RK Bosna
Re: RK Bosna
Cak i da Rumuni otkinu bod Sidadu mi bi isli dalje, al' Zagreb, samo da nas oni ne sjebu, mi smo im otkinuli bod u Sarajevu, nadam se da se nece osvetit...
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
- Giallorossi
- Kontakt:
nedaj boze,vodimo cemo ih na cevapeEdinTM87 je napisao/la:Cak i da Rumuni otkinu bod Sidadu mi bi isli dalje, al' Zagreb, samo da nas oni ne sjebu, mi smo im otkinuli bod u Sarajevu, nadam se da se nece osvetit...

FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥
- samo_lijevo
- Kontakt:
Trigger sjecas se ovoga.
,iako nije bilo pisano odmah za ovu sezonu,ali eto
Za Zagreb sam siguran da ce to odraditi profesionalno,sinoc su pokazali da mogu parirat protiv Ciudada ,veci dio utakmice, i to bez skoro pola ekipe.
Obistini sePS ovo ne znaci odmah napredak u igri.Ali sa pipetom(trenerom za kojeg nemam rijeci da ga opisem,jednostavno vrh) misljenja sam da bi druga faza bila sigurna.Kada vidim samo ...

Za Zagreb sam siguran da ce to odraditi profesionalno,sinoc su pokazali da mogu parirat protiv Ciudada ,veci dio utakmice, i to bez skoro pola ekipe.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
samo_lijevo je napisao/la:Trigger sjecas se ovoga.Obistini sePS ovo ne znaci odmah napredak u igri.Ali sa pipetom(trenerom za kojeg nemam rijeci da ga opisem,jednostavno vrh) misljenja sam da bi druga faza bila sigurna.Kada vidim samo ...,iako nije bilo pisano odmah za ovu sezonu,ali eto

al' strpimo se još malo....nadam se najboljem i da će zadnje koli biti odrađeno pošteno, mada...

Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 28 feb 2011, 17:51, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Bosna - Zagreb 26:26 jel i to sreca ?laki je napisao/la:ovo je maksimum ove bosne, ove ekipe i ovog trenera...i to je cista,al cista sreca...pred ovakvom publikom, navijanjem (urlanjem) oni jedva konstancu 1 razlike...pado je hamburg u skend sa gosp DEMIROVICEM!
ne bih mijenjao skenderiju ni za sto arena! kakav samo pritisak se stvori na protivnika!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Jos da dodamTrigger je napisao/la:samo_lijevo je napisao/la:Trigger sjecas se ovoga.Obistini sePS ovo ne znaci odmah napredak u igri.Ali sa pipetom(trenerom za kojeg nemam rijeci da ga opisem,jednostavno vrh) misljenja sam da bi druga faza bila sigurna.Kada vidim samo ...,iako nije bilo pisano odmah za ovu sezonu,ali eto
![]()
![]()
![]()
![]()
(gdje nam nesta onaj "pinoche" - 'obožavalac lika i djela Smajlagića Irfana-Pipeta!?
)
al' strpimo se još malo....nadam se najboljem i da će zadnje koli biti odrađeno pošteno, mada...
Smajlagića Irfana-Pipeta-IMPERATORA

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
- Rangers F.C.
- Kontakt:
Valjda neće biti nekih neočekivanih rezultata u ova preostala dva susreta u grupi. Ovo je zaista nevjerovatan uspjeh, eto ponavljam valjda nećemo biti peh pa da kiksaju Ciudad ili Zagreb. Veliki rezultat, ne samo za Bosnu, nego za Sarajevu, za cijelu BiH, za promociju rukometa u našoj zemlji i promociji BiH u Evropi. Kad bi svake godine ovako radili, a nadam se da hoće, i da će ekipa ostati na okupu sa Pipetom, možemo očekivati u narednim sezonama još više, a Marjanac je makina od golmana. 

