FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Što se tiče ljetnog prelaznog roka, nama je golman najslabija karika, onda moraš pokušati Baltu zadržati i dovesti još jednog dobrog stopera ako nema ništa od Aničića.
Nekako mi logika da Sarajevo zeli Baltu da kupi iz vise razloga
Pokazao se kod nas.
Uzeo BiH papire
Jos iz wisle ga zele prodatj jer on i jos jedan imaju najvece plate a zele se oni riješiti njih dvojice zbog para.
Cak i Balta bi sigurno htjeo ostati ovdje.
Utakmicu u Banja Luci mislim da je najlakše pripremit. Igra se svodi oko dva igrača Ninković i Mrkaić, najčešća kombinacija je ubacivanje - gol glavom, mada su obojica opasni sa loptom u nogama unutar 16m. Ninković organizira napad na čitavoj protivničkoj polovici znači zadatak svake linije treba biti ne dozvoliti pas ka Ninkoviću ma gdje on bio. Visoke štopere imamo da se bore sa Mrakićem, ukoliko Balta može igrat tim bolje. Opasnost može biti i Kulašin sa brzinom i utrčavanjima ali nešto ne pamtim njegov gol ili dobru asistenciju. U startu dati im loptu neka probaju nešto organizirati, a mi na kontre pokušati zadati prvi udarac. Ukoliko ne nasjednemo na neku njihovu budalaštinju ja iskreno vjerujem u tri boda. 0:2, Renan x2.
Dizdarevic
Mulalic-(Martinovic/Serbecic)-Balta-Cirjak
Vrancic-Ramic
Kyeremeh-(Dal/Mustafic)-Guliashvili
Oliveira
Sastav za BL. Po meni samo dileme trebaju biti za ove pozicije. Ziljkic ne bi poveo upravo zbog toga da ne nasjedne na neku provokaciju gore. Staviti dva stopera, od kojih svakom prijeti suspenzija, je krajnje rizicno. Bolje onda Balta. I na ofanzivnon veznom je dilema, mada mislim da Avramovskog cuvaju za derbi, poznavajuci njegovu historiju s povredama.
Kao sto neko rece, trebamo dva visoka stopera da budu uz Mrkaica, i da se sto vise navalimo ovom Ninkovicu. Nema on kondicije, tako da ga pametnom odbranom trebamo sto vise izmoriti. Pripaziti i na Kulasina za svaki slucaj, ponekad zna napraviti dobar potez.
Nama su sansa ovi njihovi bekovi i panj Lazic u odbrani. Preko polukontri i kontri moramo iskoristiti te njihove slabosti, koje su malo je reci ocite.
Mulalic-(Martinovic/Serbecic)-Balta-Cirjak
Vrancic-Ramic
Kyeremeh-(Dal/Mustafic)-Guliashvili
Oliveira
Sastav za BL. Po meni samo dileme trebaju biti za ove pozicije. Ziljkic ne bi poveo upravo zbog toga da ne nasjedne na neku provokaciju gore. Staviti dva stopera, od kojih svakom prijeti suspenzija, je krajnje rizicno. Bolje onda Balta. I na ofanzivnon veznom je dilema, mada mislim da Avramovskog cuvaju za derbi, poznavajuci njegovu historiju s povredama.
Kao sto neko rece, trebamo dva visoka stopera da budu uz Mrkaica, i da se sto vise navalimo ovom Ninkovicu. Nema on kondicije, tako da ga pametnom odbranom trebamo sto vise izmoriti. Pripaziti i na Kulasina za svaki slucaj, ponekad zna napraviti dobar potez.
Nama su sansa ovi njihovi bekovi i panj Lazic u odbrani. Preko polukontri i kontri moramo iskoristiti te njihove slabosti, koje su malo je reci ocite.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Nama treba 6 bodova u zadnja 4 kola i to će biti dovoljno za 3. mjesto. Najbolje bi bilo dobiti derbi i umorni Velež poslije finala kupa, pa da se može Igmanu pustiti za opstanak u zadnjem kolu 
U Banja Luku vala rasterećeni idemo, nije ni poraz smak svijeta. Ekipa je prepuna samopuzdanja, nema pritiska, bolji smo od njih i ako ne bude nekih sudijskih lakrdija mislim da nećemo izgubiti.
U Banja Luku vala rasterećeni idemo, nije ni poraz smak svijeta. Ekipa je prepuna samopuzdanja, nema pritiska, bolji smo od njih i ako ne bude nekih sudijskih lakrdija mislim da nećemo izgubiti.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ocekuje nas utakmica sezone u Banjaluci, a ljudi pricaju o cuvanju igraca za utakmicu protiv Zelje... Svim silama se mora zapeti i pobijediti, nista drugo ne dolazi u obzir. Pobijediti pod cijenu 12 kartoniranih igraca, a onda od onih sto ostanu spremati derbi. Ako se bude kalkulisalo i jedne jedine sekunde gore, od srca im zelim da ne izbore Evropu.
