FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
S tobom brate stvarno nesto nije u redu. Klub sa najvecim budzetom, najvecim platama i najboljim uslovima u ligi, se grcevito bori za cetvrto mjesto u jednoj od najlosjih evropskih liga, a ti se pravis lud i pitas zasto se neko napada. Uz to, ako su tacne ove info. da si stariji onda bi se stvarno trebao malo zapitati.
Pa da joj malo prestanes pusiti ku.rac, i citas razumno, shvatio bi od kada je ona pocela da sefuje i po tom pitanju, a do kada je to radio "tajno" Hadzic. Sreca u cijeloj ovoj nesreci, sto se za nesto, Ipak, pitao Dogan.fks74 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 21:58Pa zašto se napada žena ako nije ona dovodila igrače ? Kažu stručnjaci: Ajla dovodi igrače a nema veze sa fudbalom.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 apr 2023, 21:50Koji "taj"OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑17 apr 2023, 21:45
Odradjen je jedan od najinteresantnijih prelaznih rokova. Dovedeni su igrači netipični za bh ligu, placena obestecenja, neki Balta iz Wisle dolazi na posudbu itd.
A znamo da je Hadzic skolonjen do isteka ugovora, dakle on nije dovodio nikoga.
Interesantno da se nije kopalo po tome, koji covjek je odradio za nas transfer rok?
Navodno ce taj od ljeta biti imenovan za SD-a.
?
Prelazni rok je radila neovisna skauting služba, a vrla direktorica je uslove dogovarala.
- FKS -
- FKSDoGroba
- Kontakt:
fks74 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 21:58Pa zašto se napada žena ako nije ona dovodila igrače ? Kažu stručnjaci: Ajla dovodi igrače a nema veze sa fudbalom.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑17 apr 2023, 21:50Koji "taj"OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑17 apr 2023, 21:45
Odradjen je jedan od najinteresantnijih prelaznih rokova. Dovedeni su igrači netipični za bh ligu, placena obestecenja, neki Balta iz Wisle dolazi na posudbu itd.
A znamo da je Hadzic skolonjen do isteka ugovora, dakle on nije dovodio nikoga.
Interesantno da se nije kopalo po tome, koji covjek je odradio za nas transfer rok?
Navodno ce taj od ljeta biti imenovan za SD-a.
?
Prelazni rok je radila neovisna skauting služba, a vrla direktorica je uslove dogovarala.
Evo čitajKada je u pitanju Ajla Alimanović, bojkot je na snazi jer:
-je svojim javnim nastupima otvoreno pozivala simpatizere i navijače FK Sarajevo na obračunavanje u prostorijama FK Sarajevo;
svojim javnim nastupima narušava identitet i renome FK Sarajevo;
-je prijetila „slanjem navijača“ načelniku Općine Centar ukoliko isti ne donese odluku po pitanju stadiona u skladu sa njenim zahtjevima;
-je svjesno obezvrijedila članstvo u FK Sarajevo za 2022. godinu na način da je početkom sezone 2022/23 ukinula određene privilegije koje to članstvo nosi, kao i što je ukinula pogodnosti i popuste za djecu, penzionere i žene, a sve zbog ličnog cilja ostvarivanja što većeg profita u kasi kako bi dostigla "target" koji joj je zacrtan do kraja sezone;
-prilikom prodaje sezonskih ulaznica za sezonu 2022/23 nije najavila da će se najmanje dva mjeseca domaće utakmice igrati na neutralnom terenu (a kao što je poznato ulazimo u osmi mjesec, a kraj radova se ne nazire, niti se klub oglasio ko i šta je uzrok probijanja rokova osim što su nastali, kako je jučer navedeno, iz "objektivnih" razloga), iako je to ranije znala, kao što je i neopravdano podigla cijenu istih u odnosu na prošlu sezonu, a sve zbog ličnog cilja ostvarivanja što većeg profita u kasi kako bi dostigla "target" koji joj je zacrtan do kraja sezone;
-je u januaru izjavila: „Emir Hadžić smijenen sa pozicije sportskog direktora i da je uradio svu primopredaju svojih obaveza na ljude u klubu i od tada više nema nikakve dodirne tačke s našim prvim timom i akademijom“, a isti je bio prisutan na zimskim pripremama u Antaliji i aktivno učestvovao u transferima u proteklom prelaznom roku;
