FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ako ništa, Široki je izgubi doma i to su nepovratno prosuti bodovi koji ih nepovratno udaljavaju od nas. Sad, barem neko vrijeme, možemo mirnije razmišljati što se tiče njih. Mislio sam da Borac neće danas pobijediti, ali eto. Pokazali su da nije slučajno što su tu u vrhu, mada tek je počelo. Samo treba lagano i opušteno promatrati stvari. Kad prođe jedno pola polusezone, kad se osjeti ko je spreman, ko više zna, ko je izdržljiviji, tada će da svjetlost dana ugledaju Amarove paklene pripreme. Mi ćemo raditi kontinuirano i ako Bog da bodove krasti i u gostima, kol'ko tol'ko, a ovi će pasti kroz neko vrijeme, skoro da sam siguran. Samo opušteno. Ali ako kojim slučajem (dajem male šanse za to) Borac recimo uspije ovu sezonu izgurati kako treba, bez vel'kih kikseva, onda ćemo im iskreno čestitati. Do tada : Željezničar šampion!
Osim - drugo ime za Želju !
Fakat je vrijeme da sitne ekipe poput Sirokog prepuste mjesto u vrhu tabele vecim ekipama. Jesam Sarajlija jesam Zeljovac bio i ostao i ostat cu Zeljovac do kraja zivota i u to se smijem zaklet na sve meni drago ali kad vidim ekipe poput Zelje, Borca, Slobode, Sarajeva gore pri vrhu meni srce do neba jer vise mi dojadilo da gledam kupi prodaj ekipe poput Sirokog pri vrhu.
Ne vezano za ovu tekmu Siroki-Borac ali pogledajmo gdje su zavrsile ekipe koje dolaze iz sredina iste ili priblizne velicne kao Siroki, npr. Bosna Visoko, Leotar, Brotnjo, Jedinstvo, Kakanj, sve su to ekipe koje nisu mogle opstat u premijer ligi BH bez stele. Prve 3 spomenute su cak i osvajale trofeje a gdje su sad? Siroki ima prosjek gledalaca na tekmama kao Zeljo na treninzima i lafo opet u vrhu? Ma daj te. Jesu dobro organizovani barem tako kazu (ne znam i ne interesuju me) samo koliko uloze novca toliko a ako ne i vise im se vrati preko Evrope znaci Siroki steli pa kome milo kome ne briga me. Siroki out zbog stela a Zeljo, Borac, Celik, Sloboda, Velez, Sarajevo inn pa kako kome padne grah..
Ne vezano za ovu tekmu Siroki-Borac ali pogledajmo gdje su zavrsile ekipe koje dolaze iz sredina iste ili priblizne velicne kao Siroki, npr. Bosna Visoko, Leotar, Brotnjo, Jedinstvo, Kakanj, sve su to ekipe koje nisu mogle opstat u premijer ligi BH bez stele. Prve 3 spomenute su cak i osvajale trofeje a gdje su sad? Siroki ima prosjek gledalaca na tekmama kao Zeljo na treninzima i lafo opet u vrhu? Ma daj te. Jesu dobro organizovani barem tako kazu (ne znam i ne interesuju me) samo koliko uloze novca toliko a ako ne i vise im se vrati preko Evrope znaci Siroki steli pa kome milo kome ne briga me. Siroki out zbog stela a Zeljo, Borac, Celik, Sloboda, Velez, Sarajevo inn pa kako kome padne grah..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
- SoloJuve26
- Kontakt:
a bgt gdje si ti bioo kad zeljo 3 sezone skoro nije pobjedio u gostima i kad 4 godine niste vidjeli dalje od mostrskog raskršca,,,cuj nas nema nigdje mi redovno bgm igrali u evropi i jedini osvjetljavali obraz Bih fudbala za razliku od vas cim granicu predzete odma petakbanovan je napisao/la:Pa uvijek je ovako. Mi uzmemo titulu, njanja nema na mapi, sjede kući i jecaju. Mi naletimo na Hapoela, rto ih. Ispuzalo iz mraka u kojem se krilo, crvenih, krvavih očiju od plača sa osmjehom na licu. Željo je izgubioOzareni.
Počela nova sezona, njanja opet nigdje. Željo se bori za titulu. Opet u mrak. Opet jecanje. Njanje izgube, nema ih. Željo dobije, opet ih nema. Borac dobije. Eto ih, invazija iz mraka![]()
U međuvremenu se naslađuju komešanjima između TM-a; Ništa oni nemaju s tim, niti su na bilo koji način uticali na to. Al džaba. To je jedini način da slave. Nemaju drugogo načina kad njih mariše ko stigneSkaču po Jablanici preko bankina
![]()
Da nema njanja, trebalo bi ih izmisliti![]()
Dobro neko napisa, uljepšaju mi svaki vikend
efendija je napisao/la:A gdje ste bili prije toga? DOk mo mi konstantno bili u vrhu a vi iza nas sta je sad se toga ne sjecate? Niste nas bili dobili 6god. i sad opet vi bolji a mi gori itd.. Daj ba..banovan je napisao/la:Pa uvijek je ovako. Mi uzmemo titulu, njanja nema na mapi, sjede kući i jecaju. Mi naletimo na Hapoela, rto ih. Ispuzalo iz mraka u kojem se krilo, crvenih, krvavih očiju od plača sa osmjehom na licu. Željo je izgubioOzareni.
Počela nova sezona, njanja opet nigdje. Željo se bori za titulu. Opet u mrak. Opet jecanje. Njanje izgube, nema ih. Željo dobije, opet ih nema. Borac dobije. Eto ih, invazija iz mraka![]()
U međuvremenu se naslađuju komešanjima između TM-a; Ništa oni nemaju s tim, niti su na bilo koji način uticali na to. Al džaba. To je jedini način da slave. Nemaju drugogo načina kad njih mariše ko stigneSkaču po Jablanici preko bankina
![]()
a bgt gdje si ti bioo kad zeljo 3 sezone skoro nije pobjedio u gostima i kad 4 godine niste vidjeli dalje od mostrskog raskršca,,,cuj nas nema nigdje mi redovno bgm igrali u evropi i jedini osvjetljavali obraz Bih fudbala za razliku od vas cim granicu predzete odma petak
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Ma sta drugo nego Borcu cestitati,bezveze je sad naglabati i pokusavati umanjiti il osporiti im zasluzenu pobjedu...ovim jeste malo otezan nas put ka odbrani titule,al nista jos ni blizu nije izgubljeno...14 tekmi je jos pred nama,mi imamo bolji raspored,vise tekmi kuci igramo i na sve to oni nam dolaze na noge..sinoc smo po onako sugavom terenu pruzili finu partiju,zabili tri gola i razloga za pesimizam zaista nema

Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR
- zeljovac87
- Kontakt:
Zayebi priču, kuhaj hrenovke. Htio sam reći da Borac stvarno ima jaku ekipu kojoj ni sudija ne može ništa. Vidim da ovdje mnogi pišu o namještenoj utakmici a ja mislim da od toga nema ništa. Pobijedil su pa šta sad. 14 utakmica do kraja, ništa još nije gotovo. Nebi bilo prvi put da fenjeraš iznenadi lidera. Očekujem da Drina zapne u Banjaluci, za šta će to biti dovoljno, ostaje da se vidi. Ne očekujem pobjedu Drine ali i bod bi bio sasvim pristojanFCS-FCS je napisao/la:Znas li ti da je sudija haver vaseg Djele.zeljovac87 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem. Pa ovaj Borac je prejak. Iako je sudija bio na strani Širokog oni su uspjeli da ih dobiju na njihovom terenu. Mislio sam da ćemo nakon prvog kola biti na -2, ali ovi su stvarno opasna ekipa. Iako nisu odigrali ništa posebno, uspjeli su dobiti. Dva puta su prešli centar i zabili im dva gola. Prije utakmice sam imao dojavu da je sudija apsolutno na strani domaćina, međutim Borac ima ekipu koja može dobiti svakoga. Naše je da dobijemo u Gradačcu, a Drini gori pod nogama i nadam se da će i oni zapeti u Banjaluci.
Joint Union.
Znas li da mu je bio komandir u lastama dok se Djelo nije ispalio u NK Zagreb u martu 95....u pravu si da je sudija trebo siljiti za vas al et nije mu se dalo
A ako mislis da drina moze uzeti i 0,001 dio boda u BL iduce hefte..tebi ni Torabi ne moze pomoci

