@Magica svako ovdje zna koristiti google a i ko je i šta je cafu i šta je radio '94. ja govorim i KLUPSKOM fudbalu. i ne možeš mjeriti sao paolo sa europskim velikanima kada je kvalitet u pitanju. primjer superkup europe milan-boca 4:1 s pola snage prije par godina. ja koliko znam ako se igrač pokaže u brazilskoj ligi on ide u europu zar ne? nešto se ne sjećam kad je igrač iz lige petice u svome naponu snage otišao da igra u brazil? i btw brazil bi osvojio svjetsko '94 sa abateom na desnom beku u to sam siguran. ne poredite cafua koji je možda i najbolji desni bek zadnjih 20 godina sa abateom. karembeu je osvojio sa francuskom i euro i svjetsko, čini li ga to vrhunskim igračem? ovdje niko ne spori da milan nema problema s bekovima ali da abate ne napreduje veoma brzo i da ne pokazuje da ima potencijal to me niko ne može ubijediti. uostalom možda je galliani idiot i zato ne traži desnog beka, možda je Magica pametniji od njega i ima ovdje bolji uvid. ovo nije football manager na pc-u svako zna za maicona ili alvesa ali jedno su želje drugo su realne mogućnosti.
ontopic. sutra derbi. ako se dobro sjećam inter je napoliu utrpao 5 komada. mogao bi i milan 2 s tim da ne prime gol.
evo kako je to nekad izgledalo:
[youtube][/youtube]
sastavi za sutrašnji superderbi:
dakle kako izgleda janku bi mogao igrati lijevog beka pa će maggio imati prostora na tom desnom boku što će boateng i družina morati zatvoriti. za cavanija se zna da je veoma opasan ali ne treba ni zaboraviti slovaka hamšika koji sa distance itekako može ugroziti abbiatija. posebnu pažnju treba dati i starom liscu mascari.
usput kad su god silva i nesta igrali zajedno u odbrani milan nije izgubio nijednu ligašku utakmicu.
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Svako zna da koristi google, ali neko ima finale SP1994 na VHSu, a nekome su to samo prepricavali. Neko je gledao taj Milan sa pocetka 90ih, a neko je samo procitao o njemu. Neko zna da se nekad igralo sa tri stranca i da nisu svi top Brazilci igrali isli u Evropu sa 18-20 godina kao sto sad to rade, a neko je sad tek cuo za to...
To da Milan nema bekove, je valjda jasno svakome ko ozbiljno gleda fudbal.
To da je Abate prosecan igrac i da od njega nikada nece biti top klasa - je jos jasnije.
Za kraj, da znas da su se derbiji Milana i Napolija cesto zavrsavali tragicno po severnjake.
[youtube][/youtube]
Ako ne pobedite u ponedeljak - gubite scudetto.
PS. Taj isti Sao Paulo je oprao Milana i Barcelonu u Toyota Cupu 92 i 93e.
ili cafua kojeg već spominješ, on je u tim godinama tavorio u brazilskim ligama a kada je došao u milan i osvojio ligu prvaka sve je bilo bajno i sjajno a malo prije nego je došao u milan tražio je angažman u nakim japanskim klubovima.
Cafu je bio najbolji desni bek na svijetu i prije dolaska u Milan, valjda ti je poznato da je igrao u Romi sa kojom je bio prvak ? Mislim da je u Romi pruzao najbolje partije u karijeri, u Milan je dosao vec sa 33 godine
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Oct 25, 2010 Napoli 1 - Milan 2
Mar 21, 2010 Milan 1 - Napoli 1
Oct 28, 2009 Napoli 2 - Milan 2
Mar 22, 2009 Napoli 0 - Milan 0
Nov 2, 2008 Milan 1 - Napoli 0
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !
A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
robovi88 je napisao/la:Oct 25, 2010 Napoli 1 - Milan 2
robovi88 je napisao/la:Oct 25, 2010 Napoli 1 - Milan 2
A pre toga 3-1 za Napoli na San Paolu.
Ako ne pobedi Milan, gubi scudetto.
Samo se ti tjesi da nece pobijedit
i kad prije toga ???
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
a takoder ima jakih spekulacija da onaj ruski tim sto je kupio carlosa i jucelia zeli gattusa ,i koliko god ja volio rina mislim da za nekih 7 -9 mil koliko su sigurno spremni dati treba ga prodati.
Ima 25 godina, Spanac je, i igra lijevog beka
Pratio sam ga par puta i prilicno je solidan za razliku od AntoniniJA
EDIT: Vrlo nam je vazna ova utakmica Sampa-Inter jer ako Inter odigra nerijeseno ili izgubi utjecat ce na njihove igrace i pad forme ce sigurno biti vidljiv za daljni tok sezone
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!
Nakon Roberta Carlosa Anži Mahačkala dovodi i Gattusa?
U siječanjskom prijelaznom roku ruski nogometni prvoligaš Anži Mahačkala potpisao je bivšeg brazilskog reprezentativca Roberta Carlosa (37). Sada na meti ima novo ugledno ime, a to je defenzivni veznjak Milana Gennaro Gattuso (33)...
Football-Italia.net piše da je uprava ruskog kluba za Gattusove usluge spremna ponuditi do 10 milijuna eura odštete, ali se vjeruje da iskusni Talijan želi karijeru završiti u klubu čije boje brani od 1999. godine i za koji je vezan do ljeta 2012. godine.
Podsjećamo, Anži je po dovođenju Roberta Carlosa iz Corinthiansa pokušao angažirati i njegovog sunarodnjaka Ronalda odmah po objavi o kraju njegove karijere, ali u tome nije uspio.