FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Eusebio13

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Eusebio13 » 20 apr 2023, 15:29

Tebi je suplja prica kad napisem da je Lewa bio najbolji strijelac i najbolji asistent u godini kad je Bayern osvojio LP
I sta onda da ti covjek odgovori na to

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 20 apr 2023, 15:43

Kahn, Braco, Uli i drugi iz ove ekipe bivših igrača su godinama na udaru medija jer nisu "osjetljivi na ljudska prava" ili to zbog sponzora iz Katara.
Zato sad imaju namjeru da dovedu gej aktivistu Filipa Lama na čelo kluba
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 apr 2023, 15:45

Šuplja je jer imaš crno na bijelo da su u protekle dvije sezone sa njim u timu osvojili "samo" Bundesligu. Da je čovjek duh u velikim utakmicama u nokaut fazi, kada je Bayernu najviše trebao. Da je napad ove sezone postigao najviše golova u ligi, među onima koji su postigli najviše u Ligi Prvaka. Čekali ste čitavu sezonu da plačete za Lewatom, a ovo sada što se desilo je plod milion faktora a ne samo nepostojanja adekvatnog napadača. Normalno da ti fali dobar napadač, ali Bayo je osvajao Ligu Prvaka i sa Mandžukićem, igrao finale sa Olićem. Kad ti je čitava ekipa u rupi i nemaju nikakvog samopouzdanja ne bi ti pomogao ni prime Ronaldo Luiz Nazario de Lima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Eusebio13

Post Postao/la Eusebio13 » 20 apr 2023, 15:50

Lewangoalski 8 godina u klubu ,8 bundesliga 1 liga prvaka
Odlicno,ponavljam nije svako rejal da cesto osvaja ligu prvaka

Ne znam sta se moze izgubiti dolaskom Lahma
Probali smo duo Brace i Kahna ,i ta 2 gospodina su dokazali da nisu sposobni voditi Bayern
Njih dvojica su vise za Regensburg ili Sandhausen

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 20 apr 2023, 15:54

Kriminalno je bilo od Tuhela držati Upamecana dvije utakmice na desnom štoperu i tako žrtvovati Pavarda(javno iznio da preferira igrati štopera) i Mazrauia(javno nezadovoljan minutažom).

Hasan je opsjednut istrošenim igračima iz EPL i to mu je najveća mana. Čim je spomenut Mane rekao sam da je dotični šprinter kojem prolaze najbolje godine. Liverpul nije glup klub i znali su to dobro. Sad se spominje Kejn koji ima 30 tak godina i košta čitav budžet solidnog Bundesligaškog kluba.

Potrebni su jedan kvalitetan centralni vezni i napadač.

Dr. Gregory House

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 apr 2023, 16:01

DRHAUSE je napisao/la:
20 apr 2023, 15:54
Kriminalno je bilo od Tuhela držati Upamecana dvije utakmice na desnom štoperu i tako žrtvovati Pavarda(javno iznio da preferira igrati štopera) i Mazrauia(javno nezadovoljan minutažom).

Hasan je opsjednut istrošenim igračima iz EPL i to mu je najveća mana. Čim je spomenut Mane rekao sam da je dotični šprinter kojem prolaze najbolje godine. Liverpul nije glup klub i znali su to dobro. Sad se spominje Kejn koji ima 30 tak godina i košta čitav budžet solidnog Bundesligaškog kluba.

Potrebni su jedan kvalitetan centralni vezni i napadač.
To je sad u domenu šta bi bilo kad bi bilo. Bayo je ispao u prvom meču gdje je Upamecano direktan krivac za dva gola. Mogao je možda staviti Pavarda i De Ligta, Cancela desno, Daviesa lijevo. Ali i Davies je bio očajan tako da. Mazraoui nije igrao 2 mjeseca, možda čak i više. I ne možeš ga tek tako stavljati u jednoj takvoj utakmici. Slažem se za Manea, Haso ga je doveo da se opere kod navijača zbog odlaska Lewata koji je bio neizbježan. Čisto čuvanje fotelje. Slažem se i za napadača i veznjaka. Samo realno nije neki izbor napadača, ili je to nedokazano ili ne znaju igrati na postavljenu odbranu ili su već prestari. Kanea ni za živu glavu ne treba dovoditi.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 20 apr 2023, 16:02, ukupno mijenjano 1 put.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 20 apr 2023, 16:01

Levandovski je ogroman gubitak i to samo budala može negirati, takvi ljudi nisu vrijedni odgovora. Jedan od najboljih napadača svih vremena bez dileme. Otišao iz kluba muljažama svog agenta Pinija Zahavija.

Zadnjih 10 godina su druga najbolja era Bajerna u historiji, dominacija u Bundesligi i sila u Europi. Činjenica da u Europi nije bilo trofeja koliko je moglo biti ali isto tako je bezobrazno zanemariti svu sudijsku pomoć koju je Real imao da dominira Europskim fudbalom.

Dr. Gregory House

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 20 apr 2023, 16:23

Lewandowski je igrac koji nestaje u velikim utakmicama, to je fakt. Pogledajte sta je Benzema radio prosle sezone, Poljak nikad ni blizu nije odigrao onakvu KO fazu.

