FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Makaveli
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Makaveli » 01 mar 2011, 00:39

imam jedno pitanje...
iritira me broj ljudi koji ne prati aktivno fudbal,te kojima su ukusi zamazali zdravu percepciju....
te rekoh,bas da provjerim...da li ovdje ima korisnika koji misle da je cristiano ronaldo kvalitetniji igrac od arjena robbena :) a da pritom prate nastupe obojice u posljednjih preko godinu dana ? naravno,nemojte uzimati u obzir koji je cesce povrijedjen...radi se o kvalitetu i vaznosti pojednica :)

interesantno pitanje...za mene je odgovor kristalno jasan :) volio bih cuti misljenja :)

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 mar 2011, 00:46

Gledajući na reputaciju i perspektivnost, Ronaldo je u "plusu". Gledajući na značaj njihove igre u klubovima, onda su na istom nivou. Moje skromno mišljenje.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 mar 2011, 00:56

Veoma interesantno procitati sve ovo, sehr gut herr Lattek. 8-) Ili sam ja umoran i dekocentrisan ili stvarno ne mogu da vidim zasto Dortmund nije zaluzeno pobjedio? Zato sto van Gaal nije dobro postavio ekipu. :mrgreen:
secer je napisao/la:zar je dotle spao otto normalverbraucher da svoje misljenje formira na osnovu tekstova procitanih u zutoj stampi :)
Sta ovim zelis reci? Bild je smece, Bild se cita, Bild ponekad pogodi....uostalom Dir Deine Meinung. 8-)
vratimo se utakmici i treneru svih trenera koji za sebe voli reci da ima tijelo apolona
bas me zanima je li apolon bio svinjolika i glavata spodoba ogromnog podvoljka, zategnute trbusine i zakrivljenih nogu
:lol: :lol:
mozda nekad, u ranoj mladoasti....je (sebi) licio na Apolona.
negdje sam procitao da je u fudbalu bitno jedno, a to su dvije stvari: rad, red i disciplina
:lol: :lol:
hajmo dalje herbergeru...
jos jednom cu ponoviti da nas ta borusija nije nadigrala kao sto to zele nametnuti pojedini tipusi na ovom forumu. prosto je nemoguce do budes nadigran od ekipe koja ima vise nego smijesan posjed lopte od jadnih 30%.
provjeri taj procenat u prvom poluvremenu.

Ne mogu ispratiti ovaj drugi post, mozda sutra....

Ti, seceru, znas koliko ja tebe cijenim. Cim se logujem namah trazim tvoje postove (mislim da je obratno isto tako, al´hajd :) )
Zbog tog truda sam pokusao da shvatim sta zelis reci sa ovim postom/ima. Da opet ne kazes, gero ignorise i sl.

Poraz je tesko pao, mozda i teze nego se mislilo, jer ga niko nije ocekivao nakon super izdanja protiv Intera. Ali, obzirom da prvenstvo nismo mogli osvojiti, ovaj poraz treba staviti u manje vazne. Dosta je bitnije proci Schalke i osvojiti kup (utjehe) i naravno eliminisati Talijane i vidjeti sto dalje dogurati u najelitnijem takmicenju.

Ovih dana/mjeseci sam "operisan" od medija. Nemam Sky, ES2, ne gledam sportschau, DSF (****) - Doppelpass....
Utakmice Bayerna uglavnom propratim u Sky barovima (prdekanama) ili na netu (sto najvise mrzim).

