Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Marsal
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Marsal » 28 apr 2023, 22:12

vulkanizer je napisao/la:
28 apr 2023, 22:05
Marsal je napisao/la:
28 apr 2023, 22:02
Šta bi mi preporučio u dobroj vjeri?
Da idem u državno JP za 250-300 maraka manju platu ali lakši posao i ljepše radno vrijeme ili da ostanem ovdje klepat finu platu ali uz mnogo više posla, obaveza i definitivno gore radno vrijeme.
Kao neko ko je bio par godina zaposlen u JP, preporučio bih ti ovo prvo. :thumbup:

Radno vrijeme koje je manje više uvijek isto i normalno. :thumbup:

Nisi nikakav hamal ni rob i ne crnciš za svoju zarađenu platu. :thumbup:

Zarađeni novac u JP ti otvara milion mogućnosti za napredak, kao i za pokretanje privatnog biznisa uz dobar prikupljeni kapital. :thumbup:

Također, to ti omogućava i slobodno vrijeme koje imaš nakon posla, jer obaveza nakon završetka nemaš, pa imaš dosta vremena da radiš na svom biznisu i ličnim ciljevima. :thumbup:

Kako god odlučiš, želim ti puno sreće, te da ispuniš sve svoje želje, ciljeve i hireve. :thumbup:
Već sam skonto dobar side job, čak i ne treba puno uložit a može bit poprilično isplativo.

Samo ću naravno još malo istražit prije nego i počnem to radit, strah me samo hoću li imati adekvatno tržište za krajnji proizvod ali vrijedi pokušat.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 28 apr 2023, 22:14

delinjo je napisao/la:
28 apr 2023, 22:12
Nirton je napisao/la:
28 apr 2023, 22:08
delinjo je napisao/la:
28 apr 2023, 21:44

takko je bebo
Dela sta ima, druze stari :bale:
Ma kuca posao prijatelju,nismo svi begovi ovdje :mrgreen:
Ma ja, nismo svi besposleni :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

vulkanizer
Kontakt:

Post Postao/la vulkanizer » 28 apr 2023, 22:16

Marsal je napisao/la:
Već sam skonto dobar side job, čak i ne treba puno uložit a može bit poprilično isplativo.

Samo ću naravno još malo istražit prije nego i počnem to radit, strah me samo hoću li imati adekvatno tržište za krajnji proizvod ali vrijedi pokušat.
To je jako pohvalno i baš mi bude drago kad čujem da neko razmišlja u tom pravcu. :thumbup:

Samo dobar plan napravi, te što više uloži vjere i truda u to, ali ne i očekivanja.

Na kraju se svaki trud isplati, možda ne odma, možda ne za dan, godinu, dvije, tri, ali će se na kraju uvijek isplatiti. :thumbup:

I da ne bude to slučaj, znaš da si pokušao, pao, pao, idemo dalje. :thumbup:

Scared money dont make money. ;)

Ako bude u pitanju neki krajnji proizvod koji će biti dostupan široj narodnoj masi, a ne samo mjestu u kojem si ti, slobodno nam proslijedi ili postavi ovdje. Uvijek ću prije pogurati "lokalni" biznis i nekoga s foruma koji je na samom početku, nego nekog petog desetog. :thumbup:

Još jednom, samo dobar plan i vjeruj u sebe, a ja ti želim svu sreću. :thumbup:

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 28 apr 2023, 22:16

Marsal je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
28 apr 2023, 22:02
Šta bi mi preporučio u dobroj vjeri?
Da idem u državno JP za 250-300 maraka manju platu ali lakši posao i ljepše radno vrijeme ili da ostanem ovdje klepat finu platu ali uz mnogo više posla, obaveza i definitivno gore radno vrijeme.
Kao neko ko je bio par godina zaposlen u JP, preporučio bih ti ovo prvo. :thumbup:

Zarađeni novac u JP ti otvara milion mogućnosti za napredak, kao i za pokretanje privatnog biznisa uz dobar prikupljeni kapital. :thumbup:

Također, to ti omogućava i slobodno vrijeme koje imaš nakon posla, jer obaveza nakon završetka nemaš, pa imaš dosta vremena da radiš na svom biznisu i ličnim ciljevima. :thumbup:

Kako god odlučiš, želim ti puno sreće, te da ispuniš sve svoje želje, ciljeve i hireve. :thumbup:

Smijes li otkrit o cemu se radi?