je u januaru izjavila: „Kriterij za izbor trenera bio vrlo jednostavan: neupitno fudbalsko znanje, neizmišljanje pozicija igračima i jednostavan način razmišljanja. Imamo tim kakav imamo i ne možemo više raditi veliku rekonstrukciju ekipe. Zahtjev za trenera je bio da tim koji ima prilagodi stilu igre koji odgovara kompetencijama naših igrača, a ne insistiranje na svom stilu igre bez obzire na karakteristike igrača koje imaš u svlačionici. To je bio jedan od propusta prošlog stručnog štaba, i nismo se opet željeli dovesti u istu situaciju.“,
a više nego očigledno je da novoizabrani šef stručnog štaba:
ima upitno fudbalsko znanje (posljednji angažman je imao prije četiri godine u trenerskoj karijeri dugoj 12 godina), izmišlja pozicije igračima (npr. Daniel Avramovski je na pripremnim utakmicama igrao na poziciji centralnog/defanzivnog veznog, a ne ofanzivnog veznog što je njegova prirodna pozicija), da je urađena velika rekonstrukcija ekipe (devet prinova, umjesto najavljene dvije-tri) i da tim koji je zatekao nije prilagodio stilu igre koji odgovara kompetencijama naših igrača (a i kako bi obzirom da je dovedeno devet prinova, a klub napustilo osam standardnih igrača), te da se spomenuti propust prošlog stručnog štaba opet ponavlja i da smo dovedeni čak i u goru situaciju obzirom da se klub nalazi na pola sezone sa stanjem na tabeli i bodovnim zaostatkom kakav ima, a ne na početku i ravnopravan sa ostalim konkurentima;
nije navijač Fudbalskog kluba Sarajevo.
Meni je Musa bio najjače pojačanje u zadnjih nekoliko godina. Extra moderan bek, radilica, konrketan naprijed. Njegovo neigranje, po meni, je najviše zbog toga što je Mulalić za vrijeme njegove povrede pokazao više nego što se očekivalo.
Logično da se išlo na kartu da Mulalić kao takav bude tu jer je zaštićeno godište + domaći igrač, samim tim se otvorilo još jedno mjesto stranca u ekipi.
Musa je jednostavno kolateralna šteta. Nadam se da će brzo doći vrijeme kad će se ovo glupiranje oko stranaca i zaštićenog godišta ukinuti. Ako klub hoće da ima 11 Španaca u ekipi njegova stvar, nije Titin komunizam.
Logično da se išlo na kartu da Mulalić kao takav bude tu jer je zaštićeno godište + domaći igrač, samim tim se otvorilo još jedno mjesto stranca u ekipi.
Musa je jednostavno kolateralna šteta. Nadam se da će brzo doći vrijeme kad će se ovo glupiranje oko stranaca i zaštićenog godišta ukinuti. Ako klub hoće da ima 11 Španaca u ekipi njegova stvar, nije Titin komunizam.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Cinjenica jeste da ko je god radio na ovom zadnjem transfer roku da je odlicno odradjen. Gledalo se i karakterno kakvi su igraci, tako da treba biti posten pa reci da je tu dobar posao odradjen. Kazem, ne znam ko je radio na transferima i odabiru igraca ali svaka cast, pogotovo jer je zimski prelazni rok. Mislim cak i Francis da je dobar igrac za nase neke standarde, e sad jel dovoljno dobar da zauzima mjesto stranca ne znam.
Dzafic, Musa, Cirjak, Mustafic, Dal out po meni. Dizdarevic prodaja ako moze.. Opet ce se morati par igraca dovesti ali sad cemo na ljeto imati 8 ili 9 od 11 vec standardnih. Vrancica kako znamo dovesti tj ostaviti..
Odlicna vijest za Baltu, top!
Dzafic, Musa, Cirjak, Mustafic, Dal out po meni. Dizdarevic prodaja ako moze.. Opet ce se morati par igraca dovesti ali sad cemo na ljeto imati 8 ili 9 od 11 vec standardnih. Vrancica kako znamo dovesti tj ostaviti..
Odlicna vijest za Baltu, top!
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Dovedeno je dobrih igraca a Bgmi i promasaja, vidjet cemo na kraju sezonu ko ce bit najveci.
A o tome da je loš transfer rok govori da ti trojica igraca stalno sjedi na tribinama a samo Bog zna kolike su im plate. Bolje je bilo dovest iskusne igrace iz nase lige koji imaju BH papire al eto, aylich bolje zna.