★ The Rangers Football Club ★
Da me niko ne shvati pogresno, pratim RK Bosnu barem 10-tak godina - od samih onih pocetaka kada se moglo vidjeti da se ozbiljno pocelo raditi na stvaranju regionalnog giganta u nasem gradu. Od Challenge kupa, Savehofa itd. Isto tako smatram ovaj rezultat najvecim sportskim dostignucim u timskim sportovima u BiH (ako ostavimo po strani sjedecu odbojku) nakon agresije. Momcima treba skinuti kapu i siguran sam da i dan danas javnost nije svjesna sta su uradili, zajedno sa Smajlagicem na celu.
Medjutim - polako mi pocinje ici na neku stvar sva ova prica i omalovazavanja sarajevskih premijerligasa u fudbalu. Sarajevo nikada nije bilo rukometni grad i sada neko ocekuje da ce se to promijeniti za par godina? Ako cemo gledati kompletnu historiju sporta u ovom gradu - rukomet je tek (historijski gledano) bio na cetvrtom mjestu po popularnosti: fudbal, kosarka, hokej pa rukomet. Neka se ovi mladji ne smiju previse ovome za hokej vec neka pitaju starije koji se sjecaju 80-tih. Fudbal se nikada nece moci porediti sa rukometom - radi tradicije, historije, slave i radi same popularnosti tog sporta. Sta sada treba? Navijaci da prestanu ici na AFH ili Grbavicu i posvetiti se rukometu? To je presmijesno.. Evo i ja koji pratim RK Bosnu jako, jako dugo - uvijek cu prije otici na utakmicu FK Sarajeva. Zasto? Jer sam odrastao uz taj klub i jer ga volim, jer sam preko njega stvorio bezbroj neraskidivih prijateljstava, jer sam zbog njega dobijao i dijelio batine, jer sam zbog njega lio suze - kako suze tuge tako i radosnice. To nikada ne mogu dozivjeti sa RK Bosnom. Volim sve klubove USD Bosne, idem na tekme, pratim rezultate, nerviram se, radujem, skacem, tugujem - ali se nista ne moze porediti sa FK Sarajevom. Slazem se da grad i kanton na prvom mjestu moraju odvojiti vise paznje i novca RK Bosna, za vrlo kratko vrijeme postali su institucija i brend ovog grada. Uvijek sam pruzao podrsku gosp. Salmanu, Purivatri a i Triggeru ovdje.
Medjutim hajmo staviti stvari u pravu perspektivu... Neke se stvari ne mogu stvoriti preko noci. Sabura, na pravom smo putu!
Medjutim - polako mi pocinje ici na neku stvar sva ova prica i omalovazavanja sarajevskih premijerligasa u fudbalu. Sarajevo nikada nije bilo rukometni grad i sada neko ocekuje da ce se to promijeniti za par godina? Ako cemo gledati kompletnu historiju sporta u ovom gradu - rukomet je tek (historijski gledano) bio na cetvrtom mjestu po popularnosti: fudbal, kosarka, hokej pa rukomet. Neka se ovi mladji ne smiju previse ovome za hokej vec neka pitaju starije koji se sjecaju 80-tih. Fudbal se nikada nece moci porediti sa rukometom - radi tradicije, historije, slave i radi same popularnosti tog sporta. Sta sada treba? Navijaci da prestanu ici na AFH ili Grbavicu i posvetiti se rukometu? To je presmijesno.. Evo i ja koji pratim RK Bosnu jako, jako dugo - uvijek cu prije otici na utakmicu FK Sarajeva. Zasto? Jer sam odrastao uz taj klub i jer ga volim, jer sam preko njega stvorio bezbroj neraskidivih prijateljstava, jer sam zbog njega dobijao i dijelio batine, jer sam zbog njega lio suze - kako suze tuge tako i radosnice. To nikada ne mogu dozivjeti sa RK Bosnom. Volim sve klubove USD Bosne, idem na tekme, pratim rezultate, nerviram se, radujem, skacem, tugujem - ali se nista ne moze porediti sa FK Sarajevom. Slazem se da grad i kanton na prvom mjestu moraju odvojiti vise paznje i novca RK Bosna, za vrlo kratko vrijeme postali su institucija i brend ovog grada. Uvijek sam pruzao podrsku gosp. Salmanu, Purivatri a i Triggeru ovdje.