-
Ahmoveliki
- Kontakt:
Do kraja mi uzimamo 5 bodova minimalno, Velez 8, a seljo sa sutrasnja 3 bi mogao do kraja uzeti 11 bodova, sto bi na kraju nas dovelo na trecu poziciju sa 53 boda... isto toliko bi imao i seljo, a Velez bi bio na 52 boda...
Racunao sam na poraz u Banja Luci, tako da svaki bod dole nam garantuje trece mjesto!
U svakom slucaju ne smijemo izgubiti od Veleza i selje, dovoljno je i po bod iz te dvije utakmice...
Ako je sad u zimskom prelaznom roku ovoliko potroseno na igrace, sta tek ocekivati na ljeto uz povoljan zrijeb!
Racunao sam na poraz u Banja Luci, tako da svaki bod dole nam garantuje trece mjesto!
U svakom slucaju ne smijemo izgubiti od Veleza i selje, dovoljno je i po bod iz te dvije utakmice...
Ako je sad u zimskom prelaznom roku ovoliko potroseno na igrace, sta tek ocekivati na ljeto uz povoljan zrijeb!
-
sarajevski
- Kontakt:
Ovo nije moda, ovo je način života.. starimo ali ne odustajemo!
u inat svima 1987
u inat svima 1987
100% prodata tekma, Velež isto nikakve igre nema u zadnje vrijeme, sve nešto na guranje.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
-
bordobijelisampion
- Kontakt:
Mi smo u bilo kojem izdanju bolji od Selje! Pa kad smo bez glavnih igrača nalupali Zrnijski (vani) što se bojati protiv seljobera, još smo kući.Herson je napisao/la: ↑01 maj 2023, 21:16Ocekuje nas utakmica sezone u Banjaluci, a ljudi pricaju o cuvanju igraca za utakmicu protiv Zelje... Svim silama se mora zapeti i pobijediti, nista drugo ne dolazi u obzir. Pobijediti pod cijenu 12 kartoniranih igraca, a onda od onih sto ostanu spremati derbi. Ako se bude kalkulisalo i jedne jedine sekunde gore, od srca im zelim da ne izbore Evropu.
Oooooo preživi ti Pantelija, ove naše pobjede! Da li mi je neko pomogao? Šta ti to znači i šta ti misliš? Možda Mirza, ha, mangupe iz šaše?Pantelija je napisao/la: ↑01 maj 2023, 20:33jesi ovo sam napisao ili ti je neko pomogao![]()
kao sto sam i napisao, cim nam neko stane u defanzivu, muke.
Odlican gol Varesanovica, i kao sto sam i to pisao, mnogo bolje igra kada udje sa klupe nego kada pocinje utakmicu.
Ovaj rezultat nije dobar po nas, na zalost, mada, nas i borac ne bi trebalo da mogu stici, ali ja i dalje tvrdim da iako pobjedjujemo mi igre nemamo, ne prepoznajem obrise neke igre i rukopis trenerra kako se u drugim ekipama vidi.
Na ljeto bukvalno ne bih nista dirao, Francis uz kontinuitet kao i rennan su top igraci, gulas takodjer, ziljkic, avram, zadrzati baltu i vrancica ali dovesti jednog zadnjeg veznog s nasim papirima koji je brzi od balte jer isti protiv brzih ekipa nema sta traziti na terenu dok je SAVRSEN kada igramo protiv leotara i slicnih ekipa gdje treba da "hapsi" i skuplja lopte....
Dovesti backup na beku (akademija), musi dati da ide, stranac, imamo tu odlicnog mulalica.
Ide sad tezak raspored, a bit ce svakakvih igranki na terenima u to sam siguran.
Drži se ti košpicara, svakako na avataru nosiš sliku njihove legende (ustvari prvo kloc, pa onda legenda
Cuj ne vidi obrise neke i rukopis treneraPantelija je napisao/la: ↑01 maj 2023, 20:33jesi ovo sam napisao ili ti je neko pomogao![]()
kao sto sam i napisao, cim nam neko stane u defanzivu, muke.
Odlican gol Varesanovica, i kao sto sam i to pisao, mnogo bolje igra kada udje sa klupe nego kada pocinje utakmicu.
Ovaj rezultat nije dobar po nas, na zalost, mada, nas i borac ne bi trebalo da mogu stici, ali ja i dalje tvrdim da iako pobjedjujemo mi igre nemamo, ne prepoznajem obrise neke igre i rukopis trenerra kako se u drugim ekipama vidi.
