FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
50%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 169

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 24 apr 2023, 10:05

NazorUso je napisao/la:
24 apr 2023, 09:56
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
24 apr 2023, 09:51
NazorUso je napisao/la:
24 apr 2023, 09:42
Najjaci argument ovih koji "vole Sarajevo i ne navijaju za aylu i mirzu nego za klub" je taj da ako ode Mirvic - bankrotirat cemo, ugasiti se, cekat ce nas sudbina Celika...
Svi znamo da to nije istina, ali evo i da jeste - zar vi ne navijate za klub, bez onzira gdje bio i ko u njemu bio ???
Malo kontradiktorni trubaci...
pa teska nas sudbina ceka. Nije bas da investitori stoje u redu. Pa svjez ti je primjer sta se desi kada ostanes bez investitora, skupljas igrace, igraju za dz itd itd. Prvo naci investitora pa tjerati sadasnjeg. Isto tako i sa trenerom.
I na kraju ulozilo se u ekipu kao nikad, koliko god Mirvic fula imao ne moze se reci da ne zeli da nesto napravi.
Zar moze teza sudbina od ove ? Rezultati za qrac, navijaci podijeljeni, krimimal i kriminalci oko kluba, masnokosa kerina trener, navijacica zeljkana direktorica... Mogao bi do sutra nabrajati "divnu situaciju" u klubu.
moze brate vjeruj da ima uvijek gore od goreg. Nije nam bajna situacija ali moramo se ujesti za jezik i izdrzati ovaj ludi prelazni period. I Mirvic se gubi sto je meni sasvim normalno. Pokusao je sa par trenera, poplacao bruku igraca koji su prodefilovali. Ide im na noge da potpise ugovor, svasta nesto pozitivno radi. Stvarno je viska spominjati sta ne valja. Ugl me boli da Horde svoju borbu vode a u kopu nisu. Nedopustivo! Nema agenture da se moras premjestiti nego svi ko jedan. Ovima sto prizivamo odlazak - pa nije nicija do zore dont worry

I kakvi kriminalci? Svakako je nemoguce nekome poznanstva zabraniti, misle ovi lafo kriminalci da ce biti i kajmaka za njih a realnost je da su se prisili samo ovom strucnom stabu kojem su platili kiselu i nargilu.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 24 apr 2023, 10:06

bordobijeli je napisao/la:
24 apr 2023, 09:20
Dzafić se ne krece dovoljno i tu završava sva prica, ko ne moze da trči u modernom fudbalu ne moze ni igrati.
Jucer je istracao jedini sprint na utakmici,i poslije njega je sjeo i tražio izmjenu.

Onako licno ga gotivim dobar je momak,ali fulili smo debelo sa njim,al to je Dudiceva vizija fudbala dovesti igraca iz PL koji ima 30 + godina,koji pri tom ima samo tu izlaznu sezonu ima dobru,sve prije toga bio prosjek.

Generalno mi smo jucer izgledali vrlo loše jel smo protiv sebe imali ekipu koja je atletski puno bolja od nas.

Sreca sto u PL nema skoro nikako vise takvih ekipa,jel nam ne odgovara u deficitu smo sa trkom pogotovo kad izvede ekipu kao jucer gdje fakticki pocnemo sa pola tima dizelaša.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 24 apr 2023, 10:07

24 apr 2023, 10:05
NazorUso je napisao/la:

pa teska nas sudbina ceka. Nije bas da investitori stoje u redu. Pa svjez ti je primjer sta se desi kada ostanes bez investitora, skupljas igrace, igraju za dz itd itd. Prvo naci investitora pa tjerati sadasnjeg. Isto tako i sa trenerom.
I na kraju ulozilo se u ekipu kao nikad, koliko god Mirvic fula imao ne moze se reci da ne zeli da nesto napravi.
Zar moze teza sudbina od ove ? Rezultati za qrac, navijaci podijeljeni, krimimal i kriminalci oko kluba, masnokosa kerina trener, navijacica zeljkana direktorica... Mogao bi do sutra nabrajati "divnu situaciju" u klubu.
moze brate vjeruj da ima uvijek gore od goreg. Nije nam bajna situacija ali moramo se ujesti za jezik i izdrzati ovaj ludi prelazni period. I Mirvic se gubi sto je meni sasvim normalno. Pokusao je sa par trenera, poplacao bruku igraca koji su prodefilovali. Ide im na noge da potpise ugovor, svasta nesto pozitivno radi. Stvarno je viska spominjati sta ne valja. Ugl me boli da Horde svoju borbu vode a u kopu nisu. Nedopustivo! Nema agenture da se moras premjestiti nego svi ko jedan. Ovima sto prizivamo odlazak - pa nije nicija do zore dont worry

