FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mislim da je to i zadnja sansa za nas da ostanemo u igri.MocMahale444 je napisao/la: ↑20 apr 2023, 02:57Pet poraza![]()
Bender urucit mu papire ove sekunde. Namjerno onako loose brani ono je katastrofa.
Coca sokira losim potezima.
Napadaca nema.
Sramota treba biti ekipu.
Evo sansa protiv Sirokog.
Ma svi na Široki !!!! Nije to bolest rijetka ...
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
-
- Kontakt:
Ne znam kako se tako moze sve gledati crno i bijelo. Isti taj omladinski pogon kad je Misimovic bio u klubu je igrao kvalf za lige prvaka protiv Atletico Madrida, cinjenica da su se mladi igraci vezali ugovorima, napravio se i transfer Sabanadzovica u AEK, sto kasnije nazalost nije bio slucaj. Moze se reci da nismo izbacili neke za nase uslove vece igrace, ali ipak ne vidim razlog sto se kod nas uvjek gleda ekstremno, crno bijelo na sve.
Bukvalo se igrao. Gredić ostavio milione na računu, u dolasku bili milioni od Evrope, Džeke i još nekih transfera, sve je to spiskao, kao i ono što je došlo kasnije, ponašao se kao da vodi privatnu firmu i kad je vidio da više nema para, ispalio se.PointBlank je napisao/la: ↑20 apr 2023, 20:10Covjek ulozio svoje pare i hoce ih nazad
Mao tse ulozio klupske pare i ne cese se po guyici da ih vrati.. iako ih je sprckao igrajuci se biznisa i kluba..
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
2023 godina neko jos spominje Amara i Senada
Shvatite i jedni i drugi su imali dobrih strana, ali kad su otisli vidio se sav javasluk koji su radili.
I ne pripisujte Amira, Bajica (jedini od kojih smo hajra imali) nikome, kakav Dogan, Zeric, Amar, Senad.. zahvalimo se tadasnjoj situaciji u klubu, Odovicu i tome da nisu Tomic i Kordic dosli da je malo para ostalo nakon amarovog kriminalnog upravljanja klubom, ne bi dobili tu sansu.

Shvatite i jedni i drugi su imali dobrih strana, ali kad su otisli vidio se sav javasluk koji su radili.
I ne pripisujte Amira, Bajica (jedini od kojih smo hajra imali) nikome, kakav Dogan, Zeric, Amar, Senad.. zahvalimo se tadasnjoj situaciji u klubu, Odovicu i tome da nisu Tomic i Kordic dosli da je malo para ostalo nakon amarovog kriminalnog upravljanja klubom, ne bi dobili tu sansu.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Jbt ovi 10 godina vrte pricu Amar vs Miske , koji ste vi pacijenti
Ti vasi idoli i njihovi ljudi uvijek su nam ostavili dugove ,a trosilo se sakom i kapom, Zanmljivo svaku svoju marku koji su posudili vratili su nazad , ali su klub gurali u provaliju 

Igrali se managera.
Amar umislio da je dirketori, Miske umislio da je trener.
Amar umislio da je dirketori, Miske umislio da je trener.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
6 klubova u vrhu tabele, od toga Zrinjski i Borac će sigurno igrati Evropu, dakle 4 ekipe će se boriti za preostala 2 mjesta.
Mislim da će i Velež biti u top 4 i onda ostajemo mi, torpedo i Široki.
Od Širokog smo realno kvalitetniji, već u subotu imamo priliku da ih preteknemo na tabeli. Što se Sarajeva tiče, igraju toplo-hladno tokom cijele sezone, iako su i dosta boljoj formi od nas, ipak imaju nešto teži raspored do kraja.
Mislim da ništa neće biti odlučeno do derbija koji bi mogao biti prekretnica.
I zato kada znamo da još ništa nije izgubljeno, izgurajmo ovo do kraja.
SVI NA ŠIROKI!
Pobjede sve i poraze, mi sa Tobom prošli smo!

