FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Leader
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Leader » 01 mar 2011, 11:18

Portillo je napisao/la:
Leader je napisao/la: Ne omalavažuj CDR. Prije nego li što je Primera 1929e osnovana, CDR je važio kao Španjolsko prvenstvo, i u tom periodu su Barça i Athletic osvajali više naslova od RMCF-a. Iako je RMCF svake sezone sudjelovao tada u CDR, (Barcelona nije) opet su imali manje naslova od navedenih. Barceloni je je katalonsko prvenstvo bilo bitnije. CDR je osnovao Katalonac :D Carlos Padros, na početku je to bilo natjecanje grada Madrida (Copa del Ayuntamiento de Madrid), zbog toga je taj trofej imao veći značaj među Madrižanima, nego među Kataloncima i ostalim.
Ti trofeji svakako imaju svoju vrijednost, naravno ali ne jednaku kao oni nakon uspostave profesionalizma, barem ne po nekakvom mom vidjenju (poslije 2 svj. rata). Tada je bio potpuno drugaciji sustav takmicenja, u dosta slucajeva je bilo dovoljno odigrati jednu, dvije utakmice i osvojiti naslov. Ne znam, nije mi to jednako kao ovo danas, kad ekipa mora odigrati 10,12 utakmica za trofej. Liga je Liga, pa ti pricaj, i navijaci Athletica se dice time, pa ih niko ne je'be zbog toga.
Naravno da je nogomet napredovao poslije WW2, više je postao profesionalan. Nekada su bogati gledali, a siromašni igrali, danas je obrnuto ;) Pojavljuje se Latin kup i Kup prvaka u europskim okvirima.
Ali opet ne'moš reći da RMCF nije bio napaljen na CDR, bili su više nego Barcelona i Bilbao, ipak je to kraljevski trofej.

Barcelona je klub koja ima konstantu od osnivanja do današnjeg dana, klub preko 100 godina povijesti, malo je takvih klubova. Kada se kaže na primjer da je Milan bio 17x prvak Italije ili da ManU bio 18x prvak Engleske, a Barcelona 20x Španjolske, rijetki primijete da se Primera igra teko od 1929e, a Talijanska liga/Seria A od 1898e, a Englezi od 1888e.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 01 mar 2011, 11:58

Fakat me ovi neki članovi foruma a navodno kao simpatizeri ili navijači Barce naprosto iznenade svojim u najmanju ruku glupim komentarima.Za kojeg smo god mi igrača zainteresovni da ga dovedemo neki se na forumu nađe pametan(a ustavri nije) i daje komentar tipa "kao gdje bi igra taj ako bi došao"?Čuj gdje bi igrao?Pa to Pedrvo,Villa, Iniesta,Xavi,Pique,Abidal moraju uvijek igrati u prvih 11 pa nema mjesta za druge.Recimo Sanchez...ko prati Calcio vidjet će da je čovjek uz Cavania ove godine ubica broj 1 za protivniče odbrane.Kako se momak kreće,stvara prostor Di Nataleu...Onda za Pirla kao ako bi došao gdje bi igrao...Pa komotno taj talijanski umjetnik može da se mijenja sa Buss-om ili Xaviem svaku tekmu...Vi pojedini članovi foruma isto ko da su naši igrači roboti pa samo mogu uvijek igrati i igrati.To nema logike...Nama su igrači takvog kalibra dobro došli i za njih uvijek ima mjesta.Sreća pa nas povrede nisu potrefile u pravom smislu nego sve nesto 10-15 dana pauze osim Puyola koji eto malo duze pauzira.Da se tipa igrači Xavia ili Ville povrede po 2 mjeseca pitao bih vas ja gdje bi ko igrao.Nego prestanite sa tim šupljim pričama gdje bi ovaj ili onaj igrao ako bi došao. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 01 mar 2011, 12:07

