FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
109
36%
Darko Milanič
35
11%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
51
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
31
10%
Samo stranac
74
24%

Ukupno glasova: 307

ado-hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ado-hz » 01 maj 2023, 14:46

Pedala Dzaficu
Pedala Vrsajevicu

Ramica natjerati da upise fakultet
Trako nek otvori novi biznis
Probali smo sa njima jednostavno ne ide i vidi se da nisu kvalitet Mujakica ili Cimirota niti ce biti.

Uvesti umjesto Trake u ekipi Čelika i jos dva juniora.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 01 maj 2023, 15:07

esprit24 je napisao/la:
01 maj 2023, 11:54
NajvecaRadosti je napisao/la:
01 maj 2023, 11:50
H8Z7 je napisao/la:
01 maj 2023, 10:49
Dajte ljudi kakav Nalić, gdje ćete vjerovati @kanarincu moj @kanarinac koji danak neiskustva s njihove strane :mrgreen:

@NajvecaRadosti je napisao njegove želje koje bi volio da dođu nema potrebe za prepirkom to je samo njegova želja i niko nije rekao da će upravo oni doći.
Upravo tako
Htjeli priznati ili ne nama treba iskusan golman.Bas zbog ovakvi situacija gdje je svaki bod,svaki gol bitan i tu golman mora biti na niovu.Ne mozemo trpiti svako kolo kako ih retard Jukic,Ticinovic i onaj nakav iz Veleza lobuju na liniji.Mladi golmani zahtjevaju da se istrpe,naravno to nije problem i Vladana smo istrpili pa evo dokle je dogurao,medjutim u klubu moras imati starijeg golmana.Ne kazem ja da su Saha i Belmin losi,sigurno ce izrasti ako nista u respektabilne golmane ali da ulijevaju neko povjerenje i sigurnost,trenutno ne,bar meni ne.Delac i Vladan su imali to nesto,kod ove dvojice svaku priliku gdje se protivnik namjesta na sut strepim.Sahinovicu se moze pogledati kroz prste ali Belminu sad ce 22 godine a jos nije ni osnove savladao,pracenje igre,izletanja(lik je zacementiran za liniju),igra nogom(svako izbijanje u aut) itd.Nek prica ko sta hoce ali meni je golman bar 50% ekipe

Vukotic mi je vec duze vremena zelja,Besim dosta kiksa.Duljevic je u zadnjoj sezoni 16/17 kod nas na 10 odigrao 20 utakmica i zabiljezio 11 asistencija.Tamo slabo igra,30 god,istice ugovor...Treba nam jaka desetka,Dal ide,Avram nikad se ne zna kad moze neka povreda iskociti.
Malog Mulalica gurati maksimalmo sljedece sezone ali treba nam desni bek za klupe jer izvjesno je da Musa ide,Avdija pogotovo
4 igraca po meni sasvim dovoljno za ljetni rok(uz uslov da neki igraci ostanu)
Svi ce ostat jer svi imaju ugovore do 2025 godine. Rijesiti se Avdije, Tomasevica, Dzafica. Na lijevom beku forsirat akademca uz slavisu, eh sad sto se tice krila ima irfan ramic.
Hocu da vidim Bijelonje, Lamadzeme i ostale. Kad vidim da Dala otpuhnu u duelu mogu i tu djecu istrpiti
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 01 maj 2023, 15:25

Two players have made their debut in a top-five European league at 15 years old this season:

◉ Ethan Nwaneri (15 years & 181 days)
◉ Lamine Yamal (15 years & 290 days)

The youngest debutants in Arsenal's and Barcelona's history. ✨
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

pitartz
Kontakt:

Post Postao/la pitartz » 01 maj 2023, 15:29

Ma u svakom slučaju na golmanskoj poziciji se treba forsirati Šahinović i zbog potencijala a i zbog U-21 pravila. Dizdarevića čim prije prodati, a pokušati dovesti Jasmina Fejzića. Iskusan golman sa skoro 200 utakmica u 2. Bundesligi. Odlično bi došao Šahinoviću i Šutkoviću, a mogao bi i braniti. Ove sezone je standardan u Cvajti.

Avdije se riješiti i forsirati Mulalića. Na štoperskoj poziciji završiti sa Trakom, a možda i sa Ilijom i Aniničićem. Vidjeti da li je moguće dovesti Darija Dumića ili Mihojevića. Dumić ima veoma bogato internacionalno iskustvo, ističe mu ugovor na ljeto, visok i pritom Sarajlija. Mihojeviću isto ističe ugovor, mada vazda sam spektik prema tim povratnicima. Najbitnija stvar je da se od sljedeće sezone Čelik polako uvodi u igru. Ogroman talenat. Tomaševiću se isto zahvaliti, a Radovića ostaviti kao back-up opciju. Bilo bi dobro Enesa Alića zagnjati. On je moja želja još dok je za Mladost igrao. Domaći igrač, a pritom nije star.