@effe, odlican je Holga :cry: ne mogu te tu argumentovano razbiti. :idea:

@makaveli, ne volim Real, ne volim Ronalda...tako da od mene neces dobiti ispravno misljenje.
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 mar 2011, 01:00

Makaveli je napisao/la:imam jedno pitanje...
iritira me broj ljudi koji ne prati aktivno fudbal,te kojima su ukusi zamazali zdravu percepciju....
te rekoh,bas da provjerim...da li ovdje ima korisnika koji misle da je cristiano ronaldo kvalitetniji igrac od arjena robbena :) a da pritom prate nastupe obojice u posljednjih preko godinu dana ? naravno,nemojte uzimati u obzir koji je cesce povrijedjen...radi se o kvalitetu i vaznosti pojednica :)

interesantno pitanje...za mene je odgovor kristalno jasan :) volio bih cuti misljenja :)
Arijen Robben može uraditi za 90 min koliko bi Ronaldu trebalo u tri utakmice...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 01 mar 2011, 01:04

ko god je pogledao real sa ronaldom i bayern sa robbenom..jasno je valjda :-/
u zadnje dvije godine robben puno bolji i kvalitetniji igrac..samo povrede smetaju...
kao sto sam vec govorio,robben je puno zreliji igrac i vise radi razlike na terenu,izvuce uvijek kada ne ide nikome..dok ronaldo pao na svkom tezem ispitu
mislim da cemo imati interesantnu diskusiju :)

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 01 mar 2011, 01:09

Dino_BvB je napisao/la:@Šećer
Možeš ti govoriti šta god hoćeš, ali mi smo vas nadigrali u oba meča ove sezone...
Zato pssss.....

I btw.uživaj u ovome videu 8-)
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

I ti u ovome :mrgreen:

PS 3 gol Bayerna ;)

Dino_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Dino_BvB » 01 mar 2011, 06:58

To je prošlost, vrati se u sadašnjost.Sada dominira društvo Sahin-Götze-Lucas, a ne Robbery. ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 mar 2011, 09:12

slika

A ma vidi ti njega. On oće Klose i već se dečki dogovaraju. Al neznam kaj će mu Klose, ima Barriosa i Lewandovskog. O jebote Klose, nije valjda da ćeš mjenjat klupu Bayerna sa klupom BvB-a...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 01 mar 2011, 09:42

Monolog je napisao/la:Jbt kol'ko sam se zaželio @Šećerovih postova. :D Prelaskom na @TorrenteSa i on je malo "otupio", al' sad se vratio u svom prepoznatljivom izdanju.
vala ja nisam, ko ga yebe, mislim secera :lol:
salu na stranu, ali stvarno nemam volje za neke opsirnije tekstove. kome da pisem?!
mozda ovakvima?
SaLL/ihovic je napisao/la:eeee brate sad si ga pretjero :roll:

mladi mozgic je formirao neku sliku i na osnovu te slike formirao misljenje i to sve utrp´o u jednu prostu recenicu smatrajuci da mi je dao adekvatan odgovor :lol:
od ovih mojih bavaraca svakako nema hljeba i tu prvenstveno mislim na geronima koji zbog ´mira u kuci´ izbjegava da odgovori na moje postove. ako vec mora onda se koncentrise na jedan dio i to je to.
ok, znam da me rado cita :D samo da se zna, citam i ja njega.
ostali se slazu pa nemaju sta napisati ili, pak, respektujuci mene gutaju knedlu iako bi imali stosta napisati.
helem, ovo sam napisao/pisem zbog samoga sebe, tj. trebao mi je neki ispusni ventil koji ce me olaksati nakon dozivljenog soka ciji su uzrocnici borusija u manjem i gaalonja u vecem obimu.
Monolog je napisao/la:Al' @Šećo k'o @Šećo, ne može a da ne omalovaži Dortmundovce.