Sajoni je napisao/la:Fakat me ovi neki članovi foruma a navodno kao simpatizeri ili navijači Barce naprosto iznenade svojim u najmanju ruku glupim komentarima.Za kojeg smo god mi igrača zainteresovni da ga dovedemo neki se na forumu nađe pametan(a ustavri nije) i daje komentar tipa "kao gdje bi igra taj ako bi došao"?Čuj gdje bi igrao?Pa to Pedrvo,Villa, Iniesta,Xavi,Pique,Abidal moraju uvijek igrati u prvih 11 pa nema mjesta za druge.Recimo Sanchez...ko prati Calcio vidjet će da je čovjek uz Cavania ove godine ubica broj 1 za protivniče odbrane.Kako se momak kreće,stvara prostor Di Nataleu...Onda za Pirla kao ako bi došao gdje bi igrao...Pa komotno taj talijanski umjetnik može da se mijenja sa Buss-om ili Xaviem svaku tekmu...Vi pojedini članovi foruma isto ko da su naši igrači roboti pa samo mogu uvijek igrati i igrati.To nema logike...Nama su igrači takvog kalibra dobro došli i za njih uvijek ima mjesta.Sreća pa nas povrede nisu potrefile u pravom smislu nego sve nesto 10-15 dana pauze osim Puyola koji eto malo duze pauzira.Da se tipa igrači Xavia ili Ville povrede po 2 mjeseca pitao bih vas ja gdje bi ko igrao.Nego prestanite sa tim šupljim pričama gdje bi ovaj ili onaj igrao ako bi došao. ;)
Slazem se s tobom definitivno.Mislim,Barca ima tanak roster(po broju igraca).On jeste kvalitetan,ali malo je tu igraca.Ne moraju igrati svi svaku utakmicu(niti mogu).Barca ce sigurno na ljeto ako Bog da dovesti igraca,vjerovatno prebaciti svoje canterane u prvi tim i tako ce se dobiti siri spektar igraca.Tako da nema potrebe govoriti,ko bi gdje igrao,realno,tesko bi bilo bilo kojem igracu naci mjesta u ovavkoj Barci.Uostalom,tu je Guardiola koji sigurno nece gomilati nepotrebne igrace,koji zna sta hoce.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 01 mar 2011, 12:13

Ja nisam gledao tog Sancheza iz Udinesea, ali izgleda da se radi o mladom igraču koji je privukao pozornost. On je čini mi se krilni napadač, a Barça je na tim pozicijama dobro popunjena s Pedrom, Villom koji zna igrati kao LFW i Messiem, u slučaju ozljeda na krilima mogu igrati i Iniesta, Nolito, Jeffren, Alves. Tako da nisam za dovođenje Sancheza, ionako preferiram politiku dovođenje igrača u najboljim godinama i forsiranje mladih igrača iz vlastitog omladinskog pogona.

Protiv Pirla ne bih imao niš' protiv ako ne dođe Cesc. Barceloni ne bi loše došao jedan veznjak kao back-up za Xavia, Pirlo bi došao bez odštete a ima iskustva. Bio bi privremeno rješenje dok se ne ostvari transfer Cesca. Ali mislim da Pirlo ostaje u Italiji.

HISTORIA CONTINUA...

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 01 mar 2011, 12:25

Sajoni je napisao/la:Fakat me ovi neki članovi foruma a navodno kao simpatizeri ili navijači Barce naprosto iznenade svojim u najmanju ruku glupim komentarima.Za kojeg smo god mi igrača zainteresovni da ga dovedemo neki se na forumu nađe pametan(a ustavri nije) i daje komentar tipa "kao gdje bi igra taj ako bi došao"?Čuj gdje bi igrao?Pa to Pedrvo,Villa, Iniesta,Xavi,Pique,Abidal moraju uvijek igrati u prvih 11 pa nema mjesta za druge.Recimo Sanchez...ko prati Calcio vidjet će da je čovjek uz Cavania ove godine ubica broj 1 za protivniče odbrane.Kako se momak kreće,stvara prostor Di Nataleu...Onda za Pirla kao ako bi došao gdje bi igrao...Pa komotno taj talijanski umjetnik može da se mijenja sa Buss-om ili Xaviem svaku tekmu...Vi pojedini članovi foruma isto ko da su naši igrači roboti pa samo mogu uvijek igrati i igrati.To nema logike...Nama su igrači takvog kalibra dobro došli i za njih uvijek ima mjesta.Sreća pa nas povrede nisu potrefile u pravom smislu nego sve nesto 10-15 dana pauze osim Puyola koji eto malo duze pauzira.Da se tipa igrači Xavia ili Ville povrede po 2 mjeseca pitao bih vas ja gdje bi ko igrao.Nego prestanite sa tim šupljim pričama gdje bi ovaj ili onaj igrao ako bi došao. ;)
Posto se tvoj post verovatno odnosi na mene,moram da ti odgovorim.
OPET KAZEM DA NAM SANCHEZ NIJE POTREBAN.Zato sto na toj poziciji imao pedra,a kao izmenu za njega su tu i Bojan i AFELLAY.Znaci na 3 napadaca imamo 2 odlicne izmene sto je sasvim dovoljno.Sanchez jeste dobar ali ja sam uvek za
La Masiu.A tu imamo igrace koji bi mogli u buducnosti biti mnogo bolji nego Sanchez(Napadaci:Etock,Armand Ella,Rafinha koji je prekomandovan na spica).Svaki od njih je ultra-talentovan,i kad bi dosao Sanchez verovatno bi izgubili sansu za prvi tim,jer sanchez ima samo 22 god,dok ovi mladici po 17-18.Opet kazem,nemam nista protiv Sancheza,ali ako vec on dolazi,onda se treba osloboditi Bojana ili Afellaya,da ne budemo ko Real koji ima oko 25-26 igraca,pa tako neki talentovani momci nikad ne dobiju svoju sansu.
Ista stvar vazi i za Pirla,koliko kod on bio dobar i iskusan,za njega nema mesta u barci.Kao zamenu za Busquetsa imamo Mascherana,a za Xavia Thiaga,koji ce biti kao 3 Pirla,plus tu je jos i Keita koji je pokazao koliko je znacajan za tim.Tu se jos spominje dolazak Fabregasa,ali otom potom.Po meni je sada najtanja odbrana,jer ce Milito najverovatnje ociti u Junu.Po meni bi bilo pametno da prebacimo Abidalla na stopera,i prebacimo fontasa u prvi tim,a onda dovesti nekog odlicnog levog beka kome bi Maxvell bio zamena.
MVP - Messi-Villa-Pedro