Sa "side job" u BiH se moze biti poprilican hadzija sto bi se reklo. Komsija ima neki solidan posao za nase prilike, nedavno kupi kavez i 80 koka, ubire 500+ KM mjesecno uz minimalan fizicki trud i rad.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 28 apr 2023, 22:20

ASD je napisao/la:
28 apr 2023, 16:50
L-Train je napisao/la:
28 apr 2023, 16:47
FoSte95 je napisao/la:
28 apr 2023, 16:44

Dodo kaže da pravoslavci u SA ne smiju reći da su pravoslavci. Pa kakav smo mi grad onda Bože dragi
Ateisticki :lol:
I njih kad pitaš, kažu da ne smiju isto.
Šta to živi u Sarajevu? :D
Katolici 🤣

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 28 apr 2023, 22:23

28 apr 2023, 21:51
Robust je napisao/la:
30 dec 2022, 22:59
slika
nema alkohola otisle pare za alkohol na parfem maloprije :rol: , ako sta naleti pice se ne slavi mi se nova godina potrosio sam boga oca zadnja dva mjeseca od kupovine auta do putovanja , a nakaniti se da slusam op op opa dolazi evropa :yawn:
Zna finansijski stručnjak i stručnjak za sve Robust kako je kad se jede pašteta pola godine. :kafa:

Poslušajte momka, svakako iz svog ličnog iskustva da priča. :kafa:

Pomislio bi neko da je kupio Baccaratov Les Larmes Sacrées de Thebes. :tokralju:

Inače, skupa Fabia za održavanja :kafa:

Kupiš dijelove na kiosku ko xbon. :kafa:
Meni taj baš jak miris, probao ga par puta ali ipak se za Armaf odlučio :mrgreen:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 apr 2023, 22:23

forgempp je napisao/la:
28 apr 2023, 22:16
Marsal je napisao/la:

Sa "side job" u BiH se moze biti poprilican hadzija sto bi se reklo. Komsija ima neki solidan posao za nase prilike, nedavno kupi kavez i 80 koka, ubire 500+ KM mjesecno uz minimalan fizicki trud i rad.
Ja sam naučio šišati, šišajući sebe 5-6 godina.

Isplatil se u frizere ići?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

vulkanizer
Kontakt:

Post Postao/la vulkanizer » 28 apr 2023, 22:26

Frizeri danas uzimaju više para nego doktori. :thumbup:

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 28 apr 2023, 22:26

slika
**** politiku

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 28 apr 2023, 22:34

forgempp je napisao/la:

Imam sve osim ovog đavla za cijeđenje, imam mašinu za mljevenje, imam vrh pećicu ručno napravljenu, a što je najvažnije preko dobrog druga bih imao i odličan deal za jabuke.

Dakle jedino što bi me moglo koštati jeste drva ali i njih vjerujem da bih mogao nabaviti ispod cijene jer u blizini imam tvornicu namještaja i svako malo onaj njihov otpad ide na prodaju povoljno. :mrgreen:

Svake godine napravim masu pekmeza, džemova, ajvara itd ali se to uvijek podijeli pa i opet ostane viška i jednom sam iz zaebancije uspio prodati par tegli pekmeza od šljiva i fino zaradio kad sam skonto.

Sad mi je radno vrijeme takvo da nemam stvarno kad ovo ali ako se uspijem zaposlit ovamo definitivno ću probat. Skonto sam da u najgorem slučaju ne mogu bit donji više od par stotina maraka pa eto vidjet ćemo.

A kilogram ide po cijeni od minimalno 12 maraka, mada sam ja češće viđao 15-20 pa čak i više.

No zasad je to sve još plan. :mrgreen:
Ali nije mi mrsko radit, to je najvažnije. Svakako tražim neki hobi i zanimaciju pa razmišljam da spojim ugodno s korisnim.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 28 apr 2023, 22:35

Justin je napisao/la:
28 apr 2023, 21:53
forgempp je napisao/la:
28 apr 2023, 21:28
Rodjak u Slo uzeo nekog Audija preko 20k eura, a zivi pod kirijom.
Debili ljudi.
Od kada je za automobil puno dati 20k?
Kralju on ne moze kupit nekretninu sve i da hoce i ima pare u Sloveniji jer nije EU ,pa mu je bolje da uzme dobro auto
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 28 apr 2023, 22:43

RollMan je napisao/la:
28 apr 2023, 22:35
Justin je napisao/la:
28 apr 2023, 21:53
forgempp je napisao/la:
28 apr 2023, 21:28
Rodjak u Slo uzeo nekog Audija preko 20k eura, a zivi pod kirijom.
Debili ljudi.
Od kada je za automobil puno dati 20k?
Kralju on ne moze kupit nekretninu sve i da hoce i ima pare u Sloveniji jer nije EU ,pa mu je bolje da uzme dobro auto
Nisam o tome razmisljao.

Ma brate u dobar automobil vrijedi uloziti. Znas kako kazu, auto je ogledalo covjeka.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

vulkanizer
Kontakt:

Post Postao/la vulkanizer » 28 apr 2023, 22:54

MohamedIhattaren je napisao/la:
28 apr 2023, 22:52
Jedan prijateljski i dobronamjeran savjet.