Na ljeto bukvalno ne bih nista dirao, Francis uz kontinuitet kao i rennan su top igraci, gulas takodjer, ziljkic, avram, zadrzati baltu i vrancica ali dovesti jednog zadnjeg veznog s nasim papirima koji je brzi od balte jer isti protiv brzih ekipa nema sta traziti na terenu dok je SAVRSEN kada igramo protiv leotara i slicnih ekipa gdje treba da "hapsi" i skuplja lopte....
Dovesti backup na beku (akademija), musi dati da ide, stranac, imamo tu odlicnog mulalica.
Ide sad tezak raspored, a bit ce svakakvih igranki na terenima u to sam siguran.
Sto se tice igre, jbt napravili smo minimum 5 dobrih situacija pred golom listice, ne znam sta hocete
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Izostaviti Iliju koji svakako ima 2 zuta,prevelik rizik je ako obojica i on i Besim krenu.I Musu koji je van formeNirton je napisao/la: ↑01 maj 2023, 20:24Sta cemo sa strancima onda ako budu tu obojica krila? Čirjaka bi trebalo lijevo jer nema Radovića, a realno Čirjak sa manama na lijevom beku je doktor nauka za Tomaševića. Renan i Ilija su sigurni kao stranci, a trebalo bi i Avramovskog ugurat u roster ako bude spreman. Koga poslati sa Musom na tribine?FKSDoGroba je napisao/la: ↑01 maj 2023, 19:08Pojest će ih Kyeremeh i Gulaš. A to za Ziljkića si upravu, ako ipak zaigra valjda će ostat smirenNajvecaRadosti je napisao/la: ↑01 maj 2023, 18:59
Bekovi su im najgori u ligi.Staviti Kyeremeha i Gulia i satrat cemo ih po krilima.Ziljkica ne bi ni poveo,isprovocirat ce ga tamo,pocet ce se svadjati sa publikom i 3.zuti
Btw cist penal je ono bio.Kur.ac ne bi svirao penal da nas igrac onako uzme loptu u ruke bez da bilo koji sudija ista signalizira.![]()
![]()
Ja bi ovako
Dizdarevic
Mulalic-Trako-Balta-Cirjak
Vrancic-Mustafic
Kyeremeh-Avram-Guliashvili
Renan
(Moze i Dal jer oni njemu bas leže
P.S Sad vidim da i Francis ima 2 zuti,morao bi se paziti a znam da on stalno neke faulove pravi,i u Zalgirisu je bio sklon kartonima koliko se sjecam.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 01 maj 2023, 21:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ma sacuvati iliju za derbi, on je srcan i znacit ce puno njegovo prisustvo na terenu. Izginut ce protiv kona. S druge strane besim je izgubljen svakako, moze jos samo vise isprepadan bit na derbiju, stavit ga protiv borca pa ako dobije zuti yebaji ga
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Husrefe u tebe se uzdamo 
Off topic
Moze li neko da mi objasni vezano za u21 igrace kako se racuna koji je igrac u21 a koji nije.
Uzmimo da sezona pocinje 15. jula, jedan puni 22 godine 14. jula a drugi 16. jula. Je li se ovaj sto je rodjen 16. vodi kao u21 zato sto je sa 21 godine usao u novu sezonu, a ovaj rodjen 14. ne? Ili ima neka granica kako se to drugacije racuna?
Moze li neko da mi objasni vezano za u21 igrace kako se racuna koji je igrac u21 a koji nije.
Uzmimo da sezona pocinje 15. jula, jedan puni 22 godine 14. jula a drugi 16. jula. Je li se ovaj sto je rodjen 16. vodi kao u21 zato sto je sa 21 godine usao u novu sezonu, a ovaj rodjen 14. ne? Ili ima neka granica kako se to drugacije racuna?
90!
Po godištu se računa, tj. sad su U21 igrači rođeni od 1.1.2001 i mlađi. Sljedeće sezone će biti od 1.1.2002. itd.Cora1946 je napisao/la: ↑01 maj 2023, 21:59Off topic
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
Aha znaci kalendarski se gleda, hvalaNirton je napisao/la: ↑01 maj 2023, 22:02Po godištu se računa, tj. sad su U21 igrači rođeni od 1.1.2001 i mlađi. Sljedeće sezone će biti od 1.1.2002. itd.Cora1946 je napisao/la: ↑01 maj 2023, 21:59Off topic
90!
- BordoBBoja
- Kontakt:
Zadnji put kad se uzdasmo u njega poplava nam odnese 200 000
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Samo nek on izbije bodove skretničarimaBordoBBoja je napisao/la: ↑01 maj 2023, 22:09Zadnji put kad se uzdasmo u njega poplava nam odnese 200 000![]()
![]()
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Fouzi1, juka55, mnon46, muhamedhulk, ubipara i 56 gostiju.