FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
28.04.2023. / 15:56
Prvostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u prostorijama Fudbalskog saveza BiH.
Licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su dobili FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Borac, HŠK Zrinjski, FK Tuzla City, FK Željezničar, FK Velež, HŠK Posušje, FK Sloboda, FK Igman, FK Sloga.
Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nije dobio FK Leotar iz Trebinja.
Prvostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u prostorijama Fudbalskog saveza BiH.
Licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su dobili FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Borac, HŠK Zrinjski, FK Tuzla City, FK Željezničar, FK Velež, HŠK Posušje, FK Sloboda, FK Igman, FK Sloga.
Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nije dobio FK Leotar iz Trebinja.
TuzlaCity izgleda nije ni održao pres konferenciju.Nema ni izjava na portalima?.
Ko li će biti donator osim Tuzle?Vjerovatno Zrinjski.
29.KOLO
FK Sloboda-FK Tuzla C.
FK Željezničar -FK Igman
FK Sloga D.-FK Leotar
HŠK Posušje-HŠK Zrinjski
30. KOLO
NK Široki B.-HŠK Posušje
HŠK Zrinjski-FK Sloboda
FK Tuzla C.-FK Sloga D.
FK Igman-FK Leotar
31. KOLO
FK Sloboda-NK Široki B.
FK Leotar -FK Tuzla C.
HŠK Posušje-FK Borac
FK Velež-FK Igman
FK Sloga D.-HŠK Zrinjski
32. KOLO
FK Borac -FK Sloboda
NK Široki B.-FK Sloga D.
HŠK Zrinjski-FK Leotar
FK Željezničar-HŠK Posušje
FK Igman -FK Tuzla C.
33. KOLO
FK Sarajevo - FK Igman
HŠK Posušje - FK Velež
FK Sloboda - FK Željezničar
FK Leotar - NK Široki B.
FK Sloga D. - FK Borac
FK Tuzla C. - HŠK Zrinjski
29.KOLO
FK Sloboda-FK Tuzla C.
FK Željezničar -FK Igman
FK Sloga D.-FK Leotar
HŠK Posušje-HŠK Zrinjski
30. KOLO
NK Široki B.-HŠK Posušje
HŠK Zrinjski-FK Sloboda
FK Tuzla C.-FK Sloga D.
FK Igman-FK Leotar
31. KOLO
FK Sloboda-NK Široki B.
FK Leotar -FK Tuzla C.
HŠK Posušje-FK Borac
FK Velež-FK Igman
FK Sloga D.-HŠK Zrinjski
32. KOLO
FK Borac -FK Sloboda
NK Široki B.-FK Sloga D.
HŠK Zrinjski-FK Leotar
FK Igman -FK Tuzla C.
33. KOLO
FK Sarajevo - FK Igman
HŠK Posušje - FK Velež
FK Leotar - NK Široki B.
FK Sloga D. - FK Borac
Vidi stvarno.tuzlac je napisao/la: ↑28 apr 2023, 17:49TuzlaCity izgleda nije ni održao pres konferenciju.Nema ni izjava na portalima?.
29.KOLO
FK Sloboda-FK Tuzla C.
FK Željezničar -FK Igman
FK Sloga D.-FK Leotar
HŠK Posušje-HŠK Zrinjski
30. KOLO
NK Široki B.-HŠK Posušje
HŠK Zrinjski-FK Sloboda
FK Tuzla C.-FK Sloga D.
FK Igman-FK Leotar
31. KOLO
FK Sloboda-NK Široki B.
FK Leotar -FK Tuzla C.
HŠK Posušje-FK Borac
FK Velež-FK Igman
FK Sloga D.-HŠK Zrinjski
32. KOLO
FK Borac -FK Sloboda
NK Široki B.-FK Sloga D.
HŠK Zrinjski-FK Leotar
FK Igman -FK Tuzla C.
