LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 feb 2011, 22:19

Konacno ODBRANA ! :roll:

Ponovo extra 3/4 ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 feb 2011, 22:28

Vratili smo se u trecoj...sad ako Kobe proradi mogli bi ovo i dobiti...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 feb 2011, 22:36

Kobe se muci , Harden i Selfalosha ga extra cuvaju, mada sudije dozvoljavaju dosta kontakta nad njim :roll: Javie is a Kobe hater :roll:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 feb 2011, 22:41

Pogodi Kobe vaznu tricu za +7 a onda po meni nepostojeci faul Kobe-ja nad hardenom u napadu...trenutno +4 3 minute do kraja...

EDIT:

Ne mogu da vjerujem sta nisu svirali Bryant-u :twisted:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 feb 2011, 22:48

sramota , ovaj Jevie bas mrzi Bryanta , ubise ga i nema faula :roll:

i sad opet nema faula da bude 2 +1 :roll:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 feb 2011, 22:55

E moj Odome sta radis. :twisted: :twisted:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 feb 2011, 22:55

Jaooo sta uradi Odom...da je pogodio bar jedno slobodno bilo bi gotovo...ovako se moze iskomplikovati...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 feb 2011, 22:55

amerosm je napisao/la:E moj Odome sta radis. :twisted: :twisted:
jbg...dogodi se
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 feb 2011, 22:59

4-0 poslije pauze 8-)

Odlicna odbrana u drugom poluvremenu...Artest uzeo par kljucnih lopti...smijesno sudjenje u par situacija,posebno na kraju...malo srece kod ova 2 posljednja suta za 3 poena...sve u svemu odlicna pobjeda na veoma teskom gostovanju

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 feb 2011, 23:08

Na kraju pobjeda, ankon sto smo u trecoj cetvrtini poceli igrati nasu prepoznatljivu odbranu i time je opao njihov procenat suta za dva odnosno tri poena. Kljucni igrac u odbrani je bio Ron Artest koji je ukrao par lopti i tako nam omogucio da napravimo onu prednost od +7 koju do kraja nismo ispustali. Mogli smo uci u mirniju zavrsnicu da je Fisher malo agresivnije igrao odbranu nad Westbrookom i da je Odom pogodio slobodna bacanja. Kljucni igrac je bio Kobe Bryant koji pogadjao kada je bilo najpotrebnije i postigao je ukupno 17 poena i imao 7 asistencija, dok je najbolji po statistickim podacima bio Pau Gasol s 18 poena i 11 skokova. Takodjerodlicnu partiju je odigrao i Bynum s 16 poena i 10 skokova kao i Artest s 10 poena i dvije ukradene lopte. Odom je u posljednjim utakmicama malo izasao iz ritma i pruza losije partije, no nadam se da ce do PO biti opet onaj stari.

Za kraj bi jos rekao da se potvrdjuje moja cinjenica koju sam napisao prije par dana da se na izrazu lica kod igraca nakon All-Star utakmice primjeti nesto novo tj. da se medjusobno bodre u akcijama, da razgovaraju na terenu, da nakon odlicne akcije jedni durgim prilaze i cestitaju itd itd. Ja ovo licno nisam primjecivao prije
All-Star utakmice i uvijek smo se nekako bili prepustili sudbini. Sljedeca utakmica je u Utorak kod Minnesote.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 feb 2011, 23:34

Na 35 - 22 za Oklahomu kada su nam napravili seriju 7 - 0 vidio sam da cemo da ih dobijemo..Jednostavno, nijednog trenutka ja licno nisam osjecao da bi mogli da izgubimo ovo, nesto slicno prosle godine u finalu u trecoj utakmici u TD Gardenu..

Prava play - off utakmica, u drugom poluvremenu skroz malo je koristio Bynuma u napadu, a vidjelo se da mu u reketu ne mogu da pariraju, ali i kada su nam prisli na 88 - 87 samo je bilo pitanje trenutka kada ce Bryant da pogodi...

