FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
83
36%

Ukupno glasova: 230

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 09 maj 2023, 10:16

VenamaHrabrih je napisao/la:
09 maj 2023, 10:01
esprit24 je napisao/la:
09 maj 2023, 09:39
pjankesarajevo je napisao/la:
09 maj 2023, 09:08
Kakav su sistem napravili Vico, Beus & co, vaznije je da si predsjednik Sudijske komisije nego direktor svog kluba. Mozes da uradis vise za klub. Eno dobio Giga harmonikas pozitivnu ocjenu od svog kolege. Hebem im svima familiju, sjeme im se zatrlo dabogda.

https://www.****/**/fudbal/premijer-liga-bih/ne-prestaje-prica-o-sudenju-milosa-gigovica-a-znate-li-koju-je-ocjenu-dobio-za-izvedbu-858700
Pa sta si ocekivao. Imam dosta prijatelja sudija i znam kako to ide. Konkretno za nasu utakmicu. Trakini kartoni opravdani, gol postignut iz ciste situacije, tako da Milos nije direktno utico na rezultat. Drugi par opanaka je sto nas je ubio u pojam sa faulima, sa ne sviranjem faula nad nasim igracima itd..
Pa nije baš tako... Neću ulaziti u opravdanost kartona. Prvi žuti nije bio sigurno, jer je trako stigao prije lopte. Za drugi ne znam, jer se dobro ne vidi. Međutim, golu je prethodio krvnički start na Musi koji je prošao igrača. To je u najmanju ruku žuti karton i faul u opasnoj zoni. Niko ne zna šta bi se iz toga izrodilo. svojim postupanjem, Gigović je stvorio situaciju u kojoj se klub obezglavljuje u najosjetljivijem periodu utakmice i to potpuno neopravdano. Ko zna u kojem bi smjeru krenula utakmica da je dosuđen faul za Sarajevo. Nakon svih dešavanja, a gdje je isključivi krivac Gigović i niko više, Borac je postigao gol. Znači, uticao je direktno na rezultat.
Slično je bilo i protiv sloge, gdje je Dal propustio potrčati za loptom, i tada primamo gol. Znači da je neposredan krivac, iako ne isključivi.
1/1

More je takvih situacija bilo. Da nam zamaze oci svirao je nekih 5-6 faulova i u nasu korist, ugl negdje oko centra terena.
Sudjenje se ogleda u startu nad Vrancicem, pogibeljnim za kojeg ne dobija ni usmenu opomenu dok se daje Musi zuti za "prigovor". Da je Dal kojim slucajem u suprotnom timu bio ono bi bio penal i crveni karton, cuo bi pistaljku a ne bi stigao ni pasti. Hajd sto je uzasno, tendeciozno, domacinsko sudjenje bilo, vec je uticao na svaku mogucu odluku. Svaku kontru nam je u zacetku akciju osujetio, bio ne bio faul za svaki slucaj. Uzasno uzasno uzasno onakvo sudjenje kod nekoga izazove posljedice ptspa pa padne mrtva glava, ljudi budu van sebe. Nije za igrati se.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 09 maj 2023, 10:22

Antikloc je napisao/la:
09 maj 2023, 07:47
Pantelija je napisao/la:
09 maj 2023, 00:22
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
09 maj 2023, 00:09