U sredini ostaviti Baltu s obzirom da već ima naše papire, a uz njega možda vidjeti Srđana Grahovca dovesti. Vrančića isto svim silama zadržati i eventualno Čirjaka ako mu se budu papiri mogli završiti. Uz ove igrače podhitno počet ubacivati polako Ališaha, Tabakovića ili ko već najviše vrijedi od Akademaca. Mustafića bi se riješio, mada u zadnje vrijeme daje znakove života, pa možda ga ne bi bilo loše ni ostaviti.

Džafića i Salčina deportovati, a ostala krila ostaviti i još zaganjati Vladimira Bradonjića. Jedino ako izleti neko vrhunsko desno krilo tipa Parris, onda poslati na posudbu jednog od ove dvojice. Tu isto imaju Ramić i Lamadžema, te i njima davati šansu, vidjeti ima li šta od njih. Dal isto ako ode, vidjeti nekog ofanzivca uz Avramovskog. Neko je već spomenuo Duljevića, možda on ne bi bio loša opcija.

I napad je dobar, samo njima priključiti Bijelonju i Ploču...

I ono što je najbitnije, dobrog trenera dovesti koji će sve ovo ukomponovati i u napad na titulu i grupe :opaopa:
Kad’ jednom prodje sve...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 maj 2023, 16:04

Izgleda da nas je Mirvic izradio za butmir, ili je bas mislio prodat u titovoj objkat pa kad je vidio da nema od tog nista onda digo ruke i od kampa..

1. Dic kamp za 3-4 levela iznad sadasnjeg
2. Dogovorit sa Nekom ekipom koja konstantno igra u federaci da budu nase vlasnistvo filijala (cinimi se da smo sa visockom bosnom imali kratko vrijeme neki dogovor) slat sve juniore koji mjesta kod nas nemaju stavit naseg trenera ili bar da rade poinstrukcijama nasih trenera (kondicionog itd)
3) Jos agresivnije kupovat omladince po citavaj bh, sto podrazumjeva zelju zrinjski sb veleza ne samo tamo divlje ekipe
4) JUNIORI MORAJU BIT PRVACI SVAKE GODINE I MORAJU IGRATI U LIGI PRVAKA

5) imati plan za trenere i u akademi i za prvi tim, nemozemo drzat sad mirzu a vec nemat 2-3 imena koja cemo dovest kad ovog istjeramo tako isto istrazivat trazit kondicionog onog za hranu doktor itd.

Nemozes bit non stop na istom i cekat da ti ss zakaze i onda napamet bez plans dovodis stoku kosto smo doveli dudu i razdjeljaka

Kupovat najbolje igrace glavni konkurenata cak i ako nemaju mjesta medju 11,pocjenu da sjede po zapadu
Recimo da smo kupili ticanovica jakira bibliju santosa bilibi prvaci a to se moglo izvest za 2 m€ sitnica

Meni akademija dosad nije napravila nijednog igraca da kurcu valja

Nemozemo racunat gojka vladena mihojevica to je bila samo dorada, jer ih je neko drugi napravio

Neznam za nihada i sabana..

Dizdarevic je neki nas projekat samir radovac sve teski klocevi

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 01 maj 2023, 16:16

pitartz je napisao/la:
01 maj 2023, 15:29
Ma u svakom slučaju na golmanskoj poziciji se treba forsirati Šahinović i zbog potencijala a i zbog U-21 pravila. Dizdarevića čim prije prodati, a pokušati dovesti Jasmina Fejzića. Iskusan golman sa skoro 200 utakmica u 2. Bundesligi. Odlično bi došao Šahinoviću i Šutkoviću, a mogao bi i braniti. Ove sezone je standardan u Cvajti.

Avdije se riješiti i forsirati Mulalića. Na štoperskoj poziciji završiti sa Trakom, a možda i sa Ilijom i Aniničićem. Vidjeti da li je moguće dovesti Darija Dumića ili Mihojevića. Dumić ima veoma bogato internacionalno iskustvo, ističe mu ugovor na ljeto, visok i pritom Sarajlija. Mihojeviću isto ističe ugovor, mada vazda sam spektik prema tim povratnicima. Najbitnija stvar je da se od sljedeće sezone Čelik polako uvodi u igru. Ogroman talenat. Tomaševiću se isto zahvaliti, a Radovića ostaviti kao back-up opciju. Bilo bi dobro Enesa Alića zagnjati. On je moja želja još dok je za Mladost igrao. Domaći igrač, a pritom nije star.