Medjutim hajmo staviti stvari u pravu perspektivu... Neke se stvari ne mogu stvoriti preko noci. Sabura, na pravom smo putu!
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja
A sah?Megaloman je napisao/la:rukomet je tek (historijski gledano) bio na cetvrtom mjestu po popularnosti: fudbal, kosarka, hokej pa rukomet.

Zeljeznicar za zivot cijeli !
Fino napisano i vjerujem da te niko neće pogrešno shvatiti, prvi ja koji često spominjem fudbal i rukomet, odnosno navijače. Ovo pišem ne da ti priča o navijačima ne bi išla „na onu stvar“ ili „na živinice“ nego zbog nekih opaski koje nemaju uporište a napisao si ih.Megaloman je napisao/la:Da me niko ne shvati pogresno, pratim RK Bosnu barem 10-tak godina - od samih onih pocetaka kada se moglo vidjeti da se ozbiljno pocelo raditi na stvaranju regionalnog giganta u nasem gradu. Od Challenge kupa, Savehofa itd. Isto tako smatram ovaj rezultat najvecim sportskim dostignucim u timskim sportovima u BiH (ako ostavimo po strani sjedecu odbojku) nakon agresije. Momcima treba skinuti kapu i siguran sam da i dan danas javnost nije svjesna sta su uradili, zajedno sa Smajlagicem na celu.
Medjutim - polako mi pocinje ici na neku stvar sva ova prica i omalovazavanja sarajevskih premijerligasa u fudbalu. Sarajevo nikada nije bilo rukometni grad i sada neko ocekuje da ce se to promijeniti za par godina? Ako cemo gledati kompletnu historiju sporta u ovom gradu - rukomet je tek (historijski gledano) bio na cetvrtom mjestu po popularnosti: fudbal, kosarka, hokej pa rukomet. Neka se ovi mladji ne smiju previse ovome za hokej vec neka pitaju starije koji se sjecaju 80-tih. Fudbal se nikada nece moci porediti sa rukometom - radi tradicije, historije, slave i radi same popularnosti tog sporta. Sta sada treba? Navijaci da prestanu ici na AFH ili Grbavicu i posvetiti se rukometu? To je presmijesno.. Evo i ja koji pratim RK Bosnu jako, jako dugo - uvijek cu prije otici na utakmicu FK Sarajeva. Zasto? Jer sam odrastao uz taj klub i jer ga volim, jer sam preko njega stvorio bezbroj neraskidivih prijateljstava, jer sam zbog njega dobijao i dijelio batine, jer sam zbog njega lio suze - kako suze tuge tako i radosnice. To nikada ne mogu dozivjeti sa RK Bosnom. Volim sve klubove USD Bosne, idem na tekme, pratim rezultate, nerviram se, radujem, skacem, tugujem - ali se nista ne moze porediti sa FK Sarajevom. Slazem se da grad i kanton na prvom mjestu moraju odvojiti vise paznje i novca RK Bosna, za vrlo kratko vrijeme postali su institucija i brend ovog grada. Uvijek sam pruzao podrsku gosp. Salmanu, Purivatri a i Triggeru ovdje.![]()
1. Moje nezadovoljstvo fudbalski navijačima, ovdje u Sarajevu, proističe samo iz činjenice da fudbalskim navijačima (barem jednom dijelu) ništa ne bi škodilo da češće navrate i u dvoranu i dadnu podršku RK Bosni – sarajevskom klubu, koji je kako i sam pišeš vrlo uspješan. Kamo sreće da je i RK Željezničar ostao na prijašnjem nivou....
Ne pada mi na pamet (znam da je to smiješno) da navijači Želje, Sarajeva ili Olimpica 'biraju' između svojih ljubimaca (ili da poredim popularnost ova dva sporta, općenito) i RK Bosna, ali činjenica je da se rijetko „poklope“ termini igranja utakmica rukometa i nogometa (u Sarajevu) i da ima dovoljno vremena da se ode, barem, na važnije utakmice i napuni Skenderija – dvorana 'Mirza Delibašić'. Zar ne?
