A joj pa ni fasadu jos nemate. Jbga, ne bavim se tim. Mogu ti medjutim sredit struju i internet, da ne hvatas wi-fi po capljinskim kaficima, kmetinoGoskGabela je napisao/la: ↑26 apr 2023, 09:00Hahha kako se gradacacki orangutan upali na moj postove, nemoguće.
Dodji i ti sa svojim sugrađanima ovdje, dat ću i tebi 30km dnevnicu ofarbaj mi fasadu kmetu![]()
Prva liga FBiH 2022/2023
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva liga FBiH 2022/2023
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
GOSK > Zvijezda > Sloboda 
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ima li negdje informacija o izlaznim transferima iz Prve lige FBiH ? Da li je neki klub prodao nekoga (uzeo novac za obestecenje) direktno iz Prve lige ?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Pa recimo zadnjih 7-8 godina/sezona.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑26 apr 2023, 23:45Na koji period mislis? Sada nekad ili moze od prije par godina?
Pitam jer ima naznaka da bi Stupcanica mogla napraviti solidan izlazni transfer.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- ASD
- Kontakt:
Pa bilo je slučajeva da su se uzimale neke sitne pare na polusezoni, ali to su relativno sitne pare i vjerovatno je to odrađeno na crnom tržišti (:D). Nisu profesionalni ugovori česti pa na kraju sezone toga nema.
Dešavalo se da su igrači išli u zamjenu za naknadu za treniranje. Za ovu ligu su te naknade za treniranje veće od ovih transfera gore i veće su se pare uzimale.
Iz Budućnosti je bilo direktno iz ove lige jakih transfera, ali ne bih rekao da su se uzimala obeštećenja.
Dešavalo se da su igrači išli u zamjenu za naknadu za treniranje. Za ovu ligu su te naknade za treniranje veće od ovih transfera gore i veće su se pare uzimale.
Iz Budućnosti je bilo direktno iz ove lige jakih transfera, ali ne bih rekao da su se uzimala obeštećenja.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Aleksandar Krsic, sezona 2017/2018, prešao iz TOŠK-a u Olimpik, mislim za nekih 5000 KM.NazorUso je napisao/la: ↑27 apr 2023, 00:06Pa recimo zadnjih 7-8 godina/sezona.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑26 apr 2023, 23:45Na koji period mislis? Sada nekad ili moze od prije par godina?
Pitam jer ima naznaka da bi Stupcanica mogla napraviti solidan izlazni transfer.
- RollingPaper
- Kontakt:
Ordagic iz Zvijezde Gradacac u Slobodu, za 20.000KM samo sto su pare date na ruke. Bilo je dosta izlaznih transfera iz prve lige u premijer ligu samo sto se ne placaju legalna obestecenja zbog izbjegavanja poreza…
Mustafa Mujezinovic: Velez --> Zeljeznicar 40.000KM
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Kako je Zvijezda uspjela nabiti milion poreznog duga? Je li ovo iz premijerligaskih sezona? Nesto mi nerealno nabijati porezni dug u prvoj federalnoj gdje je vecina igraca na amaterskim ugovorima sa minimalnim poreznim davanjima.Na listi dužnika nema imena dva premijerligaša, a to su HŠK Posušje i FK Tuzla City.
Od klubova iz Prve lige Federacije BiH na vrhu liste dužnika je NK Zvijezda Gradačac – 1.106.497,87 KM, a u teškoj situaciji su i NK Travnik (534.093,60 KM), te bihaćko Jedinstvo (330.541,18 KM).