I kakvi kriminalci? Svakako je nemoguce nekome poznanstva zabraniti, misle ovi lafo kriminalci da ce biti i kajmaka za njih a realnost je da su se prisili samo ovom strucnom stabu kojem su platili kiselu i nargilu.
Cuj kakvi kriminalci ???
Evo raspitaj se kod provjerenih forumasa zasto je Kodro "odustao" od klupe iako je sve dogovorio...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 24 apr 2023, 10:12

Kazu sendvicari, bolje doc i pljuvat Mirzu i Aylu 90 minuta, bolje da ih proziva 10 hiljada ljudi. A juce u dva navrata se culo "Mirza odlazi", skandiralo po 50ak ljudi oba puta, i to nakon 3-4 ponavljanja uguseno. Koga ba zavaravate? :rol: :rol: :rol: :rol:

Protiv Sirokog i sokici na ulazu pa da dodje i 15 hiljada. Ako bude privjesak za kljuceve ili olovka, doci ce i 20. Ljubav za Aylu mjere nema. :ljepota:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 24 apr 2023, 10:12

Uinatsvima je napisao/la:
24 apr 2023, 09:57
NazorUso je napisao/la:
Najjaci argument ovih koji "vole Sarajevo i ne navijaju za aylu i mirzu nego za klub" je taj da ako ode Mirvic - bankrotirat cemo, ugasiti se, cekat ce nas sudbina Celika...
Svi znamo da to nije istina, ali evo i da jeste - zar vi ne navijate za klub, bez onzira gdje bio i ko u njemu bio ???
Btw kad smo već kod investitora, oduvijek me zanimalo zasto nikad nismo pokušali da uspostavimo kontakte s nekim iz zaljevskih zemalja, obzirom da je za njih novac koji bi investirali u nas nista, a mi bismo bili među najbogatijim na balkanu
Jaro moj kad bi to tako islo, da se daju pare tek tako i da smo mi toliko zanimljivi nekom bogatom arapu. Igras Premier ligu ali ne Engleske nego BiH, interesovanje za istu nije da je malo, nego ne postoji!

Kako ne moze gore? Haha pa joj ja ne znam gdje neki zive. Godina i jace imali primjer kako je kad nema plate pola godine, pa prokockas sve zivo itd i sad se neko pita zar moze gore.?
Pa evo kad ne znate da moze gore, sta bi bilo da se nastavilo NE ULAGANJE Nam-a a nije se nasao drugi investitor? Gdje bi to islo dalje? Evo recimo do sada bi bili par milki u minusu milijardu posto!
Daj ba, Mirvic ima hiljadu mana ali tjerati ga i zamisljati bilo sta a da nemas drugog nekog je navijanje za propast kluba i to je fakt! Pa vi sad mastajte uspjesan klub bez investitora...

Ako se desi da taj isti Mirvic ne bude isplacivao plate, klub ne bude dovodio imena kakva dovodi i vidis da ide sve u 3 lijepe, e onda bojkot protiv vlasnika kakav sad pokusavaju napraviti hz protiv 2 ebena covjeka ima smisla i SVI bi ga podrzali! Ruku dajem da niko nebi dosao na kosevo, jer bi egzistencija kluba bila upitna. A ovo Mirza ide pitanje vremena kao i Ajlah i da jedemo muda da ne idemo na utakmice i zbog toga bojkot.. Meni nema logike, a vidim ni 80% raje

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 24 apr 2023, 10:13

NazorUso je napisao/la:
24 apr 2023, 10:07
24 apr 2023, 10:05
NazorUso je napisao/la:

Cuj kakvi kriminalci ???
Evo raspitaj se kod provjerenih forumasa zasto je Kodro "odustao" od klupe iako je sve dogovorio...
kodro odbio jer mu nasi odmah nisu dali sve sto je zelio pa mu se javili na rep. pauzi.
Kazem ti kriminalci su tu zahvaljujuci nasem nestrucnom stabu kojeg kupe s kiselom i shisom. Kad njih ne bude nece biti ni tih strasnih krimosa lesinara
- 1 9 4 6 -

ZipSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la ZipSarajevo » 24 apr 2023, 10:14

NazorUso je napisao/la:
NazorUso je napisao/la:
Nismo se ugasili kad se Nam povukao, pa necemo ni sad kad su redovne plate i kad ima para.
Sto se tice rezultata, od kad je bojkot na snazi, mi smo drug/treca ekipa lige i od -8 dosli do 0 bofova u borbi za evropu.
Sto se tice krimosa i ayle, tu si uprsvu

Da je idealno nije, al nije ni pred raspadom klub

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 24 apr 2023, 10:14

feniksptica je napisao/la:
23 apr 2023, 23:58
Govorio sam to skoro a opet cu. Lijecite posljedice a ne uzrok.

I mene da neko postavi negdje za direktora a nisam za to grabio bi i rukama i nogama da sto duze budem tu.

Naravno da oni trebaju dobiti otkaze ali nisu se oni sami ni postavili na te pozicije sigurno. Odlazak nista ne rjesava, opet ostaju glave koje su donijele taku odluku i bit ce tu da odluce ko ce bit sledeci direktor i trener.
Naravno da je najbolje lijeciti uzrok.
Uzrok dovodjenja nesposobnih je Mirvic. Ali uzrok uzasnih igara je Mirza.
Za Mirzu i Ajlu je nivo kompetentnosti ocigledan. Logicno da hoces bolje. Plus oboje "vole" klub zbog beneficija a ne toplih emocija. Tu takodje spadaju Zip i Aylina brigada botova. Svima im je stalo do Sarajeva ali razlozi su im malo kvarni.

Sto se Ismira tice, imao je lose savjetnike. Ako nakon ovih opet uradi nesto slicno onda je za ocekivati da se i prozivke promijene. Ovo mu je prvi put pa se svi nadamo da je nenamjerna greska. Djelovao je da iskreno voli klub. Vidjecemo, ja sam za to da se fokusiramo na ocigledno, a nikad nije kasno ici dalje.

Ako ovaj nacina bojkota ne upali, ima pametnih koji ce traziti bolja rjesenja. Od sviju u klubu, Horde bar nisu nikad izdale. Cisto im je srce i namjere i ja to postujem. Zato im i vjerujem ali nema garancija za uspjeh ovog bojkota. Jasno mi je i to sam prihvatio, kao sto znam ako u ovoj saban ligi i izadjemo u Evropu - to nam nista ne znaci na duze staze, kao sto nam ni one 2 zadnje titule sada nista ne pomazu. Da - bolja statistika trofeja da prcamo kone, ali smo zivotnu sansu propustili. Da se onda dobro i iskreno radilo, zadjne 3 godine bi bez sekiracije uzimali titule a u buducnosti bi vise pricali o Evropi nego lokalnom prvenstvu. I funkcionisali bi bez pomoci sa strane, da ne zavisimo od investitora i njihovih savjetnika. A uzevsi u obzir kakve uslove imamo, ono sto klub sada postize je uzasno.

Iako se Ayline pudlice nadaju da ce Evropom spasiti svoje zicagu.

"I mene da neko postavi negdje za direktora a nisam za to, grabio bi i rukama i nogama da sto duze budem tu. " - ja ne, mene bi ponos sprijecio da tako radim jer valja meni zivjeti sa sobom i brijati se svaki dan. Tebe mogu lagati stalno ali sebe malo teze. Ali priznam da je to laksa zivotna linija. Sreca pa nisi u Rusiji - tamo visoki funkcioneri masovno skacu kroz prozor (ne znam da li je dobrovoljno). :D

Osnovni zahtjevi za direktora kluba su sposobnost (poslovna i fudbalska) i reputacija (vecinom se pretvara i u konekcije). Funkcija direktora je ogledalo kluba a mi kao jos najveci u drzavi bi trebali pazljivije birati ljude na tu funkciju. A mi bas ni jedno od to dvoje. Doduse Sabra se bavila zenskim fudbalom a ova sada ima SDA-balijske veze protkane zapadnim parolama.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 apr 2023, 10:16

