-A- je napisao/la:
ne zato sto si navijac komsija,ali kada svi zajedno,uklucujuci i klubove,budemo shvatitli da takvo rezonovanje ubija cjelokupni fudbal7nogomet ove zemlje,e tada cemo tek uspjeti napraviti dodatni iskorak u kvaliteti svih klubova u ovoj ligi.
Kada shvatimo,a mozda nekada i hocemo mada vrlo tesko,e onda mozemo nesto vise i ocekivati od 1,2 ili samo u rijetkim incidentima 3 pretkola bilo kojeg evropskog takmicenja.
Do tada,kupujmo utakmice,mjenjajmo bodove,prodajimo,kupujmo sudije i onda strijepimo od grandioznih prvaka Malte ili Gruzije. (cast izuzetcima u pojedinim uspjesnim izletima nekih ekipa u Evropi)
Dohavizajte se,barem sami za sebe,ne morate ovako javno

Ma da ti skreno kazem kada si vec naveo napredak BIH nogometa. Po meni to se u skorije vrijeme nece ni desiti jer klubovi zive od toga sto ce prodati svoje najbolje igrace. I recimo pravis igraca 5 god, dobije ponudu iz Kazastana i ode. Klub dobije sitnu lovu, i opet pocinje od pocetka. E to kada se popravi onda cemo mi svi moci razmisljati o nekoj Ligi Prvaka, koja je postala u danasnje vrijeme sila nebeska, jer bez nekih 20 miliona u budetu kluba o tome nema ni govora. REALNO!!!
Mi se nesto zanosimo, Zeljo, Sarajevo, Siroki, Borac, itd... sve je to danas na jednakom nivou. Jedni ce biti prvi ove, drugi one tamo, pa treci itd.. To nigdje ne vodi. To je jednostavno sistem takav kod nas, jer kakva politika takav i nogomet.
Prva stvar, za to sve su potrebne ogromne mase ljudstva. Mislim na navijace. Jer evo Zeljo ide na bolje, sa nekih 4.000 skocilo na 8.000, pa se i Sarajevo popravilo. A sta ce siroko po 500 gledaca na tekmi??!! Mislim gdje ti to vodi?? Ali to je i kod nas tako. Cas imas 8.000 sutra imas opet 4.000 na tekmi. Dakle, raja vise kod nas nisu zainteresirana za domaci nogomet. Naravno, isplatni je gledati Chelsea FC dzapa, nego placati Zeljo, Sarajevo, Borca, Sirokog itd... A tu su TV kuce ucinile svoje.
Jer razlog tome, dode meni kolega sa otoka, mrtvi navijac West Ham-a, i ja mu pustiv kablovsku, sve tekme na TV-u. Covjek stao i gleda ne moze da vjeruje. Kaze?? Pa kako Bosna, koja je iz Rata izasla ima sve mogucnosti??!! A ja kao mu odgovirom , pa ovo je Bosna jer kod nas sve se radi preko noci , a to tako ne ide. Na otoku svaka se tekma skupo placa. Pa naravno, ljudi ulazu u svoje lokalne klubove, jer je isplatnije gledati uzivo lokalni klub, nego placati ogromne svote novca i gledati drugi klub.!!! A to kada mi svatimo, onda ce nama biti bolje!! I nemoj misliti da se i tamo ne namjesta... e moj drug!! TAmo se sa stilom namjesta, a ne kao kod nas providno!!!