:twisted: :lol: dijamant je mnogo sjajniji ako ga prezentujemo pored kamare go-vana ;)
Monolog je napisao/la:Ok, to stoji, al' igrali ste sada protiv prvoplasirane ekipe, a ruku na srce, protiv iste se mora igrati u najjačem sastavu.
roben je svjetska klasa i kao takav ne treba 90 minuta da bi pokazao sta zna a nama donijeo bodove, osmjeh na lice i smiraj u srcu :D u to smo se uvjerili vise puta ;) mozda pamtis prijateljsku izmedju rdomuza i reala, pa ako pamtis onda znas sta im je uradio robben za nekih 20-ak minuta.
osim toga, ova postava je daleko od najjace.
jednostavno zbog toga sto nam fali kvalitetan lijevi bek(da se razumijemo, mi imamo najboljeg lijevog beka na svijeto al´ on kod haale igra desno :evil: svima je jasno da je lakse naci desnog beka, ili :? ). ovo sto mi radimo nije nista do jadne kompenzacije i natezanja koja mogu proci kod slabijih ekipa dok ces biti kaznjen od onih jacih. prosto k´o pasulj.
dokle god ne dovedemo kvalitetnog beka mi moramo pretumbati ekipu i zrtvovati jednog napadaca !
dakle, protiv jacih ekipa igrati sa trubom, brenom, timom i lamom u zadnjoj liniji, dok ce pranja preuzeti riberijevu poziciju. naravno ribija gurnuti u sredinu, na mulerovu poziciju na kojoj je odigrao par strasnih utakmica. naravno da u ovoj postavi ne bi bilo mjesta za njihovog ljubimca gomeza i to bi bio najbolji potez, najbolje bi nas pojacao prelaskom na klupu. kojeg ce mi mog igrac koji je citavih 12 golova utrpao sa linije i to od 18 koliko je zabio.
Monolog je napisao/la:Meni i dalje nije jasno kako je Galonja odlučio razyebati dobitnu kombinaciju na sredini terena.
nadji mi insana kojem je jasno i koji ce se sloziti sa ovom gluposcu :lol:
Monolog je napisao/la:mislim da si treb'o porediti i dva stratega: Kloppa i Leonarda
zasto? klopo, kao i leonardo, ima par trofeja koje je osvojio na lunaparku mlateci onim teskim cekicima, takmiceci se u brzom obaranju piva ili, pak, obarajuci one odvratne kobasice koje prodaje ugojena i lojava svabica.
cekaj da ga ´snimimo´ u lp, tj. borbi na vise frontova ;) da se razumijemo, kloppo je moja zelja i nadam se da ce upravo on biti haalin nasljednik.
to je to, ima jos kandidata a rad sam da zavrsim zapocetu temu tako da molim za oprost ako sam nesto preskocio :D
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 mar 2011, 09:55

secer je napisao/la: dakle, protiv jacih ekipa igrati sa trubom, brenom, timom i lamom u zadnjoj liniji, dok ce pranja preuzeti riberijevu poziciju. naravno ribija gurnuti u sredinu, na mulerovu poziciju na kojoj je odigrao par strasnih utakmica. naravno da u ovoj postavi ne bi bilo mjesta za njihovog ljubimca gomeza i to bi bio najbolji potez,
Neshvatam zakaj ti misliš da bi ovo bilo najbolje? U biti to niko nekuži niti će se složiti sa tobom. Ako je Gomez naš ljubimac kaj je on onda za tebe? Nemožeš mi reči da je kvalitetno rješenje ostaviti Pranjića u igri a izbaciti Gomeza, to je nešto s čim se nikako nemrem složiti, a niti svijet se sa tobom neslaže. To je možda samo u tvom svijetu dobro. I da moram priznati da je jako pametno staviti riberya na poziciju koju on neželi igrati i gurati Mullera u špicu na poziciju koja mu manje paše od polušpice :roll: Kaj se tiće obrane tu se mogu složiti sa tobom...No mi u obrani neamo idealnih rješenja. Nama je tak i onak najbitnija stvar iz naše igra izbaciti greške i naša obrana će samim time biti bolja bez obzira ko u njoj igra. Neznam dal si primjetio, ali protivnici nama neslažu prilike pa mi onda iz njihovih prilika primamo golove, dapače, situacija je suprotna. Mi sebi samo složimo priliku da primimo gol i samo je pitanje dal će to protivnik iskoristiti. Niti Inter, niti BvB nama sami nisu složili priliku nego su nam presjekli neko mutavo dodavanje naše zadnje linije ili veznih igrača i iz toga su se rodile prilike za naše protivnike.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 mar 2011, 10:17

