BH klubovi u Europi 23/24
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Re: BH klubovi u Europi 23/24
Velež počinje i završava u istom kolu.
Kakav meč u Luxu
Hesperdange poveo 1:0, okrene ih Dudekange na 1:3 i na kraju izgube 4:3
Vrlo izvjesno Hesperdange novi prvak Luxa

Hesperdange poveo 1:0, okrene ih Dudekange na 1:3 i na kraju izgube 4:3

Vrlo izvjesno Hesperdange novi prvak Luxa
Slovan vodi 1:0, Rakow dobio, a Legia također vodi.
-
- Kontakt:
Sta ako se desi recimo da Zrinjski osvoji kup,sto ce i biti.Jel onda niko ne krece od 2.pretkola?
Sto se Zrinjskog tice,Sjeverna Irska je matematicki zavrsena,Luksemburg i Makedonija isto moze se reci zavrseno osim ako se ne desi neko ludilo.Od ove ostale 3,Rumunija i Slovacka su bas upitne,najprije da ce im se jos Poljska poklopiti i to je to,dovoljno
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Joj na silu lažiSjevernokorejskipas je napisao/la: ↑16 apr 2023, 16:20Godine 1982 i 1983 po koeficijentima YU liga bila rangirana kao druga odnosno treća u Europi.
XXI vijek sve šugavo: zemlja, liga, šampion....
Iz higijenskih razloga njizi izbjegavati. Čuvaj se ercegovačkog skabiesa.

-
- Kontakt:
Cuj lazes samo jednu sezonu su istisnuli Seriju A i Bundesligu ili Ligu 1 i Primeru

elvirbaljic je napisao/la: ↑16 apr 2023, 15:44Kako ovo ide, kako se boduje, gdje su bodovi stogodisnjim klubovimaMortemHz je napisao/la: ↑16 apr 2023, 15:401. Zrinjski 8.500Manijakalnost99 je napisao/la: ↑15 apr 2023, 21:38Prema uefi
Zrinjski 161 mjesto
Sarajevo 189
Borac 308
Velez 322
Siroki 345
Željeznicar 363
Daj pisite sta ne razumijem se toliko u to bodovanje i to
2. Sarajevo 7.000
3. Borac 4.000
4. Velež 3.500
5. Široki Brijeg 3.000
6. Željezničar 2.500
7. Tuzla City 1.500
8. Radnik 1.000🫣 da ih nisu zaboravili.
Ako se uzmu u obzir koeficijenti prosle sezone, Borac bi trbao biti nosioc ove godine u prvom pretkolu.
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Ima li onaj link s excel tabelama za sva takmičenja i pretkola?
S obzirom da pobjednik naseg kupa starta od drugog pretkola UCL, u slucaju da recimo Zrinjski uzme duplu krunu, da li onda drugi na tabeli preuzima to mjesto u drugom pretkolu? tnx
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
-
- Kontakt:
Koliko znam ne preuzima niko nista i kod nas samo prvi ide u Ligu Prvaka ostali svi idu u ovu novu konferencijsku ligu ukljucujuci i osvajaca kupa (ili 4tog ukoliko neko duplu osvoji)
Ma i mislio sam sam na Conference league ali kad su im iste skraceniceManijakalnost99 je napisao/la: ↑18 apr 2023, 18:51Koliko znam ne preuzima niko nista i kod nas samo prvi ide u Ligu Prvaka ostali svi idu u ovu novu konferencijsku ligu ukljucujuci i osvajaca kupa

