sveukupno) i ne pocese se!!!!???
U isto vrijeme ja i dalje osluskujem,pratim,i zelim ugledati ta vrata evrope na koja zelimo pokucati svi zajedno
Tu opasno nesto ne stima i blago receno kontroverzno je,i u sprezi je sa zdravim razmisljanjem i logikom!

Da li smo do sad otjerali sve koga smo htjeli ne napustajuci domace tribine,da li je iko prije ili kasnije popustio pod tim pritiskom sa domacih tribina gdje je logicno posjeta veca nego u gostima?
Da!!!
Da li je tada zbog toga direktno trpio tim dole na travnjaku dok je istovremeno imao punu podrsku?
Ne!!!
Trpi li sada,svakako da.
Ljudi nas onim pentranjem na ogradu i bacajuci se u zagrljaj navijacima bukvalno zovu da im se pruzi podsrka i kuci!
Nije li to pomalo prema njima licemjerno i zalosno??

Kako se bilo gdje u svijetu izrazava nezadovoljstvo i revolt,u bilo kojoj sferi zivota,politickoj,institucionalnoj,sindikalnoj ili bilo kojoj petoj,bojkotom ili masovnim okupljanjem,protestima,parolama i hiljadama glasova,a svi u jedan glas?????

Uprava,ovaj ili onaj…Napoljeee!!!!!!!!!!

I,na kraju,imao sam potrebu za ovu “kolumnu” iz prostog razloga jer iskakanje pojedinih ovdje spin majstora omalovazavajuci bilo cije misljenje koje nije identicno njihovom,i tako praveci vjestacku podjelu svojim cinizmom upravo najvise stete tom istom klubu za kojeg se toliko brinu i zalazu u odnosu na sve druge koji tako ne misle,ne podrzavaju opciju bojkota,a ne protive se tjeranju i protjerivanju iz svetinje bilo koga,je vrh licemjerstva i bezobrazluka,sa prizvukom malogradjanstine i “gradskog seljakluka”!

…samo jedan je cilj
:thumbup: :thumbup:

Sad ce ti opet odgovoriti da je to jedini nacin da odu Mirzah i Ajlah, nema drugog nacina. I da su izdajnici svi koji i pomisle otici na kosevo da podrze svoj klub a da ebu sve Mirzi i Ajli. Daj ba, vrtimo se u krug.
Ja sam Horde Zla isto ko i svaki od vas koji razlicito, slicno ili isto razmislja, nebitno je vise shvatite to.
Podrzacu grupu ali se ne slazem nikako sa bojkotom i ubjedjen sam da vecina ovako razmislja. I da, smatram sebe grupom isto kao i onaj sto je ubjedjen da je bojkot jedino rjesenje..

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 apr 2023, 11:50

Objektivac1946 je napisao/la:
17 apr 2023, 11:47
Klix objavio slike terena, atletska staza :puke:
Pa skinuta je druže atletska,ovaj dio na zapadu ostavljen za AK Sarajevo da mogu trenirati.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 apr 2023, 11:53

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
17 apr 2023, 11:33
A vala smo svi zakopitili malo je reci. Postaje tuzno. Odluka s trenerom je VELIKA FULA! ali sad dizati ovo na nivo ovakav. Gdje smo bili Sabrinu tjerati? Selimovica ranije? Ne sjecam se da je ovakva situacija na noz bila..a nemjerljivo vise su nas ostetili. Jesmo li se od mlijeko opekli pa u jogurt pusemo ne znam. Ali sigurno Mirvic je bas dosao u losem, uzasnom momentu i budala je bio sto se ukljucio. Jarane pa sta je vise, kao da je prodao Andreja pa
Sebi kupio plac u dubrovniku i zeni napuhao straznjicu. Ili ne znam, donirao selju od
Nasih para. Imam osjecaj da se covjek uzeo na zub i previse. Pa cemo opet poslije kukati i govoriti kako je bio pogresan momentum, da smo trebali istrpiti, klasika nasa.
Pa oni 80.000 navijaca nije trebala zadnjih 15 godina prici Old traffordu. Ljudi nisu nikad klubu ledja okrenuli ali jesu npr zelenozute salove furali i protestvovali do iznemoglosti.

Raja malo smo svi fiju fic iskreno. Klinac me zaboli (imao sam uvredu ali necu u ovim mubarek danima) za direktoricu i zalizanog. da nam Real dovedu tjerat ce se. Ali bojim se da smo japanske kamikaze svi odreda
Cuj nisu se tjerali, Dininom kriminalcu Kantardzicu se ulijetalo u prostorije firme i batinama prijetilo da odstupi, slicno nesta bilo i sa Sabrinom upravom. Nisi mogao nju tuci, kao sto ne mozes ni Aylu sad, jbg ne ide. Al njihovi pokemoni su itekako zaplatili.

I bezveze ti je poredjenje sa Manchesterom, ti nezadovoljni navijaci bukvalno novi klub osnovali. Na Old traffordu, kao i na svim premijerligaskim.stadionima, 60% publike su bogati turisti iz Azije i Bliskog istoka, ovo ostalo bogati simpatizeri koji imaju love za paprene sezonske karte. Oni iskreni navijaci po pubovima gledaju tekme. A ti najiskreniji furaju United of Manchester. Tih par sto dodje sa zelenim salovima na stadion hoce da su u trendu, to uopste nije vecina niti su to pravi bojkotasi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.