FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
21%
2. Borbu za Evropu
88
46%
3. Sredinu tabele
36
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 192

MrAlemKa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrAlemKa » 07 maj 2023, 22:51

MrkiMedo je napisao/la:
07 maj 2023, 22:46
LjoZee je napisao/la:
07 maj 2023, 22:37
Velez je proslu poguran jednom odlukom. Nekad te zakine, nekad pogura. Manji broj sudija je kod nas 'kupljen', vise ih ne zna. Onaj pomocnik kod istoka ceka ko ce prvi prici lopti za aut pa samo digne. Veze nema ni gdje je ni sta sudi.

Sto se utakmice tice ok, tj. sve se pokazalo sto smo znali. Borbeno, ali pola ne zna. Odbrana - skup bogalja. Ona izmjena Stilic - Beganovic sve govori o igrackom kadru. Od Evrope i nakon ovog kola i svega ovog 90% nista. To i sam trener rece na pressu. Vise nije realno nego sto jeste.
Najtuznije od svega je sto imamo utakmice protiv Posusja i Slobode, ali opet necemo znati zavrsiti cetvrti
Dobijamo te dvije

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 07 maj 2023, 22:55

Za ove nase "objektivne", Velez je i ovu utakmicu poguran jer je Laus do 30 minute trebao dobiti crveni karton..

Sto se tice nase ekipe, meni nije jasno kako smo ovako lose fizicki spremni i to nije rijec o jednom ili dva pojedinca nego citava ekipa djeluje kao da ima snage samo za jedno poluvrijeme..

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 07 maj 2023, 22:57

Što jest jest..kad sam vidio da ulaze Šehić, Beganović i Haračić poselamio sam se sa bodovima..
Bodovi bitni da mi imamo šta ponuditi u zadnja 3.kola..
Eventualno pobjeda protiv Posušja, u Tuzli i na Koševu mrka kapa..

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 07 maj 2023, 22:57

Brkooo je napisao/la:
07 maj 2023, 22:55
Za ove nase "objektivne", Velez je i ovu utakmicu poguran jer je Laus do 30 minute trebao dobiti crveni karton..

Sto se tice nase ekipe, meni nije jasno kako smo ovako lose fizicki spremni i to nije rijec o jednom ili dva pojedinca nego citava ekipa djeluje kao da ima snage samo za jedno poluvrijeme..
Pa i ne bili lose spremni kad smo pripreme odradili na zaledjenoj plastici u konjicu odakle je i domaća ekipa pobjegla glavom bez obzira, za te pripreme neko bi trebao u klubu visiti naglavačke jer su one uzrok svih problema na proljecu, zalosno je da je nasa ekipa prvi put vidjela travnati teren na pripremama četiri dana pred početak polusezone

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 maj 2023, 22:59

.
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 09 apr 2024, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 07 maj 2023, 23:03

Brkooo je napisao/la:

100% si u pravu Brko. Karindjaju nas sudije svako kolo haman, sad imas jednu diskutabilnu odluku u nasu korist i hajka nekakva. Kao prvo, bolji smo bili, ubili ih u prvom poluvremenu. Drugo, apsolutno je Laus zasluzio ne jedan nego dva crvena. Papku nek daju lexilium pred tekmu, nije normalan.

Sto se tice tog skandiranja, ja nisam cuo, ali najostrije osudjujem i ogradjujem se od toga ako je bilo. Ne dozvoliti takvim debilima prilaz Grbavici.
1921

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 07 maj 2023, 23:08

Realno favoriti su veliki, al nikad ne znas na Kosevu .. Pobjeda za Evropu, sve je moguce iako imamo amatere teske :zviz:

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 07 maj 2023, 23:10

Nemam dobar osjecaj sto se tice derbija. Sarajevo da se ne lazemo igra dobro, i da se ne lazemo Mirza ih je fino poslozio. A nekako mi smo cudni, prvo poluvrijeme za pozeljeti, drugo amin jarabi, trebalo nam 20 minuta da udjemo ponovo u utakmicu. Mislim da smo zasluzili tri boda kad sumiramo citavu utakmicu, prvo poluvrijeme nase, drugo poluvrijeme X (malo vise vuce na Velezovo poluvrijeme radi tih 20 minuta)

