NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Zapad je ubrzao pjevanje poslije prvog refrena i tako je ostalo do kraja...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Nemoj se uvrijediti, ali ja stvarno ne kontam ovu pricu.
Momak ima 19 godina, pri tom je najbolji strijelac ekipe, iako je u banani od pocetka drugog dijela, i ti bi sad da mu se klub zahvali na kraju godine? Pa ovom logikom cemo izmjenjati 500 igraca svake godine. Sasvim je normalno da mladi igrac ima periode kad igra dobro i periode kad igra lose. Bitno je samo da ima dobrih perioda. Kako odrasta, cilj je smanjiti lose periode, a povecati dobre dok se ne ustabili.
Da si napisao Karalic, razumio bih donekle, mada je i on mlad, ali stvarno nema smisla pisati ovakve stvari za Durmisa. Sutra ce se tako pisati o Aliju, a i on je u maloj krizi, prekosutra ce Durmo gresku napraviti pa cemo se i njemu zahvaljivati.
Celik!3,2,2.
Sta bi sa onom pricom da se mladi igraci moraju istrpiti? Necemo preseravati, momak jest u krizi, ali trebamo da stanemo svi iza njega i pomognemo mu.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- limvolikce1945
- Kontakt:
Durmiš čim zabije prvi gol, pročepit će. Pojma nemate koji su to psihički testovi sad kod njih koje trebaju položiti. Vidim da to i Duvnjak kuži, jer poznavanje psihologije kod trenera po meni je važnije od same fudbalske taktike. Ako sad padne, ne izvuče se više nikad. Pa zamislite imati onoliku slavu (u našim okvirima) protiv Sarajeva, pa nakon toga pasti u formi... treba to psihički izdržati.
Zato, maksimalna podrška za Durmiša!!
Zato, maksimalna podrška za Durmiša!!
Ma podrska za sve koji rade na sebi i bore se za Čelik.
Publika će sve istrpiti i podržati osim kurcobolje i setanja.
Publika će sve istrpiti i podržati osim kurcobolje i setanja.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Zadatak publike i jeste da podrzi svakog igraca Celika. A trener se mora pobrinuti da svaki igrac ozbiljno shvati dres Celika, da preore teren i da da sve od sebe. Kao sto vec rekoh, pad u igri je neminovan kod svakog igraca, a kamo li kod mladog igraca. Tako smo isto tjerali Vardu (Zamorano javi se) pa se ispostavilo da imamo dobrog igraca, ali na drugoj poziciji.
U sustini, mi jos uvijek nemamo pojma kako ce se nasa ekipa prilagoditi Federalnoj ligi. Mladi igraci rastu iz sezone u sezonu, mozda budu hit i u toj ligi kao sto su i ovdje. A opet, mozda se tu vidi da nisu za tog nivoa, i onda trener mora da procjeni da li ima buducnosti u nekom igracu ili ne. Nije ni svakom igracu sudjeno da bude u prvih 11, treba imati i solidnu klupu.
U sustini, mi jos uvijek nemamo pojma kako ce se nasa ekipa prilagoditi Federalnoj ligi. Mladi igraci rastu iz sezone u sezonu, mozda budu hit i u toj ligi kao sto su i ovdje. A opet, mozda se tu vidi da nisu za tog nivoa, i onda trener mora da procjeni da li ima buducnosti u nekom igracu ili ne. Nije ni svakom igracu sudjeno da bude u prvih 11, treba imati i solidnu klupu.
Celik!3,2,2.
Prvi smo na tabeli, +10 bodovna prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu, svaka čast svim igračima koji su upisali makar minutu na terenu i stručnom štabu.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Tako je!! Durmis je dobar i proradit ce opet
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Trola vas robijas
Napredovali smo i kao publika, moram pohvaliti. Onaj jedan prodor sivca i los centarsut na polikliniku, u povratku u odbranu ispracen aplauzom cijelog zapada
Samo podrska i strpljenje

Napredovali smo i kao publika, moram pohvaliti. Onaj jedan prodor sivca i los centarsut na polikliniku, u povratku u odbranu ispracen aplauzom cijelog zapada

