FC Bayern München
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Kroz par sedmica sastanak Uprave sa Tuchelom oko planiranja kadra za novu sezonu.Na izlaznim vratima Mane i Gnarby i još neki igrači.Mane dobio kaznu 350k ali veća je kazna pedala na kraju sezone.Klub spreman ići u posao za Osimhena bez obzira što je cijena 100+ mil čeka se zeleno svjetlo Tuchela.
Večeras krenuti žestoko od prve minute bez kalkulacija.
Večeras krenuti žestoko od prve minute bez kalkulacija.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ja sam gledo ove godine sudio 4 utakmice, dva penala i crveni + Evropa Liga jedna utakmica i jedan penal

Ma krenucemo mi agresivno od prve minute sa visokim presingom, uz pomoc publike mozda se sta i desi u prvom poluvremenu. Al kako sacuvati mrezu od onakvih azdaja u njihovom napadu, jednostavno nemoguce je ne primiti gol.
Prva zelja je da ne primimo prvi gol,jer bi onda bojim se lako mogao da se ponovi Real i onih 0-4.
Ako uspijemo u prvih 20 min dati gol ja sam siguran da mozemo dostici onih 3-0.
Za to nam treba savrsen start utakmice,i kontrola od pocetka.
Malo srece da se da taj gol a onda ce i oni biti u panici.
Mada iskreno i ako ne prodjemo nadam se bar casnom oprostaju uz dobru igru i pobjedu
Ako uspijemo u prvih 20 min dati gol ja sam siguran da mozemo dostici onih 3-0.
Za to nam treba savrsen start utakmice,i kontrola od pocetka.
Malo srece da se da taj gol a onda ce i oni biti u panici.
Mada iskreno i ako ne prodjemo nadam se bar casnom oprostaju uz dobru igru i pobjedu
coelho41 je napisao/la: ↑19 apr 2023, 09:46Ja sam gledo ove godine sudio 4 utakmice, dva penala i crveni + Evropa Liga jedna utakmica i jedan penal![]()
Još jedan mali ali dobar predznakTurpin an der Pfeife
Clément Turpin wird das Viertelfinal-Rückspiel gegen Manchester City leiten. Bei der Partie am Mittwochabend (21 Uhr) wird der Franzose den FC Bayern bereits zum achten Mal in der Champions League pfeifen – verloren hat der Rekordmeister unter seiner Leitung noch nicht (fünf Siege, zwei Remis). Darunter waren auch so magische Nächte wie das 7:2 bei Tottenham Hotspur im Oktober 2019, das 3:0 beim FC Chelsea im Februar 2020 sowie das 7:1 gegen den FC Salzburg im März 2022, die nun die Hoffnung auf ein Weiterkommen gegen Man City am Leben halten.
Vom Jäger zum Gejagten
Čitajući izjave Tuchela sa jučerašnje presice da se naslutiti početni sastav.
Nazad sve po starom, zamisao da Cancela prebaci u vezni red pada u vodu iz razloga što se ekipa ne smije tako brzo izbaciti iz balansa i da za tako nešto treba uigravanja.
To govori da su greške uočene i da se više očekuje od veznog reda.
Čupo je vjerovatno spreman I on će igrati jer kod prekida može biti od velikog značaja. Miler bi trebao započeti utakmicu jer Tuchel misli da će City opet krenuti žestoko na zadnju liniju i da se lopta prebaci na njihovu polovinu bez mnogo peljanja na sredini.
Tu bi, po njemu, došla do izražaja milerovska snalažljivost i osjećaj za gol. Musiala kao džoker.
Mane je u kadru i nije isključeno da bude starter koliko god to čudno zvučalo. Možda očekuje pozitivnu reakciju na sve ovo i neki vid iskupljenja.
Srljati se neće, pokušati uz pomoć publike ići korak po korak, poluvrijeme za poluvrijeme i tako se nadati čudu. Jer ako oni povedu, voda je do ušiju, izostaje vjera kao i prava podrška navijača.