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 01 mar 2011, 12:34

Abidal odavno nije igrao kao lijevi bek.Guardiola ga ocito zeli prebaciti na stopersku poziciju gdje je realno strasan.Istog sam misljenja,treba prebaciti Fontasa,dovesti lijevog beka.A moze i opcija da se dovete stoper,a Abidal ostane lijevo.Svakavih kombinacija ima.

Ima stvarno dosta nadolazecih talenata u La Masii i samo treba na njih gledat.Ne mora se svake godine izbacitvati igrac,ali evo Thiago je sigurno zasluzio da igra vise nego sto dobija sanse.Ali mislim da se za njega ceka sljedeca sezona gdje bi trebao vise igrati.

Ali hajde,trenutno ima i vaznijih stvari,kao sutrasnja utakmica protiv Valencie.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 01 mar 2011, 12:38

nidjo_barca je napisao/la:Abidal odavno nije igrao kao lijevi bek.Guardiola ga ocito zeli prebaciti na stopersku poziciju gdje je realno strasan.Istog sam misljenja,treba prebaciti Fontasa,dovesti lijevog beka.A moze i opcija da se dovete stoper,a Abidal ostane lijevo.Svakavih kombinacija ima.

Ima stvarno dosta nadolazecih talenata u La Masii i samo treba na njih gledat.Ne mora se svake godine izbacitvati igrac,ali evo Thiago je sigurno zasluzio da igra vise nego sto dobija sanse.Ali mislim da se za njega ceka sljedeca sezona gdje bi trebao vise igrati.

Ali hajde,trenutno ima i vaznijih stvari,kao sutrasnja utakmica protiv Valencie.
Ma Thiago je zmaj,nzn dal ste znali da je Iniesta poceo da igra stalno u prvom timu tek sa 23 godine,tako da ima jos vremena za Thiaga. :D
MVP - Messi-Villa-Pedro

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 01 mar 2011, 12:45

Slažem se s @losmi.

Treba forsirati mlade igrače iz La Masie, u napadu jedino ne bi loše došao jedan špic napadač pod uvjetom da je jeftin/bez odštete i iskusan, da odigra 3-4 sezone, onda očekujem da iz La Masie u seniore dođe "Eto'o", a Villa (29) polako na klupu. A i taj novi "Larsson" ne bi bio potreban da Bojan počne igrati kako spada. Mislim da bi taj Sanchez uzeo "lebensraum" mladićima iz La Masie, koji imaju veliki potencijal, posebno tu mislim da Deulofeua.

Što se veze tiče, ja na Pirla gledam kao CMF, a ne kao DMF, tj. kao zamjena za Biskvita i Mascha. Meni je Cesc najveća želja iz više razloga: ima DNK Barçe, odmah bi se uklopio u klub, u najboljim je godinama, mlad je a već je jako iskusan. Nije toliko potreban za sljedeću sezonu, ali za dvi tri godine će se morati dovesti zamjena za Xavia. Tada će Keita biti ili bivši ili na klupi, tako da će biti mjesta i za Thiaga.