Samo podrska i strpljenje

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Pa da, po meni ovaj restart kako za klub treba da se odnosi i na publiku.
Dok imas upravu koja voli klub, trenera koji takodjer daje sebe da pobijedimo svaku utakmicu, a onda i igrace koji se trude, ne bi im se trebalo nista prigovarati na terenu. Nogometna publika svakako brzo prepozna neciju ravnodusnost prema dresu i igri, a takve likove onda i treba prozivati.
Duvnjak ima iskustva igranja u Premijer ligi i trebao bi prepoznati ko ima materijala da igra rang vise. Od njegovih odluka ce najvise ovisiti sljedeca sezona (ako vec uzmemo za gotovo da ulazimo u 1.ligu FBiH). Generalno, svi ovi mladi fubaleri su dobili lijepu priliku da se dokazu i napreduju u klubu kakav je Celik. Mislim da nema vece motivacije nego da budes dio najljepse price u klubu u kojem si ponikao i za koji navijas. Nekome je ovo granica i to je sasvim OK. Ako budemo imali 3-4 igraca iz svog pogona kao bitne karike u timu sljedece godine, to je fantastican uspjeh.
Dok imas upravu koja voli klub, trenera koji takodjer daje sebe da pobijedimo svaku utakmicu, a onda i igrace koji se trude, ne bi im se trebalo nista prigovarati na terenu. Nogometna publika svakako brzo prepozna neciju ravnodusnost prema dresu i igri, a takve likove onda i treba prozivati.
Duvnjak ima iskustva igranja u Premijer ligi i trebao bi prepoznati ko ima materijala da igra rang vise. Od njegovih odluka ce najvise ovisiti sljedeca sezona (ako vec uzmemo za gotovo da ulazimo u 1.ligu FBiH). Generalno, svi ovi mladi fubaleri su dobili lijepu priliku da se dokazu i napreduju u klubu kakav je Celik. Mislim da nema vece motivacije nego da budes dio najljepse price u klubu u kojem si ponikao i za koji navijas. Nekome je ovo granica i to je sasvim OK. Ako budemo imali 3-4 igraca iz svog pogona kao bitne karike u timu sljedece godine, to je fantastican uspjeh.
Pogresno razmisljanje.
Ne treba zaboraviti da momak racunajuci i Kup utakmice je i dalje najbolji strijelac sa 17 golova. Ako je u padu forme ne treba ga odmah tjerati. Kad smo pobijedili Sarajevo pisali o njemu bio glavna faca, a sad moze ici iz kluba..
S druge strane Karalic, igrac od kojeg nemas nikakve koristi, da 1 gol svaku desetu utakmicu je vec ozbiljan problem. Dugo se vec trpi i forsira, sa njim bi se moglo porazgovarati na kraju sezone.
Imam osjecaj kao sto neko rece vec, da ako Durmiš da jedan gol samo, procepit ce i krenut ce ga opet. Dobar je to momak, kad se samo sjetim kakav je bio na pocetku u Kantonalnoj i sad ovu sezonu, nebo i zemlja. Ja sam prvi pisao u Kantonalnoj da je antitalenat itd pa me momak razuvjerio samo tako... Malo strpljenja sve ce doci na svoje

Nemam se ja šta javljat,ja što sam pisao ja i stojim iza toga još! Nije Vardo dobar uopšte toliko koliko vi mislite,samo u zadnje vrijeme manje griješi! On na poziciji stopera može igrat protiv raznih Usora i Natrona al vidjet češ Vardu u federalnoj kakav je stoper, polakoAllGunsBlazing je napisao/la: ↑24 apr 2023, 13:54Zadatak publike i jeste da podrzi svakog igraca Celika. A trener se mora pobrinuti da svaki igrac ozbiljno shvati dres Celika, da preore teren i da da sve od sebe. Kao sto vec rekoh, pad u igri je neminovan kod svakog igraca, a kamo li kod mladog igraca. Tako smo isto tjerali Vardu (Zamorano javi se) pa se ispostavilo da imamo dobrog igraca, ali na drugoj poziciji.
Velika investicija su mladi igrači!!!
::::SAMO ČELIK::::
Popustite s Durmisem.. mozda ima problema u skoli,
mozda ljubavni problemi, mozda ovo mozda ono.. Ja vjerujem da ce se raspucat i krenut tamo gdje je stao.

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
U srijedu se igraju predkola kupa ZDK za sezonu 23/24, u početku igraju samo klubovi iz Kantonalne lige.
Re: NK Čelik: Omladinski pogon
Moze li se filijala napravit u tim Romarima? Mislim blizu smo Zenica - Vitez, a Celik je Celik.. Ima li kajmaka za obrat?Truhlo je napisao/la: ↑24 apr 2023, 11:11https://www.nsfbih.ba/stranica/omladinska-liga-centar-2
Vec drugu sezonu ovi Romari dominiraju juniorskom ligom. Prosle godine su kadeti osvojili omladinsku ligu bih, sad su to mladji juniori. Valjda na godinu bude bolje. Valjalo bi nam pravo za razvoj mladih igraca da juniori igraju PL.
Ako ko prati juniore, ima li kakav solidan iz izlazne generacije ove godine?
Trenutno korisnika/ca: nebeskasila i 7 gostiju.