2. Pišeš kako rukomet u Sarajevu nije bio plaho popularan (sa historijske distance) i da je bio tek na 4. (ČETVRTOM) mjestu po popularnosti!

E, to je totalno pogrešno, a ne zamjerim jer moguće da ne pamtiš ili se nisi imao vremena dovoljno informisati. Rukomet u Sarajevu egzistira dugo, vrlo dugo i prije bi se moglo reći da je bio sport broj 2. dok nije došla sjajna Kindžetova košarkaška generacija (ali i "nestala, vremenom - pa je rukomet opet broj 2., ako je fudbal već najpopularniji). A hokej – pa to je baš „sarajevski sport“, jakako.

3. RK Bosna osnovana 1948. godine kao dio USD Bosna i bila je zajedno sa RK Mlada Bosna (kasnije RK Željezničar, koji je bio i prvak SFRJ) dugogodišnji prvoligaš ex-države i pobjednik i finalist Kupa SFRJ (1963. i 1966), tako da je u najmanju ruku neozbiljno reći da rukomet i sarajevski klubovi nemaju historijski aspekt i to značajan. Sarajevo je dalo dosta značajnih rukometnih imena, reprezentativaca i vrhunskih igrača. FIS je nekad bio dupke pun i na treninzima.....
Slažem se i sa „saburom“, to je definitvno istina – u sportu (a i mnogo čemu drugom) se ništa ne postiže 'preko noći', pogotovo ako je cilj da dostignuto i potraje.....
A publika, navijači, zbog kojih sport i postoji takođe treba da ima više senzibiliteta i prema drugim sportski diciplinama i pomogne u tom „saburu“ na putu ka uspjehu, ka ono čemu svi teže – vrhovima, sportskim.
Nadam se da ni ti, niti drugi neće mene pogrešno shvatiti, a 'oglasio' sam se jer si spomenuo i mene – hvala na podršci. Uzvraćam, istu.
Pozz
Bosno moja poharana....
Omladinski pogon Bosne je totalno loš, u subotu generacija 96 je izgubila od R.K. Igmana Ilidža 25:13. To me stvarno čudi jer Bosna ima mnogo bolje uslove nego Igman i ostali klubovi.
FEDERER= KLOC
[quote="Iker C"]Omladinski pogon Bosne je totalno loš, u subotu generacija 96 je izgubila od R.K. Igmana Ilidža 25:13. To me stvarno čudi jer Bosna ima mnogo bolje uslove nego Igman i ostali klubovi.[/quote
ali zato bosnini juniori su trazena roba
ali zato bosnini juniori su trazena roba
Mislim da je ipak kosarka ispred rukometa bila i ostala, bez obzira sto je KK Bosna trenutno u kanalu...Trigger je napisao/la:Fino napisano i vjerujem da te niko neće pogrešno shvatiti, prvi ja koji često spominjem fudbal i rukomet, odnosno navijače. Ovo pišem ne da ti priča o navijačima ne bi išla „na onu stvar“ ili „na živinice“ nego zbog nekih opaski koje nemaju uporište a napisao si ih.Megaloman je napisao/la:Da me niko ne shvati pogresno, pratim RK Bosnu barem 10-tak godina - od samih onih pocetaka kada se moglo vidjeti da se ozbiljno pocelo raditi na stvaranju regionalnog giganta u nasem gradu. Od Challenge kupa, Savehofa itd. Isto tako smatram ovaj rezultat najvecim sportskim dostignucim u timskim sportovima u BiH (ako ostavimo po strani sjedecu odbojku) nakon agresije. Momcima treba skinuti kapu i siguran sam da i dan danas javnost nije svjesna sta su uradili, zajedno sa Smajlagicem na celu.