U sredini ostaviti Baltu s obzirom da već ima naše papire, a uz njega možda vidjeti Srđana Grahovca dovesti. Vrančića isto svim silama zadržati i eventualno Čirjaka ako mu se budu papiri mogli završiti. Uz ove igrače podhitno počet ubacivati polako Ališaha, Tabakovića ili ko već najviše vrijedi od Akademaca. Mustafića bi se riješio, mada u zadnje vrijeme daje znakove života, pa možda ga ne bi bilo loše ni ostaviti.

Džafića i Salčina deportovati, a ostala krila ostaviti i još zaganjati Vladimira Bradonjića. Jedino ako izleti neko vrhunsko desno krilo tipa Parris, onda poslati na posudbu jednog od ove dvojice. Tu isto imaju Ramić i Lamadžema, te i njima davati šansu, vidjeti ima li šta od njih. Dal isto ako ode, vidjeti nekog ofanzivca uz Avramovskog. Neko je već spomenuo Duljevića, možda on ne bi bio loša opcija.

I ono što je najbitnije, dobrog trenera dovesti koji će sve ovo ukomponovati i u napad na titulu i grupe :opaopa:
Bravo slazem se za vecinu teksta. Stvarno vjerujem u Čelika i nadam se da će on biti 3-4 opcija, meni se svida Dražen Dubačkić iz prve lige za 4-u opciju mislim da je pravi štoper a i relativno je mlad.

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 01 maj 2023, 16:23

bordobijelisampion je napisao/la:
01 maj 2023, 16:16
pitartz je napisao/la:

Bravo slazem se za vecinu teksta. Stvarno vjerujem u Čelika i nadam se da će on biti 3-4 opcija, meni se svida Dražen Dubačkić iz prve lige za 4-u opciju mislim da je pravi štoper a i relativno je mlad.
Definitivno.
Duljevic je na ljeto free
Besim ide svakako na ljeto tamo.
Teško ali eto ako ostane Ziljkic koji je top.
Dal mozda ide vidjet ćemo.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 maj 2023, 16:33

Ja nebi pustio nijednog igraca osim belmina i dala OSIM AKO CE NEKO ISTRES KAMION EURA.

Uz to zadrzao bi VRANCICA ako je ikako moguce, prem da je on jedini igrac kojeg (mozda) nemozemo zadrzat jer covjek se navikao kad dobije platu da nagurava kes nogom da sto vise stane.. popricat bar da ga podpisemo jos 3 mjeseca

Balta je vec odredjen jer da nije nebi se toliko nanjemu radilo da dobije papire. Takodje u poljskoj il vec gdje bio pokazao se flopcinom, tako da ce taj klub jedva docekat da ga skinu sa jadala.

Ikica vratit

Otjerat

Vrsajevica
Dzafica
Tomasevica

Dovest golmana lijevog beka, ako Ancic ne pokazuje znakove zivota otjerat i njeg dovest stopera onoga i belgije vukotic ili kako se zove i zdravo

Nebi dirao Cirjaka meni je on dobar igrac

Naravno dovest JAKIROVICA ako ga istjera rijeka (nevjerujem da ce ga istjerat) druga opcija ZEKIC

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 maj 2023, 17:15

Hajde danas nekih x2 lagano
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 01 maj 2023, 17:16

Alii je napisao/la:
01 maj 2023, 16:23
pitartz je napisao/la:

Definitivno.
Jesi dobar ti druže?
Gdje idu Besim i Ziljkić, šta trabunjaš?

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 01 maj 2023, 17:17

MortemHz je napisao/la:
01 maj 2023, 17:15
:pray:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 01 maj 2023, 17:22

NajvecaRadosti je napisao/la:
01 maj 2023, 11:50
H8Z7 je napisao/la:
01 maj 2023, 10:49
Dajte ljudi kakav Nalić, gdje ćete vjerovati @kanarincu moj @kanarinac koji danak neiskustva s njihove strane :mrgreen:

@NajvecaRadosti je napisao njegove želje koje bi volio da dođu nema potrebe za prepirkom to je samo njegova želja i niko nije rekao da će upravo oni doći.
Upravo tako
Htjeli priznati ili ne nama treba iskusan golman.Bas zbog ovakvi situacija gdje je svaki bod,svaki gol bitan i tu golman mora biti na niovu.Ne mozemo trpiti svako kolo kako ih retard Jukic,Ticinovic i onaj nakav iz Veleza lobuju na liniji.Mladi golmani zahtjevaju da se istrpe,naravno to nije problem i Vladana smo istrpili pa evo dokle je dogurao,medjutim u klubu moras imati starijeg golmana.Ne kazem ja da su Saha i Belmin losi,sigurno ce izrasti ako nista u respektabilne golmane ali da ulijevaju neko povjerenje i sigurnost,trenutno ne,bar meni ne.Delac i Vladan su imali to nesto,kod ove dvojice svaku priliku gdje se protivnik namjesta na sut strepim.Sahinovicu se moze pogledati kroz prste ali Belminu sad ce 22 godine a jos nije ni osnove savladao,pracenje igre,izletanja(lik je zacementiran za liniju),igra nogom(svako izbijanje u aut) itd.Nek prica ko sta hoce ali meni je golman bar 50% ekipe