Joint Union.
koliko nas sezona niste dobili?efendija je napisao/la:a bgt gdje si ti bioo kad zeljo 3 sezone skoro nije pobjedio u gostima i kad 4 godine niste vidjeli dalje od mostrskog raskršca,,,cuj nas nema nigdje mi redovno bgm igrali u evropi i jedini osvjetljavali obraz Bih fudbala za razliku od vas cim granicu predzete odma petakbanovan je napisao/la:Pa uvijek je ovako. Mi uzmemo titulu, njanja nema na mapi, sjede kući i jecaju. Mi naletimo na Hapoela, rto ih. Ispuzalo iz mraka u kojem se krilo, crvenih, krvavih očiju od plača sa osmjehom na licu. Željo je izgubioOzareni.
![]()
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
- Kontakt:
Utakmicu Željo-Olimpic nisam gledao, zbog obaveza nisam mogao doci u Sarajevo, takoda ne mogu ništa reći o igri i akterima...zbog tradicije na nasoj strani, zbog domaceg terena, nikakvih ili malih promjena u nacinu igre i igrackom kadru (dok je kod Olimpica sasvim suprotno) bio sam siguran u pozitivan rezultat, sto se i ostvarilo, sigurnom pobjedom...cestitke igracima i strucnom stozeru...
O Lazi sam svoje misljenje iznosio prije, dok je trajao prelazni rok i dok se moglo nesto uraditi povodom njega, ali sada kada je nastavljeno prvenstvo, kada nam je svaki igrac potreban nepovrijeđen i u sto boljoj formi, zelim mu sve najbolje i puno srece kao i svakom nasem igracu, mnogo posla ih jos ceka...
Utakmicu Široki-Borac sam gledao, i zanimao me je samo rezultat (prizeljkivao sam X, zbog nas), na igru uopste nisam obracao toliku pozornost, Siroki je jos jednom pokazao da je u silaznoj putanji sto se tice uspjesnosti igranja u nasoj ligi, a da na njegovo mjesto dolazi Borac...nisam obracao toliku pozornost jer Željo prije svega ovisi sam o sebi, o svojoj igri i rezultatima, a prilika da se izjednacimo ili prestignemo Borac ce sigurno doci,koliko cemo biti spremni ili imati srece, to cemo vidjeti...prvih nekoliko kola nece odluciti gotovo nista (neki kiks se jos uvijek moze tolerisati), ali kad polovicom ove polusezone krene "prava" borba za opstanak, potrebno je imati sto bolju startnu poziciju...
O Lazi sam svoje misljenje iznosio prije, dok je trajao prelazni rok i dok se moglo nesto uraditi povodom njega, ali sada kada je nastavljeno prvenstvo, kada nam je svaki igrac potreban nepovrijeđen i u sto boljoj formi, zelim mu sve najbolje i puno srece kao i svakom nasem igracu, mnogo posla ih jos ceka...
Utakmicu Široki-Borac sam gledao, i zanimao me je samo rezultat (prizeljkivao sam X, zbog nas), na igru uopste nisam obracao toliku pozornost, Siroki je jos jednom pokazao da je u silaznoj putanji sto se tice uspjesnosti igranja u nasoj ligi, a da na njegovo mjesto dolazi Borac...nisam obracao toliku pozornost jer Željo prije svega ovisi sam o sebi, o svojoj igri i rezultatima, a prilika da se izjednacimo ili prestignemo Borac ce sigurno doci,koliko cemo biti spremni ili imati srece, to cemo vidjeti...prvih nekoliko kola nece odluciti gotovo nista (neki kiks se jos uvijek moze tolerisati), ali kad polovicom ove polusezone krene "prava" borba za opstanak, potrebno je imati sto bolju startnu poziciju...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.
jesmo li im onda i mi prodali kup na grbavici ?jubitubi je napisao/la:rekreativac je napisao/la:Gledajuci citavu tekmu na Pecari...nemogu se oteti utisku da su latini lagano prodali.Kod drugog gola Borca dva igraca Širokog stoje dok igrac Borca lagano sa 5 metara daje gol kao da se igra na male u sali.Boze moj...bilo kako bilo siguran sam da borba za titulu ce biti zanimljiva.na kraju krajeva...nemoze se sve kupiti a dolaze i na Grbavicu pa neka pobjedi buduci ŠampionPa sta bi trebali uraditi kad je Stajic jednom proturio kroz noge,lopta se u sekundi stvorila kod Grahovca metar i po od gola.A svasta neces procitati...
je li onda prosle godine siroki i nama prodao bodove ?
daj ba..sto ne mogu ovih prica
svi kupuju, prodaju, namjestaju..niko u zatvor ne ide

- Bianconeri1988
- Kontakt:
To "kolega"SoloJuve26 je napisao/la:Zeljo dobiva duplu krunu aBd,, Najaci ste !!!

