Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Epidaurus
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Epidaurus » 28 apr 2023, 15:10

nerkolfc je napisao/la:
28 apr 2023, 14:34
Jedini put opstanku Islama u BiH je jaka SDA, sve ostalo vodi ja liberalnom ateizmu
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 28 apr 2023, 15:10

nerkolfc je napisao/la:
28 apr 2023, 14:58
A nije mozak sapran gdje zensko moze biti musko I obrnuto, to je moderno I normalno
Apsolutno nije normalno. Ali sad prebacujes temu. Ako cemo slijediti tvoju prvu izjavu i logiku mozemo reci: pa neka i zensko postane musko i obratno, samo nek su muslimani.

nikakve razlike nema od ovog sto si rekao: nek i kradu i dalje su muslimani.

Nesto mi tvoj nick poznat, kao da si nekad normalniji bio ili sma te zamjenio s nekim..jel se desilo nesto pa si se okrenuo ovim stvarima koje ti ispiraju mozak ili? mani se corava posla, moj dobronamjeran savjet...usiljena "vjera" nikad ne izadje na dobro

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 28 apr 2023, 15:11

nerkolfc je napisao/la:
28 apr 2023, 15:07
chily-rz je napisao/la:
28 apr 2023, 15:04
Pa opet svijesno ulazi u grijeh, ne razumijem koja je razlika,lopov je i ovako i onako i kao takav bi morao biti kaznjen prije svega na ovom svijetu po zakonu drzave u kojoj je počinio prekrsaj.
Grijeh sam po sebi ne izvodi iz vjere, negiranje Kur'ana izvodi. Prvi ce biti kaznjen određeno vrijeme ako se ne pokaje, drugi nema šanse za spas jer je negirao ono sto je doslo od Allaha dz.s
Musliman - hajde na proteste. Nece se cvaja za kafe sama zaradit.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 28 apr 2023, 15:14

Sarajevo za Han Pijesak!
Jedino ne treba u razmjenu davat sjeverno od jošaničke petlje i od blažuje ka dole. Ostalo sve nek nose
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 apr 2023, 15:14

nerkolfc je napisao/la:

Grijeh sam po sebi ne izvodi iz vjere, negiranje Kur'ana izvodi. Prvi ce biti kaznjen određeno vrijeme ako se ne pokaje, drugi nema šanse za spas jer je negirao ono sto je doslo od Allaha dz.s
Ne znam koja je poenta tvog izlaganja. Prije svega ovo nije serijatska drzava a i da jeste ovi sto kradu bi prosli mnogo gore nego u ovom demokratskom rezimu. Mnogi bi bez ruku hodali ovdje ako bi postupali po serijatskim zakonima.

Lopov je lopov bio on "musliman" ili ne, to je sustina.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 28 apr 2023, 15:18

nerkolfc je napisao/la:
28 apr 2023, 14:49
Robust je napisao/la:
28 apr 2023, 14:44
nerkolfc je napisao/la:
28 apr 2023, 14:34
Jedini put opstanku Islama u BiH je jaka SDA, sve ostalo vodi ja liberalnom ateizmu
ako ti je potrebna sda da sacuva islam pa bolje ti je odmah da postanes ateista sa takvim razmišljanjem, znaci sda uzima posao Allahu pa dobro nije da nisu poznati po talovima i kradjo poslova :mrgreen:

i ovo neko pise ko zivi u sekularnoj drzavi :wtf: :wtf: :crazy:
Musliman koji krade je I dalje musliman.
Musliman koji mrzi Allahove zakone je otpadnik od vjere.
Taj "otpadnik od vjere" i taj "i dalje musliman" su dvije strane iste kovanice. Ali tebi je jedan vrijedniji od drugog? Takvo nisko razmisljanje i smijesna tumacenja a là Elvedin Pezic su i dovela do toga da ljudi objerucke prihvataju ateizam i agnosticizam.

Bravo @chily
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 28 apr 2023, 15:19

chily-rz je napisao/la:
28 apr 2023, 15:14
nerkolfc je napisao/la:

Ne znam koja je poenta tvog izlaganja. Prije svega ovo nije serijatska drzava a i da jeste ovi sto kradu bi prosli mnogo gore nego u ovom demokratskom rezimu. Mnogi bi bez ruku hodali ovdje ako bi postupali po serijatskim zakonima.

Lopov je lopov bio on "musliman" ili ne, to je sustina.
Slazem se s tobom. Htio sam ti samo objasniti razliku zasto se za ljude govore da su muslimani iako kradu...

@smr, pa sad se vise omladine vraca vjeri nego u zadnjih 50 godina.
Zadnja izmjena: nerkolfc, dana/u 28 apr 2023, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 28 apr 2023, 15:20

Hocemo nezavisnost zeničko dobojskog kantona
Ne želimo više finsnsirat sarajevski parazitluk
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 apr 2023, 15:21

MohamedIhattaren je napisao/la:
28 apr 2023, 15:13
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
28 apr 2023, 15:03
Treba otvoriti temu "Plate forumaša"

Da vidimo ko je baja.

Dijaspora se ne pika.
ne zelis da saznas leovu trenutnu satnicu :?
Expert za excel tabele?

Šteta što nije više na forumu.

Zlatno doba foruma : heller, leorey i husika
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 apr 2023, 15:23

nerkolfc je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:
28 apr 2023, 15:04
Pa opet svijesno ulazi u grijeh, ne razumijem koja je razlika,lopov je i ovako i onako i kao takav bi morao biti kaznjen prije svega na ovom svijetu po zakonu drzave u kojoj je počinio prekrsaj.
Za grijeh poput kradje, prema islamu, covjek moze traziti oprost ako ga ne cini svjesno. Znaci bez ponavljanja, dok svako ponavljanje cak i malih grijeha, vodi cinjenu tzv. velikih, a ti bi kao vjernik trebao znati, to u konacnici izvodi iz vjere.