Nikada nikome ne otkrivaj svoje planove (pogotovo poslovne), sto zbog karme, sto zbog zavidnih papaka, koji ce ti - ili ubaciti bubicu i zrno sumnje pokusavajuci te odgovoriti od ideje crpeci ti energiju za realizaciju ili pokusati ukrasti istu. ;)
Odličan savjet, bolji mu nisi mogao dati. :thumbup:

Vidi se da si iskusan u svijetu biznisa i poduzetništva, što je jako pohvalno. :thumbup:

Ne čudi da voziš pristojan automobil, i da ćeš tim tempom za godinu voziti duplo bolji i skuplji. :thumbup:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 apr 2023, 22:56

MohamedIhattaren je napisao/la:
28 apr 2023, 22:52
Marsal je napisao/la:
28 apr 2023, 22:34
Imam sve osim ovog đavla za cijeđenje, imam mašinu za mljevenje, imam vrh pećicu ručno napravljenu, a što je najvažnije preko dobrog druga bih imao i odličan deal za jabuke.

Dakle jedino što bi me moglo koštati jeste drva ali i njih vjerujem da bih mogao nabaviti ispod cijene jer u blizini imam tvornicu namještaja i svako malo onaj njihov otpad ide na prodaju povoljno. :mrgreen:

Svake godine napravim masu pekmeza, džemova, ajvara itd ali se to uvijek podijeli pa i opet ostane viška i jednom sam iz zaebancije uspio prodati par tegli pekmeza od šljiva i fino zaradio kad sam skonto.

Sad mi je radno vrijeme takvo da nemam stvarno kad ovo ali ako se uspijem zaposlit ovamo definitivno ću probat. Skonto sam da u najgorem slučaju ne mogu bit donji više od par stotina maraka pa eto vidjet ćemo.

A kilogram ide po cijeni od minimalno 12 maraka, mada sam ja češće viđao 15-20 pa čak i više.

Ali nije mi mrsko radit, to je najvažnije. Svakako tražim neki hobi i zanimaciju pa razmišljam da spojim ugodno s korisnim.
Jedan prijateljski i dobronamjeran savjet.

Nikada nikome ne otkrivaj svoje planove (pogotovo poslovne), sto zbog karme, sto zbog zavidnih papaka, koji ce ti - ili ubaciti bubicu i zrno sumnje pokusavajuci te odgovoriti od ideje crpeci ti energiju za realizaciju ili pokusati ukrasti istu. ;)
Koliko imas na racunu? :kafa:
⚜️~⚜️~⚜️

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 28 apr 2023, 23:10

Marsal je napisao/la:
28 apr 2023, 17:11
Kakva karijera :bow:
Inspektor, otkaz iz policije, kabadahija, vlasnik security agencije, krivična djela, ministar unutarnjih poslova ZDK, otjeran i onda se vraća na velika vrata kao ministar unutarnjih poslova FBiH

Da nije žalosno divio bih mu se :rol:

Konačno i Zenica ima svog ministra, kakvog takvog ali ga ima :urnebes: lik koji se u centru grada zabio u lika s autom i onda pucao na njega :bow:

I dalje bolje nego tehnička vlada sa Fadilom :bih:
Gledam sad onog Uzunovića haman prebiše, Rami niko nema damu prići, pomalo sa dostance dobacivanje, bi se odma cijev izvukla :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 28 apr 2023, 23:12

Zeničke gazije su srušile danas SDA :problem:
⚜️~⚜️~⚜️

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 28 apr 2023, 23:15

Marsal je napisao/la:
28 apr 2023, 22:34
forgempp je napisao/la:

Ja taj vrag za cijedjenje prodao prije 2mj za 100KM samo da ga se rijesim. :lol:
Poznajem par ljudi koji to onako sezonski odrade (imaju svoje jabuke) i bas se naklepaju fine zarade, realno pekmez bas dobro ide, a i na cijeni je.

Sretno :thumbup:
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

vulkanizer
Kontakt:

Post Postao/la vulkanizer » 28 apr 2023, 23:16

Par ljudi: rođaci iz Slovenije, Njemačke i Toulousa. :kafa:

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 28 apr 2023, 23:16

Najodvratnije stvorenje na fejeu večeras
:puke:

slika
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 28 apr 2023, 23:56

Jel to opet neka ljubomora na to sta dijaspora voza? Vozaju sto zele jer na kraju opet ce da vrate te pare normala jer nece bit nezaposleni, za razliku od vas koji zivite na racun roditelja dok vam zivot i nema nekog posebnog smisla. Kafica, kladara i po koji trac, gdje je ovaj vani otisao, sta radi i sta voza. Pa malo o politici i tako iz dana u dan. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 8 gostiju.