1/1VenamaHrabrih je napisao/la: ↑09 maj 2023, 10:01Pa nije baš tako... Neću ulaziti u opravdanost kartona. Prvi žuti nije bio sigurno, jer je trako stigao prije lopte. Za drugi ne znam, jer se dobro ne vidi. Međutim, golu je prethodio krvnički start na Musi koji je prošao igrača. To je u najmanju ruku žuti karton i faul u opasnoj zoni. Niko ne zna šta bi se iz toga izrodilo. svojim postupanjem, Gigović je stvorio situaciju u kojoj se klub obezglavljuje u najosjetljivijem periodu utakmice i to potpuno neopravdano. Ko zna u kojem bi smjeru krenula utakmica da je dosuđen faul za Sarajevo. Nakon svih dešavanja, a gdje je isključivi krivac Gigović i niko više, Borac je postigao gol. Znači, uticao je direktno na rezultat.esprit24 je napisao/la: ↑09 maj 2023, 09:39Pa sta si ocekivao. Imam dosta prijatelja sudija i znam kako to ide. Konkretno za nasu utakmicu. Trakini kartoni opravdani, gol postignut iz ciste situacije, tako da Milos nije direktno utico na rezultat. Drugi par opanaka je sto nas je ubio u pojam sa faulima, sa ne sviranjem faula nad nasim igracima itd..pjankesarajevo je napisao/la: ↑09 maj 2023, 09:08Kakav su sistem napravili Vico, Beus & co, vaznije je da si predsjednik Sudijske komisije nego direktor svog kluba. Mozes da uradis vise za klub. Eno dobio Giga harmonikas pozitivnu ocjenu od svog kolege. Hebem im svima familiju, sjeme im se zatrlo dabogda.
https://www.****/**/fudbal/premijer-liga-bih/ne-prestaje-prica-o-sudenju-milosa-gigovica-a-znate-li-koju-je-ocjenu-dobio-za-izvedbu-858700
Slično je bilo i protiv sloge, gdje je Dal propustio potrčati za loptom, i tada primamo gol. Znači da je neposredan krivac, iako ne isključivi.
More je takvih situacija bilo. Da nam zamaze oci svirao je nekih 5-6 faulova i u nasu korist, ugl negdje oko centra terena.
Sudjenje se ogleda u startu nad Vrancicem, pogibeljnim za kojeg ne dobija ni usmenu opomenu dok se daje Musi zuti za "prigovor". Da je Dal kojim slucajem u suprotnom timu bio ono bi bio penal i crveni karton, cuo bi pistaljku a ne bi stigao ni pasti. Hajd sto je uzasno, tendeciozno, domacinsko sudjenje bilo, vec je uticao na svaku mogucu odluku. Svaku kontru nam je u zacetku akciju osujetio, bio ne bio faul za svaki slucaj. Uzasno uzasno uzasno onakvo sudjenje kod nekoga izazove posljedice ptspa pa padne mrtva glava, ljudi budu van sebe. Nije za igrati se.