FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 03 maj 2023, 21:56

jasonstatham je napisao/la:
03 maj 2023, 21:52
Alemany ide iz bezbroj razloga. Prvi jer je de Jong ostao, što se pokazao kao ključan potez. Znači kiks procjena. Potom ogroman pritisak koliko ove, još više naredne sezone.
Lakše je u Valenciji, Birminghamu...
Hajde što on ide, ali je sjajno ako povuče i pijavicu što živi na uštrb prezimena.
Cordon po meni je odlično rješenje. A kandidata za ovu poziciju neće faliti.
Raphinha je najbolji od svih Barceloninih krila. Realno.
Od Dembe nije bolji, ali nebitno to - 80 miliona se ne smije odbiti, ako je tacna info.
Obavezno prihvatiti takvu ponudu, pogotovu u trenutnoj situaciji.

1921boy

Post Postao/la 1921boy » 03 maj 2023, 23:59

Očigledno je puklo na relaciji Alemany - Laporta a to
pokazuju zadnje informacije koje izlaze u medijima.
Brko iz druge galaksije!

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 04 maj 2023, 00:08

let3 je napisao/la:
03 maj 2023, 21:56
03 maj 2023, 21:52
Alemany ide iz bezbroj razloga. Prvi jer je de Jong ostao, što se pokazao kao ključan potez. Znači kiks procjena. Potom ogroman pritisak koliko ove, još više naredne sezone.
Lakše je u Valenciji, Birminghamu...
Hajde što on ide, ali je sjajno ako povuče i pijavicu što živi na uštrb prezimena.
Cordon po meni je odlično rješenje. A kandidata za ovu poziciju neće faliti.
Raphinha je najbolji od svih Barceloninih krila. Realno.
Od Dembe nije bolji, ali nebitno to - 80 miliona se ne smije odbiti, ako je tacna info.
Obavezno prihvatiti takvu ponudu, pogotovu u trenutnoj situaciji.
Dembele:
1) je stalno povrijeđen
2) nije dobar u glavu.

A vala, omjer pogodaka i promašaja je isti.
Tako da, da, bolji je.

Nejse. Eto neka je i 120, prihvate ju. I šta onda? Ferran ima da dere?
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 04 maj 2023, 00:15

Trebaju biti baš retardirani da odbiju ovolike pare za jazavca. Prodati ga dok još nije skroz razotkrio o kakvoj ublehi je riječ.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 maj 2023, 00:34

04 maj 2023, 00:08

Nejse. Eto neka je i 120, prihvate ju. I šta onda? Ferran ima da dere?
Tražiti novo krilo, naravno.
A favelaša prodati dok se Newcastle nije predomislio i povukao onu ponudu.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 maj 2023, 00:43

Pina dovesti i miran narednih 10 godina. Najmanji problem je zamjeniti Raphinhu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 04 maj 2023, 05:35

NisamInSajder je napisao/la:
04 maj 2023, 00:43
Pina dovesti i miran narednih 10 godina. Najmanji problem je zamjeniti Raphinhu.
je, dovedes pina i dobijes igraca koji je manje efikasan dribler, sporiji i puno manje ucinkoviti u zavrsnici..

Nema puno desnih krila u Europi koji imaju bolje brojeve od Raphinhe koliko god nas frustrirao..

Tipa Saka, Salah, Diaby, pa sad ako gledas neke druge lige poput Belgijske il Ruske gdje imas Malcoma sa 22g i 9ast.

I ja bi prodao Raphinhu sto prije, al naci podjednako kvalitetnog igraca koji je toliko bitan za rotaciju i ucinkovitost je tesko, a tek mu je prva sezona.

Zamisli samo imamo Dembelea i on zavrsi u bolnici, a nama backup Lamine sa 16god iduce sezone, da li riskirati buducnost igraca poput njega ili se oslanjati na neke nove postave?

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 04 maj 2023, 08:28

Nekako mi se ovo ne uklapa u dosadašnju transfer politiku Newcastlea, al opet ko zna, vlasnici su truhli što se para tiče, 30 ili 80 miliona, nije da im je neka razlika.
Samo ne znam ko ga procjenjuje na toliko, nije mi bilo jasno ni Barsa kad ga je kupovala.
Mislim da Xavi neće dati zeleno svjetlo za taj transfer iako bi po svemu trebao.
Pitanje je koga dovesti za te pare?
Koševo Zapad

1921boy

Post Postao/la 1921boy » 04 maj 2023, 09:19

Fernando Carro još jedan od kandidata.
Brko iz druge galaksije!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 maj 2023, 10:32

Furymaker je napisao/la:
04 maj 2023, 05:35
NisamInSajder je napisao/la:
04 maj 2023, 00:43
je, dovedes pina i dobijes igraca koji je manje efikasan dribler, sporiji i puno manje ucinkoviti u zavrsnici..