Politicka stranka ne moze biti cista cak i da se svakodnevno zalaze za ocuvanje te religije, ako njeno vodstvo griješi, na sedmicnoj/mjesecnoj/godisnjoj bazi.

Islam ce braniti vjernici, koji prema tom ucenju, ne trebaju nikakva ovosvjetska priznanja niti ono sto ide na stetu naroda.

Valjda ti je poznato da nahraniti siroce moze biti bolje vec napraviti dzamiju, a da ne ponavljamo, politika SDA je jedan od uzroka sirotinje.

Islam mora biti apolitican, a svako dovodjenje politike u vezu sa ovom religijom je bogohuljenje. Tu se sva prica zavrsava.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 apr 2023, 15:26

28 apr 2023, 15:25
28 apr 2023, 15:21

who' gonna tell him :mrgreen:
surprise :rol:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 apr 2023, 15:27

rio_Ferdy88 je napisao/la:
28 apr 2023, 15:26
28 apr 2023, 15:25
28 apr 2023, 15:21

who' gonna tell him :mrgreen:
surprise :rol:
Kamuflaže,
? znam samo za jednog. :problem:
⚜️~⚜️~⚜️

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 28 apr 2023, 15:27

Islam ne moze biti apolitican kad ima svoje zakone koji uređuju drustvo I zivot. Za nesvjesne grijehe niko nece odgovarati

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 28 apr 2023, 15:29

nerkolfc je napisao/la:
28 apr 2023, 15:27
Islam ne moze biti apolitican kad ima svoje zakone koji uređuju drustvo I zivot. Za nesvjesne grijehe niko nece odgovarati
Jel te to Pezic naucio?

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 28 apr 2023, 15:29

Asteriks je napisao/la:
28 apr 2023, 15:23

Islam mora biti apolitican, a svako dovodjenje politike u vezu sa ovom religijom je bogohuljenje. Tu se sva prica zavrsava.
Niđe veze , islam mora biti apolitičan ,a ostali ne moraju. Pa tako se americki predsjednik zaklinje na bibliju, po evropi imamo nekakve krscanske demokratske unije ,a jedna drzava se zove jevrejska. Mislim leg7tmno je to i ok yebe se mene ,al dupli aršino
Danas je islam mozda apolitican i labilan al prije bome nije bio , dokaz tome je da je se proširio sabljom tj krvlju i na istok i na zapad niksko na neki fancy nacin osim eto indonezije i sl

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 apr 2023, 15:30

Nijedna institucionalizirana religija ne može biti odvojena od politike jer postoji uzajaman odnos novac <=> glasač, a novac znači uticaj, sloboda, neovisnost što su preduvjeti bilo koje takve religije.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 apr 2023, 15:32

Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan od njih reče: “Allahov Poslaniče, postavi nas za namjesnike!”, a i drugi je ponovio iste riječi. “Mi ne dajemo vlast onome koji je traži i žudi za njom!“, odgovori im Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem.1

Abdurrahman b. Semura, radijallahu anhu, prenosi da mu je Resulullah, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Abdurrahmane, ne traži vlast! Ako je na svoje traženje dobiješ, predat ćeš joj se i neće ti se pomoći, a ako je dobiješ ne tražeći je, bit ćef potpomognut u njoj.“2

Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, kazao: “Vi ćete mnogo težiti za vlašću, a ona će na Sudnjem danu biti razlog kajanja. Divna je na ovom svijetu, a grozna je na ahiretu!”3

Ebu Zerr, radijallahu anhu, pripovijeda da se obratio Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem: “Božiji Poslaniče, postavi me za namjesnika!” Resulullah, sallallahu alejhi ve sellem, potapšao ga je po ramenima i rekao: “Ebu Zerre, ti si slabašan, a vlast je velika obaveza! Vlast će na Sudnjem danu biti poniženje i kajanje, osim onome koji je s pravom dobije i izvrši ono što se od njega traži.“4

Isti ovaj ashab prenosi da je Resulullah, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ebu Zerre, mislim da si ti slabašan čovjek, a želim ti isto što i sebi! Kloni se vlasti, pa makar i nad dvojicom ljudi, i čuvaj se jetimskog imetka.”5

Avf b. Malik, radijallahu anhu, pripovijeda da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao sljedeće: “Ukoliko želite, obavijestit ću vas o tome šta je vlast? Početak joj je prijekor, sredina kajanje, a završetak kazna na Sudnjem danu, osim onome koji je pravedan. A kako biti pravedan prema bližnjima svojim!

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 28 apr 2023, 15:32

drzgemboadislic je napisao/la:
28 apr 2023, 15:29
nerkolfc je napisao/la:
28 apr 2023, 15:27
Jel te to Pezic naucio?
Nije, hodza u mejtafu

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 apr 2023, 15:36

Pogrešna je usporedba Islama u jeku ekspanzije i ono što imamo danas.

Islam i svi njeni materijali su dostupni svima. Ono što je prije hiljadu godina bila neka kolektivna ekspanzija da li direktno ili indirektno, danas je to drugačije, biti musliman je lična borba.

A poruke Islama su davno prenešene i svima dostupne, sloboda je čovjekova da li će biti na pravom ili pogrešnom putu.
⚜️~⚜️~⚜️

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 apr 2023, 15:37

Nikad više ljudi na listi gnjavatora. :crazy:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.