Ako barem za to ne mozemo iskoristiti te nase bratske i korporacijske veze ebi ti nas i te menadzere i direktore. Pa u tom kortrijku i cardifu ima barem 50 igraca koji nemaju mjesta a mogu valjati. Pa ne dovode ga u Zimbabwe Popricaj s igracem, vidi sta ocekuje od grada, od ambijenta. Predstavi mu klub, navijace I 6-12 mjeseci probaj bosanske loptee na fazon sto Modric kaze; ko u Bosni moze igrati moze igrati svugdje na svijetu :D iskoristite te dzabne letove za konkretne stvari
da da , inace menadzeri igraca su vjeverice pa ne znaju kakva je ovo liga i da u njoj se fudbal igra za sudije i naknade... pa samoo idiot bi igraca poslao ovdje... osvjestite se malo ljudi
Malo,objektivnosti molim. Naravno,da je nasa liga ,takva kakva jeste. Ali oni salju igrace u srbijansku ligu, a ne u neku evropsku. Srbijanska liga je po sudijama,namjestanjima,mafijasenju 10x gora od nase. 90 % tekmi je namjesteno,valjda i to menadzeri znaju.
Sarajevo osim zadnje dvije godine ,odnosno godinu ,stalno igra Evropu i sigurno je daleko veci brend od Cukarickog.
Naravno da bi vlasnici ( ne racunam ublehasa Mirvica ) da su htjeli ,imali planove i volju,mogli podici klub na visi nivo. Ne samo posudbama igraca ,nego i inace. Oni su se samo odlucili da idu na akademiju. Najvecu zaradu s najmanje ulaganja. A i ulaganje u akademiju je kilavo,daleko od planskog i ozbiljnog. Ti to valjda najbolje znas,kako sam shvatio ,zaposlen si tamo.
Da,ponovim ovo od @lobudarca : Ako mozes poslati Modrica ovamo i da mu to bude korisno za fudbalski razvoj,ako moze Kloc igrati ovdje godinama i uspjeti napraviti karijeru,onda moze svako. Ostalo su samo izgovori ,za nedjelovanje.
Ovdje nece niko da dodje,tek je sad problem nekog dovest,cak i igraca koji nije dobar je tesko dovest. Dodju ljudi znaju da moraju od Bojca zijanit,da ce Gigovic sudit,samo neko lud mora biti da dodje u ovu drzavu ili da dijete posalje u istu. 20 puta mu je bolje u Albaniju otic ili bilo koju drugu zemlju.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 maj 2023, 10:25

Je l to matere vam još pričate o Gigoviću i Borcu?
Eto ko nismo znali i prije utakmice šta slijedi.
Pishaj ga, idemo dalje.
Za tri dana komšiluk obrnuti i ćao.
Koševo Zapad

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 09 maj 2023, 10:27

09 maj 2023, 10:16
esprit24 je napisao/la:
09 maj 2023, 09:39

Pa sta si ocekivao. Imam dosta prijatelja sudija i znam kako to ide. Konkretno za nasu utakmicu. Trakini kartoni opravdani, gol postignut iz ciste situacije, tako da Milos nije direktno utico na rezultat. Drugi par opanaka je sto nas je ubio u pojam sa faulima, sa ne sviranjem faula nad nasim igracima itd..
Pa nije baš tako... Neću ulaziti u opravdanost kartona. Prvi žuti nije bio sigurno, jer je trako stigao prije lopte. Za drugi ne znam, jer se dobro ne vidi. Međutim, golu je prethodio krvnički start na Musi koji je prošao igrača. To je u najmanju ruku žuti karton i faul u opasnoj zoni. Niko ne zna šta bi se iz toga izrodilo. svojim postupanjem, Gigović je stvorio situaciju u kojoj se klub obezglavljuje u najosjetljivijem periodu utakmice i to potpuno neopravdano. Ko zna u kojem bi smjeru krenula utakmica da je dosuđen faul za Sarajevo. Nakon svih dešavanja, a gdje je isključivi krivac Gigović i niko više, Borac je postigao gol. Znači, uticao je direktno na rezultat.
Slično je bilo i protiv sloge, gdje je Dal propustio potrčati za loptom, i tada primamo gol. Znači da je neposredan krivac, iako ne isključivi.
1/1

More je takvih situacija bilo. Da nam zamaze oci svirao je nekih 5-6 faulova i u nasu korist, ugl negdje oko centra terena.
Sudjenje se ogleda u startu nad Vrancicem, pogibeljnim za kojeg ne dobija ni usmenu opomenu dok se daje Musi zuti za "prigovor". Da je Dal kojim slucajem u suprotnom timu bio ono bi bio penal i crveni karton, cuo bi pistaljku a ne bi stigao ni pasti. Hajd sto je uzasno, tendeciozno, domacinsko sudjenje bilo, vec je uticao na svaku mogucu odluku. Svaku kontru nam je u zacetku akciju osujetio, bio ne bio faul za svaki slucaj. Uzasno uzasno uzasno onakvo sudjenje kod nekoga izazove posljedice ptspa pa padne mrtva glava, ljudi budu van sebe. Nije za igrati se.
Ma nece past mrtva glava jer smo mi picqast narod. Pa nama ratni zlocinci hodaju gradovima ko heroji, nema niko da mu ispali sarzer u celo. Kad se to nije desavalo 96' i 97' nece ni danas zbog fudbala kad su svi uhljebljeni i mirni.