Mislim da će i Velež biti u top 4 i onda ostajemo mi, torpedo i Široki.
Od Širokog smo realno kvalitetniji, već u subotu imamo priliku da ih preteknemo na tabeli. Što se Sarajeva tiče, igraju toplo-hladno tokom cijele sezone, iako su i dosta boljoj formi od nas, ipak imaju nešto teži raspored do kraja.
Mislim da ništa neće biti odlučeno do derbija koji bi mogao biti prekretnica.
I zato kada znamo da još ništa nije izgubljeno, izgurajmo ovo do kraja.
SVI NA ŠIROKI!
Pobjede sve i poraze, mi sa Tobom prošli smo!
-
- Kontakt:
Od A do Ž. Ali treba dodati..Virtu4l je napisao/la: ↑20 apr 2023, 20:25Bukvalo se igrao. Gredić ostavio milione na računu, u dolasku bili milioni od Evrope, Džeke i još nekih transfera, sve je to spiskao, kao i ono što je došlo kasnije, ponašao se kao da vodi privatnu firmu i kad je vidio da više nema para, ispalio se.PointBlank je napisao/la: ↑20 apr 2023, 20:10Covjek ulozio svoje pare i hoce ih nazad
Mao tse ulozio klupske pare i ne cese se po guyici da ih vrati.. iako ih je sprckao igrajuci se biznisa i kluba..
Otprilike nesto kao sto je i Amar uradio u dva navrata. Samo sto je Amar isao u krajnost, zaduzivao se preko normale sto kod banaka, kod sebe i saradnika (bez da je ikoga pitao)
da bi ostvario rezultat u nikad slabijoj konkurenciji (Siroki i drugoligas Borac), Sarajevo i Zrinski tri su koplja ispod neto sto su sad.
Trebao je sebi otvoriti privatni klub, pa uzimati pare od transfera (Bekric), dati sebi toliku platu pa onda i igracima bez ikakvog pokrica, 90% slucajeva raditi mimo zakona, egom i neznanjem uticati na transfere Svraka, Zeba, Colic, Kvesic pa isto uticati na Gojaka, Hajradinovica, Hodzica..
Rezultate prvog, a sad na zalost i drugog mandata placamo i danas zajedno sa Misketovim upravljanjem klubom.
Od njih dvojice imamo tribine, teren, titule. I naravno njihov ulaganja koja traze nazad
Ostalo sto nisu znali sve cemo mi vjerovatno platit. A branite ih i dalje.
Zeljo je iznad svega!
-
- Kontakt:
Zamisli platis 10 maraka da bi gledao omara becu kako se vuce po terenu, nedima mekica koji se vrti oko sebe, edina cocalica izbiji-nabiji, aru hodzica ledenog i bendera kratkog kao februar ..
O Željo, tugo moja golema .. bit će bolje! Gdje je i sta radi Ugljesa?
-
- Kontakt:
Ti ne placas svakako.sanjinlego je napisao/la: ↑20 apr 2023, 20:50Zamisli platis 10 maraka da bi gledao omara becu kako se vuce po terenu, nedima mekica koji se vrti oko sebe, edina cocalica izbiji-nabiji, aru hodzica ledenog i bendera kratkog kao februar ..
-
- Kontakt:
Eh sta kazu nema Basic igraca za ovaj sistem.
E nesto novo, njemu trebaju novi igraci a Mulalicu nisu trebali. Kao ne mogu da ispostuju to sto Basic trazi, normalno da ne mogu. Zato si u tom svemu imao trenera koji se ogranicio na prekide, na dosta igre bez rizika (izbij, nabij), budi egal sa svima i ko zabije prvi. Takav roster imamo, nemamo 15 igraca... a hocemo nesto.
Podrska Basicu u svakom slucaju, izgledamo na terenu dobro sa puno rizika i ne srljanja. Kakve ce rezultate imati, to cemo vidjeti. A rezultat je mjerilo.
E nesto novo, njemu trebaju novi igraci a Mulalicu nisu trebali. Kao ne mogu da ispostuju to sto Basic trazi, normalno da ne mogu. Zato si u tom svemu imao trenera koji se ogranicio na prekide, na dosta igre bez rizika (izbij, nabij), budi egal sa svima i ko zabije prvi. Takav roster imamo, nemamo 15 igraca... a hocemo nesto.
Podrska Basicu u svakom slucaju, izgledamo na terenu dobro sa puno rizika i ne srljanja. Kakve ce rezultate imati, to cemo vidjeti. A rezultat je mjerilo.
-
- Kontakt:
O da da da, u gradu svako za te zna. Ne plaćam, ja ulazim bez karte i bez pregleda kao skoro svi na istoku jer tako je naša Uprava dozvolilazeljovolimte je napisao/la: ↑20 apr 2023, 20:55Ti ne placas svakako.sanjinlego je napisao/la: ↑20 apr 2023, 20:50Zamisli platis 10 maraka da bi gledao omara becu kako se vuce po terenu, nedima mekica koji se vrti oko sebe, edina cocalica izbiji-nabiji, aru hodzica ledenog i bendera kratkog kao februar ..