anton 1983 je napisao/la:
secer je napisao/la: dakle, protiv jacih ekipa igrati sa trubom, brenom, timom i lamom u zadnjoj liniji, dok ce pranja preuzeti riberijevu poziciju. naravno ribija gurnuti u sredinu, na mulerovu poziciju na kojoj je odigrao par strasnih utakmica. naravno da u ovoj postavi ne bi bilo mjesta za njihovog ljubimca gomeza i to bi bio najbolji potez,
Neshvatam zakaj ti misliš da bi ovo bilo najbolje? U biti to niko nekuži niti će se složiti sa tobom. Ako je Gomez naš ljubimac kaj je on onda za tebe? Nemožeš mi reči da je kvalitetno rješenje ostaviti Pranjića u igri a izbaciti Gomeza, to je nešto s čim se nikako nemrem složiti, a niti svijet se sa tobom neslaže. To je možda samo u tvom svijetu dobro. I da moram priznati da je jako pametno staviti riberya na poziciju koju on neželi igrati i gurati Mullera u špicu na poziciju koja mu manje paše od polušpice :roll: Kaj se tiće obrane tu se mogu složiti sa tobom...No mi u obrani neamo idealnih rješenja. Nama je tak i onak najbitnija stvar iz naše igra izbaciti greške i naša obrana će samim time biti bolja bez obzira ko u njoj igra. Neznam dal si primjetio, ali protivnici nama neslažu prilike pa mi onda iz njihovih prilika primamo golove, dapače, situacija je suprotna. Mi sebi samo složimo priliku da primimo gol i samo je pitanje dal će to protivnik iskoristiti. Niti Inter, niti BvB nama sami nisu složili priliku nego su nam presjekli neko mutavo dodavanje naše zadnje linije ili veznih igrača i iz toga su se rodile prilike za naše protivnike.
Slazem se sa ovim u potpunosti sto je Antun napisao,jer je bash na pocetku sezone bilo dosta problema na relaciji Ribery - Van Gaal upravo zbog te pozicije koju je Ribery trebao zauzeti! A opet s druge strane,to da nasa odbrana stvara prilike za go drugim ekipama, koliko se sjecam Schweinsteiger je pogrijesio kada je izgubio loptu! Ovako kako stvari stoje ja ne vidim nacin na koji bi Bayern mogao dobiti Borussiu da se igra jos 5 utakmica mislim da bi svih 5 izgubili!!! To je surova istina!!!
Stern des Südens

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 mar 2011, 10:20

proFCB je napisao/la: A opet s druge strane,to da nasa odbrana stvara prilike za go drugim ekipama, koliko se sjecam Schweinsteiger je pogrijesio kada je izgubio loptu!
Zato sam i napiso "naše zadnje linije ili VEZNE linije" ;) S tim da mislim svi će reč da je Schweini kriv kod prvog gola. Jest on i je najveći krivac, ali čak i u toj krivoj predaji lopte, da je BadGnjili odigrao kako je trebao taj gol nije smio past. On nije znao dal da izleti ili da pokrije Barriosa i samo se amateru onako Barrios može ubaciti iza leđa. U tom trenutku Badstuber je trebao izletiti, tako da se Barriosu nemože dodati lopta zbog offsajda, no on nije niti izletio niti pokrio Barriosa nego je napravio ono najgore, osto u sredini i bio neodlučan.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 01 mar 2011, 10:23