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
To stvarno nzm ali probaću saznati kući kad sa posla dođem. I meni je najlogičnije drugi na tabeli to da preuzmedelko je napisao/la: ↑18 apr 2023, 18:57Ma i mislio sam sam na Conference league ali kad su im iste skraceniceManijakalnost99 je napisao/la: ↑18 apr 2023, 18:51Koliko znam ne preuzima niko nista i kod nas samo prvi ide u Ligu Prvaka ostali svi idu u ovu novu konferencijsku ligu ukljucujuci i osvajaca kupa![]()
Pobjednik kupa ide iz drugog pretkola conference league, e sad i dalje ostaje misterija ovo moje pitanje
mada mi je najlogicnije da preuzme drugi na tabeli
![]()
e ovako sada sam našao slučaj u našoj ligi kada smo imali duplu krunu, to je sezona 2011/2012 kada je Željo uzeo duplu krunu. Osvajač Kupa je tada počinjao EL iz druge runde, a drugi učesnik finala je bio Široki Brijeg. NK Široki je tada bio i drugi u prvenstvu i svoju tadašnju avanturu u EL je započeo iz drugog kola.delko je napisao/la: ↑18 apr 2023, 18:57Ma i mislio sam sam na Conference league ali kad su im iste skraceniceManijakalnost99 je napisao/la: ↑18 apr 2023, 18:51Koliko znam ne preuzima niko nista i kod nas samo prvi ide u Ligu Prvaka ostali svi idu u ovu novu konferencijsku ligu ukljucujuci i osvajaca kupa![]()
Pobjednik kupa ide iz drugog pretkola conference league, e sad i dalje ostaje misterija ovo moje pitanje
![]()
Pošto znamo da poraženi u finalu Kupa ne dobija ništa, onda je jasno da drugoplasirani na tabeli u Ligi starta iz drugog kola ECL

HvalaFoSte95 je napisao/la: ↑19 apr 2023, 20:58e ovako sada sam našao slučaj u našoj ligi kada smo imali duplu krunu, to je sezona 2011/2012 kada je Željo uzeo duplu krunu. Osvajač Kupa je tada počinjao EL iz druge runde, a drugi učesnik finala je bio Široki Brijeg. NK Široki je tada bio i drugi u prvenstvu i svoju tadašnju avanturu u EL je započeo iz drugog kola.delko je napisao/la: ↑18 apr 2023, 18:57Ma i mislio sam sam na Conference league ali kad su im iste skraceniceManijakalnost99 je napisao/la: ↑18 apr 2023, 18:51
Koliko znam ne preuzima niko nista i kod nas samo prvi ide u Ligu Prvaka ostali svi idu u ovu novu konferencijsku ligu ukljucujuci i osvajaca kupa![]()
![]()
Pošto znamo da poraženi u finalu Kupa ne dobija ništa, onda je jasno da drugoplasirani na tabeli u Ligi starta iz drugog kola ECL![]()

