Kup BiH 2022/2023

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Balorda
Kontakt:

Re: Kup BiH 2022/2023

Post Postao/la Balorda » 05 maj 2023, 18:07

zaostrog je napisao/la:
05 maj 2023, 15:45
Grgurplinski je napisao/la:
05 maj 2023, 14:57
Pitanje za pitare i željovce, za koga ste u finalu? Za sve druge od prilike znam odgovor.
Meni bi, i u slučaju da Sarajevo obezbijedi izlazak u Evropu do tada, draže bilo da Zrinjski dobije.
Malo je reć' da sam šokiran ovim.

Al' na qrcu :mrgreen:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 05 maj 2023, 18:17

Samo mi nije jasno zašto nekakva grupa osoba koje bi trebale da budu nebitne određuju da li će južna tribina biti zatvorena. Ne mogu da se rasporede navijači kao što se u čitavom svijetu mogu rasporediti na finalnim utakmicama zato što ljudi koji nemaju veze sa utakmicom određuju koja će tribina biti otvorena, a koja zatvorena. Nadam se da će ovo biti posljednje finale na Bilinom Polju, nebitno gdje bi moglo biti slijedeće.
[/quote]
ovdje si samo ti nebitan
NASA AVLIJA NASA PRAVILA

dok je kod nas ,a vi se sredite

MOSA LIKCE
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 05 maj 2023, 18:36

Truhlo je napisao/la:
05 maj 2023, 17:34
Pod broj jedan: klub upravlja stadionom.
Pod broj dva: klub diktira uslove rentanja stadiona
Pod broj tri: ukoliko se savezu ne svidjaju uslovi, neka renta neki drugi stadion
Pa naravno, upravo iz razloga koje si naveo se nadam da će se što prije finalne utakmice početi igrati na nekom drugom stadionu, pa da to liči na nešto na tribinama. ;)

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 05 maj 2023, 18:41

Lewy21 je napisao/la:
05 maj 2023, 18:36
Truhlo je napisao/la:
Pod broj tri: ukoliko se savezu ne svidjaju uslovi, neka renta neki drugi stadion
Pa naravno, upravo iz razloga koje si naveo se nadam da će se što prije finalne utakmice početi igrati na nekom drugom stadionu, pa da to liči na nešto na tribinama. ;)
Ko da ce se i napuniti stadion, pa vam treba. Vi dobili zapad, zrinjski sjever i istok (dovoljan im je i sjever samo, ali eto). Kako god bolje ste prosli.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 05 maj 2023, 19:07

Jeste bezveze to uslovljavanje zatvaranjem tribine, ali da se ne lažemo, svi drugi bi bili tri puta gori od navijača Čelika :D Niko od ovih jači grupa isto ne bi dozvolio i pravili bi problem, a da ne pričam da bi bilo akcijanja po gradu i iskorištavanja prilike za svašta. Zenica je, po ovom pitanju, najbolji domaćin.

Super stvar je i što se uspijeva naći modalitet da su navijači na stadionu, podijeljeno, jako lijepo. Ovo sad je baš visokog rizika, ali ako prođe dobro, onda se model baš isplati. Što se tiče podjele po tribinama, to je korektno obzirom na ono što se ima. Alternativa je možda bila da se Ultrasima da jedan dio zapada, do juga, a da se preostali zapad, sjever i pola istoka daju Rođenima. Međutim, vjerujem da je teško objasniti što se jednim daje više nego drugima, bez obzira na realno stanje. Ovako je malo lakše, jer kao imaju tribinu i po.

Eh sad će baš biti zanimljivo koliko navijača Zrinjskog će doći. Iako je finale kupa, fakat bi me iznenadilo bilo šta što prevazilazi 1000 recimo.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 05 maj 2023, 19:10

Prvo i prvo, ne slažem se sa navijačima Čelika vezano za ovakvu odluku ( zabrana za ultra grupe na njihovoj tribini).
Ipak, radi se o finalu kupa naše zemlje koje bi trebalo biti iznad navijačkih kodeksa.

