Sharan > Škoda fabia ljuta mašina 1.2 sve sa ugrađenom android navigacijom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ja sam ih prvi put upoznao ovdje, i isao sam prije u "njihovu" dzamiju na bajram ili dzumu, i meni su ostavili najbolji dojam, cistih, iskrenih i nesikvarenih ljudi. Nesto najblize Bosnjackim istinskm vjernicima, dok su shije i ostali skroz drugi pojam. No, kakvi su dole zaista ne znam, jer nisam dolazio u dodir s njima.nerkolfc je napisao/la: ↑29 apr 2023, 22:53Selefije tvrde da su sljedbenici cistog islama. Sto se Tice prakse I vjerskih propisa, tu daju sve od sebe da dodu do istine, sto se Tice vjerovanja(akide) selefa, malo su tu odstupili I to je problematicno. Ali sve u svemu, puno su zasluzni za vracanje prakse islama u BiH jer je IZ totalno zakazala u svemu. Letargicno ponasanje imama I slatke price koje idu ljudima na ruku su dovele dosta ljudi na nivo da je među ulemom razilaženje dal je vecina naseg narod ikako muslimanski narod.alemsa je napisao/la: ↑29 apr 2023, 21:11Nije on bio vehabija nego selefija. Vehabije su drugo, selefije su sljedbenici cistog Islama i sunneta, dok vehabije su drugi pokret, ne klanjaju sunnet recimo samo farz (mada nisi obavezan ni klanjati sunnet ali eto mnogi Muslimani ga klanjaju).
@nerko
Eto vjeruj da poznajem lika ovdje dosao sa zenom preko lutrije prije par godina, sa Dubrava lik, i on ga je poznavao i zenu mu bivsu.
@marsal Vjerujem da je u pocetku bio ako je to rekao, kasnije nije sigurno.
Da. Ne znam. Da.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑29 apr 2023, 23:57Kvar na autu? Jel radio servis? Ili je i to Božija volja hoće li kugla na točku spast ili kočnica otkazat?
I to je samo jedno te isto auto vozao ako se ne varam, neka Mazda (ili nesto slicno nmp), jedno slupao i onda identicno prosvercao isti model preko nekog iz Srbije.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑29 apr 2023, 22:35Marsal je napisao/la: ↑29 apr 2023, 21:22Sjećam se ko danas njegovog intervjua za neku TV gdje ga oni prozivaju za to, a on govori za mene ne postoji crveno i zeleno svjetlo kao zakon nego samo svjetlo dana i noći kao Allahov zakon.
Svojim ušima slušo i očima gledao.
Plus lik 5 godina vozio auto bez vozačke koje je nelegalno uvezeno.![]()
![]()
![]()
Pa jel plaćao račune za vodu? Ili je i to Božija blagodat i samo Bogu račune polaže?
Ja prvi put čujem za ovaj mentalni sklop.
Da bi se uzdigao jedan a spustio drugi nema smisla. Hafiz Basic je institucija I meni jedan od najdrazih predavaca, ali Pezic I ostale selefije imaju toliki uticaj da je dovoljno da uđes u neke vece dzamije I vidis da ima vise ljudi koji dizu ruke u namazu nego onih koji ne dizu. Znaci preko selefija su krenuli u dzamiju I neka su, samo nek dolaze I klanjaju.CAGarfia je napisao/la: ↑30 apr 2023, 00:26Da je više ljudi kao hafiz Bašić, a manje ovih bradatih kozojeba, vjerujem da bi i Bošnjaci kao narod bili bolji. Bašića lično poznajem, doduše ne toliko dobro, ali dovoljno dobro da vidim da je čovjek širokih shvatanja i poštovanja za sve.
Zamisli slušat Pezića i Čajlakovića i donirat im još na youtubeu, a dobar broj braće muslimana nema šta jest![]()
Ako bude još više ljudi koji slijede Pezića, nemoj se onda buniti kada Evropa i svijet prema tebi zauzmu islamofobni stav. Previše sebi Pezić i slični daju za pravo oko tumačenja vjere, pa se onda i IZ ogradi od tih stavova. Njemu je vjera biznis, od toga živi odlično, ima sve što mu treba, plus ga vjerovatno neko sa strane debelo puni parama kao što je opštepoznato da vehabije finansiraju iz stranih zemalja. Nije prirodno da musliman u BiH slijedi stavove i ekstremitete ovih ljudi jer smo civilizacijski iznad ovoga, npr dovoljno inteligentni da ženi damo mogućnost da radi i privređuje (što ovi zabranjuju). Treba se malo prilagoditi društvu i vijeku kojem živiš, a ne se ponašati kao da je bitka na Uhudu idući dan.