Slažem se da je obrana najveća (slatka) briga. Mislim da Milito na ljeto napušta klub, stoga bih ja Abidala koji igra sjajno na poziciji stopera ove sezone, prebacio na stopersku poziciju. Stoperi: Puyol, Pique, Abidal, Fuentas, Montoya i Muniesa. Nadam se da će jedan od ova posljednja 3 naslijediti za par godina Puyola, a ako ne, treba dovesti nekoga.

Izgleda da Dani ostaje u klubu, tako da na RB nema brige, s Danijem i Adrianom smo tu više nego dobro pokriveni. Jedino bi onda trebalo dovesti LB (Bale?), a Maxwell je solidna zamjena. A ako Abidal nastavi igrati kao LB, onda na ljeto treba dovesti stopera - Vertonghen?

HISTORIA CONTINUA...

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 01 mar 2011, 12:51

Leader je napisao/la:Slažem se s @losmi.

Treba forsirati mlade igrače iz La Masie, u napadu jedino ne bi loše došao jedan špic napadač pod uvjetom da je jeftin/bez odštete i iskusan, da odigra 3-4 sezone, onda očekujem da iz La Masie u seniore dođe "Eto'o", a Villa (29) polako na klupu. A i taj novi "Larsson" ne bi bio potreban da Bojan počne igrati kako spada. Mislim da bi taj Sanchez uzeo "lebensraum" mladićima iz La Masie, koji imaju veliki potencijal, posebno tu mislim da Deulofeua.

Što se veze tiče, ja na Pirla gledam kao CMF, a ne kao DMF, tj. kao zamjena za Biskvita i Mascha. Meni je Cesc najveća želja iz više razloga: ima DNK Barçe, odmah bi se uklopio u klub, u najboljim je godinama, mlad je a već je jako iskusan. Nije toliko potreban za sljedeću sezonu, ali za dvi tri godine će se morati dovesti zamjena za Xavia. Tada će Keita biti ili bivši ili na klupi, tako da će biti mjesta i za Thiaga.

Slažem se da je obrana najveća (slatka) briga. Mislim da Milito na ljeto napušta klub, stoga bih ja Abidala koji igra sjajno na poziciji stopera ove sezone, prebacio na stopersku poziciju. Stoperi: Puyol, Pique, Abidal, Fuentas i Montoya, Muniesa. Nadam se da će jedan od ova posljednja 3 naslijediti za par godina Puyola, a ako ne, treba dovesti nekoga.

Izgleda da Dani ostaje u klubu, tako da na RB nema brige, s Danijem i Adrianom smo tu više nego dobro pokriveni. Jedino bi onda trebalo dovesti LB (Bale?), a Maxwell je solidna zamjena. A ako Abidal nastavi igrati kao LB, onda na ljeto treba dovesti stopera - Vertonghen?
Ma meni se u poslednje vreme uopste ne svidja Fabregas.Decko uopste nema karakter,sve nesto preko medija tuguje za Barcom,a ovamo nesme to da kaze Wengeru u lice.Da mu je toliko stalo da se vrati u svoju domovinu,ulozio bi vise truda.Eto primer Mascherana.nisu mu bili dali da predje u Barcelonu ali on je bio uporan u svojoj nameri i na kraju je presao.
MVP - Messi-Villa-Pedro

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 01 mar 2011, 12:56

losmi je napisao/la:Ma meni se u poslednje vreme uopste ne svidja Fabregas.Decko uopste nema karakter,sve nesto preko medija tuguje za Barcom,a ovamo nesme to da kaze Wengeru u lice.Da mu je toliko stalo da se vrati u svoju domovinu,ulozio bi vise truda.Eto primer Mascherana.nisu mu bili dali da predje u Barcelonu ali on je bio uporan u svojoj nameri i na kraju je presao.
Ne'moš uspoređivat Mascherna i Cesca. Fabregas je postao ovo što je danas zahvaljujući Arsenalu, prema Wengeru ima odnos kao prema ocu. Dok Masch nije bio toliko vezan za Liverpool.