Vukotic mi je vec duze vremena zelja,Besim dosta kiksa.Duljevic je u zadnjoj sezoni 16/17 kod nas na 10 odigrao 20 utakmica i zabiljezio 11 asistencija.Tamo slabo igra,30 god,istice ugovor...Treba nam jaka desetka,Dal ide,Avram nikad se ne zna kad moze neka povreda iskociti.
Malog Mulalica gurati maksimalmo sljedece sezone ali treba nam desni bek za klupe jer izvjesno je da Musa ide,Avdija pogotovo
4 igraca po meni sasvim dovoljno za ljetni rok(uz uslov da neki igraci ostanu)
Duljevića prvo dovesti na probu i povesti na pripreme ako se pokaže dati mu ugovor. Strah me da ne bude kao Suljić, Lazić ili Adukor. Ako postoji mogućnost prije bih onog Dumića ili kao već iz cvajte doveo nego Vukotića.
Što se golmana tiće Šahinović sl sezonu neka bude prvi Šutković zamjena a Belmina prodati pronaći nekog iskusnog da svoje iskustvo na njih prenese.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 01 maj 2023, 17:34

Kakav je ovaj stoper iz Javora Kristijan Tojcic, 23 godine, naše državljanstvo? Istice mu ugovor na kraju sezone.

Takodje bi volio, da dovedemo Maria Kvesica iz Olimpije. Zaista strašna statistika za jednog ofanzivno veznog igraca. 33 utakmice, 12 golova, 8 asistencija. Istice mu ugovor na kraju sezone.
Ako ne on, onda vidjeti Dinu Besirovica.

Ugovori takodje isticu našim bivšim igracima koje bi rado volio vidjeti nazad u našem dresu. Sad su jos kvalitetniji nego sto su odlazili, a ni jedan nema vise od 30 godina. Cimirot, Duljevic, Kovacevic Adnan, Mihojevic

Silvio Ilinkovic iz Zrinjskog. 20 godina, centralni vezni, naše državljanstvo. Njega kad bi uspjeli klepiti lažnima... :mrgreen:

Sto se tiče golmana, ako ne bi uspjeli kojeg boljeg naci, onda se okrenuti nasoj ligi i dovesti Kukica iz Posusja. Takodje ugovor istice na kraju sezone. A i djeluje mi kao zaista dobar čuvar mreže.

Takodje za stopere, ako se nemogne dovesti koji iz vana, baciti se na nasu ligu. Vojnovic (Borac) ili Mašić (Široki) su odlične opcije, kojima ugovor istice na kraju sezone. Kao sto sam rekao Besim bi trebao biti 3 stoper ako ovako nastavi, a Traku nogirati skroz.

Desno krilo Amar Catic, 24 godine, prosao sve mladje selekcije PSV-a (ima cak i 2 nastupa za prvi tim PSV-A :mrgreen:) trenutno igra za Ado Den Haag. Zasto ga nezaganjati, neka ga kao backup, a mozda i bude pun pogodak, posto vidim da ima brzinu jos ako ima imalo fudbalske inteligencije eto ga medju top 3 krila lige odmah.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 01 maj 2023, 17:42

FKSDoGroba je napisao/la:
01 maj 2023, 17:17
MortemHz je napisao/la:
X je najbolji, nisam se oprostio od drugog mjesta. :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 maj 2023, 17:48

MortemHz je napisao/la:
Još sam sutra apsolutno uvjeren da će im Husref bod uzeti, fina je ono ekipica. Jedino ako sudije nešto ne budu srale radi Sloge/Leotara i sl.

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 01 maj 2023, 17:49

pitara je napisao/la:
01 maj 2023, 17:16
Alii je napisao/la:
01 maj 2023, 16:23

Definitivno.
Jesi dobar ti druže?
Gdje idu Besim i Ziljkić, šta trabunjaš?
Besim je doveden da se proda.
On je bio u dobroj formi ali mislim da su slabe ponude bile .Zato je i ovdje došao i prodat ce se na ljeto .
Ako dode top ponuda za Ziljkica mislim da ce ga prodat ali bas top

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 01 maj 2023, 17:52

fks74 je napisao/la:
01 maj 2023, 17:42
MortemHz je napisao/la:
X je najbolji, nisam se oprostio od drugog mjesta. :D
Ma neka da se mi distanciramo na tabeli i osiguramo Evropu a narednu sezonu brinuti koji ćemo završiti :mrgreen:

@MortemHz uzet će im Husref bod 100%

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 maj 2023, 17:57

Ayla prati Kvesica ;)
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 maj 2023, 18:10

Šteta

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 44 gosta.