Medjutim - polako mi pocinje ici na neku stvar sva ova prica i omalovazavanja sarajevskih premijerligasa u fudbalu. Sarajevo nikada nije bilo rukometni grad i sada neko ocekuje da ce se to promijeniti za par godina? Ako cemo gledati kompletnu historiju sporta u ovom gradu - rukomet je tek (historijski gledano) bio na cetvrtom mjestu po popularnosti: fudbal, kosarka, hokej pa rukomet. Neka se ovi mladji ne smiju previse ovome za hokej vec neka pitaju starije koji se sjecaju 80-tih. Fudbal se nikada nece moci porediti sa rukometom - radi tradicije, historije, slave i radi same popularnosti tog sporta. Sta sada treba? Navijaci da prestanu ici na AFH ili Grbavicu i posvetiti se rukometu? To je presmijesno.. Evo i ja koji pratim RK Bosnu jako, jako dugo - uvijek cu prije otici na utakmicu FK Sarajeva. Zasto? Jer sam odrastao uz taj klub i jer ga volim, jer sam preko njega stvorio bezbroj neraskidivih prijateljstava, jer sam zbog njega dobijao i dijelio batine, jer sam zbog njega lio suze - kako suze tuge tako i radosnice. To nikada ne mogu dozivjeti sa RK Bosnom. Volim sve klubove USD Bosne, idem na tekme, pratim rezultate, nerviram se, radujem, skacem, tugujem - ali se nista ne moze porediti sa FK Sarajevom. Slazem se da grad i kanton na prvom mjestu moraju odvojiti vise paznje i novca RK Bosna, za vrlo kratko vrijeme postali su institucija i brend ovog grada. Uvijek sam pruzao podrsku gosp. Salmanu, Purivatri a i Triggeru ovdje.![]()
1. Moje nezadovoljstvo fudbalski navijačima, ovdje u Sarajevu, proističe samo iz činjenice da fudbalskim navijačima (barem jednom dijelu) ništa ne bi škodilo da češće navrate i u dvoranu i dadnu podršku RK Bosni – sarajevskom klubu, koji je kako i sam pišeš vrlo uspješan. Kamo sreće da je i RK Željezničar ostao na prijašnjem nivou....
Ne pada mi na pamet (znam da je to smiješno) da navijači Želje, Sarajeva ili Olimpica 'biraju' između svojih ljubimaca (ili da poredim popularnost ova dva sporta, općenito) i RK Bosna, ali činjenica je da se rijetko „poklope“ termini igranja utakmica rukometa i nogometa (u Sarajevu) i da ima dovoljno vremena da se ode, barem, na važnije utakmice i napuni Skenderija – dvorana 'Mirza Delibašić'. Zar ne?
2. Pišeš kako rukomet u Sarajevu nije bio plaho popularan (sa historijske distance) i da je bio tek na 4. (ČETVRTOM) mjestu po popularnosti!![]()
E, to je totalno pogrešno, a ne zamjerim jer moguće da ne pamtiš ili se nisi imao vremena dovoljno informisati. Rukomet u Sarajevu egzistira dugo, vrlo dugo i prije bi se moglo reći da je bio sport broj 2. dok nije došla sjajna Kindžetova košarkaška generacija (ali i "nestala, vremenom - pa je rukomet opet broj 2., ako je fudbal već najpopularniji). A hokej – pa to je baš „sarajevski sport“, jakako.![]()
3. RK Bosna osnovana 1948. godine kao dio USD Bosna i bila je zajedno sa RK Mlada Bosna (kasnije RK Željezničar, koji je bio i prvak SFRJ) dugogodišnji prvoligaš ex-države i pobjednik i finalist Kupa SFRJ (1963. i 1966), tako da je u najmanju ruku neozbiljno reći da rukomet i sarajevski klubovi nemaju historijski aspekt i to značajan. Sarajevo je dalo dosta značajnih rukometnih imena, reprezentativaca i vrhunskih igrača. FIS je nekad bio dupke pun i na treninzima.....
Slažem se i sa „saburom“, to je definitvno istina – u sportu (a i mnogo čemu drugom) se ništa ne postiže 'preko noći', pogotovo ako je cilj da dostignuto i potraje.....