Druga stvar, ne moze se ova utakmica posmatrati u vidu par klipova sudijskih gresaka. Ovu utakmicu moras sjesti i pogledati citavu, ako kao objektivan gledalac nakon 90 minuta ne skontas da je sudija navlacio za jedan tim, onda se okreni pracenju vaterpola, boćanja, necega...

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 09 maj 2023, 10:29

mosarajvosa83 je napisao/la:
09 maj 2023, 10:22
Antikloc je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:

da da , inace menadzeri igraca su vjeverice pa ne znaju kakva je ovo liga i da u njoj se fudbal igra za sudije i naknade... pa samoo idiot bi igraca poslao ovdje... osvjestite se malo ljudi
Malo,objektivnosti molim. Naravno,da je nasa liga ,takva kakva jeste. Ali oni salju igrace u srbijansku ligu, a ne u neku evropsku. Srbijanska liga je po sudijama,namjestanjima,mafijasenju 10x gora od nase. 90 % tekmi je namjesteno,valjda i to menadzeri znaju.
Sarajevo osim zadnje dvije godine ,odnosno godinu ,stalno igra Evropu i sigurno je daleko veci brend od Cukarickog.
Naravno da bi vlasnici ( ne racunam ublehasa Mirvica ) da su htjeli ,imali planove i volju,mogli podici klub na visi nivo. Ne samo posudbama igraca ,nego i inace. Oni su se samo odlucili da idu na akademiju. Najvecu zaradu s najmanje ulaganja. A i ulaganje u akademiju je kilavo,daleko od planskog i ozbiljnog. Ti to valjda najbolje znas,kako sam shvatio ,zaposlen si tamo.
Da,ponovim ovo od @lobudarca : Ako mozes poslati Modrica ovamo i da mu to bude korisno za fudbalski razvoj,ako moze Kloc igrati ovdje godinama i uspjeti napraviti karijeru,onda moze svako. Ostalo su samo izgovori ,za nedjelovanje.
Ovdje nece niko da dodje,tek je sad problem nekog dovest,cak i igraca koji nije dobar je tesko dovest. Dodju ljudi znaju da moraju od Bojca zijanit,da ce Gigovic sudit,samo neko lud mora biti da dodje u ovu drzavu ili da dijete posalje u istu. 20 puta mu je bolje u Albaniju otic ili bilo koju drugu zemlju.

s razlogom sam par puta ponovio lakrdiju s bundesligaskih terena. Pa eno jedna Barsa mutila sa sudijama. Zar jos gledate kroz ruzicaste naocale ovaj vrlo neposteni i nepravdeni svijet? Eto ovdje ganjaju sudije s puskama po terenu. Naravno da ovo postaje ako vec nije besmisleno ali ne moze nize od dna. Negdje ce se kola slomiti, pa nece ni Vicina do zore.
Da je postati taj sudionik euro takmicenja, pitao bih te ja kako niko ovdje nece da dodje. Pa neki igraci uzivaju uz fanaticnu publiku. Nije Renan mozda primjer, ali eto on nikad nije trebao doci u BiH iz Litvanije, ako cemo gledati po nasim komentarima.
- 1 9 4 6 -

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 09 maj 2023, 10:30

09 maj 2023, 10:22
Antikloc je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:

Realno kako ćeš ti sad Vrančića zadržati? Takva karijera i treba neki Tarzan iz Borca ili Leotara sa mu otkine nogu, ni ja ostao ne bi, bolje druga HR liga i lagano puta loptu još par godina.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 09 maj 2023, 10:30

Antikloc je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
09 maj 2023, 00:09

Ako barem za to ne mozemo iskoristiti te nase bratske i korporacijske veze ebi ti nas i te menadzere i direktore. Pa u tom kortrijku i cardifu ima barem 50 igraca koji nemaju mjesta a mogu valjati. Pa ne dovode ga u Zimbabwe Popricaj s igracem, vidi sta ocekuje od grada, od ambijenta. Predstavi mu klub, navijace I 6-12 mjeseci probaj bosanske loptee na fazon sto Modric kaze; ko u Bosni moze igrati moze igrati svugdje na svijetu :D iskoristite te dzabne letove za konkretne stvari
Ovo sto se ovdje svira u Srbiji ni u najludjim snovima nece svirat. Moze dosuditi neki penal mozda koji nije bio ili ofsajd al da te svaki tekmu neko gura 90 min,da tvojim protivnicima dijeli crvene,da dozvoli da ti sakate igrace rukama i nogama bez kartona itd sigutno neces vidjet. Popricaj sa nekim igracem da je solidan,menagerom otd bulvalno prije pdu na Kosovo nego u ovu rupu,da imam djete nikad mu nebio dao da ovdje igra,da mu Vice i Gigovici odredjuju smijel potrcat na tekmi.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 09 maj 2023, 10:35