Na Kosevo treba da se branimo i kroz tranziciju stvaramo sanse, igracki su bolji u sredini i nemamo kvalitet da se s njima nadigravamo. Ekipe koje su se zatvorile protiv njih su bolje prolazile nego ekipe koje su htjele da se nadigravaju ( Siroki, Zrinjski). Sjever njihov ce se garant vratit sto bi i bilo bolje, da se napravi derbi kako treba, i trebao bi suditi Peljto, on je od svih ovih konjina Arapski konj.
Kako god potpisao bih 7 bodova, al ne bi me cudilo da pobijedimo na derbiju a izgubimo od Posusja… sve u svemu danasnji dan, divan dan i Basica podrzavam i nakon sezone, lakse mi da zamrzim jednog covjeka za dvije godine, nego pet kroz isto vrijeme…

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 07 maj 2023, 23:16

U derbi sa Jasarom auuuu

Mi gore do bodova mozemo samo ako nam bekovi preko noci postanu igracine hard klase inace lagani poraz sa 2 razlike
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 07 maj 2023, 23:20

Na derbiju Stila treba da udje u drugom poluvremenu. Beganovic.mrtvi da počne da trči ko mazga. Kao i Hajdarevic. Drljo također da pocne a u drugom da se ubaci Amaoah. Jer mi ako ga primi mamom u prvom a ovi nabrojani kreću od početka pusalgija nam.. fizički smo 0 kroz 0.

Sve konta treba uraditi ovom danas..zatvoriti se i u drugom pol tražiti pobjedu.

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 07 maj 2023, 23:29

Meni samo nije jasno kako smi toliko bezidejni u tranzicji..bilo je bas par dobrih situacija tipa 5na4 jos hvatas im odbranu na 40 metara i mi stanemo ne znamo sta cemo dalje i vratimo je do golmana haman

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 07 maj 2023, 23:33

Bice ludnica ova tri kola..

Igru, sudjenje brisi, a bodove pisi.

Da je Posusje docekat na trecem mjestu samo.. mala bi Grbavica bila.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 maj 2023, 23:53

Ove realne navijace da pitam, kako komentarisete to da lauši zauši nije dobio drugi žuti? Zar to nije pomoc Velezu.

Sto se gola tice pa golman ide ka Dženisu pokusava boksovati loptu, ta ista lopta :D dolazi do Haračića koji je posprema u mrežu.

Sta je pisalo na papiricu za Dzenisa? Hamo čopa pitu?
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 08 maj 2023, 00:13

MocMahale444 je napisao/la:
07 maj 2023, 23:53
Ove realne navijace da pitam, kako komentarisete to da lauši zauši nije dobio drugi žuti? Zar to nije pomoc Velezu.

Sto se gola tice pa golman ide ka Dženisu pokusava boksovati loptu, ta ista lopta :D dolazi do Haračića koji je posprema u mrežu.

Ma u petercu je svaki kontakt sa golmanom faul. Mislim, da bog da nam u svakoj tekmi onako nesto pustili, ali, ako cemo posteno, ono je faul. Sa istoka se bas vidjelo. Djenis uletio u golmana i to bas momacki. Ako cemo ovo prihvatiti da je ok, onda se ne trebamo buniti ni kada nas sakate, a sakate nas redovno.

Kako god, okrenuti se derbiju. Gore moramo dati 200%. Zali boze prosutih bodova protiv Leotara, Tuzle i Igmana. Ako ostanemo bez evrope ostacemo zbog duela sa fenjerasima.
Pročepit će negdje.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 maj 2023, 00:18

MojaMalenkost je napisao/la:
08 maj 2023, 00:13
MocMahale444 je napisao/la:
07 maj 2023, 23:53

Ma u petercu je svaki kontakt sa golmanom faul. Mislim, da bog da nam u svakoj tekmi onako nesto pustili, ali, ako cemo posteno, ono je faul. Sa istoka se bas vidjelo. Djenis uletio u golmana i to bas momacki. Ako cemo ovo prihvatiti da je ok, onda se ne trebamo buniti ni kada nas sakate, a sakate nas redovno.

Kako god, okrenuti se derbiju. Gore moramo dati 200%. Zali boze prosutih bodova protiv Leotara, Tuzle i Igmana. Ako ostanemo bez evrope ostacemo zbog duela sa fenjerasima.

Halali ali pogresno si vidio, nema faula ovdje nigdje. Cist gol ko suza.

Nas pljackaju brat bratu 5 godina najvise od svih klubova u BiH. Niko ni rijeci.