Pezić, čije objave na Facebooku prati više od 222.000 osoba, je ranije ove sedmice istakao da se "zapadno društvo moralno srušilo onog momenta kada su ženu izveli iz kuće, i onda kada je žena postala sve osim majka".
Ovaj njegov stav je izazvao mnoštvo reakcija, a mnogi su ga osudili smatrajući da nije primjeren. Sada su reagovali iz Islamske zajednice Bosne i Hercegovine. Naglasili su da "islamski influenseri" kroz, kako su saopćili, vlastitu prizmu sagledavajući i analizirajući sveukupne islamske principe i realnost, nude "svoje" površno, uskogrudno i opskurno tumačenje pravila, principa i pojava.
Pezić i slični Peziću su islam sveli na čistu formu islama, na propise i to samo ne smiješ ovo, ne smiješ ono, moraš ovo, moraš ono, sve se svelo na zabrane i propise. To nije islam. Islam je način života, ne samo puko zabranjivanje. Da umjesto forme islama više pokušavaju slijediti suštinu islama bilo bi bolje. Garantujem da je Pezić i slični njemu više ljudi odbilo od islama nego priveli ka islamu, mene koji praktikujem islam i živim to on odbija.CAGarfia je napisao/la: ↑30 apr 2023, 08:04Ako bude još više ljudi koji slijede Pezića, nemoj se onda buniti kada Evropa i svijet prema tebi zauzmu islamofobni stav. Previše sebi Pezić i slični daju za pravo oko tumačenja vjere, pa se onda i IZ ogradi od tih stavova. Njemu je vjera biznis, od toga živi odlično, ima sve što mu treba, plus ga vjerovatno neko sa strane debelo puni parama kao što je opštepoznato da vehabije finansiraju iz stranih zemalja. Nije prirodno da musliman u BiH slijedi stavove i ekstremitete ovih ljudi jer smo civilizacijski iznad ovoga, npr dovoljno inteligentni da ženi damo mogućnost da radi i privređuje (što ovi zabranjuju). Treba se malo prilagoditi društvu i vijeku kojem živiš, a ne se ponašati kao da je bitka na Uhudu idući dan.
Pezić, čije objave na Facebooku prati više od 222.000 osoba, je ranije ove sedmice istakao da se "zapadno društvo moralno srušilo onog momenta kada su ženu izveli iz kuće, i onda kada je žena postala sve osim majka".
Ovaj njegov stav je izazvao mnoštvo reakcija, a mnogi su ga osudili smatrajući da nije primjeren. Sada su reagovali iz Islamske zajednice Bosne i Hercegovine. Naglasili su da "islamski influenseri" kroz, kako su saopćili, vlastitu prizmu sagledavajući i analizirajući sveukupne islamske principe i realnost, nude "svoje" površno, uskogrudno i opskurno tumačenje pravila, principa i pojava.
Pratiš li Mufti Menka ? Čovjeka kojeg može slušati bukvalno svako, nebitno na godine, nebitno koje je vjere. Za razliku od Pezica, od njega te sigurno neće glava zaboljeti.Unofficialpage je napisao/la: ↑30 apr 2023, 10:34Pezić i slični Peziću su islam sveli na čistu formu islama, na propise i to samo ne smiješ ovo, ne smiješ ono, moraš ovo, moraš ono, sve se svelo na zabrane i propise. To nije islam. Islam je način života, ne samo puko zabranjivanje. Da umjesto forme islama više pokušavaju slijediti suštinu islama bilo bi bolje. Garantujem da je Pezić i slični njemu više ljudi odbilo od islama nego priveli ka islamu, mene koji praktikujem islam i živim to on odbija.CAGarfia je napisao/la: ↑30 apr 2023, 08:04Ako bude još više ljudi koji slijede Pezića, nemoj se onda buniti kada Evropa i svijet prema tebi zauzmu islamofobni stav. Previše sebi Pezić i slični daju za pravo oko tumačenja vjere, pa se onda i IZ ogradi od tih stavova. Njemu je vjera biznis, od toga živi odlično, ima sve što mu treba, plus ga vjerovatno neko sa strane debelo puni parama kao što je opštepoznato da vehabije finansiraju iz stranih zemalja. Nije prirodno da musliman u BiH slijedi stavove i ekstremitete ovih ljudi jer smo civilizacijski iznad ovoga, npr dovoljno inteligentni da ženi damo mogućnost da radi i privređuje (što ovi zabranjuju). Treba se malo prilagoditi društvu i vijeku kojem živiš, a ne se ponašati kao da je bitka na Uhudu idući dan.
Nisam ali upratit ću ga da vidim.
U svakom vecem Bingu
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bavariapivo, Jabroni, JackW i 12 gostiju.