A o tome da je loš transfer rok govori da ti trojica igraca stalno sjedi na tribinama a samo Bog zna kolike su im plate. Bolje je bilo dovest iskusne igrace iz nase lige koji imaju BH papire al eto, aylich bolje zna.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma Bijelonju u napad kao drugog u21 igraca, najmanja je steta...
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
To bi najvise volionapoleon72 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 22:36Ma Bijelonju u napad kao drugog u21 igraca, najmanja je steta...

-
- Kontakt:
jaka opcijanapoleon72 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 22:36Ma Bijelonju u napad kao drugog u21 igraca, najmanja je steta...

Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
Pa ko je doveden da je promasaj totalni..? Francis kyeremeh a i on cak nije toliko los koliko se blati ovdje..i za sada nit smrdi nit mirise. Ostali? Po meni su svi bar zadovoljili a neki su top tipa Ziljkic, Balta, Vrancic, Serbecic, pa i Martinovic je blizu..Guliashvili bas obecava. Moras bas biti teski pljuvac da kazes da je los prelazni rok odradjen. Ja ne znam ko bi pojedinim ovdje udovoljio.. Trojica sjede samo iz razloga broja stranaca valjda je to jasno. I to vecinom "stari" stranci Musa i Cirjak i vrte se Kyeremeh i Gulisa. Mi ovu ekipu da amo imali od ljeta bili bar sigurni na 2 poziciji..SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑17 apr 2023, 22:36Dovedeno je dobrih igraca a Bgmi i promasaja, vidjet cemo na kraju sezonu ko ce bit najveci.
-
- Kontakt:
Odlican prelazni su odradili. Balta se pljuvao,ismijavao a takav lik nam je od Rahmana falio. Ovakve igrace neki mogu sanjat,naravni uvijek bude i promasaja kao i u svakom klubu. Neki segmenti su dobri tj odlicni, al to nije razlog da se ovaj smrad na klupi i ova plava krava ne odstrane iz kluba.
- napoleon72
- Kontakt:
Realno vezni red nam je trenutno najjace oruzje. Odbranu ne smijemo dirat, pogotovo zato sto je Trako bio teski kiks igrac u prvom dijelu sezone. A i glupo je nakon 45 min vadit stopera za stopera, to niko ziv ne radi osim u slucaju povrede.bordobijelisampion je napisao/la: ↑17 apr 2023, 22:49To bi najvise volionapoleon72 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 22:36Ma Bijelonju u napad kao drugog u21 igraca, najmanja je steta...![]()
Oba trenutna spica nam nisu bas ubitacni, a najmanji je rizik da se nesta uprska. Ionako su nam najjaci aduti veza i krila. Gurnes malog da vidimo od cega je, nakon 45 min ga mozes zamijenit mnogo lakse nego stopera.
Al pusti snovi...
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Slažem se. Npr odigra 65 minuta, pri tome zabije gol/asistira ili generalno dobro odigra, može mu biti odlično za budućnosti. Nek kolo nakon toga opet minutažu, već će se polako afirmisati na seniorski fudbal, pa da se aBd računa ozbiljnije na njega iduće sezonenapoleon72 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 23:17Realno vezni red nam je trenutno najjace oruzje. Odbranu ne smijemo dirat, pogotovo zato sto je Trako bio teski kiks igrac u prvom dijelu sezone. A i glupo je nakon 45 min vadit stopera za stopera, to niko ziv ne radi osim u slucaju povrede.bordobijelisampion je napisao/la: ↑17 apr 2023, 22:49To bi najvise volionapoleon72 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 22:36Ma Bijelonju u napad kao drugog u21 igraca, najmanja je steta...![]()
Oba trenutna spica nam nisu bas ubitacni, a najmanji je rizik da se nesta uprska. Ionako su nam najjaci aduti veza i krila. Gurnes malog da vidimo od cega je, nakon 45 min ga mozes zamijenit mnogo lakse nego stopera.
Al pusti snovi...

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Prati li neko onog Jovasevica lijevog beka na posudbi?