Ljudi nece Mirvic otići dok neko ne kupi od njeg dionice stvarno ne razumijem kako mislite otjerati Tana i Mirvica. Laz je da nikad gora situacija nije bila, puno bolja je nego u periodu Sabrine i Kasuma kad igraci nisu dobili 6 mjeseci platu i kad smo izgubili 13 bodova prednosti i titulu,podsjeticu da su nas tad tuzili igraci morali smo djaba pustiti Milicevica i slicne kvalitetne igrace.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 24 apr 2023, 10:17

napoleon72 je napisao/la:
24 apr 2023, 10:12
Kazu sendvicari, bolje doc i pljuvat Mirzu i Aylu 90 minuta, bolje da ih proziva 10 hiljada ljudi. A juce u dva navrata se culo "Mirza odlazi", skandiralo po 50ak ljudi oba puta, i to nakon 3-4 ponavljanja uguseno. Koga ba zavaravate? :rol: :rol: :rol: :rol:

Protiv Sirokog i sokici na ulazu pa da dodje i 15 hiljada. Ako bude privjesak za kljuceve ili olovka, doci ce i 20. Ljubav za Aylu mjere nema. :ljepota:
Atmosfera ko kad su zvezi ili partizanu zabranili dolazak navijaca pa samo djeca bili na tribinama. Nikad neces spriejciti narod da dolazi. Tu je bilo penzionera, djece bruku, porodica a Boga mi i onih sto im je tesko izdvojiti 10 KM za kartu pa dodju kad su ovakve prilike. I onih sto ne navijaju za Sarajevo uopste, dijaspore, gostiju raznoraznih. Nego razmisljajte kako borbu preformulisati?
Sto pravite problem izmedju nas samih??
- 1 9 4 6 -

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 24 apr 2023, 10:17

Hocemo, a vi se opet skupite pa snimajte. Posaljite nam slike. Mada s obzirom da vas vise od pola sto ovdje pise nije iz Sarajeva, ne vjerujem da ste otisli u kafanu podrzati hz. Ali, ipak samo ste vi pravi navijaci, ovo sve ostalo 80% se prodaju itd itd.. Joj prica sviju mi :rol:

VRIJEDJANJE tipa ovoga svaki put doda par ljudi koji ce pljunuti po tom bojkotu!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 24 apr 2023, 10:19

nokee je napisao/la:
Uinatsvima je napisao/la:
24 apr 2023, 09:57

Btw kad smo već kod investitora, oduvijek me zanimalo zasto nikad nismo pokušali da uspostavimo kontakte s nekim iz zaljevskih zemalja, obzirom da je za njih novac koji bi investirali u nas nista, a mi bismo bili među najbogatijim na balkanu
Jaro moj kad bi to tako islo, da se daju pare tek tako i da smo mi toliko zanimljivi nekom bogatom arapu. Igras Premier ligu ali ne Engleske nego BiH, interesovanje za istu nije da je malo, nego ne postoji!

Kako ne moze gore? Haha pa joj ja ne znam gdje neki zive. Godina i jace imali primjer kako je kad nema plate pola godine, pa prokockas sve zivo itd i sad se neko pita zar moze gore.?
Pa evo kad ne znate da moze gore, sta bi bilo da se nastavilo NE ULAGANJE Nam-a a nije se nasao drugi investitor? Gdje bi to islo dalje? Evo recimo do sada bi bili par milki u minusu milijardu posto!
Daj ba, Mirvic ima hiljadu mana ali tjerati ga i zamisljati bilo sta a da nemas drugog nekog je navijanje za propast kluba i to je fakt! Pa vi sad mastajte uspjesan klub bez investitora...

Ako se desi da taj isti Mirvic ne bude isplacivao plate, klub ne bude dovodio imena kakva dovodi i vidis da ide sve u 3 lijepe, e onda bojkot protiv vlasnika kakav sad pokusavaju napraviti hz protiv 2 ebena covjeka ima smisla i SVI bi ga podrzali! Ruku dajem da niko nebi dosao na kosevo, jer bi egzistencija kluba bila upitna. A ovo Mirza ide pitanje vremena kao i Ajlah i da jedemo muda da ne idemo na utakmice i zbog toga bojkot.. Meni nema logike, a vidim ni 80% raje
- 1 9 4 6 -