Drugo, koliko vidim, ovo se odnosi samo na ultra grupe tako da bi ta tribina trebala biti puštena za obične navijače.
U oba slučaja, veležovi navijači bi napunili sve što bi se našlo u prodaji, jer je Velež poznat po brojnim simpatizerima.
Ovako će pola zapada biti prazno, i cjeli jug.

Treće, Savez u saradnji sa Mup-om po ko zna koji put pravi cirkus i umanjuje broj navijača, kako na finalu, tako i na utakmicama Premijer lige BiH.

Četvrto, termin utakmice vrlo loš. Radni dan, 18:00h.

U svakom slučaju, najbitnije je da prođe sve bez problema i da taj dan pošaljemo lijepu sliku u ovim teškim vremenima.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 05 maj 2023, 19:32

redbull93 je napisao/la:
05 maj 2023, 18:41
Lewy21 je napisao/la:
05 maj 2023, 18:36
Truhlo je napisao/la:
Ko da ce se i napuniti stadion, pa vam treba. Vi dobili zapad, zrinjski sjever i istok (dovoljan im je i sjever samo, ali eto). Kako god bolje ste prosli.
Zbunio te Robben u Bayernovom dresu, ne navijam za Velež. Imali bi puno bolju atmosferu sa navijačkim skupinama na jugu i sjeveru, kao u svim finalnim utakmicama na svijetu. Ali eto, daj da se to sabotira radi bukvalno ničega.

IndoMie
Kontakt:

Post Postao/la IndoMie » 05 maj 2023, 19:46

Nadam se da ce Ultrasi malo demolirati i Bilino kao sto su to radili u Vrapcicima. Treba malo straha usijati i ozracenima.
⚜️⚜️⚜️ Modra boja na bijelome platnu, šest ljiljana vezenih u zlatu ⚜️⚜️⚜️

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 05 maj 2023, 19:51

Kao sto smo i pretpostavili..jedni preko Kupresa ,a drugi preko Sarajeva.
Na samom putu ovim rjesenjem nece biti problema.
Moguci neki kontakti u i oko stadiona jer tesko je toliko to sve izolirati pa da ne moze neko baciti baklju, kamen ili nesto slicno pri ulasku na stadion, a to ti je odmah fitilj za eksploziju. No vjerujem da ce biti toliko policije da ce ozbiljna eskalacija biti nemoguca.

Teren treba stititi, odavno se nije desila tuca kao na Kosevu ne znam koje ono bjese godine kad se porokase Manijaci i Horde na terenu :D
Ovo je ipak utakmica visokog naboja, tenzija s terena se lako prenese na tribine , a psihologija mase od doktora i profesora pravi huligana.

Navece bi u Mostaru isto moglo biti problema ..jedni ce bit u ekstazi zbog uspjeha , drugi u ocaju zbog neuspjeha , a ta kombinacija na uzavrelom mostarskom asfaltu zna biti gadna.

Kako god..nadam se da cemo prcati Svinje.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 05 maj 2023, 20:25

IndoMie je napisao/la:
05 maj 2023, 19:46
Nadam se da ce Ultrasi malo demolirati i Bilino kao sto su to radili u Vrapcicima. Treba malo straha usijati i ozracenima.
Jašta strah od onih što napadaju saksije u 5 ujutro u starom gradu.Možeš mislit straha...
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 05 maj 2023, 20:40

Lewy21 je napisao/la:
05 maj 2023, 16:44
Pitanje za pitare i željovce, za koga ste u finalu? Za sve druge od prilike znam odgovor.
Željo nije kandidat za evropska takmičenja, pa nemam razloga da navijam za bilo koga. Da jeste, da nam igrači nisu bili **** u ključnim utakmicama kao što uvijek budu, navijao bih da Zrinjski pobjedi, sve za korist mog kluba naravno. Ovako, ne navijam ni za koga. Da igramo mi protiv Sarajeva, navijači Veleža i Zrinjskog bi navijali za Sarajevo. Da igramo mi protiv Zrinjskog, ne svi ali dobar dio navijača Veleža bi navijao za Zrinjski, a svi navijači Sarajeva za Zrinjski. Isto tako, da igramo mi protiv Veleža dobar dio navijača Zrinjskog bi navijao za Velež, a pogotovo navijači Sarajeva koji ih najviše simpatišu.

Svi koji navijaju protiv nas imaju pravo da navijaju protiv nas, kao što i ja imam pravo da ne simpatišem njihove klubove. Sam izraz "simpatičan klub" mi nema toliko smisla, Real Madrid nije simpatičan klub pa je najuspješniji na svijetu. Nije ni Bayern simpatičan pa je drugi najuspješniji na svijetu. Ne treba biti simpatičan, treba pobjeđivat, a kada pobjeđuješ boli te **** ko te simpatiše, a ko ne simpatiše. Isto kao što svakog navijača Veleža i Zrinjskog boli **** što neću navijati ni za koga od njih, a i treba da bude tako. Bitna je samo pobjeda i onog ko pobjedi boli **** ko je navijao za njega, a ko za njegovog protivnika koji je izgubio.

Pio sam kafe sa ljudima koji navijaju za Velež, a pio sam kafe i sa ljudima koji navijaju za Zrinjski. Kada igraju jedni protiv drugih ponašam se kao i uvijek - navijam onako kako odgovara Želji. Ovdje mi ništa ne znači pobjeda ni jednih ni drugih. Tako je i u većini slučajeva bilo.

Samo mi nije jasno zašto nekakva grupa osoba koje bi trebale da budu nebitne određuju da li će južna tribina biti zatvorena. Ne mogu da se rasporede navijači kao što se u čitavom svijetu mogu rasporediti na finalnim utakmicama zato što ljudi koji nemaju veze sa utakmicom određuju koja će tribina biti otvorena, a koja zatvorena. Nadam se da će ovo biti posljednje finale na Bilinom Polju, nebitno gdje bi moglo biti slijedeće.
Nema sanse, 98% koji navijaju za Velez ne bi navijalo sa Zrinjski, znaci teorije nema, ovih 2% je moguce,al 98% ne bi navijalo za njih protiv vas ili sta ja znam koga vec.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 05 maj 2023, 20:52

nekoIzMostara je napisao/la:
05 maj 2023, 20:40
Lewy21 je napisao/la:
Željo nije kandidat za evropska takmičenja, pa nemam razloga da navijam za bilo koga. Da jeste, da nam igrači nisu bili **** u ključnim utakmicama kao što uvijek budu, navijao bih da Zrinjski pobjedi, sve za korist mog kluba naravno. Ovako, ne navijam ni za koga. Da igramo mi protiv Sarajeva, navijači Veleža i Zrinjskog bi navijali za Sarajevo. Da igramo mi protiv Zrinjskog, ne svi ali dobar dio navijača Veleža bi navijao za Zrinjski, a svi navijači Sarajeva za Zrinjski. Isto tako, da igramo mi protiv Veleža dobar dio navijača Zrinjskog bi navijao za Velež, a pogotovo navijači Sarajeva koji ih najviše simpatišu.

Svi koji navijaju protiv nas imaju pravo da navijaju protiv nas, kao što i ja imam pravo da ne simpatišem njihove klubove. Sam izraz "simpatičan klub" mi nema toliko smisla, Real Madrid nije simpatičan klub pa je najuspješniji na svijetu. Nije ni Bayern simpatičan pa je drugi najuspješniji na svijetu. Ne treba biti simpatičan, treba pobjeđivat, a kada pobjeđuješ boli te **** ko te simpatiše, a ko ne simpatiše. Isto kao što svakog navijača Veleža i Zrinjskog boli **** što neću navijati ni za koga od njih, a i treba da bude tako. Bitna je samo pobjeda i onog ko pobjedi boli **** ko je navijao za njega, a ko za njegovog protivnika koji je izgubio.

Pio sam kafe sa ljudima koji navijaju za Velež, a pio sam kafe i sa ljudima koji navijaju za Zrinjski. Kada igraju jedni protiv drugih ponašam se kao i uvijek - navijam onako kako odgovara Želji. Ovdje mi ništa ne znači pobjeda ni jednih ni drugih. Tako je i u većini slučajeva bilo.

Nema sanse, 98% koji navijaju za Velez ne bi navijalo sa Zrinjski, znaci teorije nema, ovih 2% je moguce,al 98% ne bi navijalo za njih protiv vas ili sta ja znam koga vec.
Samo umobolan ili izrazito glup lik moze navijati za klub ciji mentori i cija je ideologija imala namjeru ugasiti klub za koji ti navijas.

Mozda 2 od 100 se nadju debila.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 maj 2023, 21:06

IndoMie je napisao/la:
Ti su u Zenici skidali sahovnicu s ograde na prve zvizduke.

IndoMie
Kontakt:

Post Postao/la IndoMie » 05 maj 2023, 21:44

chily-rz je napisao/la:
05 maj 2023, 21:06
IndoMie je napisao/la:
Ti su u Zenici skidali sahovnicu s ograde na prve zvizduke.
Nekad bilo danas se prica. Robijasi su mali za Ultrase sada.
⚜️⚜️⚜️ Modra boja na bijelome platnu, šest ljiljana vezenih u zlatu ⚜️⚜️⚜️

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 05 maj 2023, 21:50

Pobjeda, pobjeda, neka Zrinjski slavi... :kafa:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 maj 2023, 22:01

Malo mi je čudna ova brojka od 3000 ulaznica za navijače Zrinjskog. Oni tu brojku na svom stadionu u sred Mostara prebace jednom u tri godine..valjda ravnopravnost šta li, opet mi nije ni jasno 3000 ulaznica za navijače Veleža za zapad a tribina prima 6900..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 05 maj 2023, 22:04

Sky9 je napisao/la:
05 maj 2023, 21:50

:ljepota:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 05 maj 2023, 22:08

OnlyLeft22 je napisao/la:
05 maj 2023, 22:04
Sky9 je napisao/la:

:shh:
da ih odobrovoljim za bod sutra ;) :bih:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 05 maj 2023, 22:12

Sky9 je napisao/la:
05 maj 2023, 22:08
OnlyLeft22 je napisao/la:
05 maj 2023, 22:04
Sky9 je napisao/la:

:shh:
da ih odobrovoljim za bod sutra ;) :bih:
7.FK Tuzla City. 29.. 8.. 7.. 14... -5. 36 : 41.. 31
8.FK Sloga...... 29.. 8.. 7.. 14.. -14. 35 : 49.. 31
9.FK Igman..... 29.. 7.. 9.. 13... -9.. 33 : 42.. 30
10.HŠK Posušje 29... 8.. 6.. 15. -17.. 24 : 41.. 30
11.FK Gorki .....29.. 6.. 11. 12...-5.. 26 : 31.. 29
12.FK Leotar.... 29.. 7.. 7.. 15. -17.. 23 : 39.. 28

Sretno :bih:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 05 maj 2023, 22:20

Ado1922 je napisao/la:
05 maj 2023, 17:59
Truhlo je napisao/la:
Lewy21 je napisao/la:

Pod broj četiri pustite neutralne Zeničane na jug da ne bude prazan. Ružno je pogledati u praznu tribinu.

Nešto kontam možda će savez okačit onu mtel ceradu preko juga ili kelme :urnebes:
Ne moze nas pustiti kad mi navijamo za Velez iz ekonomskih interesa :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.