Nazad sve po starom, zamisao da Cancela prebaci u vezni red pada u vodu iz razloga što se ekipa ne smije tako brzo izbaciti iz balansa i da za tako nešto treba uigravanja.
To govori da su greške uočene i da se više očekuje od veznog reda.
Čupo je vjerovatno spreman I on će igrati jer kod prekida može biti od velikog značaja. Miler bi trebao započeti utakmicu jer Tuchel misli da će City opet krenuti žestoko na zadnju liniju i da se lopta prebaci na njihovu polovinu bez mnogo peljanja na sredini.
Tu bi, po njemu, došla do izražaja milerovska snalažljivost i osjećaj za gol. Musiala kao džoker.
Mane je u kadru i nije isključeno da bude starter koliko god to čudno zvučalo. Možda očekuje pozitivnu reakciju na sve ovo i neki vid iskupljenja.
Srljati se neće, pokušati uz pomoć publike ići korak po korak, poluvrijeme za poluvrijeme i tako se nadati čudu. Jer ako oni povedu, voda je do ušiju, izostaje vjera kao i prava podrška navijača.
Vom Jäger zum Gejagten
Volio bih vidjeti Musialu umjesto Goretzke,jeste da bi bio veliki rizik i sigurno manje sigurnosti u odbrani,ali nemamo sta izgubiti,imacemo sigurno inicijativu od pocetka,i vise loptu u nogama a tu je Musiala daleko bolji od Goretzke.
Kimicha malo blize odbrani a Mullera Musialu ispred.Krila Sane i Coman i napad Choupo.
Mnogo rizicnija postava ali nemamo sta izgubiti,a mozda bi iznenadio Pepa s takvom postavom.
Nadam se da nece izaci sa postavom koja ce prijw svega brinuti da ne izgubimo jer dosta se prica o tome kako je bitno da se ne obrukaju i ne izgube opet.
Jer ako izadjemo tako nesumnjam da ce remi biti siguran.
Ako ne budemo rizikovali nema se tu sta ocekivati osim tvrde utakmice i cekanja greske nebili se dao jedan gol i doslo do kakve takve pobjede.
A realno vrlo moguce da bas tako izadje iz straha da ne bude novi poraz i jos veca kriza.
Izgleda da u upravi kzbiljno razmisljaju o vecem remontu na ljeto i vecim promjenama.
Izgleda ako se ne uspije sa Osmihenom da je druga opcija David iz Lilla za napad,ili Hojlund iz Atalante.
Sve u svemu mnogo ce zavisiti od veverasnje utakmice,ako opet izgube mislim da ce mnogo igraca biti bivsi.
Ja sam ubjedjen da ako izadjemo hrabro da imamo sanse i da je apsolutno na nama da stavrimo pritisak damo taj prvi gol i onda jos vise napadnemo jer siguran sam da ce i njih proganjati ti porazi iz predhodnih sezona i da je moguce poljuljati ih nekim ranim golom i velikim pritiskom.
Nadam se ludoj noci i petardi veceras,a Sane da nas nosi i pokaze Pepu sta je izgubio.
Ako je ikada bila prilika za budjenje i totalni zaokret sezone onda je veceras,casno izpadanje uz dobru igru i pobjedu isto moze mnogo donijeti ekipi u smislu sampouzdanja
Kimicha malo blize odbrani a Mullera Musialu ispred.Krila Sane i Coman i napad Choupo.
Mnogo rizicnija postava ali nemamo sta izgubiti,a mozda bi iznenadio Pepa s takvom postavom.
Nadam se da nece izaci sa postavom koja ce prijw svega brinuti da ne izgubimo jer dosta se prica o tome kako je bitno da se ne obrukaju i ne izgube opet.
Jer ako izadjemo tako nesumnjam da ce remi biti siguran.
Ako ne budemo rizikovali nema se tu sta ocekivati osim tvrde utakmice i cekanja greske nebili se dao jedan gol i doslo do kakve takve pobjede.
A realno vrlo moguce da bas tako izadje iz straha da ne bude novi poraz i jos veca kriza.