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
lemi_kitao je napisao/la: Utakmicu Široki-Borac sam gledao, i zanimao me je samo rezultat (prizeljkivao sam X, zbog nas), na igru uopste nisam obracao toliku pozornost, Siroki je jos jednom pokazao da je u silaznoj putanji sto se tice uspjesnosti igranja u nasoj ligi, a da na njegovo mjesto dolazi Borac...nisam obracao toliku pozornost jer Željo prije svega ovisi sam o sebi, o svojoj igri i rezultatima, a prilika da se izjednacimo ili prestignemo Borac ce sigurno doci,koliko cemo biti spremni ili imati srece, to cemo vidjeti...prvih nekoliko kola nece odluciti gotovo nista (neki kiks se jos uvijek moze tolerisati), ali kad polovicom ove polusezone krene "prava" borba za opstanak, potrebno je imati sto bolju startnu poziciju...
Potpis majstore,sve je 'vako

Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR
- Vasa Ladacki
- Kontakt:
Utakmica jucer onako, fina na momente. Zeljo na vrijeme postigao svaki pogodak i priveo utakmicu kraju sasvim lagano i opusteno. Stanic po meni najgori, previse lopti je izgubio posebno u prvom poluvremenu. Savic i Svraka su odigrali korektno na sredini terena, bas koliko treba. Zeba standardan, a Lazo je jedini napadac na svijetu koji od 100% sanse napravi polusansu
uglavnom premijera prosla kako treba.
ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI!!
P.S. Nemojte ljudi tih prica prodao Siroki, gluposti obicne valjate i ofirate se, Borac bio bolji za taj jedan gol i jbg idemo dalje. Glupirate se kako vi znate kako je prodata pogotovo bosnas i noodley ili kako vec.. Smirite se i gledajte Zelju, j.e.b.o ostale

ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI!!
P.S. Nemojte ljudi tih prica prodao Siroki, gluposti obicne valjate i ofirate se, Borac bio bolji za taj jedan gol i jbg idemo dalje. Glupirate se kako vi znate kako je prodata pogotovo bosnas i noodley ili kako vec.. Smirite se i gledajte Zelju, j.e.b.o ostale

Nama je Željo svetinja jedina.
eo nemam nista pametnije u ove sate pa haj da napisem nes
pa iskreno ako malo sagledamo situaciju donkle je i dobro sto je siroki izgubio,jer sada je gotovo pa sigurnu elimisan iz utrke za prvaka tako da je sad ostao samo jedan konkurenat
(naravno sarajevo...nije ni predstavljalo konkurenta
)

...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.
ko rano rani sam u nju pada.
- katzenbrummen
- Kontakt:
OVDJEEE NIKOOOO NIKAD NE SPAVAAAA, NIKAD NE SPAVAAAA, NIKAD NE SPAVAAAAAAA
..
CAREEEE LAZAREEEEE, CAREEE LAZAREEEEEEEEEEEE
.. Prosrache i Lazu ba.. Samo polako.. 
Al' opet kazhem.. Da ga nema, valjalo bi ga izmislit'
..
Shto se tiche Gradachca, nama ako je cilj titula, mi moramo na sva tri boda ichi pa shta bude.. Ne osvajaju se titule jurishanjem na jedan bod.. (Ovi politichari na temi i ovi bukvalci shto sve u negativnom kontekstu shvataju, da znate da ni trunke zlobnosti u ovome shto sam rekao nema..)
Dalje, ne trebamo se mi brinuti o Borcu i ostalim klubovima, nash prioritet je nasha avlija tj. Zheljeznichar.. Mi smo dobili Olimpik na blentavo zaledjenom terenu.. I njima je isti teren bio k'o i nama, nisu zabili gola, a mi 3 uvalili.. Samo optimistichno.. Isto mi ne ide u glavu kako nekim ljudima sitnica fali da plochu okrenu.. Jedan dan govore ZA a, drugi dan svim silama PROTIV.. Borac dobio u Shirokom, neka je.. Pa shta? Mozhda che sada da podcjene neke slabije klubove, a svi znamo shta se desni kada nekoga podcjenish.. Neka rade shta hoche, nash cilj je Zheljeznichar, sa svim svojim vrlinama i manama..
Idem u krpe, kod mene haman dva ujutru
..
I da, izvinjavam se na ovo ch, sh, zh i fazone.. Ne mogu nikako nashtimati nashu tastaturu, pa koristim ch, sh, zh etc. da bolje docharam
Shevili vi meni! :]