Naravno da je za klasu bolji od Motinga ali nedostatak 9ke nije glavni razlog ispadanja nego losa forma u koju nas je uvalila ona laptop prevara u 2. polusezoni. Isto je uradio i u svojoj 1. sezoni gdje ekipa nije licila na sebe pred Villareal.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 20 apr 2023, 16:54

coelho41 je napisao/la:
20 apr 2023, 10:13
Ma jel, ja da se okanim djetinjastog hebavanja, dok su ovdje ti "ozbiljni likovi koji prate Bayu duži niz godina" isto to radili za Nagelsmanna. Evo letim. Simpatično je što smo se svi nadali, odgovornost ovaj put ne snose igrači za razliku od ispadanja od Villareala, ovaj put trener, direktor i sportski direktor su za sve krivi.
Pa ne mozes se ti okanti' kad jesi djete jos uz to, duša boli za Naggijem ☺️

Vidi ga sad ,Naggi nije kriv za Viljareal vec igrači,a sad su svi drugi krivi samo ne igrači,, pa bas kao da brojis tlines godina.
VOLIM BAYERN

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 20 apr 2023, 16:59

Treba dati sanse I prostora Tuchelu ,kad se moglo dati šansu Naggiju da se uči poslu,moze i treba dati šansu I Tuchelu koji je makar nesto napravio u karijeri.
VOLIM BAYERN

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 apr 2023, 17:03

In Tuchel We Trust

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 20 apr 2023, 17:21

Balon je napisao/la:
20 apr 2023, 16:23
Lewandowski je igrac koji nestaje u velikim utakmicama, to je fakt. Pogledajte sta je Benzema radio prosle sezone, Poljak nikad ni blizu nije odigrao onakvu KO fazu.

Naravno da je za klasu bolji od Motinga ali nedostatak 9ke nije glavni razlog ispadanja nego losa forma u koju nas je uvalila ona laptop prevara u 2. polusezoni. Isto je uradio i u svojoj 1. sezoni gdje ekipa nije licila na sebe pred Villareal.
Tacno, manje bi se patili u Bundesu. U lp je zadnji put bio prevaga dok je nosio dres BVBa.
Nur der FCB

toa
Kontakt:

Post Postao/la toa » 20 apr 2023, 17:23

Bundesliga je napisao/la:
20 apr 2023, 17:03
In Tuchel We Trust
Kao onomad in Slomka 😆

Svakako da mu treba dati vremena. Ekipa je pala jos davno, prolaz protiv PSGa nije nikakvo mjerilo. Vec sljedecu utakmicu ti Augsburg daje tri gola.
Ja bih se rijesio i Goretzke i Gnabrya i Manea a za Upamecana treba dobro razmisliti.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 apr 2023, 17:26

Šta ćeš razmisliti za Upamecana kad je lik mrtvi kikser.Jel' treba čekati narednu sezonu da nas opet zavali svojim ludorijama.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Eusebio13

Post Postao/la Eusebio13 » 20 apr 2023, 17:32

Upamecano je kupljen za samo 40m , kad bi ga prodali za 25-30m , nebi to bio prevelik gubitak
Bitno ga je prodati sto prije

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 apr 2023, 17:40

Nažalost, nema šanse da prodaju Upamecana jer se oslanjaju na njegove pasove između linija. Igrač koji baš podsjeća na Alabu, teški kikser ali je igrao zbog toga što je znao poslati pas. A mentalno na nivou tinejdžera i ne zna igrati odbranu.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 20 apr 2023, 18:16

Bundesliga je napisao/la:
20 apr 2023, 17:40
Nažalost, nema šanse da prodaju Upamecana jer se oslanjaju na njegove pasove između linija. Igrač koji baš podsjeća na Alabu, teški kikser ali je igrao zbog toga što je znao poslati pas. A mentalno na nivou tinejdžera i ne zna igrati odbranu.
Volim vas podyebavat i meni je prvom drago kad vas ne ide ali :D
Pratim često podcaste vezane za Bundesligu i gledam kad stignem pa nekako mislim da sam vidio dovoljno situacija u kojim dolazi do problema sa Upamecanom iako ga to ne amnestira.

U Bundesligi ekipe često nemaju kvalitet da izađu visoko Bayernu kad oni izlaze s loptom i onda ta njegova distribucija lopte prema naprijed (očito je da ima naredbu da svaki put traži opciju koja otvara prema naprijed) bude dosta tečna i korisna sve dok se ekipe ne pomjere da zatvore liniju dodavanja koja ide prema strani i dovoljno uđu u sredinu da vrše pritisak na vezni red.
Kako je očito da Bayern ne želi igrati visoke lopte on ko "slijepi vojnik" i dalje traži izlaz kroz pass koji ide po zemlji i tu se stvara masa problema.

Meni tu veliku ulogu igraju Kimmich i Goretzka koji se jednostavno ne znaju ponašati u tim situacijama kao što to radi Modrić ili Kroos koji se spuste koliko god put treba ne bi li iznijeli loptu ili otvorili linije dodavanja.
Ova dvojica su često u jako malom radijusu kretanja u tim situacijama i jednostavno ne čitaju te situacije dovoljno dobro da mu ponude više opcija nego sav teret prebace na njega.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 apr 2023, 18:58

:urnebes:

Skontao je Ulli da nema vajde od bivsih Bayernovaca te je ocito odlucio da uzme stvari u svoje ruke.
Ovim potezom je sebe postavio na mjesto predsjednika Bayerna.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Eusebio13

Post Postao/la Eusebio13 » 20 apr 2023, 19:12

Koga god da dovedu tesko da moze biti gori od Kahna i Brace

I naravno puna podrska Tuchelu,odlican trener

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 20 apr 2023, 20:21

Vrhunski, tako dobar start već dugo nije viđen.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Zlaja83 i 7 gostiju.