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- ASD
- Kontakt:
Zvijezda je tad igrala Premijer ligu.RollingPaper je napisao/la: ↑29 apr 2023, 15:32Ordagic iz Zvijezde Gradacac u Slobodu, za 20.000KM samo sto su pare date na ruke. Bilo je dosta izlaznih transfera iz prve lige u premijer ligu samo sto se ne placaju legalna obestecenja zbog izbjegavanja poreza…
Ti si, može se reći, Slobodaš, a pratiš Federalnu.ASD je napisao/la: ↑30 apr 2023, 11:02Zvijezda je tad igrala Premijer ligu.RollingPaper je napisao/la: ↑29 apr 2023, 15:32Ordagic iz Zvijezde Gradacac u Slobodu, za 20.000KM samo sto su pare date na ruke. Bilo je dosta izlaznih transfera iz prve lige u premijer ligu samo sto se ne placaju legalna obestecenja zbog izbjegavanja poreza…
Kako bi se Sloboda mogla provesti ako slijedeće godine (što je definitivno moguće) ispadne u Federalku? Da li je realno sa nekim budžetom od milion, milion i po KM, očekivati vraćanje u PL? Je li i dalje potrebno sve žive i nežive podmazivati?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Tada su ispali. Sjecam se da je upravo Ordagic promasio 1 na 1 situaciju protiv Velike Obarske. Inace pobjeda koja bi nas ostavila u ligi te sezoneASD je napisao/la: ↑30 apr 2023, 11:02Zvijezda je tad igrala Premijer ligu.RollingPaper je napisao/la: ↑29 apr 2023, 15:32Ordagic iz Zvijezde Gradacac u Slobodu, za 20.000KM samo sto su pare date na ruke. Bilo je dosta izlaznih transfera iz prve lige u premijer ligu samo sto se ne placaju legalna obestecenja zbog izbjegavanja poreza…
Imala je Zvijezda dobrih izlaznih transfera dok je bila u PLBiH.
Emir Halilovic u Hradec Kralove
Senad Husic u mađarski DVTK
Nikola Vasiljević u Shakhter Karaganda (Kazahstan). Cifra blizu 100k
Jasmin Bogdanovic u Željezničar..
pa eto recimo i Amer Ordagic u Slobodu
Od ispadanja na ovamo:
Jedino cega se mogu sjetit je Besim Serbecic u Radnik B. Mada ne znam jesu li ista dobili za njega, eventualno neka trening kompenzacija?
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
- ASD
- Kontakt:
S ovom ekipom koju Sloboda ima sad bi bili Inter u federalnoj. Jednostavno, puno bolje fizičke predispozicije i fizički spremniji igrači.Sky9 je napisao/la: ↑30 apr 2023, 12:39Ti si, može se reći, Slobodaš, a pratiš Federalnu.ASD je napisao/la: ↑30 apr 2023, 11:02Zvijezda je tad igrala Premijer ligu.RollingPaper je napisao/la: ↑29 apr 2023, 15:32Ordagic iz Zvijezde Gradacac u Slobodu, za 20.000KM samo sto su pare date na ruke. Bilo je dosta izlaznih transfera iz prve lige u premijer ligu samo sto se ne placaju legalna obestecenja zbog izbjegavanja poreza…
Kako bi se Sloboda mogla provesti ako slijedeće godine (što je definitivno moguće) ispadne u Federalku? Da li je realno sa nekim budžetom od milion, milion i po KM, očekivati vraćanje u PL? Je li i dalje potrebno sve žive i nežive podmazivati?
Druge ekipe imaju maksimalno 1-2 igrača koji bi mogli igrati u ovakvoj Slobodi, pod tim mislim, da budu među 15 igrača.
Eh sad je pitanje ko će sve otići (igrači kao Šubert ili Pervan vjerovatno). A i vjerovatno Sloboda će sama neke igrače otjerati jer ih se ne isplati plaćati u federalnoj, kao npr. Komazec.
Mada još nije gotovo, ja i dalje se nadam opstanku Slobode. Ne znam šta se dešava s timom, ali po meni je igrački kadar bolji od Sloge SH.
