FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Dabogda umro u snu noćas, šteta što mu preci nisu ubijeni u Auschwitzu pa da ni ne nastane, ojebina ogavna poljska.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Najgore je sto im je ovo jedna od boljih utakmica.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Komentator je retardiran, lik na sva usta hvali Lewandowskog, Raphinhu i Moratu.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
- Shategabri
Rajaz je napisao/la: ↑23 apr 2023, 17:17Ne treba ti nikakva statistika i karijera da vidiš koliko je Fenomeno bolji igrač od poachera Lewandowskog.Sport90 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 16:05Pa zavisi ako gledate Ronaldovu klupsku karijeru - prosječna karijera, sa prosječnim rezultatima, sa prosječnim brojkama. Ako se na to doda reprezentativna karijera sp 98 + sp 2002 dobijete uvid u tu klasu i talenat (koji je realno iskorišten samo za 2-3 WC sezone i za 2 WC turnira) - sad ta rečenica e da nije imao povreda - e da Messi nije trenirao i radio na sebi već vodo prostitutke po noćnim izlascima, mlatio trandze o njemu bi se isto pričalo - e neko voli gledati fakte a neko zamišlja sta bi bilo kad bi bilo.
Karijera Lewe (klupska), Suareza, Benzeme (posebno) je najmanje 5 puta bolja nego R9
Maradona je imao mizernu klupsku karijeru, minus Napoli, pa se smatra najboljim u historiji. Ronaldinho prosječnu pa neće niko pri zdravoj pameti reći da je Lewandowski bolji igrač. Postoji nešto što statistika ne može izmjeriti.
Koševo Zapad
Za eventualnu titulu ce biti najzaslužniji igrači iz odbrane, četvorka : Araujo (on najviše), Christensen, Kounde, Balde.. plus golman Ter Stegen.
Ta četvorka je najzaslužnija, oni su iznijeli ovu sezonu sa ovoliko clean sheetova
aferim momci.
Ojebine Alonsa i Garciu namjerno ne pominjem, jer su nebitni.
Napad je sramotan
prije svega Panjowski i Rafinja, dva igrača kojima se treba što prije zahvaliti.
Ta četvorka je najzaslužnija, oni su iznijeli ovu sezonu sa ovoliko clean sheetova
Ojebine Alonsa i Garciu namjerno ne pominjem, jer su nebitni.
Napad je sramotan
Treba otjerati najboljeg strijelca La Lige i covjeka koji vam je donio titulu? 
Pa kažem ko šta voli. Ja sam fudbal počeo pratiti zbog Ronalda 98 godine. 2002 imao frizuru kao i on na SP. Je li prime Ronalda bolji od od prime Lewe to se ne raspravlja jer jer R9 na vrhuncu jedno od najbolje ikad - ali čovjeku ostane žal što je to svega trajalo 2-3 godine (ako i toliko), sto se taj potencijal i talenat nije iskoristio. Oduzmes R9 SP 2002 i od sveg toga dobiješ neostvarenu karijeru - nikad nije recimo inter odveo do titule prvaka, Ronaldinho prime je isto jedan od najboljih ikad, čovjek je ostvario sve na klupskom nivou i na reprezentativnom i meni bolja i veća karijera od R9 i iz ove pozicije stavljam njega ispred. Maradona je izgladio kult na SP, ali i to što je jedan prosječni ili ispod prosječni Napoli odveo do vrha tad najbolje i najjače lige svijeta - tako da generalno i Diego i Roni su rezultatski postigli puno više od debelog. Statistika ne otkriva mnogo postoji i romantika, ali Lewa je vodio jedan Dortmund do 2-3 titule, do finala LP, Bayern do 6-7 titula, titule LP, evo sad i sa Barcom uzima titulu - u evropskom fudbalu ostavi trag jedno 10 puta veći od R9. R9 nije ništa napravio ni sa internom, ni sa Madridom (ekipe koje su tad ulagale novca ko sad City i PSG). U LP neprimjetan - na marginama. I sve sta ostane od njega je da nama romantičarima pričamo e da je ovo kakav bi to igrač bio.Rajaz je napisao/la: ↑23 apr 2023, 17:17Ne treba ti nikakva statistika i karijera da vidiš koliko je Fenomeno bolji igrač od poachera Lewandowskog.Sport90 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 16:05Pa zavisi ako gledate Ronaldovu klupsku karijeru - prosječna karijera, sa prosječnim rezultatima, sa prosječnim brojkama. Ako se na to doda reprezentativna karijera sp 98 + sp 2002 dobijete uvid u tu klasu i talenat (koji je realno iskorišten samo za 2-3 WC sezone i za 2 WC turnira) - sad ta rečenica e da nije imao povreda - e da Messi nije trenirao i radio na sebi već vodo prostitutke po noćnim izlascima, mlatio trandze o njemu bi se isto pričalo - e neko voli gledati fakte a neko zamišlja sta bi bilo kad bi bilo.