Izgleda da u upravi kzbiljno razmisljaju o vecem remontu na ljeto i vecim promjenama.
Izgleda ako se ne uspije sa Osmihenom da je druga opcija David iz Lilla za napad,ili Hojlund iz Atalante.
Sve u svemu mnogo ce zavisiti od veverasnje utakmice,ako opet izgube mislim da ce mnogo igraca biti bivsi.
Ja sam ubjedjen da ako izadjemo hrabro da imamo sanse i da je apsolutno na nama da stavrimo pritisak damo taj prvi gol i onda jos vise napadnemo jer siguran sam da ce i njih proganjati ti porazi iz predhodnih sezona i da je moguce poljuljati ih nekim ranim golom i velikim pritiskom.
Nadam se ludoj noci i petardi veceras,a Sane da nas nosi i pokaze Pepu sta je izgubio.
Ako je ikada bila prilika za budjenje i totalni zaokret sezone onda je veceras,casno izpadanje uz dobru igru i pobjedu isto moze mnogo donijeti ekipi u smislu sampouzdanja
Ne bih ja kretao sa Musialom, greška je bila i u prvoj utakmici sa njim krenuti, u svakom duelu je izgledao podređeno njihovim veznjacima. Treba netko da se fajta s njima, nažalost ni Goretzka nije u nekoj bajnoj formi, ali vjerujem da je Jo-Leon-Tomica ono što ćemo izvesti. Chupo je pod mus od prve minute pa i pod injekcijama.
Realno, puno je toga na strani Cityja, od rezultata, njihove i naše forme, napadačkog potencijala, zrelosti, samog okruženja oko jedne i druge ekipe ovih nekoliko dana. Ali eto svi se nadamo nekom čudu kad se lopta zakotrlja, nekoj dozi sreće koja nam je možda i izmicala u zadnje vrijeme, pa da krene ulazit i šta treba i šta ne treba, da usmjerimo utakmicu na neki naš mlin. To se možda i može desiti pa da se raspucaju, ali možemo li ne primiti gol, dva, tri, e to ne znam, vidićemo.
Realno, puno je toga na strani Cityja, od rezultata, njihove i naše forme, napadačkog potencijala, zrelosti, samog okruženja oko jedne i druge ekipe ovih nekoliko dana. Ali eto svi se nadamo nekom čudu kad se lopta zakotrlja, nekoj dozi sreće koja nam je možda i izmicala u zadnje vrijeme, pa da krene ulazit i šta treba i šta ne treba, da usmjerimo utakmicu na neki naš mlin. To se možda i može desiti pa da se raspucaju, ali možemo li ne primiti gol, dva, tri, e to ne znam, vidićemo.
Prvu utakmicu ste išli na nadigravanje a trebali ste ući opreznije, ovu ćete vjerojatno ući opreznije a trebali bi ići na glavu, va banque. Nema vajde od standardne računice tipa "ako zabijemo u prvom poluvremenu, pa onda drugog u nastavku, pa onda...", jedino što daje nadu je fanatični, nikad dosad viđeni presing od prve do zadnje 90-te minute, jedino tako se možete nečemu nadati. Ako će se igrat "normalno" jasno da ispadate.
Slazem se u potpunosti,jedini nacin da se ovo dobije rezultatom koji trebamo je da ih bukvalno od prve minute napadnemo,i da unesemo nemir u njihovu igru.ledar je napisao/la: ↑19 apr 2023, 13:41Prvu utakmicu ste išli na nadigravanje a trebali ste ući opreznije, ovu ćete vjerojatno ući opreznije a trebali bi ići na glavu, va banque. Nema vajde od standardne računice tipa "ako zabijemo u prvom poluvremenu, pa onda drugog u nastavku, pa onda...", jedino što daje nadu je fanatični, nikad dosad viđeni presing od prve do zadnje 90-te minute, jedino tako se možete nečemu nadati. Ako će se igrat "normalno" jasno da ispadate.