A publika, navijači, zbog kojih sport i postoji takođe treba da ima više senzibiliteta i prema drugim sportski diciplinama i pomogne u tom „saburu“ na putu ka uspjehu, ka ono čemu svi teže – vrhovima, sportskim.
Nadam se da ni ti, niti drugi neće mene pogrešno shvatiti, a 'oglasio' sam se jer si spomenuo i mene – hvala na podršci. Uzvraćam, istu.
Pozz
To se vidjelo kada je Skenderija bila puna protiv Leotara i slicnih ekipa, o NLB da ne pricamo, a nazalost RK Bosna u najbitnijoj utakmici sezone to ne moze da ostvari...Kazem nazalost, jer grad od 500. 000 i kusur stanovnika bi morao jednostavno da podrzi ovakav uspjeh i da svi ljudi prepoznaju to...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Nemam ništa protiv ničijeg mišljenja i uvažavam ga, pogotovo kad je argumentovano.neno#4 je napisao/la:.....Mislim da je ipak kosarka ispred rukometa bila i ostala, bez obzira sto je KK Bosna trenutno u kanalu...
To se vidjelo kada je Skenderija bila puna protiv Leotara i slicnih ekipa, o NLB da ne pricamo, a nazalost RK Bosna u najbitnijoj utakmici sezone to ne moze da ostvari...Kazem nazalost, jer grad od 500. 000 i kusur stanovnika bi morao jednostavno da podrzi ovakav uspjeh i da svi ljudi prepoznaju to...
Ostaje dilema između košarke i rukometa (u Sarajevu) iz dva razloga:
1.Do generacije Kindžeta rukomet je bio mnogo uspješniji
2. Nakon toga apsolutna dominacija košarke do rata
3. Poslijerata rata, u samostalnoj BiH rukomet je ipak, po uspjesima, ispred košarke - "vidi" međunarodne uspjehe RK i KK Bosna, pa i domaće rezultate, titule....
Moje mišljenje je da je generalno rukomet sport #2 u Sarajevu.
U ostalom se slažem - grad, metropola, od nekoliko stotina hiljada stanovnika trebao bi da može i da napuni dvorane i kad igraju KK i RK Bosna ili neki drugi (ako se pojavi) klub.
Nisam ja plaho zadovoljan ni posjetama, ipak, legendarnih klubova FK Željezničar i FK Sarajevo, jer nekad su stadioni skoro uvijek bili puni, a danas..kako kad, urijetko što bi se kazalo mada je i fudbal današnji daleko od nivoa nekadašnjeg....
Bosno moja poharana....
E, ovo je pravi 'dokaz' zašto naši omladinci nisu neki rukometni (sportski) faktor!aleksandar_veliki je napisao/la:Da, ali zaboravljas jednu sitnicu. Samoproglaseni rukometni stručnjak Šik svercao je cetvoricu igraca na toj utakmici, odnosno protiv Bosnine djece od 15, igrale su mudonje od 18. Pametnom dosta.Iker C je napisao/la:Omladinski pogon Bosne je totalno loš, u subotu generacija 96 je izgubila od R.K. Igmana Ilidža 25:13. To me stvarno čudi jer Bosna ima mnogo bolje uslove nego Igman i ostali klubovi.
Prvo - sa mladima ne rade pravi stručnjaci i pedagozi
Drugo - oni koji rade sa mladima žele da se kroz rezultate (pa i namještaljke) afirmišu i uvale u neki prvi tim
Treće - tzv. 'zlatno pravilo' rada sa omladinskim kategorijama je uspjeh stvoriti iz svake generacije 2-4 prava igrača za prvi tim, po mogućnosti jednog koji ima predispozicije da bude vrhunski.
I tu dolazi do apsurda - treneri omladinskih selekcija ganjaju rezultat (pa i sa podvalama - a koga briga za te rezultate!?) umjesto da rade što više na procjeni talenta, želje za napredovanjem, radom i opredjeljenjem u životu, više individualnog rada sa zaista nadarenom djecom (za ostalu, bez diskriminacije, djecu je dovoljno što se bave sportom, zdraviji će biti i tijelom i duhom i sklonjeni sa ulice).