Klare je napisao/la:Ja sve ovo napisao odmah poslije utakmice, samo u kraćoj formi, al' niko me ne primjeti. Sada secer pokupi moje analize, doda im još nešto, dobije dugu formu, i svi su tu, alažu se. :? Pa hebem ti do čega je to :?
I da znaš da nemaš ugovor o preuzimanju autorskih prava :evil:
:lol: ma volim i ja tebe :lol:
Klare je napisao/la:Ne ozbiljno, stvarno se slažemo, ali u jednom ne. Mislim da se to neće nikada ni promjeniti, a to je Super Mariano Gomez. 8-) Mišljenja sam da trči i više nego što bi trebao, gradi poziciju kao nijedan napadač na svijetu, pa time nadoknađuje slabiju tehniku. Ali i unatoč lošoj kontroli lopte, ne možete ostati ravnodušni na prolaske kroz odbranu ala Messi. Situacija 1 na 1 je skoro uvijek njegova
pokusavas imitirati onog covjeka sto je napravio onaj smijesni klip o tomi pipli, ili :?
geronimo je napisao/la: Ili sam ja umoran i dekocentrisan ili stvarno ne mogu da vidim zasto Dortmund nije zaluzeno pobjedio? Zato sto van Gaal nije dobro postavio ekipu.
umorn si, umoran :D
domuz nije uradio nist´ iako je gal pravio pocetnicke greske, iako su na svojoj strani imali sudije, iako, iako...
imali su tri dobre kontre i to je to. eto, ovo je ukratko, a za dodatna pojasnjenja molim da se vratis na postove koje sam vec napisao ali i da se strpis dok ne zavrsim.
yebayi ga, nemojte me prekidat´ :lol:
geronimo je napisao/la:Sta ovim zelis reci? Bild je smece, Bild se cita, Bild ponekad pogodi....uostalom Dir Deine Meinung.
hocu da kazem da se i narod izopacio shodno hadisu u kojem se kaze kako ce ljudi traziti i uzimati znanje od neznalica istovremeno ismijavajuci one koji imaju znanje i koji bi ih mogli necemu poduciti.
posten covjek ce sloviti za razvratnika dok ce razvratnici zauzimati mjesta u procelju.
itd 8-)
skonto, hano :? :D
geronimo je napisao/la:mozda nekad, u ranoj mladoasti....je (sebi) licio na Apolona.
u mldosti je bio jos grdji :lol: :lol:
ps
ne znam :? :?
naravno da je roben kvalitetniji igrac od rone, ali mozda je bolje imati manje kvalitetnog igraca koji ce ti biti na raspolaganju tokom citave sezone i s kojim ces skupiti vise bodova nego sa nekim boljim igracem koji ce igrati 3-4 mjeseca u sezoni.. jbg, nazalost mi bavarci to najbolje znamo :x :cry:
geronimo je napisao/la:hajmo dalje herbergeru...

jah :lol: :lol: :lol:
slika

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 01 mar 2011, 11:06

Niko ne spominje senzacionalnu vijest, onu koja će obradovati sve žabare :twisted:

Nakon 11 je godina Njemačka vratila pravo na četiri predstavnika u Ligi prvaka. Formalno je to učinio Bayer iz Leverkusena 2-0 pobjedom nad Metalistom iz Harkiva u uzvratnoj utakmici 1/16 finala Europa lige...

S trećeg mjesta UEFA-ina klupskog renkinga, posljednjeg koje donosi četiri mjesta nacionalnim savezima u Ligi prvaka (tri izravno jedno kvalifikacijsko), Njemačka je tako zbacila Talijane.

Ta činjenica, međutim, neće imati značaja za sljedeću sezonu europskih klupskih natjecanja, već će se valorizirati od sezone 2012/2013.

Nijemci su posljednji put s četiri predstavnika krenuli u Ligu prvaka u sezoni 2001/2002, u koju su kao aktuelni europski prvaci ušli nogometaši Bayerna, a kao finalisti završili igrači Bayera

- Italija nas više ne može preskočiti na trećem mjestu ove sezone. Nova ljestvica donosi klubovima iz Bundeslige tri izravna mjesta u Ligi prvaka od 2012. godine i još jedno u kvalifikacijama – priopćio je DFB

Na trenutnoj tečajnoj ljestvici UEFA-e, Njemačka je treća, iza Engleske i Španjolske, sa 68.103 boda. U odnosu na Italiju (59., 981) je Njemačka povećala svoju prednost na 8. 122 boda, dodao je DFB.