Standardna igra cekanja i sigunosti odgovara Cityu i ako dozvolimo da oni zaigraju svoju igru onda nemamo sta da ocekujemo.
Nadam se da ce Tuchel imati muda da im kaze da idu u napad od starta i da imamo 90 minuta da zabijemi tri gola bar vise od njih.
Nema se ru sta cekati pa onda kao u 75 krenuti na sve ili nista.
Mi izgubiti nemamo sta veceras,ili poginuti kao junak boreci se ili pobjediti protiv svih mogucih ocekivanja.
A mi to mozemo.
Nadam se da ce i navijaci stati iza tima i napraviti ludu atmosferu jer jednoatavno sve mora biti savrseno da bi sanse bile kakve takve.
A sto ne bi veceras mi bili ti koje ce i sreca pogledati pa da u privih 10-15 minuta damo gol i onda sami sebi damo krila
- bavaraccccc
- Kontakt:
Volim ovaj osjećaj blage nervoze i nemira par sati prije utakmice. Treba nam čudo, ali valjda se zbog čudesa fudbal i igra. Ako sve krene nizbrdo, onda se nadam Tuchelovoj taktičkoj maestralnosti kada uvidi da je bolje zatvoriti utakmicu nego ćoravim očima iglu tražiti. Nešto kontam, da je kakvog magijskog surealizma, i da imam opciju trojicu bivših Bavaraca vratiti, to bi bili: Jeremies, Thiago i Lewan. Jedan da lomi, drugi da pita a treći da zabija 

27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love
- Bayern@heart
- Kontakt:
Zbog svih turbolencija oko kluba i veoma loše forme gotovo svih igrača teško će vcrs biti. I sa ranim vodstvom i možda čak sa dva gol prednosti teško da Rupamecano odradi do kraja Silvu, De brujnea i Erlinga da ne dadnu neki gol.
Volio bih da griješim i da odigaju utakmicu za pamćenje
Volio bih da griješim i da odigaju utakmicu za pamćenje
NIEMALS AUFGEBEN do 15. minute
Ne vidim da ova ekipa moze ici na glavu, i konstantni presing, jer sredina je problem. Nema ni napadača koji će nešto izmisliti bez igre. Krilima treba 500 sansi da daju gol. Nema ni Manea koji bi mogao nesto iz presinga. Osim ako zvijezde na nebu ne budu u liniji ne vidim na koji drugi nacin mozemo proci.
Isto, nema ovdje kuveta za neki ludjacki pressing. Mislim da su male sanse da se igra tako, isto ce se igrati pa ako se uspije uvaljati koji za laznu nadu to je to.sljivo je napisao/la: ↑19 apr 2023, 16:24Ne vidim da ova ekipa moze ici na glavu, i konstantni presing, jer sredina je problem. Nema ni napadača koji će nešto izmisliti bez igre. Krilima treba 500 sansi da daju gol. Nema ni Manea koji bi mogao nesto iz presinga. Osim ako zvijezde na nebu ne budu u liniji ne vidim na koji drugi nacin mozemo proci.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- farinelli123
- Kontakt:
[quote=Saurman post_id=9234555 time=1681915927 user_id=6591]Prolazimo.[/quote]
To bre Saurmane, mora Classico Europeo u 1/2 da bude.
To bre Saurmane, mora Classico Europeo u 1/2 da bude.
•
Dejvis ne liči na sebe, osjeća se usamljeno bla bla...
Ugovor mu važi još dvije godine, hoće na vrh piramide po zaradama u slučaju produžetka.
ManCity i Real spremaju ponudu. Po TM vrijednost mu je 70 M
Ovdje presjeći i izgubiti još jednog dragulja ili i njemu ispuniti sve što traži?
Ugovor mu važi još dvije godine, hoće na vrh piramide po zaradama u slučaju produžetka.
ManCity i Real spremaju ponudu. Po TM vrijednost mu je 70 M
Ovdje presjeći i izgubiti još jednog dragulja ili i njemu ispuniti sve što traži?
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- bavaraccccc
- Kontakt:
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.