P.S. Brzo se istopila prednost od 87 - 80 i to je ono sto se ponavlja citave sezone..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 feb 2011, 23:56

neno#4 je napisao/la:Na 35 - 22 za Oklahomu kada su nam napravili seriju 7 - 0 vidio sam da cemo da ih dobijemo..Jednostavno, nijednog trenutka ja licno nisam osjecao da bi mogli da izgubimo ovo, nesto slicno prosle godine u finalu u trecoj utakmici u TD Gardenu..

Prava play - off utakmica, u drugom poluvremenu skroz malo je koristio Bynuma u napadu, a vidjelo se da mu u reketu ne mogu da pariraju, ali i kada su nam prisli na 88 - 87 samo je bilo pitanje trenutka kada ce Bryant da pogodi...

P.S. Brzo se istopila prednost od 87 - 80 i to je ono sto se ponavlja citave sezone..

Pa sto ne rece da se ne nerviram bezveze :D

Kao sto ti i napisa prava play off utakmica a znamo ko pobjedjuje u istim 8-)

Sa Bynum-om se i dalje radi veoma oprezno i mislim da se zbog toga nije previse forsirao...na kraju krajeva on je svoje i odradio,vukao je tim skoro citavo prvo poluvrijeme...
Artest je sve bolji i bolji...samo neka tako nastavi :mrgreen:

@amerosm

Odom je u padu forme ali covjek je igrao perfektno veci dio sezone tako da mu ovaj mali pad treba oprostiti...bice on dobar...malo me cude ona promasena bacanja jer on se inace ne gubi u zavrsnicama ali kao sto rece i @majestic24 -desava se ...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 27 feb 2011, 23:58

I neki kazu trejduj Artesta. :roll:
Igrac koji je donio sigurno pobjedu veceras, steta sto Durant ne pogodi onu trojku na kraju bas sam zelio produzetke gledati.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 feb 2011, 00:10

adnan24 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Na 35 - 22 za Oklahomu kada su nam napravili seriju 7 - 0 vidio sam da cemo da ih dobijemo..Jednostavno, nijednog trenutka ja licno nisam osjecao da bi mogli da izgubimo ovo, nesto slicno prosle godine u finalu u trecoj utakmici u TD Gardenu..

Pa sto ne rece da se ne nerviram bezveze :D

Kao sto ti i napisa prava play off utakmica a znamo ko pobjedjuje u istim 8-)

Sa Bynum-om se i dalje radi veoma oprezno i mislim da se zbog toga nije previse forsirao...na kraju krajeva on je svoje i odradio,vukao je tim skoro citavo prvo poluvrijeme...
Artest je sve bolji i bolji...samo neka tako nastavi :mrgreen:

@amerosm

Odom je u padu forme ali covjek je igrao perfektno veci dio sezone tako da mu ovaj mali pad treba oprostiti...bice on dobar...malo me cude ona promasena bacanja jer on se inace ne gubi u zavrsnicama ali kao sto rece i @majestic24 -desava se ...
Ako mi vjerujes totalno sam mirno odgledao utakmicu, bez nekog naboja, bio sam uvjeren da cemo da ih dobijemo...Nema nekog posebnog razloga, nego neki feeling jednostavno...

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 feb 2011, 00:13

BIHfan je napisao/la:I neki kazu trejduj Artesta. :roll:
Igrac koji je donio sigurno pobjedu veceras, steta sto Durant ne pogodi onu trojku na kraju bas sam zelio produzetke gledati.
Pa citavo vrijeme ja se trudim ovdje da dokazem da Artest vrijedi, dok ga neki stalno blate, covjek jednostavno koristi ovoj ekipi kada je najpotrebnije...