Nema puno desnih krila u Europi koji imaju bolje brojeve od Raphinhe koliko god nas frustrirao..

Tipa Saka, Salah, Diaby, pa sad ako gledas neke druge lige poput Belgijske il Ruske gdje imas Malcoma sa 22g i 9ast.

I ja bi prodao Raphinhu sto prije, al naci podjednako kvalitetnog igraca koji je toliko bitan za rotaciju i ucinkovitost je tesko, a tek mu je prva sezona.

Zamisli samo imamo Dembelea i on zavrsi u bolnici, a nama backup Lamine sa 16god iduce sezone, da li riskirati buducnost igraca poput njega ili se oslanjati na neke nove postave?

https://www.whoscored.com/Players/300447/Show/Raphinha

https://www.whoscored.com/Players/40386 ... eremy-Pino

Uđeš pogledaš statse i vidiš da nije tolika razlika. Čak vidiš da Raphinha ima 26 godina, a Pino 20 i da mu je ovo praktičo druga seniorska sezona i da se opet on ne gleda kao igrač od kojeg očekuješ prevagu u ovom trenutku, dok to Raphinha jeste, barem je doveden za to. Zabijao jeste, al nekad, u bitnim/većim utakmicama je nestao sa terena, Dimarco i Camavinga na lijevom beku su ga pojeli. Svaka mu čast za golove protiv Seville, Betisa, Athletica, ali činjenica da je i u tim utakmicama sve do gola bio neupotreljiv, pa ga taj gol dosta vadi.

Eto usporedba, Raphinha ima u 31 utakmica prosjek 1.2 dribling po utakmici (a komentari tokom utakmice su da nema driblinga i da je beskoristan po tom pitanju), Pino ima također 1.2 driblinga u prosjeku u 31 utakmica. Završnica, eto tu jeste bolji Raphinha, 7 golova i 6 asistencija je bolje naspram Pinovih 3 gola i 5 asista. Dok je Pino bolji u odbrani. A to je iz tog razloga što Barcelona gotovo uvijek napada i gotov uvijek su pred golom protivnika, što nije ni blizu slučaj Villareala. Eto i broj uzetih šuteva sam govori, Raphinha u prosjeku 2.2 šuta, Pino 1.3, što je otprilike u brojkama (stranica La Lige) Pino 30 šuteva, Raphinha 51 šut. Apsolutno je normalno da veći broj golova ima Raphinha. A da je baš efikasniji, statistika govori sve. Da ne kažem, da Pino ima mnogo veći utjecaj u izgradnji napada od Raphinhe, pa i u oas igri se mnogo bolje snalazi Pino.

Raphinha se vrlo lako može zamjeniti, eto osim Pina, upravo Diaby je dobro rješenje, Chukwueze, Malcom, Berardi, Wimmer, svi bi imali istu, a možda i bolju i igru i statistiku i doprinos od Raphinhe.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 04 maj 2023, 12:25

Umjesto da love kao nekad najbolje igrace na planeti tipa Halanda koji obara sve rekorde, ove budaletine se okrecu oronulim starcima i zaboravljenim nogometasima iz proslosti, tipa Obamejanga kojeg ce vec drugi put vratiti, na sezonu sta li. Isto tako se spominje Messi, ne znam koliko je to dobar posao, opet ces pljunut ogromne pare na max 2 sezone koje ces izgubit bez trofeja.

Messi se zasluzuje oprostiti na fin nacin, ali toliko mladjih igraca i potentnijih na trzistu, ovi love samo zaboravljene asove covjece. Evo Real zavrsio i Bellinghama, ovi nista. Ne bi me cudilo da vrate Malcoma ili kupe Williana. :rol:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 04 maj 2023, 12:35

Pa oni trenutno ne znaju ni kako ce ugovore produziti trenutnim igracima a kamo li da razmisljaju o dovodjenju Halanda i slicnih, nit ih mogu kupiti nit im mogu dati zeljenu platu. I kad su se domogli nekih parica bacise ih na dva panja u vidu Toresa i Raphinhe.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 04 maj 2023, 19:54

Fury vam je sve rekao.
Raphinha sve nas nervira, ali je donio titulu. I nije povrijeđen. Dokazao se obzirom na uslove kao odlično pojačanje. Ići u tu avanturu prodaje i traženja, a imaš gotovog igrača nema smisla. Uostalom koju poruku šalješ tom koji dolazi? Da mu je pedala nakon godinu dana?