Karijera Lewe (klupska), Suareza, Benzeme (posebno) je najmanje 5 puta bolja nego R9
Maradona je imao mizernu klupsku karijeru, minus Napoli, pa se smatra najboljim u historiji. Ronaldinho prosječnu pa neće niko pri zdravoj pameti reći da je Lewandowski bolji igrač. Postoji nešto što statistika ne može izmjeriti.
- jasonstatham
- Kontakt:
Lewa, Raphinha i Eric su nas mogli koštati pobjede. Srećom tu je Araujo. Danas se vidjelo koliko je važan de Jong. Fenomenalan u veznom.
Nego, ide li još neko (sa Barca Balkans) sa foruma na Real Betis tekmu?
Nego, ide li još neko (sa Barca Balkans) sa foruma na Real Betis tekmu?
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
- Shategabri
Ronaldo u Realu 2 titule i jednom prvi strijelac lige.Sport90 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 19:14Pa kažem ko šta voli. Ja sam fudbal počeo pratiti zbog Ronalda 98 godine. 2002 imao frizuru kao i on na SP. Je li prime Ronalda bolji od od prime Lewe to se ne raspravlja jer jer R9 na vrhuncu jedno od najbolje ikad - ali čovjeku ostane žal što je to svega trajalo 2-3 godine (ako i toliko), sto se taj potencijal i talenat nije iskoristio. Oduzmes R9 SP 2002 i od sveg toga dobiješ neostvarenu karijeru - nikad nije recimo inter odveo do titule prvaka, Ronaldinho prime je isto jedan od najboljih ikad, čovjek je ostvario sve na klupskom nivou i na reprezentativnom i meni bolja i veća karijera od R9 i iz ove pozicije stavljam njega ispred. Maradona je izgladio kult na SP, ali i to što je jedan prosječni ili ispod prosječni Napoli odveo do vrha tad najbolje i najjače lige svijeta - tako da generalno i Diego i Roni su rezultatski postigli puno više od debelog. Statistika ne otkriva mnogo postoji i romantika, ali Lewa je vodio jedan Dortmund do 2-3 titule, do finala LP, Bayern do 6-7 titula, titule LP, evo sad i sa Barcom uzima titulu - u evropskom fudbalu ostavi trag jedno 10 puta veći od R9. R9 nije ništa napravio ni sa internom, ni sa Madridom (ekipe koje su tad ulagale novca ko sad City i PSG). U LP neprimjetan - na marginama. I sve sta ostane od njega je da nama romantičarima pričamo e da je ovo kakav bi to igrač bio.Rajaz je napisao/la: ↑23 apr 2023, 17:17Ne treba ti nikakva statistika i karijera da vidiš koliko je Fenomeno bolji igrač od poachera Lewandowskog.Sport90 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 16:05Pa zavisi ako gledate Ronaldovu klupsku karijeru - prosječna karijera, sa prosječnim rezultatima, sa prosječnim brojkama. Ako se na to doda reprezentativna karijera sp 98 + sp 2002 dobijete uvid u tu klasu i talenat (koji je realno iskorišten samo za 2-3 WC sezone i za 2 WC turnira) - sad ta rečenica e da nije imao povreda - e da Messi nije trenirao i radio na sebi već vodo prostitutke po noćnim izlascima, mlatio trandze o njemu bi se isto pričalo - e neko voli gledati fakte a neko zamišlja sta bi bilo kad bi bilo.
U LP zabio hattrick na Old Traffordu, strašna partija.
Da je mogao više, sigurno.
Od Lewe bolji u svakom slučaju, ne svodi se sve na broj datih golova.
Bayern se svakako pretplatio na titule u Bundesa.