33. KOLO
FK Sarajevo - FK Igman
HŠK Posušje - FK Velež
FK Leotar - NK Široki B.
FK Sloga D. - FK Borac

Elementarna je kultura da se pred gradski derbi obrati javnosti i navijačima.Ovako, kao da smo miševi u rupi i stid nas da glavu promolimo.Na stranu što sad mnogi sumnjaju u ishod utakmice u smislu regularnosti.Dobro bi bilo da je ovo u stvari navlakuša.CityCity je napisao/la: ↑28 apr 2023, 19:33Vidi stvarno.tuzlac je napisao/la: ↑28 apr 2023, 17:49TuzlaCity izgleda nije ni održao pres konferenciju.Nema ni izjava na portalima?.
29.KOLO
FK Sloboda-FK Tuzla C.
FK Željezničar -FK Igman
FK Sloga D.-FK Leotar
HŠK Posušje-HŠK Zrinjski
30. KOLO
NK Široki B.-HŠK Posušje
HŠK Zrinjski-FK Sloboda
FK Tuzla C.-FK Sloga D.
FK Igman-FK Leotar
31. KOLO
FK Sloboda-NK Široki B.
FK Leotar -FK Tuzla C.
HŠK Posušje-FK Borac
FK Velež-FK Igman
FK Sloga D.-HŠK Zrinjski
32. KOLO
FK Borac -FK Sloboda
NK Široki B.-FK Sloga D.
HŠK Zrinjski-FK Leotar
FK Igman -FK Tuzla C.
33. KOLO
FK Sarajevo - FK Igman
HŠK Posušje - FK Velež
FK Leotar - NK Široki B.
FK Sloga D. - FK Borac
FK Tuzla C. - HŠK ZrinjskiIgra se gradski derbi-derbi začelja u borbi za opstanak i nikakve konferencije za novinare,nikakve objave ni izjave igrača ili trenera nigdje.Kao da se utakmica i ne igra i kao da smo stabilni na tabeli i ne možemo ni gore ni dole a ne u grčevitoj borbi za preživljavanje u ligi.
![]()
Ako ima bilo kakav dogovor to sigurno ne zna niko, kakvi insajderi i qrac, pojma niko nema......Sloboda je daleko u najgoroj situaciji, skoro u bezizlaznoj......
🔴⚫️
- vulkanizer
- Kontakt:
Molim prave Bošnjake, građane Tuzle, da ne posustaju pod pritiskom ovih jugobalija, komunjara.
Uzmite im tri boda ako Bog da, nagazite ih 5-0 i pošaljite u drugu ligu.
Oni vas zovu seljacima, draži su im cetnici i hrvati nego vi podrinjci.

Uzmite im tri boda ako Bog da, nagazite ih 5-0 i pošaljite u drugu ligu.

Oni vas zovu seljacima, draži su im cetnici i hrvati nego vi podrinjci.

-
- Kontakt:
Kao prvo Tuzla City nije podrinjski klub nego tuzlanski bez obzira sto je prvi covjek kluba iz podrinja..ako bi tako gledali onda bi Chelsea u doba Abramovica bio ruski klub ali nebitno to je svakako periferna informacija, najbitnije je da se sto vise ljudi, bez obzira odakle su, okuplja oko ideje zvana Tuzla City, u cemu uprava bas puno i ne pomaze al' eto..vulkanizer je napisao/la: ↑28 apr 2023, 21:53Molim prave Bošnjake, građane Tuzle, da ne posustaju pod pritiskom ovih jugobalija, komunjara.![]()
Uzmite im tri boda ako Bog da, nagazite ih 5-0 i pošaljite u drugu ligu.![]()
Oni vas zovu seljacima, draži su im cetnici i hrvati nego vi podrinjci.![]()
Pred svaki gradski derbi pocnu price o pustanju, namjestanju i sl.. mentalitet nasih ljudi je da svi sve znaju, svi imaju "informacije" iz prve ruke itd. sto se nakon utakmice jako brzo demantuje i onda se niko ziv ne javlja..