- Njemačka bi kroz neko vrijeme mogla još više skočiti na ljestvici. Vjerujem da bi mogli preskočiti i španjolsku Primeru. Samo treba biti strpljiv – poručio je Reinhard Rauball, predsjednik DFB-a.
Sent from my Philips Smart TV.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 mar 2011, 11:07

dr.adnan je napisao/la:Niko ne spominje senzacionalnu vijest, onu koja će obradovati sve žabare :twisted:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kako ti kasniš! Ovu vijest je bar 20 ljudi prije ohohoho stavilo na forum. No odi to objavit u SERI GNOJ, možda oni neznaju! :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 mar 2011, 11:19

@gero: ovaj tvoj kratki odgovor da me ne mozes po pitanju holgera argumentovano razbit jel znaci da nemas vremena il da vise po osjecaju mislis da holger nije igrac za bayerna??? :D volio bi ovo da mi odgovoris...iako moram priznat da tvoj osjecaj isto bude dobar, jednom si rekao osvojit cemo kup i proc intera :D tu je sve na dobrom putu

jedna zanimljivost: udo lattek je na **** izjavio sljedece: "malo sam se raspitivao o van gaalu u holandiji i vecina ljudi tamo kazu to je odlican strucnjak, ali je kao covjek šupak." Vrlo zanimljiva izjava.....od svih trenera meni je nekad najteze shvatit van gaala, prvo ga covjek moze hvalit za nastup protiv intera, dobru taktiku a onda ga moras kudit zbog nastupa protiv Bvb-a....mnogo puta sam govorio da smo ove sezone prokockali zbog njega bodove, on tvrdoglavo prati neku svoju zamisao i onda to dovede do losijih rezultata, a opet na drugu stranu tako zna iznenadit dobrim potezima i onda slavimo velike pobjede.....van gaal do kraja ima priliku da napravi nesto veliko u kupu(tu je titula najrealnija) te ligi prvaka, al taj njegov put moze biti i brzo zavrsen, u slucaju poraza protiv schalkea (leti s velikom vjerovatnocom), a u slucaju poraza protiv hannovera (leti sigurno)...sam uli je rekao da o treneru ce razmisljat posebno kada dodje u pitanje liga prvaka, tacnije plasman u ligu prvaka
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bot12
Kontakt:

Post Postao/la bot12 » 01 mar 2011, 11:20

dovetsti odmah na krajuz sezonehumelsa howedesa i nuri sahina ne pitati za cijenu

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 01 mar 2011, 11:23

Dino_BvB je napisao/la:To je prošlost, vrati se u sadašnjost.Sada dominira društvo Sahin-Götze-Lucas, a ne Robbery. ;)
Ajd ,neka vas ove sezone :D
Uzivajte dok mozete ;)

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 01 mar 2011, 12:48

anton 1983 je napisao/la:
dr.adnan je napisao/la:Niko ne spominje senzacionalnu vijest, onu koja će obradovati sve žabare :twisted:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kako ti kasniš! Ovu vijest je bar 20 ljudi prije ohohoho stavilo na forum. No odi to objavit u SERI GNOJ, možda oni neznaju! :lol:
Može biti da mi se potkralo, ali hajd, od viška glava ne boli :twisted: :twisted: :twisted:
Sent from my Philips Smart TV.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 01 mar 2011, 19:37