Sta kazes za drugi žutu laufu ili kako se vec zove gremlin? Ako si realan
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Gsf9
Kontakt:

Post Postao/la Gsf9 » 08 maj 2023, 00:24

Zna li neko zasto Hasagic iz tunela posmatra utakmice?
Protiv Sirokog je to isto bio slucaj, protiv Igmana i veceras protiv Veleza.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 08 maj 2023, 00:25

MrkiMedo je napisao/la:
07 maj 2023, 22:46
LjoZee je napisao/la:
07 maj 2023, 22:37
Velez je proslu poguran jednom odlukom. Nekad te zakine, nekad pogura. Manji broj sudija je kod nas 'kupljen', vise ih ne zna. Onaj pomocnik kod istoka ceka ko ce prvi prici lopti za aut pa samo digne. Veze nema ni gdje je ni sta sudi.

Sto se utakmice tice ok, tj. sve se pokazalo sto smo znali. Borbeno, ali pola ne zna. Odbrana - skup bogalja. Ona izmjena Stilic - Beganovic sve govori o igrackom kadru. Od Evrope i nakon ovog kola i svega ovog 90% nista. To i sam trener rece na pressu. Vise nije realno nego sto jeste.
Najtuznije od svega je sto imamo utakmice protiv Posusja i Slobode, ali opet necemo znati zavrsiti cetvrti
Ma prosuo si kuci protiv prosjecnih ekipa jedno 12 bodova. Da si **** 3 osvojio sad bi gotovo sigurno pricali o europi.
Najgore od svega sto mi ne licimo ni na sta. Nama je veceras 2-2 visilo u zraku. Da se igralo jos par minuta fasovali bi. Ionako su nas vile pronosale.
4 mjesto je sto je najtuznije izgledno jer i Siroki i Velez imaju teske tekme protiv ovih sto se bore za opstanak . Sto se nas tice ne ocekujem vise od 4 boda u naredne 3 tekme.
Nama nazad problem nije naoravio,samo onaj sa kim jos nismo igrali. A ni gore ne izgledamo plaho puno bolje. Nadam se samo nekoj ludoj sreci.

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 08 maj 2023, 00:28

Mirvic ce minimum ako ne poklopi glavnog, onda pomocne potkupiti.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 08 maj 2023, 00:49

Mislim da derbi ne smijemo početi sa Štilićem. Možda mi je i najdraži igrač iz ove generacija, ali realno nema trke nikakve. I ovo šro izgledamo bez snage, je isključivo zbog njegovog netrčanja. Čitavu utakmicu večeras smo bili u sredini 2 na 3. Hajdarević, Mekić, Hodžić za derbi u sredini. Teško ćemo do evrope, ali dok postoji nada moramo se borit

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 08 maj 2023, 01:38

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
07 maj 2023, 23:03
Brkooo je napisao/la:

100% si u pravu Brko. Karindjaju nas sudije svako kolo haman, sad imas jednu diskutabilnu odluku u nasu korist i hajka nekakva. Kao prvo, bolji smo bili, ubili ih u prvom poluvremenu. Drugo, apsolutno je Laus zasluzio ne jedan nego dva crvena. Papku nek daju lexilium pred tekmu, nije normalan.

Sto se tice tog skandiranja, ja nisam cuo, ali najostrije osudjujem i ogradjujem se od toga ako je bilo. Ne dozvoliti takvim debilima prilaz Grbavici.
Samo kolo prije ovoga sudija je nasim igracima psovao majke, sestre, govorio im da su glupi i niko nista, svi se smijali izjavi naseg trenera. Kolo prije toga u BL, nije se ni igrao fudbal, uzmes cisto loptu, svira se neki imaginarni faul itd itd..

Do 30 minute, Laus je zasluzio crveni karton i svaki iole normalan sudija iz bilo koje normalne lige bi mu i dao crveni karton. U drugom poluvremenu poslije faula Sehica, ustaje sa poda, zalijece se na Sehica i tu se njih dvojca naguravaju i umjesto da mu da drugi zuti(crveni karton) sudija mu jos jedan crveni karton oprasta a Sehicu daje zuti. O ovome se nece pisati u medijima, a uticalo je direktno na rezultat jer bi imali prednost 1:0 i igraca vise citavo drugo poluvrijeme, a umjesto toga igrac koji je zasluzio dva crvena kartona je asistirao kod gola svoje ekipe..

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 20 gostiju.