- ASD
- Kontakt:
Dobar je posao Zvijezda odrađivala u premijerki nema govora.SMR187 je napisao/la: ↑30 apr 2023, 13:01Tada su ispali. Sjecam se da je upravo Ordagic promasio 1 na 1 situaciju protiv Velike Obarske. Inace pobjeda koja bi nas ostavila u ligi te sezoneASD je napisao/la: ↑30 apr 2023, 11:02Zvijezda je tad igrala Premijer ligu.RollingPaper je napisao/la: ↑29 apr 2023, 15:32Ordagic iz Zvijezde Gradacac u Slobodu, za 20.000KM samo sto su pare date na ruke. Bilo je dosta izlaznih transfera iz prve lige u premijer ligu samo sto se ne placaju legalna obestecenja zbog izbjegavanja poreza…![]()
Imala je Zvijezda dobrih izlaznih transfera dok je bila u PLBiH.
Emir Halilovic u Hradec Kralove
Senad Husic u mađarski DVTK
Nikola Vasiljević u Shakhter Karaganda (Kazahstan). Cifra blizu 100k
Jasmin Bogdanovic u Željezničar..
pa eto recimo i Amer Ordagic u Slobodu
Od ispadanja na ovamo:
Jedino cega se mogu sjetit je Besim Serbecic u Radnik B. Mada ne znam jesu li ista dobili za njega, eventualno neka trening kompenzacija?
Lijep fudbal se igrao i dosta se igrača afirmisalo.
Taj Vasiljević je najbolju karijeru imao. Malo falilo da Ligu Prvaka igra.
Husić i Alimanović primjeri igrača koji su mogli više.
Igrački kadar je bolji od ssh. To će ti reći i oni čak. Ljudi iz uprave njihovog kluba. Mi smo imali preloše trenere u zadnje vrijeme, i to bi nas moglo koštati.ASD je napisao/la: ↑30 apr 2023, 14:19S ovom ekipom koju Sloboda ima sad bi bili Inter u federalnoj. Jednostavno, puno bolje fizičke predispozicije i fizički spremniji igrači.Sky9 je napisao/la: ↑30 apr 2023, 12:39Ti si, može se reći, Slobodaš, a pratiš Federalnu.
Druge ekipe imaju maksimalno 1-2 igrača koji bi mogli igrati u ovakvoj Slobodi, pod tim mislim, da budu među 15 igrača.
Eh sad je pitanje ko će sve otići (igrači kao Šubert ili Pervan vjerovatno). A i vjerovatno Sloboda će sama neke igrače otjerati jer ih se ne isplati plaćati u federalnoj, kao npr. Komazec.
Mada još nije gotovo, ja i dalje se nadam opstanku Slobode. Ne znam šta se dešava s timom, ali po meni je igrački kadar bolji od Sloge SH.
Ne odgovori ti, koliko je i dalje pravilo da se mora podmazivati? Ako tako bude, i ako ispadnemo, bit će nam opet preteško vratiti se. Znaš i sam da se svi maksimalno napale...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
- ASD
- Kontakt:
Ma ako imaš dobar igrački kadar, možeš pošteno ući. Liga se dosta pročistila u odnosu na prije 10 godina.
Mada opet, Sloboda je zbog jako lošeg statusa u savezu, bez svojih ljudi imala najgore suđenje u Premijer ligi, daleko najgore od svih ekipa.
Mada opet, Sloboda je zbog jako lošeg statusa u savezu, bez svojih ljudi imala najgore suđenje u Premijer ligi, daleko najgore od svih ekipa.
Eh to mi je bitna info.
Baš nisam nikako pratio. Isto kao što nisam pratio PL, dok je Sloboda bila u Federalci. Jbg, svi pratimo samo svoj klub.
Mada, kakvi smo mi baksuzi, ne bi me iznenadilo da opet krenu muljaže ako bismo ispali.
Ne bojim se Federalne, ako je koliko-toliko poštena, ali ono 2012. - 2014. je bilo dno dna.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
- legenda reala
- Kontakt:
Ma postena liga poprilicno al ako dodete vi i Celik u ligu i kojim slucajem ispadne Igman i svi iskazu zelju za ulazak bice svegaa, liga je postena jer se niko bukvalno ne bori za ulazak i vec u septembru se zna putnik u veci rang
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.