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
Nemoj I. Ramica života ti, imam traume od njegovog igranja protiv Zrinjskog i Čelika na desnom beku, garant još uvijek ima traume od Ćuzea.Zamisli Dudic protiv Zrinjskog i Čelika stavi Ramica na desnog beka, a u obje utakmice mu Mulalic ostao na klupiJavierBosnia je napisao/la: ↑17 apr 2023, 21:27Najlakse bi bilo istrpiti beka U21 protiv Tuzle, nebitno lijevo ili desno. Bolje i I.Ramic nego Avdija, isto kao sto je bolje neki lijevi bek iz akademije nego Tomasevic (ako Radovic nije spreman)
Sa Ramicem u sredini mislim da puno gubimo na kvaliteti organizacije igre, ostanu jos Celik/Trako na stopera sto bi opet bilo poprilicno riskantno

-
- Kontakt:
Gledam kako Zrinjski radi teren,ovo sigurno nisu radile ublehe koje su nama radile. Savrseno im rade,pjesak i sve ostalo kao ppd vaser vagu,tek sad vidim koji je ovo fuseraj kod nas.
Nije ni Beus budala da dozvoli da im svako radi teren.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 23:34Gledam kako Zrinjski radi teren,ovo sigurno nisu radile ublehe koje su nama radile. Savrseno im rade,pjesak i sve ostalo kao ppd vaser vagu,tek sad vidim koji je ovo fuseraj kod nas.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Hajde molim te uzmi slike kad se Kosevo radilo i uporedi i reci mi sta je to razlika pa si zakljucio da je ovdje fuseraj, a tamo pod konac. Sta kod nas nisu nasipali pijesak ravno ne kontam?mosarajvosa83 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 23:34Gledam kako Zrinjski radi teren,ovo sigurno nisu radile ublehe koje su nama radile. Savrseno im rade,pjesak i sve ostalo kao ppd vaser vagu,tek sad vidim koji je ovo fuseraj kod nas.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
-
- Kontakt:
Vidjeces dok im postave travu hocel bit krivudavo,zuto,grbavo. Ako si pratio komisija je kod nas ustanovila greske,kod njih ovo postavljanje kako citam tj neke stvari su radili o svom trosku,neke druge firme,pa se nadaju da ce polrit to savez. Mrsko mi trazit slike da uporedimo,al razlika se vidi na prvu. Hebo ovaj grad i koji ga vode,nisu u stanju 20 i kisur godina da teren naprave u glavnom gradu,opet ce imat ruglo kao sad na Grbavici a dali su neki kes. Mozda za 40 godina naprave i neku tribinu na stadionu.JavierBosnia je napisao/la: ↑17 apr 2023, 23:52Hajde molim te uzmi slike kad se Kosevo radilo i uporedi i reci mi sta je to razlika pa si zakljucio da je ovdje fuseraj, a tamo pod konac. Sta kod nas nisu nasipali pijesak ravno ne kontam?mosarajvosa83 je napisao/la: ↑17 apr 2023, 23:34Gledam kako Zrinjski radi teren,ovo sigurno nisu radile ublehe koje su nama radile. Savrseno im rade,pjesak i sve ostalo kao ppd vaser vagu,tek sad vidim koji je ovo fuseraj kod nas.
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 18 apr 2023, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.
Bio sam jedan od rijetkih koji je branio Baltu kad je ovde popljuvan ! Lika se osudilo nakon utakmice sa Sahtarom, gdje je ostavljen na vjetrometini i gdje nije imao podrsku u veznom redu. Nama je ovakav ugrac potreban i ne samo nama, vecini klubova u ligi.
I znam i ja da ovakav igrac nema sta trazit u Evropi, ali daleko smo mi od Evrope. I ako se plasiramo odigramo k'o baba na svadbi po dva-tri kola i tjt. I nazad u realnost nase lige gdje ti treba Balta, pa i Ico koji je malo lud
Uz to, Balta sredio drzavljanstvo sto je ogroman plus !!! Odma mu daj ugovor na 2 godine, jer sumnjam da ce ga Poljaci vracati.
I znam i ja da ovakav igrac nema sta trazit u Evropi, ali daleko smo mi od Evrope. I ako se plasiramo odigramo k'o baba na svadbi po dva-tri kola i tjt. I nazad u realnost nase lige gdje ti treba Balta, pa i Ico koji je malo lud

Uz to, Balta sredio drzavljanstvo sto je ogroman plus !!! Odma mu daj ugovor na 2 godine, jer sumnjam da ce ga Poljaci vracati.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Trenutno korisnika/ca: HariTz, nedimmmm1337, Pantelija, Posejdon i 31 gost.