Sto se tiče utakmice ja tu ne bih puno kalkulisao, napasti od prve minute uzeti tri boda i obezbjediti opstanak..Slobode bi mi bilo zao da ispadne ali sami sebi su krivi za cijelu situaciju, kako igraju i ne zaslužuju uz Leotar da ostanu..I da dodam da mi je neizmjerno drago sto je Misic poceo da igra, takav znalac ce nam sigurno pomoći u ostvarenju cilju zvani ostanak u jednoj od najgorih liga na svijetu..
Čelik i dalje prvi na "crnoj listi", Željo smanjio dug za 231.620 KM
Autor: S. Šišić
28.04.2023. / 21:37
Sportski kolektivi u Federaciji Bosne i Hercegovine na ime poreza dužni su više od 20 miliona KM.
Najveći dužnik sa danom 31. martom 2023. godine i prvi na "crnoj listi" je NK Čelik iz Zenice, potvrđeno je za Faktor. Kada se saberu glavnica i kamate, klub sa Bilinog polja dužan je nešto više od šest miliona KM (6.104.650,76 KM). Na glavnicu otpada 3.801.014,53 KM, a na kamatu 2.303.636,23.
U odnosu na posljednji tromjesečni presjek, onaj s kraja 2022. godine, Zeničani su smanjili dug za 83.389 KM.
Dug FK Željezničar iznosi 3.522.635,94 KM (2.114.583,31 glavnica, a 1.408.052,63 kamata), što je za 231.620 KM manje nego 31. decembra prošle godine.
Na trećoj listi fudbalskih kolektiva sa najvećim dugom je tuzlanska Sloboda. Tim sa Tušnja dužan je 3.293.426,99 KM (2.357.858,64 glavnica, 935.568,35 kamata). Tuzlaci su u odnosu na prošli kvartal smanjili dug za 32.571 KM.
Više od miliona dužan je i mostarski Zrinjski. Plemići sa "skupili" dug od 1.161.547,49 KM (729.474,62 glavnica, 432.072,87 kamata), što je za 23.036 KM manje nego na kraju prošle godine.
Sportski kolektivi za porez dužni 28,1 milion KM, u problemima Zrinjski i Sarajevo
Fudbalski klub Sarajeva dužan je 317.360,07 KM (304.041,59 glavnica, 13.318,48 kamata), a iza Bordo tima, kada su premijerligaši u pitanju, još su: NK Široki Brijeg 231.456,15 KM (223.459,86 glavnica, 7.996,29 kamata), FK Velež 116.579,24 KM (35.967,14 glavnica, 80.612,10 kamata) i FK Igman 76.915,34 KM (36.294,57 glavnica, 40.620,77 kamata).
Na listi dužnika nema imena dva premijerligaša, a to su HŠK Posušje i FK Tuzla City.
Autor: S. Šišić
28.04.2023. / 21:37
Sportski kolektivi u Federaciji Bosne i Hercegovine na ime poreza dužni su više od 20 miliona KM.
Najveći dužnik sa danom 31. martom 2023. godine i prvi na "crnoj listi" je NK Čelik iz Zenice, potvrđeno je za Faktor. Kada se saberu glavnica i kamate, klub sa Bilinog polja dužan je nešto više od šest miliona KM (6.104.650,76 KM). Na glavnicu otpada 3.801.014,53 KM, a na kamatu 2.303.636,23.
U odnosu na posljednji tromjesečni presjek, onaj s kraja 2022. godine, Zeničani su smanjili dug za 83.389 KM.
Dug FK Željezničar iznosi 3.522.635,94 KM (2.114.583,31 glavnica, a 1.408.052,63 kamata), što je za 231.620 KM manje nego 31. decembra prošle godine.