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 feb 2011, 00:21

Cim je @neno#4 gledao utakmicu to je znacilo da cemo pobjediti. Jos da nam ubuduce javi kada bude gledao utakmicu da se bezveze ne nerviramo. :D :D
Gasol izjavio da pred pocetak produzetaka u Portlandu Phil Jackson uopste nije vodio tzv. time-out vec da je to uradio Kobe Bryant koji se prvo "izderao" na igrace, zatim njemu odrzao lekciju kako mora igrati agresivnije i da mora biti kao "Black Swan" i podsjetio ga na istoimeni film koji su gledali par dana skupa prije utakmice, i da se to za njega isplatilo jer su u OT-u imali par odlicnih akcija. :mrgreen: :mrgreen:
Dobro je rekao @adnan24 kada su neki Larry Browna spominjali kao nasljednika Phila Jacksona, da ce prije Kobe Bryant postati trener-igrac nego da mu ovaj bude trener. :lol: :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 feb 2011, 00:27

neno#4 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:I neki kazu trejduj Artesta. :roll:
Pa citavo vrijeme ja se trudim ovdje da dokazem da Artest vrijedi, dok ga neki stalno blate, covjek jednostavno koristi ovoj ekipi kada je najpotrebnije...

Ja sam bio za trade sa Artestom...pisao sam da ce se on vratiti u formu ali da bi mozda mogli biti i bolji tim ako bi odradili neki trade ..iako je vjerovatno bilo nerealno ocekivati da mozemo dovesti neku zvjerku na toj poziciji...

Ovako nam ostaje da se nadamo da ce Artest imati sto vise "portlanda" do kraja sezone,posebno u PO...

@amerosm

Ma Kobe je opsjednut detaljima i pobjedama...covjek jednostavno mrzi da gubi...i ono sto volim kod njega je da mu nikada nece biti svejedno ako tim gubi i igra lose...nema nista gore za navijace kada igrace u tvom timu zaboli neka stvar za klub i samo je tu da odradi posao...on to pokusava da prenese i na ostale igrace...posebno u ovim utakmicama regularnog dijela...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 feb 2011, 01:01

@ adnan24

znam ja dobro kako je kada su igraci tu samo reda radi da odrade svoj posao, a sta ce na kraju ispasti boli ih neka stvar. Ostali igraci kod Lakersa znaju da smo veliki klub ali za razliku od Kobe-a kojem su Lakersi sve i koji odredjene stvari dozivljava s dosta vise emocija nego ostali. Cist primjer je utakmica protiv NYK kada su Odom i Gasol 1 sekundu prije kraja prvog poluvremena dopustili da nakon promasenog slobodnog bacanja priskoci Stoudemire i zakuca loptu u kos, a ovi otisli svi u svlacionicu a on jos na terenu gdje Shaw pokusava da ga smiri, jos smo otisli s +14 na poluvrijeme, ne daj Boze da je bila utakmica gdje je razlika jedan posjed lopte, ja mislim da bi nekao bas dobro nastradao u svalacionici.
Nego ti izbrisi iz svog potpisa te njegove titule, one ne vrijede jer je u ekipi imao O`Neala i Gasola. :D :D :D :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 feb 2011, 22:44

amerosm je napisao/la:znam ja dobro kako je kada su igraci tu samo reda radi da odrade svoj posao, a sta ce na kraju ispasti boli ih neka stvar.

:lol: :lol: Da nije slucajno Hsv u pitanju :mrgreen:
amerosm je napisao/la:Nego ti izbrisi iz svog potpisa te njegove titule, one ne vrijede jer je u ekipi imao O`Neala i Gasola. :D :D :D :D

I Fishera,Bynuma,Horryja,Odoma,Foxa...znam ja da nije do njega ali volim ja ove nesto slabije igrace koji su uvijek 3-4 opcija u timu... ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 mar 2011, 17:57

Evo jedan klip iz meca sa Portlandom...kao sto bi mnogi rekli,sudije na strani Lakersa:
[youtube][/youtube]

A ovo je iz meca sa Oklahomom...za ovo bi James,Wade ili Melo dobili 4 slobodna da izvedu...
[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.