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Znači jedino će Sarajevo biti nosioc u drugom pretkolu (ako izbore europu).delko je napisao/la: ↑19 apr 2023, 22:27HvalaFoSte95 je napisao/la: ↑19 apr 2023, 20:58e ovako sada sam našao slučaj u našoj ligi kada smo imali duplu krunu, to je sezona 2011/2012 kada je Željo uzeo duplu krunu. Osvajač Kupa je tada počinjao EL iz druge runde, a drugi učesnik finala je bio Široki Brijeg. NK Široki je tada bio i drugi u prvenstvu i svoju tadašnju avanturu u EL je započeo iz drugog kola.
Pošto znamo da poraženi u finalu Kupa ne dobija ništa, onda je jasno da drugoplasirani na tabeli u Ligi starta iz drugog kola ECL![]()
pa i mislili smo da je to najlogicnije rjesenje ali opet valja utvrditi
Znaci po svemu sudeci Borac bi mogao u to drugo pretkolo, mada slaba vajda je od tog svega, samo cemo ispasti odmah a ovako smo mozda mogli uzeti neku utakmicu
![]()
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Osim tog rekorda, Mostarci će imati priliku da ispišu historiju bh. nogometa i na evropskoj sceni. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka će sigurno biti nosioci.
Za protivnika bi mogli dobiti neke od sljedećih rivala: Shaktar Soligorsk (Bjelorusija), Klaksvik (Farska Ostrva), Budućnost (Crna Gora), Rakow (Poljska), Hacken (Švedska), Farul (Rumunija), Tirana (Albanija), Valmieras (Latvija), Ballkani (Kosovo), Larne (Sjeverna Irska), Urartu (Armenija), Hamrun (Malta), Hesperange (Luksemburg) i Struga (Sjeverna Makedonija).
Jasno da će Zrinjski željeti da izbjegne Rakow, Hacken i Farul, te da bi protiv svih ostalih rivala bio ogroman favorit.
U slučaju prolaska prvog pretkola ovog elitnog takmičenja, bosanskohercegovački prvak bi imao čak tri meč-lopte za plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.
Prvo bi igrao drugo pretkolo Lige prvaka i tu bi prolaskom osigurao najmanje play-off Evropa lige.
Neki od potencijalnih protivnika Zrinjskom u drugom pretkolu Lige prvaka su mnogo ozbiljniji. Tu su Dinamo Zagreb, Kopenhagen, Galatasaray, Ferencvaroš, Qarabag, Molde, Sheriff, Astana, Maccabi Haifa...
Ako dožive eliminaciju, Zrinjski ide u treće pretkolo Evropa lige i tu bi igrao protiv kluba koji je ispao iz kvalifikacija Lige prvaka. Prolaskom bi izborio play-off Europa lige i zagarantovano bi izborio grupnu fazu Konferencijske lige.
Ispadanjem bi otišao u play-off Konferencijske lige i tamo u dvomeču imao priliku ispisati historiju bosanskohercegovačkog nogometa koja im je prošle godine izmakla za dlaku.
Slovan ih je nesretno izbacio golom škaricama u posljednjim minutama produžetka, da bi kasnije u penal seriji ispali od slovačke ekipe.
Za protivnika bi mogli dobiti neke od sljedećih rivala: Shaktar Soligorsk (Bjelorusija), Klaksvik (Farska Ostrva), Budućnost (Crna Gora), Rakow (Poljska), Hacken (Švedska), Farul (Rumunija), Tirana (Albanija), Valmieras (Latvija), Ballkani (Kosovo), Larne (Sjeverna Irska), Urartu (Armenija), Hamrun (Malta), Hesperange (Luksemburg) i Struga (Sjeverna Makedonija).
Jasno da će Zrinjski željeti da izbjegne Rakow, Hacken i Farul, te da bi protiv svih ostalih rivala bio ogroman favorit.
U slučaju prolaska prvog pretkola ovog elitnog takmičenja, bosanskohercegovački prvak bi imao čak tri meč-lopte za plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.
Prvo bi igrao drugo pretkolo Lige prvaka i tu bi prolaskom osigurao najmanje play-off Evropa lige.
Neki od potencijalnih protivnika Zrinjskom u drugom pretkolu Lige prvaka su mnogo ozbiljniji. Tu su Dinamo Zagreb, Kopenhagen, Galatasaray, Ferencvaroš, Qarabag, Molde, Sheriff, Astana, Maccabi Haifa...
Ako dožive eliminaciju, Zrinjski ide u treće pretkolo Evropa lige i tu bi igrao protiv kluba koji je ispao iz kvalifikacija Lige prvaka. Prolaskom bi izborio play-off Europa lige i zagarantovano bi izborio grupnu fazu Konferencijske lige.
Ispadanjem bi otišao u play-off Konferencijske lige i tamo u dvomeču imao priliku ispisati historiju bosanskohercegovačkog nogometa koja im je prošle godine izmakla za dlaku.
Slovan ih je nesretno izbacio golom škaricama u posljednjim minutama produžetka, da bi kasnije u penal seriji ispali od slovačke ekipe.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Poznavajuci nase klubove i srecu u zrijebu, dobijaju Rakow, Hacken ili FarulMortemHz je napisao/la: ↑26 apr 2023, 09:36Osim tog rekorda, Mostarci će imati priliku da ispišu historiju bh. nogometa i na evropskoj sceni. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka će sigurno biti nosioci.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, BigEM, bvsic, Proximic i 18 gostiju.