Na trećoj listi fudbalskih kolektiva sa najvećim dugom je tuzlanska Sloboda. Tim sa Tušnja dužan je 3.293.426,99 KM (2.357.858,64 glavnica, 935.568,35 kamata). Tuzlaci su u odnosu na prošli kvartal smanjili dug za 32.571 KM.
Više od miliona dužan je i mostarski Zrinjski. Plemići sa "skupili" dug od 1.161.547,49 KM (729.474,62 glavnica, 432.072,87 kamata), što je za 23.036 KM manje nego na kraju prošle godine.
Sportski kolektivi za porez dužni 28,1 milion KM, u problemima Zrinjski i Sarajevo
Fudbalski klub Sarajeva dužan je 317.360,07 KM (304.041,59 glavnica, 13.318,48 kamata), a iza Bordo tima, kada su premijerligaši u pitanju, još su: NK Široki Brijeg 231.456,15 KM (223.459,86 glavnica, 7.996,29 kamata), FK Velež 116.579,24 KM (35.967,14 glavnica, 80.612,10 kamata) i FK Igman 76.915,34 KM (36.294,57 glavnica, 40.620,77 kamata).
Na listi dužnika nema imena dva premijerligaša, a to su HŠK Posušje i FK Tuzla City.
Možemo li mi pustiti 3 boda Gorkom.Ili,šta će biti ako izgubimo u nedjelju.
7.Gorki ako dobije nas i Željezničara u zadnjem kolu zatim Širokog imat će 35.Ostaje im da protiv Zrinjskog i Borca išćupaju bod ili 2.Dakle 36 ii 37.
8.Posušje će sabrati 36 bodova
9.Sloga dobija Leotar i Borac u zadnjem kolu, dakle 36
10.Igman ako pobijedi nas i Leotara imat će 35 bodova.
11.Tuzla pobijedi Slogu i bod od Zrinjskog u zadnjem kolu.Imat ćemo 35(slabiji skor sa Igmanom).U Konjicu i Trebinju ,GUBIMO.
12.Kad pogledam bodovni saldo Leotara i preostale utakmice oni su već ispali,33 boda.
7.Gorki ako dobije nas i Željezničara u zadnjem kolu zatim Širokog imat će 35.Ostaje im da protiv Zrinjskog i Borca išćupaju bod ili 2.Dakle 36 ii 37.
8.Posušje će sabrati 36 bodova
9.Sloga dobija Leotar i Borac u zadnjem kolu, dakle 36
10.Igman ako pobijedi nas i Leotara imat će 35 bodova.
11.Tuzla pobijedi Slogu i bod od Zrinjskog u zadnjem kolu.Imat ćemo 35(slabiji skor sa Igmanom).U Konjicu i Trebinju ,GUBIMO.
12.Kad pogledam bodovni saldo Leotara i preostale utakmice oni su već ispali,33 boda.
BOŠNJAKOVIĆ:” I MI I SLOBODA SMO U BELAJU”
29. Aprila 2023. 141 Pregleda
Uoči gradskog derbija trener Milenko Bošnjaković je svjestan o kakvoj se utakmici radi. Da je svaki bod jako bitan do kraja.
– I mi i Sloboda smo u belaju. Mi u malo manjem. Jer nama možda i remi odgovara iako nismo osigurali opstanak, dok Slobodi samo pobjeda odgovara. Takve je utakmice teško igrati. Ne igramo nešto posebno, ali vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj, kaže Bošnjaković.
U ekipi nema problema. Svi igrači su na raspolaganju. U ekipu se vraća Karić koji je odradio suspenziju.
– Naša ekipa je manje-više poznata i nema tu nekih iznenađenja. Što se tiče Slobode oni svaku utakmicu nešto drugo probaju i teško je predvidjeti ko će i kako će igrati. Očekujem fer i korektnu igru s obje strane jer ipak svi živimo u istom gradu. Valja živjet i poslije ove utakmice, kazao je strateg Plavih.