Al hajd i sudjenje,ali ovo je udaranje na psihu i inteligenciju,da covjek dobije pohvale za sudjenje. Balijanderi u savezu,zelim vam najmilijima sve najgore a vama dug zivot

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 09 maj 2023, 10:36

:puke:

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 09 maj 2023, 10:38

spezial je napisao/la:
09 maj 2023, 10:27
09 maj 2023, 10:16

1/1

Ma nece past mrtva glava jer smo mi picqast narod. Pa nama ratni zlocinci hodaju gradovima ko heroji, nema niko da mu ispali sarzer u celo. Kad se to nije desavalo 96' i 97' nece ni danas zbog fudbala kad su svi uhljebljeni i mirni.

Druga stvar, ne moze se ova utakmica posmatrati u vidu par klipova sudijskih gresaka. Ovu utakmicu moras sjesti i pogledati citavu, ako kao objektivan gledalac nakon 90 minuta ne skontas da je sudija navlacio za jedan tim, onda se okreni pracenju vaterpola, boćanja, necega...

Aaa joj, naci ce se neka budala. Sabrija je morao novo auto traziti. Eto npr, pa ovi jucer uletise u teren slomise sudije u TK. To si u pravu, ali vecinom hodaju po rezervatu koji im je to sve i omogucio.

I za ovo se slazemo 100%, moras sjesti 90 min pa fino uz kokice pogledati utakmicu. PA nisu ni oni budale, napreduje i varanje kao i sve ostalo. Sto manje onih ocitih sudijskih gresaka - direktnih da ih tako nazovemo. Ali kad treba nije tesko, kao nama protiv Sloge :rol:
- 1 9 4 6 -

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 09 maj 2023, 10:40

Hasbula uhapšen u Dagestanu, napravio je nekoliko prekršaja zbog krofni
@elcartel11 sta ovo radis :lolno:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 09 maj 2023, 10:41

tabba77 je napisao/la:
09 maj 2023, 10:36

:puke:
Onda kazu Trako nekakve fantomske faulove pravio :lolno: koji debil moras biti pa ako si menager igraca dovest ovdje,pozelit mu da ovdje igra. Gledaj startova nasih igraca,sve i jedan cist,pa onda gledaj njihovo izivljavanje. FUJ

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 maj 2023, 10:50

benko21 je napisao/la:
09 maj 2023, 10:40
:rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 09 maj 2023, 10:55

Samo da ne bude ponovo repriza desetina derbija gdje ih rastavimo od zivota,stvorimo 20 sansi,fulamo nemoguce,stative,precke i oni nekom frljokom iz guzve odnesu bod.
Eto ja se ne mogu sjetiti derbija da su oni bili za klasu bolji od nas a da nisu pobjedili,uvijek smo mi ti nesretnici

Dizdarevic
Musa-Serbecic-Martinovic-Radovic
Balta-Vrancic
Kyeremeh-Varesanovic-Ziljkic
Renan

Ocekujem ovako nesto.Realno nas najjaci sastav,sumnjam da ce Avram biti spreman od prve minute.Prije da ce biti na klupi,ako i to uopste
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 09 maj 2023, 10:57

09 maj 2023, 10:35
Al hajd i sudjenje,ali ovo je udaranje na psihu i inteligenciju,da covjek dobije pohvale za sudjenje. Balijanderi u savezu,zelim vam najmilijima sve najgore a vama dug zivot
Ne znam šta očekivati od fudbalske mafije zvane NS/FS BIH. Mafijaška hobotnica određuje sudije, šalje ih na zadatak i kasnije opravdava njihov angažman. Miloš nije ni prvi ni zadnji koji je samo pijun u ovoj igri, ali će kao najuspješniji krimo-sudija na kraju balade biti predložen ispred NSBIH da sudi neke evropske utakmice kao nagradu za učinjeno.
Zadnje kolo smo bili kolateralna šteta guranja Borca radi spašavanja Sloge da se opet ne bi desilo da ispadnu dvije "S" ekipe. Zapamtite zadnje kolo Borac - Sloga ide dvica ko kuća!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 09 maj 2023, 10:58