Ovo važi za sve sportove, a individualni rad je posebno naglašen u košarci i rukometu. Međutim, naši "stručnjaci" slomiše djecu i njihovu volju za dokazivanjem isključivim potenciranjem raznih "taktika" (ni taktika nije nebitna ali ne smije biti jedini prioritet)što djeca ne vole, ali treneri tako lakše naprave "rezultat" i onda se događa što se događa - kad neki klinac iz omladinskog pogona pređe u prvi tim to je raritet ili je totalno nespreman za ono što zahtjeva igra u prvoj ekipi!
Ne smije se dogoditi, npr. u košarci, da momčić koji igra na poziviciji pleja ne zna žmireći prevesti loptu ili centar nema pojma o "leđnoj tehnici"...dok u rukometu kao da preskoče "tehniku" pa onda se čudimo otkud toliko 'tehničkih grešaka' u napadu i slabog repertoara šuteva i driblinga....
Glavni problem je struka, odnosno savezi i strategija razvoja sporta - talenata nam nikad nije nedostajalo

Bosno moja poharana....
Ma BRAVO EHF toliko znanja i kompetencije na jednom mjestu nisam odavno vidio. Inace sam mislio da pored nas danas se i igraju preostale dvije utakmice no to nije slucaj, jer Rumuni igraju u Cetvrtak, a Rusi gostuju u Subotu kod Zagreba. U grupi gdje jos nista nije odluceno oni ostavljaju mogucnost za manipulacije i "prljave" radnje sto su dali saglasnost za ovaj raspored. Koji amateri sjede u toj organizaciji Boze dragi.
Jos jednom velike cestitike EHF-u.

Jos jednom velike cestitike EHF-u.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
To nije tačno jer dobro znam tu djecu i kažem ti da nijedan nije stariji. A što se tiče Igmana on je uvijek u vrhu što se tiče omladinskih takmičenja, prošle godine 94 su bili 2. u državi. Pa i u prvom timu danas igra Memić koji je ponikao u Igmanu. Također Bosna Visoko ima dobru školu rukometa a Izviđač je miljama ispred svih.aleksandar_veliki je napisao/la:Da, ali zaboravljas jednu sitnicu. Samoproglaseni rukometni stručnjak Šik svercao je cetvoricu igraca na toj utakmici, odnosno protiv Bosnine djece od 15, igrale su mudonje od 18. Pametnom dosta.Iker C je napisao/la:Omladinski pogon Bosne je totalno loš, u subotu generacija 96 je izgubila od R.K. Igmana Ilidža 25:13. To me stvarno čudi jer Bosna ima mnogo bolje uslove nego Igman i ostali klubovi.
Samo moram još dodati da me je Purivatra iznenadio jer misli da ako mu sin igra rukomet da on mora uvijek pobjeđivati, svako se danas naziva sportskim radnikom a sekretar kluba je posebna priča!
Zadnja izmjena: Iker C, dana/u 02 mar 2011, 12:10, ukupno mijenjano 1 put.
FEDERER= KLOC
Kad se igra uzvratna utakmica ? Moze mi neko objasniti sistem takmicenja ?
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!
Tacno je tacno, igrom slucaja sam bio na toj utakmici i dobro znam sta govorim. Ne bih govorio da to nije tako, no problem je sto je Ilidza puna samoproglasenih strucnjaka koji mole Boga da Bosna popusi kako bi isti rekli, ma kakav Pipe, kod njega se puno trenira. Prema tome, raspravu mozemo zakljuciti jer sam kao i ti, bio na tekmi i znam dobro te klince i za razliku od tebe, ipak sam malo iskreniji. I da, vidis Purivatre, kakav je on sportski radnik, klub kojeg vodi igrat ce, nadam se, medju 16 najboljih u Evropi.[/quote]
Savez će reći poslijednju riječ i vidjet ćeš da sam ja upravu (svi su 96 godište).
Savez će reći poslijednju riječ i vidjet ćeš da sam ja upravu (svi su 96 godište).