Utakmica Sloboda-Tuzla City igra se u nedjelju od 17 sati.
press Služba F.K.Tuzla City
29. Aprila 2023. 141 Pregleda
Uoči gradskog derbija trener Milenko Bošnjaković je svjestan o kakvoj se utakmici radi. Da je svaki bod jako bitan do kraja.
– I mi i Sloboda smo u belaju. Mi u malo manjem. Jer nama možda i remi odgovara iako nismo osigurali opstanak, dok Slobodi samo pobjeda odgovara. Takve je utakmice teško igrati. Ne igramo nešto posebno, ali vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj, kaže Bošnjaković.
U ekipi nema problema. Svi igrači su na raspolaganju. U ekipu se vraća Karić koji je odradio suspenziju.
– Naša ekipa je manje-više poznata i nema tu nekih iznenađenja. Što se tiče Slobode oni svaku utakmicu nešto drugo probaju i teško je predvidjeti ko će i kako će igrati. Očekujem fer i korektnu igru s obje strane jer ipak svi živimo u istom gradu. Valja živjet i poslije ove utakmice, kazao je strateg Plavih.
Utakmica Sloboda-Tuzla City igra se u nedjelju od 17 sati.
press Služba F.K.Tuzla City
Mi se borimo za opstanak. Sutra gradski derbi a nas SD Ernad otiso jucer na odmor u Bec. Aferim. Kakav smo mi klub....
Ako budemo igrali u punom sastavu i bez kalkulacija onda je pobjeda realitet jer smo kvalitetnija ekipa.Pobjeda bi gotovo riješila pitanje opstanka i zato treba ići na 3 boda.To bi bila moja pozicija da sam na mjestu Bošnjakovića.No kakav će on sastav da izvede i kakvu taktiku da izabere vidjećemo.
Drug moj ja zaista nemogu da vjerujem da je Azmir naredio pun gas sutra. Vise mislim da ce biti popusti da bude makar bod za slobodu ili mozda cak pobjeda za njih. Ja realno mislim da ce biti tako...CityCity je napisao/la: ↑29 apr 2023, 12:20Ako budemo igrali u punom sastavu i bez kalkulacija onda je pobjeda realitet jer smo kvalitetnija ekipa.Pobjeda bi gotovo riješila pitanje opstanka i zato treba ići na 3 boda.To bi bila moja pozicija da sam na mjestu Bošnjakovića.No kakav će on sastav da izvede i kakvu taktiku da izabere vidjećemo.
I prosli put ista prica, pa nam ljudi uvalili 4 komada a grcevito se borili za opstanak. Kako se ne umorite od tih gluposti. Ako se dobije utakmica (a sumnjam)bice to cista pobjeda. Jedan od onih koji bi najvise volio da ispadnemo je Azmir. Sloga se bori za opstanak isto poraz je baca u jako nezgodnu poziciju manite se nagadjanja i gluposti.Hazre je napisao/la: ↑29 apr 2023, 12:30Drug moj ja zaista nemogu da vjerujem da je Azmir naredio pun gas sutra. Vise mislim da ce biti popusti da bude makar bod za slobodu ili mozda cak pobjeda za njih. Ja realno mislim da ce biti tako...CityCity je napisao/la: ↑29 apr 2023, 12:20Ako budemo igrali u punom sastavu i bez kalkulacija onda je pobjeda realitet jer smo kvalitetnija ekipa.Pobjeda bi gotovo riješila pitanje opstanka i zato treba ići na 3 boda.To bi bila moja pozicija da sam na mjestu Bošnjakovića.No kakav će on sastav da izvede i kakvu taktiku da izabere vidjećemo.