secer je napisao/la:jos jednom: svajni, gustavo i ´klimava´ odbrana su zaustavili tim koji je u zadnjih pet(5) utakmica zabio trinaest(13) golova ili ti 49 golova u 27 utakmica sto ih cini najefikasnijim timom talijanske lige. mes´ cini da je
moram se nadovezati na ovaj post i pojasniti ulogu ´sestica´ u van galovoj formaciji.
mnoge ekipe postavljaju tu 4-2-3-1 formaciju, izmedju ostalih bayern i mala borusija, samo sto je ogromna razlika izmedju bayernove nazovi 4-2-3-1 i borusijine 4-2-3-1 formacije. tacnije, borusija stvarno igra u toj formaciji dok bayern samo na papiru igra tu formaciju. u stvarnosti nasa formacija je 4-2-4 jer mi u ekipi imamo robena i riberija koji u odbrambenim zadacima vrijede i ekipi pomazu koliko i prosjecni navijac ispred tv ekrana.
znaci, njihovo igranje jos vise otezava posao ´sesticama´ koje moraju spatrati u sredini, u napadu, ali i pomagati bekovima jer od roberija nemamo ama bas nikakve koristi. ok, par puta se vrate ali ne smijemo zaboraviti da se utakmica igra 90 minuta tako da je njihov ucinak i utjecaj n desavanja u odbrani zanemariv.
zbog toga je pogubno gustino igranje na beku. mi, vise od ostalih ekipa, moramo imati dvije odlicne sestice koje su nesto defanzivnije orjentisane(bolje svajni nego kros, bolje gusta nego pranja) jer imamo (pre)ofanzivno orjentisanu ekipu.
eto, protiv dortmunda smo imali priliku gledati kako funkcionise ta 4-2-3-1 formacija gdje krila konstantno pomazu bekovima, tj. odlicni obavljaju zadatke u odbrani.
najbolja 4-2-3-1 formacija jeste ona koju je stvorio murinjo i koja je igrala protiv barcelone i nas.
to je perfekcija, to je vrh.
svakoga ko kaze da je murinjo igrao katenacio slobodno mozete nazvati neznalicom i zavrsiti diskusiju jer taj stvarno nema pojma. za catenaccio je potrebnaskroz druga formacija i o tome bi se takodjer moglo pisati ako nekoga zanima. jedino cu reci da su bayernovi igraci kao stvoreni za katenacio i vjerujem da bi imali najvise uspjeha ´furajuci´ taj stil ;)
svajni, svajni :cry:
dosta sam napisao o ovom igracu i nazalost nije trebalo dugo vremena da se obistine te tvrdnje :cry:
al´ da se ne ponavljam i da ne hracem po vec popljuvanom, reci cu da je svajni dobar igrac. da, dobar je i nista vise. problem je sto ni najbolja sestica ne bi bila od korist niti bi ucinila nesto posebno ako nema pouzdanog partnera na kojeg se moze osloniti. svajni ga ima u gustavu i kroosu ali ga nema u pranjicu i to je to.

vjerujem da je gal nasjeo na pricu kako je kotze dortmundov najbolji igrac(znamo da je to sahin, ili :? ) i da je zbog toga gurnuo gustu na lijevi bek. cvrsto sam ubjedjen da mr.´sve znam najbolje´ uopste ne prati konkurente niti analizira njihove utakmice. cova je poput cire-cvrsto vjeruje u sebe i misli da je njegovo znanje dovoljno i da je potrebno samo da izadju na teren i izdominiraju protivnika.
murinjo je susta suprotnost i zbog toga je najbolji trener na svijetu !
ja sam se pravo iznenadio kad lik prilazi butu i podsjeca ga na neke utakmice odigrane prije 10-ak godina.
covjek je osjedio analizirajuci protivnike i smisljajuci adekvatnu taktiku tako da ga nista ne moze iznenaditi, tj. spreman je na sve jer zna sve o protivnickim igracima, trenerima, fizioterapeutima i cistacicama kluba protiv kojeg igra.

dalje, veliki problem nasih igraca jeste to sto podcjenjuju bundesligase ili ti konkurenciju u bundeski.
prosla su vremena kada su protivnici piskali dok izlaze na mejdan bayernu noseci bijelu zastavu.
mi zivimo u nekom svijetu u kojem omladina misli da nakon par procitanih tekstova na raznoraznim sajtovima moze ravnopravno diskutovati sa ljudima koji su znanje uzimali direktno od najvecih trenera, fudbalera, menadzera i trenerskih insajdera. ne, omladina hoce skalpove najvecih da bi se nazor ugurala u to drustvo ili cak izdigla iznad.
prestajem strahovati za bayern onda kada u bl tekme pocnu ulaziti ozbiljno kao sto su usli u onu protiv intera.
sto se tice odbrane, ta´ i nije losa kao sto to mnogi zele prikazati.
naravno, kao sto je napad ovisan o radu ´sestica´ takodje je i odbrana, ako ne i vise.
nastavlja se... :lol:
Zadnja izmjena: secer, dana/u 01 mar 2011, 19:57, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []