Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Osobno ruzim Sainza jer vozi kao Raikkonen birvaktile, bezmudo i na siguricu. Ali, ponekad to donese rezultat kao veceras. Sa trece startne pozicije se moze stosta dobro uraditi. Leclerc mora sto prije rijesavati Gaslya, Russela i Maga. Verstappen mora biti pazljiv.
⚜️⚜️⚜️ Modra boja na bijelome platnu, šest ljiljana vezenih u zlatu ⚜️⚜️⚜️
- Jakobsen91
- Kontakt:
U sustini to jest tacno sto si napisao, samo mi posmatramo iz malo sire perspektive. Kad je RB slao na stazu Maxa drugi put nisu znali da ce gresku i red flag napraviti prvi vozac koji zapocne brzi krug. Evo iz perspektive Charlesa, njemu je krug moglo unistiti svega 2, 3 vozaca koja su iza i to da i oni naprave red flag u prvom sektoru, eventualno neko u drugom sektoru, a ako se to ne desi on sigurno postavlja brzi krug. Jer je i direkciji od zute do crvene zastave trebalo 20 sec. A RB je bacio Maxa u sredinu i tu ko god kiks napravi, tebi je kraj.HalaMadrid je napisao/la: ↑06 maj 2023, 23:32I da je ranije otisao nema veze, prekinut bi mu krug bio zbog RF.
Navijamo za kišu sutra
Mislis na onog Kimia u zadnjih 5,6 godina?IndoMie je napisao/la: ↑06 maj 2023, 23:46Osobno ruzim Sainza jer vozi kao Raikkonen birvaktile, bezmudo i na siguricu. Ali, ponekad to donese rezultat kao veceras. Sa trece startne pozicije se moze stosta dobro uraditi. Leclerc mora sto prije rijesavati Gaslya, Russela i Maga. Verstappen mora biti pazljiv.
Onaj Kimi sa pocetka karijere u Mcl je sve bio osim bezmuda. Sve ce zavisiti od potrošnje guma sutra, Ferrari kao i Mercedes vise troše pneumatike tako da nece biti bas jednostavno ici naprijed a od iza dolazi i Max. Ja iskreno bi najvise volio neku kišicu da jos malo začini ovo sve.
Being second is to be the first of the ones who lose.
Sladić kaže nema kiše...anticiklona sa zapada se preklapa sa vlažnom vazdušnom masom što uzrokuje nisku naoblaku ali bez padavina ,a ciklona ti ode gore na sjever što donosi nestabilno vrijeme sa povremenim periodima grmljavine..i znači ćeraj po suhom
Idemo Nadno do pobjede.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- BuggyTheClown
- Kontakt:
Po komentarima na netu više muškaraca nego žena bali za Leclercom, jer Chuck nikad nije kriv. Jbg, preforsirao se jadan zbog RBa, Ferrari kanta, Chuck pravo brz, ali eto, mora ovako...Kakvog argumenta su se likovi dosjetili. Pa valjda svako na gridu ima nekoga da ganja i forsira se onoliko koliko procijeni da može bez da se zabije u zid. Čak sam vidio i kompliment da je odlično minimalizirao štetu kočenjem kad je vidio da je gotov.
Da npr Sainz ima ovakav vikend bio bi ismijavan do početka utrke. Draži mi je Lec od Sainza, ali pravi se od njega nešto što trenutno nije.