Trenutno u Evropi ne postoji dokazano, vrhunsko, prodorno desno krilo. Osim Sake. Nekog Pinu ne vrijedi komentarisati. Puna Španija Pina.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 maj 2023, 20:07

Meni se Pino jako dopada, nije ni skup, no pomalo. Prerano ste uletili s mercatom analitično, a upravo šaltate direktora sportskog odjela

1921boy

Post Postao/la 1921boy » 04 maj 2023, 20:09

Torre će izgleda na posudbu u Villarreal.
Brko iz druge galaksije!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 05 maj 2023, 00:07

Felixians4 je napisao/la:
04 maj 2023, 20:07
Meni se Pino jako dopada, nije ni skup, no pomalo. Prerano ste uletili s mercatom analitično, a upravo šaltate direktora sportskog odjela
Kao da se tu puno šta pita direktor. Laporta radi šta želi, tačnije njegova je zadnja. A.ima tu i Cruyff, kojeg Laporta sluša. Tako da ko god bude direktor neće se to nešto puno promjeniti. Meni je najbliži Cordon, eto sad.pišu i Deco. Između njih dvojice, ako bude neko treći za mene je iznenađenje.

04 maj 2023, 19:54
Fury vam je sve rekao.
Raphinha sve nas nervira, ali je donio titulu. I nije povrijeđen. Dokazao se obzirom na uslove kao odlično pojačanje. Ići u tu avanturu prodaje i traženja, a imaš gotovog igrača nema smisla. Uostalom koju poruku šalješ tom koji dolazi? Da mu je pedala nakon godinu dana?

Trenutno u Evropi ne postoji dokazano, vrhunsko, prodorno desno krilo. Osim Sake. Nekog Pinu ne vrijedi komentarisati. Puna Španija Pina.
Eto statistika i Pino ni zerku lošiji od Raphinhe. Pritom se za Raphinhu bacilo 100tinjak miliona €. Igrač koji toliko plaćen mora činiti razliku protiv Intera, Bayerna, a on je u tim utakmicama.nestao. Kao što je i nestao u 60% ostatka sezone. Ako nam je to dovoljno, onda eto ne treba srati po Xaviju i po klubu, kad opet doživiš neuspjeh u Ligi Pravaka, kada te opet neko od većih ekipa osramoti.

A i svi znaju da se ovo ljeto Raphinha gura na prodaju zbog nedostatka novca i financija. Baš kao što je de Jong prošlo i što će ovo Torres, Fati.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

1921boy

Post Postao/la 1921boy » 05 maj 2023, 11:11

Da sumiramo, prema pisanjima medija, kandidati da zamijene Alemanya su sljedeći:
- Antonio Cordón (Villarreal, Monaco, Ecuador, Betis)
- Jesús Angoy (-)
- Deco (menadžerska agencija, D20 Sports)
- Fernando Carro (CEO, Bayer)
- Vítor Baía (Potpredsjednik, Porto)
Brko iz druge galaksije!

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 05 maj 2023, 12:55

1921boy je napisao/la:
05 maj 2023, 11:11
Da sumiramo, prema pisanjima medija, kandidati da zamijene Alemanya su sljedeći:
- Antonio Cordón (Villarreal, Monaco, Ecuador, Betis)
- Jesús Angoy (-)
- Deco (menadžerska agencija, D20 Sports)
- Fernando Carro (CEO, Bayer)
- Vítor Baía (Potpredsjednik, Porto)
Fali JoeBleck (forumaš, ss.ba)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 maj 2023, 18:51

⚠️ Engleski mediji tvrde kako je Aston Villa pokazala interes za dovođenje Ferrana Torresa u svoje redove.

Naime, ovaj klub je za Ferrana spreman ponuditi približan iznos onomu koji je Barcelona platila Manchester Cityju za transfer Španca.

Zamisli za njega i panja Raphinhu uzeti nekih 100 miliona.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 05 maj 2023, 20:18

💰 Barça have achieved €120m in savings between cuts and new income.
💰 There is €80m left to reach the goal and the club will be able to sign up players normally.
[Cadena SER]

Kad se proda ovaj kikiriki Lenglet, Dest, Umtiti, to je to.
I onda ide business as usual. :cool: Pod obavezno onog Pepovog Turčina i poluvalentan Carrasco (napokon da se šukne Atleticu).

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.