Koševo Zapad
Nije osvojio titulu ni sa Barcelonom (doduše jedna sezona)Shategabri je napisao/la: ↑23 apr 2023, 19:57Ronaldo u Realu 2 titule i jednom prvi strijelac lige.Sport90 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 19:14Pa kažem ko šta voli. Ja sam fudbal počeo pratiti zbog Ronalda 98 godine. 2002 imao frizuru kao i on na SP. Je li prime Ronalda bolji od od prime Lewe to se ne raspravlja jer jer R9 na vrhuncu jedno od najbolje ikad - ali čovjeku ostane žal što je to svega trajalo 2-3 godine (ako i toliko), sto se taj potencijal i talenat nije iskoristio. Oduzmes R9 SP 2002 i od sveg toga dobiješ neostvarenu karijeru - nikad nije recimo inter odveo do titule prvaka, Ronaldinho prime je isto jedan od najboljih ikad, čovjek je ostvario sve na klupskom nivou i na reprezentativnom i meni bolja i veća karijera od R9 i iz ove pozicije stavljam njega ispred. Maradona je izgladio kult na SP, ali i to što je jedan prosječni ili ispod prosječni Napoli odveo do vrha tad najbolje i najjače lige svijeta - tako da generalno i Diego i Roni su rezultatski postigli puno više od debelog. Statistika ne otkriva mnogo postoji i romantika, ali Lewa je vodio jedan Dortmund do 2-3 titule, do finala LP, Bayern do 6-7 titula, titule LP, evo sad i sa Barcom uzima titulu - u evropskom fudbalu ostavi trag jedno 10 puta veći od R9. R9 nije ništa napravio ni sa internom, ni sa Madridom (ekipe koje su tad ulagale novca ko sad City i PSG). U LP neprimjetan - na marginama. I sve sta ostane od njega je da nama romantičarima pričamo e da je ovo kakav bi to igrač bio.Rajaz je napisao/la: ↑23 apr 2023, 17:17
Ne treba ti nikakva statistika i karijera da vidiš koliko je Fenomeno bolji igrač od poachera Lewandowskog.
Sa Internom krompir, sa Realnim samo 1 titula (ne dvije), sa Milanom Krompir - sve ekipe vrhunske i najveći favoriti sa najvećim budzetima. U LP odigrao od čitave karijere 1 utakmicu vrhunsku - ne znam je li ikad i polufinale dobacio. Pa Lewat je tvog Reala sa Dortmund (koji je btw duplo slabiji od svake Ronaldove ekipe) poprskao sa 4 komada.
Dortmund nije predodrijedjen pa ih je 2 puta vodio do titule, 5-6 puta je bio najbolji strijelac l, najbolji strijelac LP sigurno više od 1 puta. Ja ne sporim da kao talenat Lewa i R9 se ne mogu podesiti, i ako bi birao igrača po jednoj sezoni ili po vrhuncu (pa makar taj vrhunac trajao i 1 sezonu) od 100 puta 100 puta bi uzeo R9 - ali ako bi birao po karijeri, postignućima i tragu ostavljenom od 100 puta 100 puta bi izabrao Lewu.
Zadnja izmjena: Sport90, dana/u 23 apr 2023, 21:23, ukupno mijenjano 1 put.
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
- Shategabri
Sport90 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 21:15Nije osvojio titulu ni sa Barcelonom (doduše jedna sezona)Shategabri je napisao/la: ↑23 apr 2023, 19:57Ronaldo u Realu 2 titule i jednom prvi strijelac lige.Sport90 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 19:14
Pa kažem ko šta voli. Ja sam fudbal počeo pratiti zbog Ronalda 98 godine. 2002 imao frizuru kao i on na SP. Je li prime Ronalda bolji od od prime Lewe to se ne raspravlja jer jer R9 na vrhuncu jedno od najbolje ikad - ali čovjeku ostane žal što je to svega trajalo 2-3 godine (ako i toliko), sto se taj potencijal i talenat nije iskoristio. Oduzmes R9 SP 2002 i od sveg toga dobiješ neostvarenu karijeru - nikad nije recimo inter odveo do titule prvaka, Ronaldinho prime je isto jedan od najboljih ikad, čovjek je ostvario sve na klupskom nivou i na reprezentativnom i meni bolja i veća karijera od R9 i iz ove pozicije stavljam njega ispred. Maradona je izgladio kult na SP, ali i to što je jedan prosječni ili ispod prosječni Napoli odveo do vrha tad najbolje i najjače lige svijeta - tako da generalno i Diego i Roni su rezultatski postigli puno više od debelog. Statistika ne otkriva mnogo postoji i romantika, ali Lewa je vodio jedan Dortmund do 2-3 titule, do finala LP, Bayern do 6-7 titula, titule LP, evo sad i sa Barcom uzima titulu - u evropskom fudbalu ostavi trag jedno 10 puta veći od R9. R9 nije ništa napravio ni sa internom, ni sa Madridom (ekipe koje su tad ulagale novca ko sad City i PSG). U LP neprimjetan - na marginama. I sve sta ostane od njega je da nama romantičarima pričamo e da je ovo kakav bi to igrač bio.
Sa Internom krompir, sa Realnim samo 1 titula (ne dvije), sa Milanom Krompir - sve ekipe vrhunske i najveći favoriti sa najvećim budzetima. U LP odigrao od čitave karijere 1 utakmicu vrhunsku - ne znam je li ikad i polufinale dobacio. Pa Lewat je tvog Reala sa Dortmund (koji je btw duplo slabiji od svake Ronaldove ekipe) poprskao sa 4 komada.
Dortmund nije predodrijedjen pa ih je 2 puta vodio do titule, 5-6 puta je bio najbolji strijelac l, najbolji strijelac LP sigurno više od 1 puta. Ja ne sporim da kao talenat Lewa i R9 se ne mogu podesiti, i ako bi birao igrača po jednoj sezoni ili po vrhuncu (pa makar taj vrhunac trajao i 1 sezonu) od 100 puta 100 puta bi uzeo R9 - ali ako bi birao po karijeri, postignućima i tragu ostavljenom od 100 puta 100 puta bi izabrao Lewu.

A u Barsi onu sezonu skoro gol po utakmici, 46-43, dakle Messi sezona.
Lewe se po tome i sjećam, dakle ekvivalent Ronaldovom Unitedu.
Kad mu na Areni vrte onih 90 golova, zapitaš se koliko je realno da ih je dao toliko. Al eto, dao ih je.
U Dortmundu je fakat bio top, odličan i u Bayernu, ali se vidio taj choke koji gledamo i u Barsi.
Lewa ima više trofeja, al je Ronaldo bolji igrač, napadač.
Jasno, ne gledamo ih kroz istu prizmu.
Mogli bismo onda i Ronaldinhu štošta prigovoriti, no vidjeli smo dovoljno kao i za debelog.
Lewa je pak čudo što se tiče Poljske tu nema šta.
Nešto poput našeg Džeke.
Koševo Zapad
Sezone 06/07 je napustio Real i otišao u Milan na polusezoni. U prvom dijelu je odigrao 7 utakmice i dao 1 gol - eto možeš mu i tu titulu pripisati. Ronaldo u klupskom fudbalu čitavu karijeru je choke. Dovede u Inter da donese titulu - krompir. U Realu sa Zidaneom, Beckamom Raulom i ostalim zvijezdama u LP krompir u spaniji samo 1 titula i ta jedva. Sa strašnim Milanom ništa. Ne znam je li 20 golova u LP prebacio - ne kontam kako je Lewa choke koji sve osvojio po 2 puta najmanje, a ovaj nije ništa osvojio, statistika prazna i on nije choke jer je zabio 3 gola Unitedu i to je sve sta se izdvaja iz te klupske karijere. Ronaldinho je osvojio sa Barcom sve gdje izdominirao na najvećem mogućem nivou, ovjio seria A sa Milanom - je li moglo to potrajati još 4-5 sezona jeste, ali je li puno bolje nego R9 - puno puno puno bolje.Shategabri je napisao/la: ↑23 apr 2023, 21:43Sport90 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 21:15Nije osvojio titulu ni sa Barcelonom (doduše jedna sezona)Shategabri je napisao/la: ↑23 apr 2023, 19:57
Ronaldo u Realu 2 titule i jednom prvi strijelac lige.
Kad mu na Areni vrte onih 90 golova, zapitaš se koliko je realno da ih je dao toliko. Al eto, dao ih je.
U Dortmundu je fakat bio top, odličan i u Bayernu, ali se vidio taj choke koji gledamo i u Barsi.