FEDERER= KLOC
Ja cijenim argumentovano obrazlozenje sto ti radis konstantno, ali svaka prica ima dvije strane..Trigger je napisao/la:Nemam ništa protiv ničijeg mišljenja i uvažavam ga, pogotovo kad je argumentovano.neno#4 je napisao/la:.....Mislim da je ipak kosarka ispred rukometa bila i ostala, bez obzira sto je KK Bosna trenutno u kanalu...
Ostaje dilema između košarke i rukometa (u Sarajevu) iz dva razloga:
1.Do generacije Kindžeta rukomet je bio mnogo uspješniji
2. Nakon toga apsolutna dominacija košarke do rata
3. Poslijerata rata, u samostalnoj BiH rukomet je ipak, po uspjesima, ispred košarke - "vidi" međunarodne uspjehe RK i KK Bosna, pa i domaće rezultate, titule....
Moje mišljenje je da je generalno rukomet sport #2 u Sarajevu.
U ostalom se slažem - grad, metropola, od nekoliko stotina hiljada stanovnika trebao bi da može i da napuni dvorane i kad igraju KK i RK Bosna ili neki drugi (ako se pojavi) klub.
Nisam ja plaho zadovoljan ni posjetama, ipak, legendarnih klubova FK Željezničar i FK Sarajevo, jer nekad su stadioni skoro uvijek bili puni, a danas..kako kad, urijetko što bi se kazalo mada je i fudbal današnji daleko od nivoa nekadašnjeg....
Kosarka je sport u kojoj treba puno puno vise novca da se napravi konkurentna ekipa, ja licno znam da to puno kosta, pogotovo na nacin na koji se to radilo u KK Bosna..Kada stupas u pregovore sa strancima, i spomenes im Sarajevo, O, hell no war, criminal, i slicno...Vrlo je tesko privoliti igraca da dodje da igra...Jedan skuplji stranac kosta kao citava postava RK Bosne...Npr. Williams je imao blizu 15. ooo dolara mjesecno, sto je velika suma, a u ta doba dolar je bio puno jaci...
Problem je sto je u kosarci moras da priznas u nasoj zemlji uvijek bila veca konkurencija, Siroki je uvijek imao odlican tim, Igokea je uvijek dovodila igrace u zadnji cas i placala ih basnoslovno, dok konkurencija RK Bosne se razvodnila, tako da se izrazim...Nemoj pogresno ovo da shvatis, da minimaliziram neciji uspjeh i slicno, ali je tako..Ja se sjecam sezona kada je Izvidjac harao itekako, Bosna se trudila i pravila tim, ali nije islo...Vecina je to zaboravila ovdje...Ali ovdje ima i druga strana, mozda je upravo Bosna svojim kvalitetom ubila konkurenciju
Kosarka ima ono nesto sto rukomet nikada nece imati, Sarajevo je Kindjetov grad, kad se spomene Sarajevo prva asocijacija je ZOI 84, i Kindje...
Bosna je pobjedjivala Partizan koji je u ravni sa RK Zagrebom, cak i vise jer Partizan je ime koje je veca institucija od RK Zagreba...
Pobjedjivali su i redovne ucesnike EL Cibonu i Olimpiju, Cibonu koja je necesto prolazila u TOP 16 EL..
I redom Hemofarm, Zvezda, Zadar i slicno...
Prosli su medju 16 u ULEB Cupu izbacivsi tada Albu iz Berlina sa proracunom od 10 miliona eura...
RK Bosna jeste brand trenutno, najbolji kolektiv nase drzave vjerovatno, ali kada bi sad pitao u gradu 70 posto ljudi bi ti reklo da je KK Bosna ipak znacajnija...
Jer samim zadnjim primjerom utakmice kada je stvarno sramotan odnos bio prema RK Bosni, a kada je KK Bosna igrala odlicno, cekala se subota i odlazak na utakmicu...Prepricavalo se na svakom cosku o Markovicu, Vasiljevicu, Vilijamsu i slicno...
Pozdrav, i da mi veceras "otkinemo" bod aBd

Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 02 mar 2011, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.