HISTORIA CONTINUA...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 01 mar 2011, 14:29

Vrlo je moguce da sutra Pep nece voditi ekipu u Valenciji,vec ce to biti Vilanova,Pep ima nekih problema sa ledjima pa su mu ljekari rekli da treba da miruje neko vrijeme
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 01 mar 2011, 14:41

miky_hz je napisao/la:Vrlo je moguce da sutra Pep nece voditi ekipu u Valenciji,vec ce to biti Vilanova,Pep ima nekih problema sa ledjima pa su mu ljekari rekli da treba da miruje neko vrijeme
i ja sam to procitao,zelim mu brz oporavak... :D
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 mar 2011, 15:42

vidim ovdje opet prica o transferima, a pred nama je vazna i teska utakmica protiv Valencije, normalno je naravno da pricamo uvijek o nekim novim imenima. al mislim da o tome treba pricati kad utakmice trenutno nisu aktuelne, a ne ovako kad je raspored toliko zgusnut. I ja sam cesto pricao o novim igracima al vecinom onako kad nema nista aktuelnije. Ne mozemo ovako cim neki igrac u drugom klubu zabista odmah razmatrati njegov dolazak, kao sad sanchez, neka njega da vidimo do kraja sezone kakav ce biti pa cemo pricati.

Vidim da se jos neki nasi navijaci slazu sa mojom konstatacijom da nam je Abidal najbolje moguce rjesenje na soperu, jer pokazao se kao mnogo bolji nego sto smo svi ocekivali, i da trazimo sigurno nema boljeg igraca za tu poziciju u svijetu, koji bi se ovako u nasu igru uklopio, pa prema tome jedino pojacanje koje nam je zaista potrebno od naredne sezone jeste lijevi bek, sve ostalo je vise manje slatka muka, a kao lijevi bekovi najbolja su rjesenja po meni Bale, Bastos i Coentrao, i vjerujem da ce Pep dovesti uptravo nekog od ovog trojice. U sredina ce sigurno opet Cesca traziti, mozda i dovesti, u napadu je milion opcija, ali sad nije vakat da u ovom zgusnotom rasporedu na to trosimo rijeci.

Mislio sam da se protiv valencije igra u subotu, al i bolje ovako, mozemo se u potpunosti posvetiti tom gostovanju, a protiv zaragoze taktizirati i spremati se za arsenala.

Bio bi hendikep ako Pep ne moze putovati, jer uvijek smo imali problema na mestalji, bitno je da on bude tu prisutan. Ukoliko i to gostovanje prodjemo s pobjedom, titula je nasa koliko god da je rano govoriti o tome, ali ni remi nam ne bi bio los. Realno mislim da bi mogli pobijediti bez vecih problema jer i valencija igra otvoreno, lijepo, nisu neka tvrda ekipa da se rovovski breane, bice tu lijepo i posteno nadigravanje, a nam upravo to najvise godi, samo da igraci udju maximalno ozbiljno u utakmicu.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 01 mar 2011, 17:07

Bas steta sto nece moci Guardiola sutra sa ekipom.Veoma vazna utakmica,ali ujedno i teska utakmica se ocekuje.Kako bi bilo samo dobro kad bi sutra pobjedili,to bi bila dosta vazna 3 boda.Vracaju se Xavi i Alves,sto je jako dobro.A bilo je pitanje da li ce Villa moci stici na utakmicu,posto on sutra ide na sud,ali obezbjedjen mu je privatni avion,tako da ce ipak igrati.

Blaugrana

Mes Que Un Club

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 01 mar 2011, 17:08

Necemo Fabregasa ,hocemo Thiaga .

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 01 mar 2011, 18:15

Pep izgleda nece voditi tim u Valenciji zbog problema sa leđima.
Ali se vraca u tim čovjek zvani Asistencija, što bi trebalo biti dovoljno da se uzmu 3 boda sa Mestalle.

[youtube][/youtube]

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 01 mar 2011, 20:41

Gerard Deulofeu (16) se po prvi put nalazi na klupi, tj. na spisku za jednu utakmicu Barce B. Možda vidimo i njegov debi večeras. :)
SJAJNO :D
MVP - Messi-Villa-Pedro

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 01 mar 2011, 23:02

Iako ovo nije vezano za nas tim ipak je u vezi Barce... ;)

Barça B je pobjedila Córdobu rezultatom 4-1... :D

svugdje pobjedjujemo... :D drago mi je sto je pobijedila Barça B :D
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 01 mar 2011, 23:05

DAVID VILLA je napisao/la:Iako ovo nije vezano za nas tim ipak je u vezi Barce... ;)

Barça B je pobjedila Córdobu rezultatom 4-1... :D

svugdje pobjedjujemo... :D drago mi je sto je pobijedila Barça B :D
znas li jel ulazio Gerard Deulofeu
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 01 mar 2011, 23:09

tek sam sad vidio da je ulazio u igru. drago mi je zbog njega. lici na toresa :D
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.