Mogli bismo onda i Ronaldinhu štošta prigovoriti, no vidjeli smo dovoljno kao i za debelog.
Nešto poput našeg Džeke.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Pa ako gledaš ko je bolji igrač, jedino možeš gledati veći "impact", utjecaj na ekipu. Ko više ekipu podigne. Lewa realno ništa specijalno, eto kakav ima uspjeh sa Poljskom ili nikakav, a ima opet odlične igrače tamo iza sebe. Eto @Shategabri je spomenuo Džeku, po meni mnogo veći utjecaj, mnogo više Džeko podigne BiH nego Lewa Poljsku. Dortmund strašna ekipa sa Gotzeom, Reusom, Gundoganom, Bayern isto strašna ekipa gdje je Lewa u velikim utakmicama imao ozbiljan choke, evo i sada u Barsi. Realno, ništa nam nije donio više nego što smo imali u Aubi u drugoj polusezoni.
Ronaldo, mnogo mnogo veći utjecaj u svim ekipama. Dizao ih je sigurno nivo više, treba uzeti u obzir da je tadašnja Serija A mnogo bliže današnjoj Premijer ligi nego današnjoj Seriji A.
Lewa je barem po meni samo vrhunski finisher, ostalo i nije nešto specijalno.
Ronaldo, mnogo mnogo veći utjecaj u svim ekipama. Dizao ih je sigurno nivo više, treba uzeti u obzir da je tadašnja Serija A mnogo bliže današnjoj Premijer ligi nego današnjoj Seriji A.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Sport90 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 21:54Sezone 06/07 je napustio Real i otišao u Milan na polusezoni. U prvom dijelu je odigrao 7 utakmice i dao 1 gol - eto možeš mu i tu titulu pripisati. Ronaldo u klupskom fudbalu čitavu karijeru je choke. Dovede u Inter da donese titulu - krompir. U Realu sa Zidaneom, Beckamom Raulom i ostalim zvijezdama u LP krompir u spaniji samo 1 titula i ta jedva. Sa strašnim Milanom ništa. Ne znam je li 20 golova u LP prebacio - ne kontam kako je Lewa choke koji sve osvojio po 2 puta najmanje, a ovaj nije ništa osvojio, statistika prazna i on nije choke jer je zabio 3 gola Unitedu i to je sve sta se izdvaja iz te klupske karijere. Ronaldinho je osvojio sa Barcom sve gdje izdominirao na najvećem mogućem nivou, ovjio seria A sa Milanom - je li moglo to potrajati još 4-5 sezona jeste, ali je li puno bolje nego R9 - puno puno puno bolje.Shategabri je napisao/la: ↑23 apr 2023, 21:43Sport90 je napisao/la: ↑23 apr 2023, 21:15
Nije osvojio titulu ni sa Barcelonom (doduše jedna sezona)
Nešto poput našeg Džeke.
Svaka ti cast druze ,napokon neko objektivan
Fudbalskim romanticarima je vjerovatno i Lev Yashin bolji golman od Neuera
- Shategabri
Ovo oko Džeke i Lewe, mislim to koliko su anomalije kao igrači iz svojih zemalja.NisamInSajder je napisao/la: ↑23 apr 2023, 21:55Pa ako gledaš ko je bolji igrač, jedino možeš gledati veći "impact", utjecaj na ekipu. Ko više ekipu podigne. Lewa realno ništa specijalno, eto kakav ima uspjeh sa Poljskom ili nikakav, a ima opet odlične igrače tamo iza sebe. Eto @Shategabri je spomenuo Džeku, po meni mnogo veći utjecaj, mnogo više Džeko podigne BiH nego Lewa Poljsku. Dortmund strašna ekipa sa Gotzeom, Reusom, Gundoganom, Bayern isto strašna ekipa gdje je Lewa u velikim utakmicama imao ozbiljan choke, evo i sada u Barsi. Realno, ništa nam nije donio više nego što smo imali u Aubi u drugoj polusezoni.
Nije sad da Poljska izbacuje ovakve igrače često, a mi Džeku gledamo sad i pitanje je kad će takav igrač biti sa naših prostora.
Ma Ronaldo deba je bio svijet za sebe.
Al opet kažem, @Sport90 drugačije kvalifikuje kakav je ko igrač, njemu je mjerodavno trofeji i golgeterski učinak.
Dok mi gledamo nešto drugo...
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.