CAREEEE LAZAREEEEE, CAREEE LAZAREEEEEEEEEEEE

Al' opet kazhem.. Da ga nema, valjalo bi ga izmislit'

Shto se tiche Gradachca, nama ako je cilj titula, mi moramo na sva tri boda ichi pa shta bude.. Ne osvajaju se titule jurishanjem na jedan bod.. (Ovi politichari na temi i ovi bukvalci shto sve u negativnom kontekstu shvataju, da znate da ni trunke zlobnosti u ovome shto sam rekao nema..)
Dalje, ne trebamo se mi brinuti o Borcu i ostalim klubovima, nash prioritet je nasha avlija tj. Zheljeznichar.. Mi smo dobili Olimpik na blentavo zaledjenom terenu.. I njima je isti teren bio k'o i nama, nisu zabili gola, a mi 3 uvalili.. Samo optimistichno.. Isto mi ne ide u glavu kako nekim ljudima sitnica fali da plochu okrenu.. Jedan dan govore ZA a, drugi dan svim silama PROTIV.. Borac dobio u Shirokom, neka je.. Pa shta? Mozhda che sada da podcjene neke slabije klubove, a svi znamo shta se desni kada nekoga podcjenish.. Neka rade shta hoche, nash cilj je Zheljeznichar, sa svim svojim vrlinama i manama..
Idem u krpe, kod mene haman dva ujutru

I da, izvinjavam se na ovo ch, sh, zh i fazone.. Ne mogu nikako nashtimati nashu tastaturu, pa koristim ch, sh, zh etc. da bolje docharam

Tamo su slike djetinjstva moga, tamo je sve sto je moje.
Ne moras je ni stimati koliko vidim slova c,s,z imas na tastaturi i kao i svi ostali mozes ih koristiti kao č,ć,š,ž nece ti niko zamjeriti jer kako vidis svi tako pisu pa sto nebi i ti,ovako se samo raja pati prilikom citanja..!! pokusaj se prilagoditi..!!katzenbrummen je napisao/la:OVDJEEE NIKOOOO NIKAD NE SPAVAAAA, NIKAD NE SPAVAAAA, NIKAD NE SPAVAAAAAAA..
CAREEEE LAZAREEEEE, CAREEE LAZAREEEEEEEEEEEE![]()
![]()
.. Prosrache i Lazu ba.. Samo polako..
Al' opet kazhem.. Da ga nema, valjalo bi ga izmislit'..
Idem u krpe, kod mene haman dva ujutru..
I da, izvinjavam se na ovo ch, sh, zh i fazone.. Ne mogu nikako nashtimati nashu tastaturu, pa koristim ch, sh, zh etc. da bolje docharam![]()
![]()
NEMA ODUSTAJANJA! 
Mada da osvojimo kup i drugo mjesto, ja prezadovoljan, nemogu ovi nasi u LP ,nismo dorasli, dok vec EL i nekako ...

Mada da osvojimo kup i drugo mjesto, ja prezadovoljan, nemogu ovi nasi u LP ,nismo dorasli, dok vec EL i nekako ...
ma ljudi mi trebamo bit zadovoljni i sa kupom,2 mjestom ako Bog da a jos je rano da otpisemo ligu
bit ce to sve dobro samo trebamo bit uz nas voljeni klub uvijek i napominjem po ko zna koji put trebamo u sto vecem broju u gradacac!!
VOLIM TE ZELJO

VOLIM TE ZELJO
Ma daleko je ovo od izgubljenog tek je prva tekma u svakom slučaju ako već nemože Sarajevo izmedju Borca i Želje uvijek prije Željo sretno komšije
Idemo dalje, korak po korak.

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, Lokomotifa, MoSaZeLjo1921, nedimmmm1337 i 81 gost.