Da npr Sainz ima ovakav vikend bio bi ismijavan do početka utrke. Draži mi je Lec od Sainza, ali pravi se od njega nešto što trenutno nije.
⚜️
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Realno, na kraju je uništio kvalifikacije svima, ali dešava se jbgBuggyTheClown je napisao/la: ↑07 maj 2023, 00:17Po komentarima na netu više muškaraca nego žena bali za Leclercom, jer Chuck nikad nije kriv. Jbg, preforsirao se jadan zbog RBa, Ferrari kanta, Chuck pravo brz, ali eto, mora ovako...Kakvog argumenta su se likovi dosjetili. Pa valjda svako na gridu ima nekoga da ganja i forsira se onoliko koliko procijeni da može bez da se zabije u zid. Čak sam vidio i kompliment da je odlično minimalizirao štetu kočenjem kad je vidio da je gotov.![]()
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Niko ovdje ne žali za Lekom...nego što neko reče čovjek da bi bio u vrhu mora svaki krug ići na nož..a to znači forsira...i tu su izlijetanja.Ukratko postoje zakoni fizike..npr.kroz neku krivinu po svojim postavkama i aero paketom ferari može proći sa 150 km sa već sa 155 ne može, a Red Bul može i sa 158..najjednostavnije rečeno to ti je to..
Niko ne bali za Leklerom, svi su ljuti na njeg, prvi ja, previse gresaka i ove i prosle sezone. Prosle sezone su on i Sainz direktno doprinjeli da se zavrsi sezona kako se zavrsila. Ako poredimo Leklera i Maxa, tu je Max duplo bolji vozac sad, stabilniji i zreliji, sto ne znaci da ga Lekler nece premasiti. Lekler me sad podsjeca na starog Maxa, previse riskira, a profit nikakav. Ali, budimo realni opet je daleko ispred Sainza. Ova sezona ce to opet dokazati. Siguran sam da ce prije doci do pobjede nego Spanjolac. Pred nama je, vidjet cemo.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Lekler ima više izlijetanja ove sezone nego Mik Šumaher prošle godine 
Izgleda da je velika kiša padala u Majamiju, što znači staza se očistila neće biti gripa nikako, prvi zavoj haos će da bude, Maks temam deveti da se jedno pet bolida sudari

Izgleda da je velika kiša padala u Majamiju, što znači staza se očistila neće biti gripa nikako, prvi zavoj haos će da bude, Maks temam deveti da se jedno pet bolida sudari

MANIJACI JUG 1987
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Malo je i čudno, Sainz ne gura toliko pa ima ista vremena, malo i brži tokom vikenda u odnosu na Leklera, dosta čudno. Realno Lekler je uvijek izlijetao i dok je bio u Alfa Romeu i sad u Ferariju. Ne leže liku ulične utrke nikako.aqarius je napisao/la: ↑07 maj 2023, 08:30Niko ovdje ne žali za Lekom...nego što neko reče čovjek da bi bio u vrhu mora svaki krug ići na nož..a to znači forsira...i tu su izlijetanja.Ukratko postoje zakoni fizike..npr.kroz neku krivinu po svojim postavkama i aero paketom ferari može proći sa 150 km sa već sa 155 ne može, a Red Bul može i sa 158..najjednostavnije rečeno to ti je to..
MANIJACI JUG 1987
Pazi da se Max ne sudari. Nema gore pozicije od ove koju on ima.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑07 maj 2023, 13:23Lekler ima više izlijetanja ove sezone nego Mik Šumaher prošle godine
Izgleda da je velika kiša padala u Majamiju, što znači staza se očistila neće biti gripa nikako, prvi zavoj haos će da bude, Maks temam deveti da se jedno pet bolida sudari![]()
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Pa na to i mislimIndoMie je napisao/la: ↑07 maj 2023, 13:27Pazi da se Max ne sudari. Nema gore pozicije od ove koju on ima.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑07 maj 2023, 13:23Lekler ima više izlijetanja ove sezone nego Mik Šumaher prošle godine
Izgleda da je velika kiša padala u Majamiju, što znači staza se očistila neće biti gripa nikako, prvi zavoj haos će da bude, Maks temam deveti da se jedno pet bolida sudari![]()
MANIJACI JUG 1987
Kad je on zadnji put odustao a da nije bio kvar na bolidu?BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑07 maj 2023, 13:45Pa na to i mislimIndoMie je napisao/la: ↑07 maj 2023, 13:27Pazi da se Max ne sudari. Nema gore pozicije od ove koju on ima.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑07 maj 2023, 13:23Lekler ima više izlijetanja ove sezone nego Mik Šumaher prošle godine
- Jakobsen91
- Kontakt:
Vjerovatno Monza i onaj duel s Hamiltonom.
- BuggyTheClown
- Kontakt:
U koliko sati je trka?
21:30
Da, vrijeme mu je za novi sudar. Cisto radi zanimljivosti sezone.
Hvala za info
Trenutno korisnika/ca: sirBobbyMoore i 2 gosta.