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 apr 2023, 10:20

nokee je napisao/la:
24 apr 2023, 10:17

Hocemo, a vi se opet skupite pa snimajte. Posaljite nam slike. Mada s obzirom da vas vise od pola sto ovdje pise nije iz Sarajeva, ne vjerujem da ste otisli u kafanu podrzati hz. Ali, ipak samo ste vi pravi navijaci, ovo sve ostalo 80% se prodaju itd itd.. Joj prica sviju mi :rol:

VRIJEDJANJE tipa ovoga svaki put doda par ljudi koji ce pljunuti po tom bojkotu!
Pretjeruje se s obje strane.
Ko ide - nek ide.
Al to nije nikakvih 80% da se ne lažemo.
To znamo i ti i ja.
Slobodno popolovi tih 80%. Ostalo su turisti na Koševu.
Koševo Zapad

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 24 apr 2023, 10:22

Vlasnici Wrexhama, Ryan Reynolds i Rom McElhenney bili su u suzama nakon što je njihova ekipa izborila plasman u četvrti rang engleskog fudbala.

Kada su ulazili u klub obećali su pet stvari, a jedno je bilo to da će izboriti plasman u viši rang takmičenja.

Nakon toga igrači su zaigrali sjajno i na kraju su uspjeli ostvariti ono što su obećali.

Zanimljivo je da su njih dvojica više put izjavljivala da se ne osjećaju kao vlasnici ovog kluba, te da na sebe gledaju samo kao ljude koji vode klub.

Za njih su vlasnici kluba navijači kluba koji se zovu Crveni zmajevi, a danas su i oni imali svoj šou nakon što je utakmica zavšena.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 24 apr 2023, 10:27

ne tako davno braco, mozemo bez investitora ali 2 mjeseca. Morali bi se s foruma organizovati da nas ima za zapisnika.

Imali smo nismo znali sta smo imali i po ko zna koji put ista pjesma na repeat. Ebem i zalizanog i onu palu s Marsa zenu. Zar su oni Sarajevo ebem mu mater. To oni toliko bitni da nasi momci na terenu nemaju pravu podrsku?
- 1 9 4 6 -

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 apr 2023, 10:28

Mirviću ne trebaju navijači.
Mirviću trebaju poslušne ovce na tribinama.
Koševo Zapad

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 apr 2023, 10:29

Mi smo u vremenu kapitalizma ne odlucuje ko voli klub nego ko ima pare i dionice. Man utd su kupili ameri mnogo nezadovoljstva navijaca prema tom kapitalizmu i modernom fudbalu, cak dio navijaca oformio klub sebi Man utd al djaba investitor odlucuje i vuce poteze u klubu.

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 24 apr 2023, 10:30

Ajlic se čini mi se nije spominjala. Možda se naljuti pa pocne naplaćivati ulaz pa i taj belaj.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 24 apr 2023, 10:33

nokee je napisao/la:
24 apr 2023, 10:17

Brate ti do podne za bojkot, od podne nisi.
Imas postove gdje se klanjas hordama, pa gdje ih sprdas... I sve to u 15 dana. De se ti prvo sam sa sobom dogovori...
I kakve veze ima odakle je ko ? Imas ljude koji su iz drugih gradova, i domace su im gostovanja. S druge strane imas bosnje koji odu kad je ulaz besplatan pa prozivaju momke iz drugih gradova.
Zadnja izmjena: NazorUso, dana/u 24 apr 2023, 10:35, ukupno mijenjano 1 put.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 24 apr 2023, 10:34

ZipSarajevo je napisao/la:
24 apr 2023, 10:14
NazorUso je napisao/la:

Nismo se ugasili kad se Nam povukao, pa necemo ni sad kad su redovne plate i kad ima para.
Sto se tice rezultata, od kad je bojkot na snazi, mi smo drug/treca ekipa lige i od -8 dosli do 0 bofova u borbi za evropu.
Sto se tice krimosa i ayle, tu si uprsvu

Da je idealno nije, al nije ni pred raspadom klub
Kad smo kod krimosa, zasto kodro nije preuzeo klubu u reprezentativnoj pauzi?
Ako ti je neugodno ovdje mi odgivoriti, napisi u pp
Ako ces se budala lraviti ja cu ti reci sto nije

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: belosevic23, bordobijeli, HordasFks, muhamedhulk, Rule_hz, tuitamo i 113 gostiju.