09 maj 2023, 10:30
Antikloc je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:

Ovo sto se ovdje svira u Srbiji ni u najludjim snovima nece svirat. Moze dosuditi neki penal mozda koji nije bio ili ofsajd al da te svaki tekmu neko gura 90 min,da tvojim protivnicima dijeli crvene,da dozvoli da ti sakate igrace rukama i nogama bez kartona itd sigutno neces vidjet. Popricaj sa nekim igracem da je solidan,menagerom otd bulvalno prije pdu na Kosovo nego u ovu rupu,da imam djete nikad mu nebio dao da ovdje igra,da mu Vice i Gigovici odredjuju smijel potrcat na tekmi.
Pretjerujete. Skole fudbala su pune djece,cijim roditeljima je cilj da zaigraju. Prezive se i sudije. Znam ,da smo ogorceni lakrdijom u BL i ja sam ali na sudijsko navlacenje treba uvijek racunati,s tim se treba pomiriti. Mora se uzeti u obzir i prilikom investiranja u klub,pa simultano raditi i na uticaju na sudije. Jbg ,nije sportski i moralno ali kod nas drugacije ne ide. A nije nikad ni islo. Kad smo prije rata ispadali iz lige,pa nas je Dinamo dobio za zelenim stolom 0-3,zbog sudije koji je pogodjen pivskom konzervom. Onda smo se zalili. Pa je prilikom zalbe sudija Petrovic hladno izjavio i potpisao da su ga konzervom sa Istoka pogodili navijaci Dinama :urnebes: :urnebes: Poslije smo ponovljenu tekmu dobili i ostali u ligi. Sudija Petrovic je radio kao vanjski saradnik Energoinvesta. Prakticno ,ista firma kao i Sarajevo. Nikad nije moglo bez uticaja na sudije,niti ce ikad moci. Ne mozes pobijediti Gigovica i ostale ,trebas ih pitati : Koliko ??
Ne sude sudije zbog nacionalnih osjecanja,sude za pare i privilegije. A niko nije potkupljiviji i korumpiraniji od Srba. Kao sto stara srpska izreka veli : Srbin ce za marku,prodati oca i majku :mrgreen:
Kad smo kod toga,bas mi jednom jedan nas trener prica da skoro sve tekme u Srbiji su dogovorene s kladionicarskom mafijom i jaki su ,ne smije niko nista reci. Naravno Zvezda i Partizan su svijet i nivo za sebe. Oni su drzavni na neki nacin. Kao zrinjski ,recimo.
No,vrijeme je da se okrenemo tekmi protiv novosarajevskih bogalja. Jaci smo,bolji smo,u boljoj formi smo. Mislim da pobjeda ne bi trebala doci u pitanje !!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 09 maj 2023, 10:59

NajvecaRadosti je napisao/la:
09 maj 2023, 10:55
Samo da ne bude ponovo repriza desetina derbija gdje ih rastavimo od zivota,stvorimo 20 sansi,fulamo nemoguce,stative,precke i oni nekom frljokom iz guzve odnesu bod.
Eto ja se ne mogu sjetiti derbija da su oni bili za klasu bolji od nas a da nisu pobjedili,uvijek smo mi ti nesretnici

Dizdarevic
Balta-Vrancic
Renan

Ocekujem ovako nesto.Realno nas najjaci sastav,sumnjam da ce Avram biti spreman od prve minute.Prije da ce biti na klupi,ako i to uopste
Dalara mora biti joker! Mora! Kao Duljevic onda, mogao je jos 2 dati
- 1 9 4 6 -

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 maj 2023, 11:02

MortemHz je napisao/la:
09 maj 2023, 10:50
benko21 je napisao/la:
09 maj 2023, 10:40
:rol:
Kad ti secer padne :urnebes:

Evo video prije uhicenja

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 09 maj 2023, 11:02

09 maj 2023, 10:59

Dizdarevic
Balta-Vrancic
Renan

Dalara mora biti joker! Mora! Kao Duljevic onda, mogao je jos 2 dati
Ma nek Dalara bude @Lobudaraczapamcenje, pusti se ti Jokera! :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 09 maj 2023, 11:03

Dizdarevic
Balta-Vrancic
Renan

Jel sigurno to za avramovskog da je povrijedjen? Valjda ce moci barem pola sata

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”