Hazre,koju si ocjenu imao iz matematike.pogledaj tabelu i naš raspored ,zatim i raspored ostalih 5 ekipa sa dna tabele.Na osnovu čega mi možemo pustiti 3 boda?Možemo, ali da mi ispadnemo.Hazre je napisao/la: ↑29 apr 2023, 12:30Drug moj ja zaista nemogu da vjerujem da je Azmir naredio pun gas sutra. Vise mislim da ce biti popusti da bude makar bod za slobodu ili mozda cak pobjeda za njih. Ja realno mislim da ce biti tako...CityCity je napisao/la: ↑29 apr 2023, 12:20Ako budemo igrali u punom sastavu i bez kalkulacija onda je pobjeda realitet jer smo kvalitetnija ekipa.Pobjeda bi gotovo riješila pitanje opstanka i zato treba ići na 3 boda.To bi bila moja pozicija da sam na mjestu Bošnjakovića.No kakav će on sastav da izvede i kakvu taktiku da izabere vidjećemo.
Ja samo zelim fer I korektnu igru. Nadam se da ce mo pobjediti. Ali daj boze...tuzlac je napisao/la: ↑29 apr 2023, 14:46Hazre,koju si ocjenu imao iz matematike.pogledaj tabelu i naš raspored ,zatim i raspored ostalih 5 ekipa sa dna tabele.Na osnovu čega mi možemo pustiti 3 boda?Možemo, ali da mi ispadnemo.Hazre je napisao/la: ↑29 apr 2023, 12:30Drug moj ja zaista nemogu da vjerujem da je Azmir naredio pun gas sutra. Vise mislim da ce biti popusti da bude makar bod za slobodu ili mozda cak pobjeda za njih. Ja realno mislim da ce biti tako...CityCity je napisao/la: ↑29 apr 2023, 12:20Ako budemo igrali u punom sastavu i bez kalkulacija onda je pobjeda realitet jer smo kvalitetnija ekipa.Pobjeda bi gotovo riješila pitanje opstanka i zato treba ići na 3 boda.To bi bila moja pozicija da sam na mjestu Bošnjakovića.No kakav će on sastav da izvede i kakvu taktiku da izabere vidjećemo.
Ernad nije trener i nema smetnje da ode poslovno bilo gdje.U današnjem vremenu komunikacija on može prisustvovati sastanku u Tuzli a da sjedi u Londonu.
Završnice fudbalskog prvenstva su se štimale i u Jugoslaviji.Nije to ništa novo.Bilo da se radi o vrhu tabele ili opstanku u ligi.
Štimali ih klubovi izravno ili preko partijskih funkcionera.Naravno, tu su prisutne bile uvijek i sudije.Ako Husić ima matematiku da pusti 3 boda a da i Tuzla opstane ,onda nemam ništa protiv.Kome ćeš pomoć ako nećeš komšiji.Za nas navijače je to sve skupa prava mora jer nemamo informacije.Mi se džab- džabahten naprežemo, a oni su već odštampali tabelu poslije 33. kola.Kad je u pitanju sutrašnji derbi , naravno, sve ćemo znati ali, poslije utakmice.
Štimali ih klubovi izravno ili preko partijskih funkcionera.Naravno, tu su prisutne bile uvijek i sudije.Ako Husić ima matematiku da pusti 3 boda a da i Tuzla opstane ,onda nemam ništa protiv.Kome ćeš pomoć ako nećeš komšiji.Za nas navijače je to sve skupa prava mora jer nemamo informacije.Mi se džab- džabahten naprežemo, a oni su već odštampali tabelu poslije 33. kola.Kad je u pitanju sutrašnji derbi , naravno, sve ćemo znati ali, poslije utakmice.
Utakmica u Tuzli počinje pola sata kasnije od onih u Doboju i Posušju. Što li?.......Da li če se na Tušnju čekati rezultati iz Doboja i Posušja?
-
- Kontakt:
To ti je dokaz koliko se Ernad pita, mislim da se njemu treba dopustiT rad i da bi ti bilo totalna druga prica, ali ipak OBAMA se pita za sve.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.