-
- Kontakt:
Puna podrška za Josipa Bendera. On je i dobar!
Galic i Jasarevic koji ne znaju napravit zaleđe, Drina protiv kojeg duel nije dobio samo onaj ko nije probao, a o Cocaliću da ne pričamo .. uvaljivanje lopti bez potrebe, davanje kornera, čuvanje igrača i ostalo ..
Ajde Benderu, okreni taj ringišpil, spasi nas protiv sirokog

Galic i Jasarevic koji ne znaju napravit zaleđe, Drina protiv kojeg duel nije dobio samo onaj ko nije probao, a o Cocaliću da ne pričamo .. uvaljivanje lopti bez potrebe, davanje kornera, čuvanje igrača i ostalo ..
Ajde Benderu, okreni taj ringišpil, spasi nas protiv sirokog

-
- Kontakt:
Pricas brate kao da je nas omladinski pogon svake godine izbacivao vanserijske mlade igrace.
Cinjenica da je nas OP, od rata pa na ovamo bio nesto sto se zove,ipak smo mi Zeljo najveci klub,pa ce ti tu igrati takva selekcija igraca da ces u 5 godina sigurno osvojiti par titula u par kategorija,jer najveca cast je igrati i trenirati u Zelji ili Sarajevu.
Nikakav plan,dobar rad i strategija kod nas nije bila. Sve je bio suhi talenat ,malo skolskih osnovnih stvari,nikakve strategije nikakvog razvoja. Taktike i posebni treninzi,ni u ludilu. Druze ja sam to pisao mnogo puta da se sad ne ponavljam. Puna su vam usta svima OP,a vecina vas pojma nema kako funkcionise taj put od pionira do mladog igraca.
Koga ce sta naucit Fadil i Senad Zeric,Sanin Mesic
Koji su to strucnjaci trenirali klub za vrijeme Dogana.
Nas OP sluzi da bivsi igraci imaju hljeba jesti.
Navodis ovdije neke mailove,a ne navodis stvsri koje je Amar radio omladincima kad nisu htijeli potpisivati po njegovim uslovima. Iste takve ugovore je i on nudio mladim igracima. I upravu je u neku ruku. Danas junior hoce,zajedno sa svojim babama,odmah super ugovor,mjesto u timu itd.
Zato sad i imas mnoge Zeljovce cija djeca uredno igraju u akademiji Sarajeva.
Zato sto hoce i gledaju samo pare kako da sto prije zarade.
Nazalost i stanje u drzavi i nas mentalitet dovode do toga.
Ali garantujem ti bez obzira na sve titule nase djece,sve je to bilo vise stvar nekog renomea i sto po nekom slijedu imas najvecu bazu igraca,nego sto smo mi stvarali i usmjeravali igrace.
Pa sta je djece nase propalo,zato sto nisu bili spremni za ozbiljan seniorski fudbal.
Zar ta priprema ne bi trebala da se desi u OP.
Ti nadjes i navedes jedan faktor,i sad je neko grobar necega,a fula u nasim omladinskim selekcijama bilo na svakom koraku i u svacijem mandatu.
Pa bolan jedan od najboljih igraca kluba,koji je bio i vrlo zapazen omladinac,je morao do 1 tima ici zaobilaznim putem.
Zajko Zeba.
Ja ga znam kad je poceo u FK Arijana. Zajedno smo tu bili i zajedno kasnije u Zelju otisli.
Sta je znao tada,znao je i u 1 timu.
Nista ga u OP nisu naucili vjeruj mi.
Hoces da ti kazem,kako ide trening rahmetli Jusufa Sehovica.
Ako ne trcis i istezes se,ili igras tekmu,imao si par vjezbi izmjena pozicija i mjesta i sut.
Znas kako ide objasnjenje taktike.
Primi predaj,primi predaj,primi predaj,povratna buc.
Ja postujem da imas stav,ti si neko ko je dugo tu,i znas da te postujem,ali nije to bas tako da je samo neko kriv.
Virto brate,nama u 1 timu godinama ne vidis smisljene akcije a kamoli kod djece. Protiv nas godinama ozbiljnije djeluju sve ekipe,nez obzira sto smo mi u 60 posto slucajeva dobijali te tekme.
- mamonelafo
- Kontakt:
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
-
- Kontakt:
Sve se ovo pretvara u Čelik Zenica, nema se više o čemu pričati osim o publici i podrsci, a i to će vremenom da otanji i onda od kluba nece ostati nista, vjerovatno ce i nekretnine neko da poklopi do tada
-
- Kontakt:
Zaganjati Zlomislića iz Rijeke, treća opcija tamo, a bio ekstra dok je branio za Široki odakle se i prodao .. posudba ili nešto, jer Dinamo ne pušta Krkalića!
Kako bi se Harry Maguire uklopio sa Benderom

63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.